Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

ΕΛΛΑΣ Ή ΤΕΦΡΑ

Επιστρέφω από τις διακοπές μου με όμορφες εικόνες: στην παραλία είδα έναν σωματώδη τύπο με τατουάζ στο στήθος το οποίο έγραφε "ΕΛΛΑΣ Ή ΤΕΦΡΑ". Ήθελα πολύ να τον ρωτήσω αν ξέρει τι σημαίνει "τέφρα" και πώς παράγεται πολιτικά. Επίσης αν ξέρει τι πραγματικά σημαίνει "Ελλάς".
Γυρίζοντας από την παραλία, είδα έναν παππού σε παραδοσιακό καφενείο με μαύρη μπλούζα Χρυσής Αυγής και διάφορα άσχετα χαϊμαλιά να κρέμονται. Ήθελα και αυτόν να τον ρωτήσω αν είναι φάσιον βίκτιμ ή απλώς βίκτιμ - μπορεί βέβαια και θύτης: δεν ξέρω τι έκανε στα νιάτα του. Στο καπάκι, διαπίστωσα ότι κυκλοφορεί ως αξεσουάρ καρπού ο γερμανικός σιδηρούς σταυρός που έκανε μεγάλες πιένες επί Ναζί και μάλλον αρχίζει να γίνεται και πάλι της μόδας.
Τις ίδιες μέρες, διαβάζω ειδήσεις για μαχαιρώματα, ξυλοδαρμούς και δολοφονίες διαφόρων προελεύσεων, αλλοδαπών, ημεδαπών, ακροδεξιών, ακροαριστερών (τόσο ακροαριστερών, που έκαναν γύρο 180 μοιρών και ταυτίστηκαν με τους φασίστες - η μόνη διαφορά τους είναι ότι τα τατουάζ τους θα γράφουν "ΤΕΦΡΑ Ή ΕΛΛΑΣ").

Δεν με εντυπωσιάζουν όλα αυτά: αυτός ο τόπος και αυτοί οι άνθρωποι έχουν βιώσει χιλιετίες αυταρχισμού, εθνικισμού και βίας. Είναι δικά μας παιδιά, είναι γραμμένα στο ελληνικό DNA μας. Δυο αιώνες εξιδανικευμένης Αθηναϊκής Δημοκρατίας δεν προσφέρονται παρά μόνον για ξεκάρφωμα.

Μέσα σ' αυτόν τον πανικό, έρχονται σήμερα και άλλες ειδήσεις: η Χρυσή Αυγή, λέει, θα προτείνει την επαναφορά της θανατικής ποινής. Η θανατική ποινή έχει καταργηθεί με το 6ο και το 13ο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που τα έχει κυρώσει αμφότερα η χώρα μας (το κείμενο των πρωτοκόλλων εδώ, σελ. 18 και 22). Προφανώς σκοπός της ΧΑ είναι να βγει η Ελλάδα από τον ευρωπαϊκό χώρο και να προσεγγίσει χώρες που φαίνεται πως έχει ως πρότυπο (Πακιστάν, Σαουδική Αραβία, Σομαλία, Υεμένη κ.α.). 
Ταυτοχρόνως ο υπουργός Δημόσιας Τάξης δηλώνει ότι θα συντρίψει τα "Τάγματα Εφόδου" της Χρυσής Αυγής. Απαράδεκτη ομοφοβική δήλωση του Υπουργού κατά των μελών του κόμματος που θα πρέπει να αντιδράσουν σε τέτοιου είδους υπονοούμενα (θυμίζω ότι τα ομοφυλόφιλα Sturmabteilung του Χίτλερ εξολοθρεύτηκαν εν μία νυκτί, όταν άρχισαν να γίνονται επικίνδυνα για τον ίδιο - ο οποίος, παρεμπιπτόντως, το 2,6% που πήρε στις εκλογές του 1928 το έκανε 18,3% το 1930 και 37,4% το 1932).

Με την οικονομία και τον κοινοβουλευτισμό να καταρρέουν και με ομάδες να σφάζονται στους δρόμους, ήδη αντικατέστησα τα έπιπλά μου με τα πλέον πρόσφατα κομμάτια Bauhaus. Επίσης να σας ενημερώσω ότι κυκλοφόρησε μόλις ένα πολύ καλό έργο ενός σχετικά γνωστού νέου συγγραφέα, του Μπέρτολντ Μπρεχτ, με τίτλο "Τρόμος και Αθλιότητα στο Τρίτο Ράιχ". Τέλος, πέταξα το ηχοσύστημά μου και το αντικατέστησα με γραμμόφωνο, ώστε να ακούω όλα τα τελευταία σουξέ:





Ένας φίλος με μεγάλη ικανότητα ανάλυσης των γεγονότων (και συνακόλουθα πρόβλεψης) μου έλεγε προ μηνών ότι πρέπει να μην επαναπαύομαι με τη θέση που έχω, αλλά να είμαι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να το σκάσω στο εξωτερικό, μόλις αρχίσουν να ζορίζουν τα πράγματα. Το τελευταίο διάστημα προσπαθώ να ρευστοποιήσω ό,τι μπορώ και να τα διώξω έξω. Όχι τόσο λόγω της ήδη παρούσας οικονομικής χρεοκοπίας όσο λόγω της επερχόμενης πολιτικής χρεοκοπίας.
Επειδή δεν θέλω να φτάσει η στιγμή που θα αντιμετωπισθώ ως αντικείμενο, σκέφτομαι να αρχίσω να εκπονώ από τώρα πιθανό σχέδιο διαφυγής μου προς τον ελεύθερο κόσμο μέσω των βουνών της Αλβανίας ίσως ή μέσω Βουλγαρίας (στα Σκόπια δεν πάω, γιατί θέλουν τη Μακεδονία μας ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα, που έδιωξες τους βάρβαρους και του Ψωμιάδη είσαι τώρα). 
Όποιος ενδιαφέρεται να με ακολουθήσει, ας με ενημερώσει. Όχι ομάδες άνω των τεσσάρων ατόμων όμως, γιατί μπορεί να μας πιάσουν τα Τάγματα Εφόδου και φοβάμαι μήπως είναι ορεξάτα...

Ειμί Κωνσταντίνος ο φυγάς και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.: Σχετικά με το δίλημμα του τίτλου, καταλαβαίνετε τι πιστεύω ότι θα μείνει σε λίγα χρόνια.





UPDATE (άσχετο με τα παραπάνω):
Η ανάρτηση έγινε πριν από 4 ώρες και διαπιστώνω ότι έχει πάνω από 1200 επισκέψεις. Μια συνηθισμένη ανάρτηση το πολύ να έχει 300 σε βάθος χρόνου - η μοναδική που ξεπερνά την παρούσα είναι μία για τον υποτιθέμενο γάμο της Τζούλιας Αλεξανδράτου, αλλά δικαιολογείται, γιατί εκείνη την είχαν λινκάρει σε σάιτ με μπουρδέλα, εξού και ο πανικός.
Ή ο μπλόγκερ τα έχει παίξει εντελώς και βγάζει ό,τι νούμερα θέλει ή η ανάρτηση έγινε όντως δημοφιλής και αύριο θα την δω πρωτοσέλιδο στη β' έκδοση του Κυριακάτικου Βήματος και τη μούρη μου εξώφυλλο στον Στόχο με σφραγίδα "ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ" στο μέτωπο (υπόψιν πάντως ότι από κοντά είμαι πολύ καλύτερος και ότι, αν στη φωτογραφία δείχνω λίγο κομμένος, θα φταίει το ότι έχω μερικές μέρες να κάνω σπα).
Το γεγονός αυτό πάντως με φέρνει σε αμηχανία, διότι αντί αυτής της ανάρτησης είχα σκοπό να γράψω μία για το γνωστό περιοδικό μόδας και λοιπών αηδιών "Wallpaper". Τελικά τι θέλετε από εμένα και τη ζωή μου δεν έχω καταλάβει.

UPDATE 2: Ο ένοχος βρέθηκε: είναι ο SFY του ιστολογίου Jungle Report που με αναπαρήγαγε στο facebook τους. Τον ευχαριστώ.

20 σχόλια:

  1. έτοιμος. απο μία βαλίτσα στο χέρι και το διαβατήριο στο στόμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι σε αδιέξοδο. Σε μια βαλίτσα ούτε τα απαραίτητα για το ταξίδι δεν θα μπορέσω να χωρέσω: θέλω 10 ζευγάρια χειροποίητα δερμάτινα ιταλικά παπούτσια, 8 κοστούμια (τα 5 Zegna και τα άλλα 3 Boss - τα χειροποίητα θα αναγκαστώ να τα αφήσω πίσω), 1 καφετιέρα Nespresso (what else?), 1 iPad, 1 iBook, 1 iMac και 1 Big Mac με απ' όλα για το δρόμο.

      Διαγραφή
  2. πυρόλυση-πυρπόληση25 Αυγούστου 2012 στις 7:06 μ.μ.

    Αγαπητέ Κωνσταντίνε, τέφρα είναι εδώ και χρόνια απλά δεν το είχαμε συνειδητοποιήσει, μας βόλευε να μην το καταλάβαινουμε,φοβόμασταν να το παραδεχτούμε..δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβαινε....εύχομαι σε μια ξαφνική αλλγή έστω και της τελευταίας στιγμής γιατί τον τόπο μου τον πονάω..και κάποια άτομα που βρίσκονται εδώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, πιστεύω και εγώ ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει την τελευταία στιγμή και θα επαναλάβει το θαύμα του 2004, όπως είπε και ο Πρωθυπουργός (δηλαδή θα ξαναδούμε υπερκοστολογημένα έργα και μαύρες τρύπες σε προϋπολογισμούς).

      Διαγραφή
  3. πυρόλυση-πυρπόληση25 Αυγούστου 2012 στις 8:49 μ.μ.

    Αμα είναι τέτοιο θαύμα αγαπητέ ...πιάστο αυγό και κούρευτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ, σήμερα με τον Συμβίο αυτά ακριβώς λέγαμε, με πολλή απελπισία...
    Τρομάζω.
    Ψάχνω να βρω την ψυχραιμία και την αισιοδοξία μου γιατί η οικονομική τέφρα; παλεύεται. Η κοινωνική όμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει, δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα, αν έχει κανείς διπλή υπηκοότητα, σπίτι στο Μανχάταν και μετρητά σε νορβηγική τράπεζα.

      Διαγραφή
  5. Εύγε, Καντακουζηνέ...
    Και μία άλλη ανάλυση, δική μου για το σύνθημα.
    Το ΕΛΛΑΣ Η ΤΕΦΡΑ λειτουργεί κατα κάποιο τρόπο σαν χαπάκι για την κατάθλιψη:
    Άνθρωποι αρνητικοί, αυτοκτονικοί, ανευχάριστοι, ανέραστοι, ανώριμοι, αρνητές της ζωής και βαθειά καταθλιπτικοί και καταστροφικοί, που νοιώθουν -κατά βάθος- ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ την τέφρα του Τίποτα, βρίσκουν κάτι που θεωρούνοτι θα τους βγάλει από την κατάσταση: Το φανατισμό της Ελληνικής σημαίας.Μόνο που δεν τους βγάζει, τους μπάζει περισσότερο στην παράνοια.

    Οι φάτσες τους τα λένε όλα:Τους είδε κανείς να γελάνε;

    Ο αρχηγός το είπε σε μια εκδήλωσή τους: "Εμείς δεν αυτοκτονούμε γιτί έχουμε αυτό, την Ελληνική σημαία"

    Ο οποίος, λένε οι πρώην δικοί του, καταναλώνει επίσης μεγάλες ποσότητες χάπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πάντως συνεπείς: ούτε στο έργο του Μπρεχτ που προανέφερα γελά κανείς.
      Ευτυχώς που ο αρχηγός τους χαπακώνεται, διότι νομίζω ότι έχει αρχίσει να παίρνει κιλά και πρέπει να διατηρήσει τη σιλουέτα του ενόψει των εφόδων που μας ετοιμάζει.

      Διαγραφή
  6. Μετά τους εγκλωβισμένους του Χρηματιστηρίου, έχουμε τώρα και τους εγκλωβισμένους του Κολαστηρίου. Και ομιλώ για όλους εμάς που ήμεθα πλέον όμηροι αυτής της χώρας. Από τα βουνά θα φεύγουμε, όπως το λες. Ντυμένοι με εκδρομικές στολές καμωμένες από τις κουρτίνες μας, σαν την οικογένεια Φον Τραπ. Να κάμουμε και απόσβεση στα όσα σκάσαμε κάποτες στο Χυτήρογλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσείς τουλάχιστον μπορείτε να φύγετε κολυμπώντας.
      Και, προς θεού, μην ακολουθήσετε το δρομολόγιο της οικογένειας Φον Τραπ: περνώντας τα βουνά του Ζάλτσμπουργκ βγαίνετε ντουγρού στη θερινή κατοικία του Χίτλερ στη Βαυαρία. Αγγλιστί λέγεται τραπ.

      Διαγραφή
    2. Αχ όχι τις κουρτίνες, δεν θα το αντέξω, είχα πάρει ίδιο κρόσσι με τη Βίκυ, που να το σούρνω στα κατσάβραχα;

      Διαγραφή
    3. Το κρόσι είναι απαραίτητο για να σβήνει τα ίχνη μας, οπότε να το πάρετε μαζί σας. Μην ανησυχείτε για τις κουρτίνες: θα πάνε σετ με το σπίτι σας που θα το ανταλλάξετε για ένα παντελόνι (όπως έκαναν οι Εβραίοι της Ισπανίας, όταν εκδιώχθηκαν κακήν κακώς το 1492 από την Ισπανία).

      Διαγραφή
  7. Ε όχι και εσείς να μας εγκαταλείψετε!!Αν φύγει ο κυβερνήτης εμείς τι θα κάνουμε;;Που θα πληρώνουμε φόρους,ποιον θα υμνούμε!!Αν είναι φύγετε πάντως πάρτε με και μένα μαζί σας ώστε όταν θα ανατακαταλάβετε την εξουσία και επιστρέψετε με δόξα και τιμή μέσα από ένα αεροπλάνο που θα σας παραχωρήσει η Φράου Μέρκερ(μιας και η Γαλλία δεν είναι της μοδός πια) να κατεβαίνω και εγώ από πίσω και να εξασφαλίσω τα 5 λεπτά δημοσιοτητας που μου αναλογούν!!Είναι νομίζω πολύ ευγενείς σκοποί!:Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είστε πίσω μου, όταν θα κατεβαίνω από το αεροπλάνο, δεν θα εξασφαλίσετε μόνον 5 λεπτά δημοσιότητας αλλά και σίγουρο υπουργείο. Τσεκαρισμένο αυτό.

      Διαγραφή
    2. Ποιο υπουργείο θα επιθυμούσατε να μου εμπιστευτείτε;;

      Διαγραφή
    3. Το Υπουργείο Δημόσιας Διαφώτισης και Προπαγάνδας (https://en.wikipedia.org/wiki/Ministry_of_Public_Enlightenment_and_Propaganda)

      Διαγραφή
    4. Ω με τιμά η επιλογή!!Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ!

      Στις υπηρεσίες τη αυτοκρατορικής σας ιδεολογιας πάντα!!:)

      Διαγραφή
  8. Δηλαδή υπαινίσσεσθε ότι ο ΠΣΟΜΗΑΔΗΣ της καρδιάς μας, ΔΕΝ είναι εφάμιλλος του Μεγαλέξαντρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η θέση του Μεγαλέξανδρου είναι κατειλημμένη.
      Ωστόσο μπορώ να κρατήσω μια θέση Βουκεφάλα, αν θέλετε.

      Διαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας