Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Διακοπαί

Ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός έχει αρίστη σχέση με τας διακοπάς. Συγκεκριμένα, ή δεν προγραμματίζει τίποτα και τελικώς η κυρα-Μαριγώ, η πλύστρα του ανακτόρου, δεν τον προλαβαίνει σε πλύσιμο και σιδέρωμα ή προγραμματίζει εγκαίρως και τα ακυρώνει όλα ακαίρως, γεγονός που του έχει προσδώσει τον τίτλο "Τζον Τάραμας του ελληνικού τουρισμού", καθώς σκέπτονται να του απαγορεύσουν την είσοδο σε όλα τα ξενοδοχεία. Ωστόσο διστάζουν, διότι η φινέτσα του και η τσαχπινιά του δίνουν άλλον αέρα και άλλο πρεστίζ στα καταλύματά τους.
Έτσι και φέτο, αφού αρχικώς ακύρωσα μια διακοπή, προέκυψε τελευταία στιγμή μια άλλη και σχεδόν εις το καπάκι μια ακόμα με αποτέλεσμα ο Δεκαπενταύγουστος να είναι απλώς μια στάσις εν Αθήναις. Η ανάρτησις αυτή σκοπό έχει να σας περιγράψει πώς πέρασα στο πρώτο νησί που επεσκέφθην, αν και μεγαλύτερη πρόκληση θα ήταν να σας περιγράψω πώς πέρασα στο δεύτερο νησί που θα επισκεφθώ αύριο.

Αφού ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός και η εκλεκτή του συνοδεία έφθασαν εις Πειραιά, ανέβηκαν στην αυτοκρατορική γαλέρα. Κυριολεκτικώς γαλέρα, μόνον κουπί που δεν μας έβαλαν να τραβήξαμε μπας και φτάσουμε ποτέ. Ευτυχώς, διαθέτω εδώ και ολίγες ημέρες σμάρτφοουν, με το οποίον έπαιξα εν πλω και κατάφερα να γεμίσω τον χρόνον μου δημιουργικώς: διάβασα νέα, είδα μέηλ και κατέβασα όλες τις απαραίτητες εφαρμογές που μου επέτρεψαν να παίξω κουίζ πάνω στην Αμερικανική Ιστορία, με έβαλαν να διαβάσω στίχους από το Κοράνι, με ειδοποίησαν για την ώρα της προσευχής μου προς τη Μέκκα, με βοήθησαν να διαβάσω την παλάμη μου και άλλα χρήσιμα. Μόνο πώς να παίρνω τηλέφωνο δεν ξέρω ακόμα, αλλά δεν πειράζει.

Αφού έφτασα εις την Σέριφον τον προορισμόν μου (καλύτερα να μην αποκαλύψω ποιος είναι, διότι τα πλήθη των θαυμαστών μου θα κατακλύσουν το νησί για προσκύνημα στην άμμο που επάτησε ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός), ζήτησα να μου κλείσουν όλον τον όροφον του καταλύματος που θα είχε την τιμή να με δεχθεί. Και όντως, όλος ο όροφος ήταν κλειστός και έμεινα πίσω-κάτω με θέα απολύτως καλοκαιρινή: καλαμιές, κοτέτσι, πετσέτες και μαγιό. Αφού απέφυγα μια ηλεκτροπληξία την ώρα του ντους, αφού δεν κόλλησα legionella pneumophila από το κλιματιστικό του 1294 (νομίζω ότι ήταν το ίδιο κλιματιστικό που είχε στο υπνοδωμάτιό του ο αυτοκράτωρ Ανδρόνικος Β' Παλαιολόγος) και αφού δεν με αποκεφάλισε ο ανεμιστήρας οροφής όταν τον τράβηξα για να τον κλείσω, μετακόμισα εις δεύτερο κατάλυμα, προκειμένου να γίνει απολύτως αισθητή η παρουσία μου εις όλο το νησί και προκειμένου να σωθεί η ζωή μου από τα σατανικά σχέδια των Γλύξμπουργκ που θέλουν μόνον για πάρτη τους τον θρόνο.

Σε απόλυτη καλοκαιρινή διάθεση όπως πάντα, δεν είχα καμιά απολύτως όρεξη να τρέχω στις παραλίες κάτω από τον καυτό ήλιο, διότι δεν είμαι λιαστή ντομάτα, ούτε να βουτάω σε αλατισμένο νερό, διότι δεν είμαι μακαρόνια, ούτε να κάθομαι πάνω στην άμμο, διότι δεν είμαι γάτα. Τέλος πάντων, επέδειξα πνεύμα συνεργασίας και εδέχθην να πάω (μου άρεσε το Γάνεμα - ίσως λόγω του πολλά υποσχόμενου ονόματος). Μόλις έφτασα ενθουσιάστηκα ακόμη περισσότερο, γιατί νόμισα ότι ανεκάλυψα μια ακόμη είσοδο για τον Κάτω Κόσμο, αλλά τελικώς κατάλαβα ότι πρόκειται απλώς για ξενερουά ρομαντική σκηνή:



 Εννοείται ότι έβαλα το αντηλιακό μου, ένα βραζιλιάνικο που είμαι σίγουρος ότι ήταν το μοναδικό εις το νησί, διότι ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός δεν μπορεί να βάζει ό,τι και η κάθε πλεμπαρία. Το αποτέλεσμα ήταν ότι κάηκα, αλλά δεν πειράζει: σημασία έχει που για ακόμη μία φορά ξεχώρισα.



Και ναι, κυρίες και κύριοι, ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός είναι υπαρκτό πρόσωπο ή, τουλάχιστον, διαθέτει υπαρκτή σκιά, η οποία ωστόσο έχει αυτομολήσει, διότι τον εμφανίζει σαν να φορά βράκα, κάτι που εννοείται πως δεν ισχύει (τούτο εδώ είναι το δεύτερο μεγάλο βήμα αποκαλύψεων μετά το αυτόγραφο που σας διένειμα - το τρίτο θα είναι να σας δώσω τους κωδικούς του internet banking μου).

Πρέπει τέλος να σημειώσω ότι είδα όλη τη νυχτερινή ζωή του νησιού (σαύρες, κουνούπια νυχτοπεταλούδες κ.α.), διότι ένα βράδυ κατέβηκα τη μισή απόσταση από τη Χώρα ώς το λιμάνι με τα πόδια, όπου, μόλις έφτασα, νόμισα ότι όσο ήμουν επάνω είχε ήδη ξεκινήσει η Επανάσταση των Λουομένων:




 Επίσης είδα και ορισμένα ανθυποσελέμπριτις ανάξια σχολιασμού (για να το λέω εγώ αυτό, φαντασθείτε μεγέθη...)
Ελπίζω να έχω την ίδια θετική διάθεση και στη δεύτερη διακοπή μου που ξεκινά αύριο.
Ειμί Κωνσταντίνος ο διακοπεύων θίασος και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.: Η ακόλουθη φωτογραφία έγινε ταπισερί του σμάρτφοουν. Αν ποτέ χαθεί και το βρείτε, παρακαλείσθε να το στείλετε από κει που 'ρθε.

26 σχόλια:

  1. πυρόλυση-πυρπόληση15 Αυγούστου 2012 στις 6:37 μ.μ.

    Ατσα μπρατσάκια ο αγαπητός Κωνσταντίνος!!!!!!Και δεν στο'χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, είναι φουσκωτά (με αέρα για να μην πνιγώ).

      Διαγραφή
    2. πυρόλυση-πυρπόληση16 Αυγούστου 2012 στις 1:25 π.μ.

      Χα χα χα!!!!!!Αγαπητέ σας αφιερώνω το ποίημα "Στον ίσκιο μου" του Σουρή.Καλά να περνάτε!

      Διαγραφή
  2. ωραία η Σέριφος...εεε, το νησί που πήγες διακοπές ήθελα να πω!!! Καλές διακοπές και καλές εμπνεύσεις από Σεπτέμβρη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. νομίζω με αντιγραφεις μα ότι και να κανεις θα είμαι πάντα η μενεγακη και θα είσαι η μελετη ( η μεσημεριανή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ε βέβαια! #$%^^^$$$#@ ....θέλεις και νησι και εμείς εδώ στην πλεμπαρία@$#%^&^&&%%^.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικώς και οι ηγεμόνες έχουν ανάγκη διακοπάς!!Καλές διακοπές αγαπητέ ηγεμών και μην ανησυχείτε για την πλέμπα θα την αναλάβω εγώ για να κάνετε ήσυχα τις διακοπές σας!!:Ρ

    Αααντε να δούμε και τον αυτοκράτωρ μας κανονικώς επιτέλους!!:Ρ:Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να φροντίσετε να πληρώσουν κι άλλους φόρους, για να μπορέσω να κάνω περισσότερες διακοπές του χρόνου.

      Διαγραφή
    2. Έχει ήδη δρομολογηθεί αγαπητέ αυτοκράτωρ!!

      Διαγραφή
  6. Είδα ότι ξεχάσατε το στέμμα σας, αλλά μετά είδα τα μούσκουλα (συγγνώμη για την απρεπή έκφραση) και θεώρησα καλό να μη σας επιπλήξω.

    Τώρα μεταξύ μας: δεν φοράτε βράκα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βράκα εννοείται πως δεν φορώ. Πρόκειται περί οφθαλμαπάτης που οφείλεται στην ανωμαλία της άμμου (και όχι στην δική μου).
      Έχω μία γυμνή με στέμμα. Τη θέλετε; http://konstantinoskantakouzinos.blogspot.com/2010/10/blog-post_07.html

      Διαγραφή
    2. Τη θέλω, αλλά πήγα εκεί που με στείλατε και είδα μόνο αυτή: http://2.bp.blogspot.com/_zpwztO8mNcA/TK0Co-ilu6I/AAAAAAAAAUs/mYk8Kj5Z2Po/s1600/stemma.jpg που γυμνή δεν τη λέτε.

      Αντιθέτως διάβαζα τι σας απάντησε η κα. Βαγιάνη στο ερώτημά σας πριν από δύο χρόνια. Βλέπω ότι δεν τηρήσατε τίποτα! Τζάμπα τα 'γραφε η γυναίκα! χαχαχαχα

      Διατηρήσατε όμως την αυθεντικότητά σας και αυτό είναι που με και μας (γιατί είμαστε περισσότεροι από όσοι νομίζετε οι θαυμαστές σας) εξιτάρει.

      [Ήταν να μη δω μούσκουλο εγώ, άρχισα το (ξερο)γλύψιμο κατευθείαν!]

      Διαγραφή
    3. Κοιτάτε το στέμμα από εσφαλμένη οπτική γωνία: αν δείτε την πίσω πλευρά του, θα διαπιστώσετε ότι είναι γεμάτη γυμνές πόζες αυτοκρατόρων.

      Η αυθεντικότης είναι σήμα κατατεθέν του παρόντος ιστολογίου (είμεθα original since 1347).

      Αυτό με τους θαυμαστάς δεν το έπιασα: πώς το γνωρίζετε;

      Μου δίδετε πάντως ιδέαν να θεσπίσω προσφορά: με κάθε 50 νέους αναγνώστες που θα φέρετε, δώρο ένα καυτό βράδυ με τον Κωνσταντίνο Καντακουζηνό (και τους 50 αναγνώστες, αν θέλετε - εγώ δεν έχω πρόβλημα).

      Διαγραφή
  7. Majestad, μετά λύπης διαπιστώνω ότι ουδείς γλιτώνει από τη γοητεία της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας. Ο θεός των ελλήνων να την κάνει. Και τουριστική και βιομηχανία. Υπομονή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η τουριστική βιομηχανία μας ακολουθεί το πρότυπον της υπολοίπου εγχωρίου βιομηχανίας: αρπακολατζιδισμός της υψίστης μορφής.

      Διαγραφή
  8. Εμένα εντύπωση μου έκανε η φωτογραφική σας μηχανή. Εννοείται οτι μιλώ για τη σκιά της φωτογραφίας, το θέμα των ημερών. Βαριά η φωτογραφική, επιστρατεύτηκαν 2 ποντίκια για να τη σηκώσουν. Πού γυμνάζεστε να μας πείτε την επόμενη φορά για να κάνουμε ουρά (να την ταιριάξουμε με τα ποντίκια).
    Τυχερή η Σέριφος λοιπόν...
    :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμβαίνει συχνώς τα σχόλια να περιστρέφονται γύρω από θέματα διαφορετικά από εκείνα που περίμενα. Ωστόσο, ως γνήσιο εγωπαθές φαλλοκρατικό γουρούνι, δηλώνω κολακευμένος.

      Διαγραφή
  9. Καλά όλοι στο ίδιο νησί πήγαμε? Γι αυτό δεν έβρισκα να παρκάρω φέτος???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπερβάλλετε και αι υπερβολαί θα κοπούν: δεν φτάνει που έχετε ακόμη αυτοκίνητο, το παίρνετε και στα νησιά; Δήμευση περιουσίας τώρα.

      Διαγραφή
    2. Προσφέρομαι να ανταλλάξω το αυτοκίνητο μου με καινούργιο ποδήλατο(κερδισμένος θα βγω).

      Διαγραφή
    3. Αν το αυτοκίνητό σας είναι ένα τρίκυκλο που είδα κάποια στιγμή να κυκλοφορεί, χάρισμά σας.

      Διαγραφή
  10. Όπως αντιλαμβάνεσθε πανυπερλαμπρότατε αναμένουμε εναγωνίως τη συνέχεια των διακοπών σας μιας κι εμείς τα πτωχά πλήθη τη βγάλαμε σε ό,τι υπήρχε πρόχειρο φέτος! Έτσι, βρε αδερφέ, να ονειρευόμαστε που θα ήμασταν αν δεν είχαμε πληρώσει το χαράτσι!

    Εξαιρετική η περιγραφή των καταλυμάτων, υποψιάζομαι ότι και του χρόνου θα τα προτιμήσετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως τα λέτε και εγώ: σε ό,τι υπήρχε πρόχειρο φέτος. Μπήκα στην πρώτη θαλαμηγό που βρήκα μπροστά μου.

      Διαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας