Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Της Παναγιάς τα μάτια

Κάθε χρόνον τέτοια εποχή το παρόν ιστολόγιον συνηθίζει να αφιερώνει ανάρτηση εις το περιοδικόν Wallpaper: δείτε π.χ. τον σχολιασμόν του τεύχους Σεπτεμβρίου 2010 εδώ (μεγάλη επιτυχία) και αναφορά εις το τεύχος Οκτωβρίου 2010 εδώ. Έτσι και φέτο, θα ξεφ(τ)υλλίσουμε ή, αν προτιμάτε, θα εκφυλίσουμε το τεύχος Σεπτεμβρίου 2012, με έμφαση στις διαφημίσεις του, ως συνήθως.




Το τεύχος, αν και του Σεπτεμβρίου, εκυκλοφόρησε Δεκαπενταύγουστο προς τιμήν της Μεγαλόχαρης, όπως φαίνεται και από το εξώφυλλο, μάλλον για να κλέψει αναγνώστες του "Πρός τή Νίκη" και της "Ζωής του Παιδιού". Η επιλογή της Παναγίας δεν είναι τυχαία: αφενός το περιοδικό θέλει με τη βοήθειά της να αυξήσει τις πωλήσεις, αφετέρου έχει μέσα τα μάτια της, όπως θα δείτε εν συνεχεία.






Διαφήμισις του φίλου μου, του Louis Vuitton. Η φωτογραφία κόπηκε από το προεκλογικό φυλλάδιο της Νέας Δημοκρατίας, διότι κρίθηκε ότι είναι πολύ φτωχή για την απεικονίσει την ανάπτυξη και την ευημερία που θα έφερνε στον λαό η νέα κυβέρνηση - πάντα με τη βοήθεια της Παναγιάς (βλ. εξώφυλλο πιο πάνω). Ωστόσο, ορισμένοι λέγουν ότι κόπηκε, διότι υπήρχε κίνδυνος να θεωρηθεί ότι σκοπός της νέας κυβερνήσεως είναι φέρει την Ελλάδα στην τσαρική εποχή. Όπως και να 'χει, το σημαντικό είναι ότι πρέπει να αισθανόμαστε ακόμη μια φορά περήφανοι ως Έλληνες, διότι η περικεφαλαία του Περικλή επανέρχεται στη μόδα ύστερα από 2500 χρόνια.





Διαφήμισις του οίκου Channel. Η επιτομή του γαλλικού στιλ, όπως μου την εξήγησαν στο Παρίσι: "φοράμε κάθε φορά μόνο ένα ακριβό/εντυπωσιακό αντικείμενο, προκειμένου να το αναδείξουμε". Δυστυχώς η φωτογραφία σταματά στις γάμπες, αλλά υποψιάζομαι ότι το μοντέλο θα φορά τρεις γόβες και τέσσερις μπότες σε κάθε πόδι. Η κάπα με τα smarties πάντως πολύ μου άρεσε. Εξαιρετική επίσης η ιδέα να κατασκευασθεί από αντικολλητικό υλικό teflon, ώστε να μην κολλάνε πάνω της ούτε η βροχή ούτε οι μπριτζόλες.





Φαίνεται πως το teflon είναι πολύ της μόδας. Λυπάμαι που πέταξα ένα τηγάνι τις προάλλες, αντί να το μετατρέψω σε σικ καπέλο. Επίσης λυπάμαι που έδωσα ένα σκασμό λεφτά κάποτε στη μοδίστρα για να μου στενεύσει κάποια ρούχα που μου έπεφταν λίγο φαρδιά.




Το περιοδικό συνεχίζει με αποκλειστικές φωτογραφίες που μας έστειλε το Κιουριόζιτι από τον Άρη (στη φωτογραφία μια Αρειανή κιουρία, εξού και το όνομα Κιουριό-ζιτι). Υποθέτω ότι, αν σηκώσει στο πλάι τα χέρια της, θα πετάξει σαν τον Μπάτμαν.





Ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, ως απόγονος χαρτοβιομηχάνου (true story), έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα χαρτικά (ιδίως στα χαρτιά τουαλέτας: μονά, διπλά, τριπλά, με σχέδια, καπιτονέ, nature touch, με πούδρα, για ευαίσθητες επιδερμίδες κτλ.) Θεωρεί λοιπόν εξαιρετική την ιδέα του Jil Sander να μετατρέψει την απλή χαρτοσακούλα σε δερμάτινη τσάντα (περισσότερα εδώ, όπου μπορείτε να δείτε και τη μετατροπή της πλαστικής σακούλας σε τσάντα από βινύλιο). Τιμή μόνο 235€. Κωλύομαι ωστόσο να την αγοράσω, διότι ο Jil Sander είναι Γερμανός και ο χαρτοβιομήχανος πρόγονός μου είχε τεράστια θέματα με τους Γερμαναράδες.



Τη στιγμή που άλλες πάνε και κάνουν λέιζερ στα φρύδια για να μην είναι έντονα, ο οίκος Chanel έχει αντίθετη γνώμη και τα στολίζει με ό,τι του περίσσεψε από το μπρασελέ της Γιάννας Αγγελοπούλου. Περιμένω με αγωνία ανάλογο στολισμό και στο μπικίνι.





Διστάζω να αποφασίσω: πηγή έμπνευσης είναι ο Αθηναίος Τζιμ του Λαζόπουλου ή ο Sam Sheepdog; Πάντως, πανέμορφο το μοντέλο - αν κρίνω από το γόνατο.




- Διαβάζεις κάτι αυτή την περίοδο;
- Ναι, ξεκίνησα πριν από 3 μήνες το Paper Passion, αλλά μου μένουν ακόμα 20 ml.





Μην κοιτάς καθόλου. Έτσι όπως τα 'κανες, σκούπα και φαράσι και γρήγορα.





Τελευταία μέρα εκπτώσεων σήμερα και μόλις προλαβαίνω να αγοράσω το σύνολο: 
κόσμημα μετώπου: £298.325, σκουλαρίκια: £457.975, μπρασελέ: £436.975, δαχτυλίδι: £214.275, καρέκλα: £636, μπλούζα και τζιν: £580. 
Πόσο;! £580 για την μπλούζα και το τζιν;! Για κορόιδα ψάχνουν;



Ειμί Κωνσταντίνος ο έξυπνος καταναλωτής και άρτι ωλοκλήρωσα.

16 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ άσωτε, το σχόλιό σας με αιφνιδίασε και με προβλημάτισε. Θα χρειαστώ λίγο καιρό μέχρι να μπορέσω να το επεξεργαστώ και να μπορέσω να σας απαντήσω καταλλήλως.

      Διαγραφή
  2. πυρόλυση-πυρπόληση31 Αυγούστου 2012 στις 10:54 μ.μ.

    Μπα δεν το βρήκα αυτό το τεύχος τόσο εντυπωσιακό όσο αυτό του 2010.!!!!Ξεχωρίζω, όμως, την κάπα με τα smarties!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ομολογουμένως το τεύχος του 2010 είναι ασυγκρίτως καλύτερο. Μάλλον φταίει πάλι η ρημάδα η κρίση.

      Διαγραφή
  3. Η κάπα με τα smarties μου κλεψε και μένα την καρδιά μιας και πάσχω από έντονες υπογλυκαιμίες τελευταία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα αυτό είναι το μυστικό της κάπας με τα smarties: ότι πρέπει να της αντισταθούμε. Διότι, αν φάμε τα smarties της κάπας με τα smarties, τότε πώς οι άλλοι θα ξέρουν ότι φοράμε μια κάπα με smarties και όχι μια κάπα χωρίς smarties; Τροφή για σκέψη (το σχόλιό μου, όχι τα smarties).

      Διαγραφή
  4. Ακριβής παρουσιάση των νέων τάσεων της μόδας,αλλά μόνο αντίρρηση έχω!!

    ΤΙ ΚΑΚΟ ΕΙΧΕ Η ΤΣΑΡΙΚΗ ΕΠΟΧΗ;;;;;Και το Τσάρο μας είχαμε και όλα!Εδώ τις προάλλες έμαθα ότι τον Τσάρο μας το Νικόλαο Β' τον σκότωσαν οι Κνιτες και το ριξα στις βότκες!!Καταλαβαίνετε το δράμα μου;;Αλλά για αυτό να ξέρετε ότι σας είμαι πιστος γιατί είμαι σίγουρος ότι θα δώσετε στους κνιτες ένα γερό μάθημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η τσαρική εποχή δεν έχει κανένα απολύτως κακό, αρκεί να είσαι ο Τσάρος (άντε και κανένας παρατρεχάμενός του). Στο φεστιβάλ της ΚΝΕ δολοφονήθηκε; Να ερευνηθεί η πιθανή συνέργεια των Goin' through.

      Διαγραφή
    2. Α όχι δε το δέχομαι!Εφόσον ο Τσάρος ήταν καλά,είμασταν όλοι καλά!

      Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες τη Οχράνα κατηγορούνται κάποια μέλη της ΚΝΕ,ενώ παρακολοθούνται οι Λενιν και Στάλιν για πιθανή συνεργασία!
      Λέτεεε να τον έφαγαν εκεινοιιιι;;;;;;Ω μα ναιι δεν εξηγείται αλλιωως;;Μήπως έχετε πρόσβαση σε υψηλά αστυνομικά κλιμάκια;;Ενημερώστε μααας!!

      Διαγραφή
  5. Majestad, σκέφτομαι την Βίκυ Σταμάτη να το ξεφυλλίζει και έρχομαι σε μια ψυχολογία, που έλεγε και ο Μπιθικώτσης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα της πρότεινα το Αρειανό άουτφιτ, ωστόσο υπάρχει κίνδυνος να δραπετεύσει.

      Διαγραφή
  6. 235 ευρώ η χαρτοσακούλα?? Θα περιμένω τις εκπτώσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι χαρτοσακούλα, είναι δερματοσακούλα. Και είναι επαναχρησιμοποιούμενη και οικολογική, άρα δικαιολογείται απολύτως η τιμή.

      Διαγραφή
    2. Προτιμώ να πάρω 54,65 καπνούς είναι η αλήθεια..

      Διαγραφή
  7. τα φρύδια τα θέλω! Για να τρομάξω μερικούς, μερικούς. Μα δεν είναι εντελώς γελοίες αυτές οι διαφημίσε(ι)ς? Ντίαρ Γκοντ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοιτάξτε, αν ήταν τεύχος Φεβρουαρίου, θα δικαιλογούνταν τα πάντα, λόγω Τριωδίου. Προφανώς υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν από τώρα να προετοιμαστούν για μια καλή εμφάνιση στην παρέλαση των αρμάτων.

      Διαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας