Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012

Γλυφτική

Ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός απουσίασε από τα ιστολογικά του καθήκοντα κατά το τελευταίον διάστημα, αφενός διότι γίνεται ο κακός χαμός με τας υποχρεώσεις του, αφετέρου διότι δεν υπήρχε υλικόν υψηλής αισθητικής (υπο)στάθμης. Αυτά μέχρι σήμερον, οπότε και ο άγρυπνος οφθαλμός του έπεσε επάνω εις διεθνές gala της Unesco (πηγή εδώ - πηγαίνετε, έχει κι άλλα):Εις την φωτογραφίαν βλέπομε ένα σπάνιον έργον του υπερρεαλιστού καλλιτέχνου Alberto Giacometti. Η καλλιτεχνική αξία του έργου έγκειται εις το ότι ο καλλιτέχνης, εις την συγκεκριμένην περίπτωσιν, εδημιούργησε το μοναδικόν απολύτως ρεαλιστικόν έργον του, όπως είναι προφανές (θυμίζω ότι το κίνημα του ρεαλισμού είχε ως στόχον την αναπαράστασιν της πραγματικότητος κατά τρόπον αντικειμενικόν).
 
Ειμί Κωνσταντίνος ο κριτικός τέχνης και άρτι ωλοκλήρωσα.
 
Υ.Γ.: Από το κοσμοϊστορικόν γεγονός απουσίασε η κυρία Σούζαν Μουμπάρακ, την οποίαν μόνον ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός θυμάται ακόμη. Ελπίζω τουλάχιστον πριν από το σαβούριασμα του μπουφέ να ετηρήθη ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του πεσόντος καθεστώτος.

14 σχόλια:

 1. Majestad, επιτρέψατέ μου να προσθέσω την ταπεινότητά μου σε όσους μνημονεύουν ακόμα την Σούζαν, για την οποία κάποτε το ´έγκυρον´ mega αφιέρωνε τουλάχιστον 5λεπτον ρεπορτάζ, ουχί κέρμα. Για κέρμα ήταν και είναι τα υπόλοιπα θέματα του εν λόγω δελτίου.
  Η παραπάνω φωτό θα μπορούσε ανέτως να χωριστεί σε δύο μέρη με τίτλους: ΠΡΙΝ - ΜΕΤΑ. Αφήνω στη διακριτική Σας ευχέρεια την τοποθέτηση εκάστου τίτλου.
  Καλώς επιστρέψατε. Η επικαιρότης είναι αμείλικτος. Τουλάχιστον για τη μισή Αθήνα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Με το ΠΡΙΝ υποθέτω ότι αναφέρεσθε εις το πίσω μέρος της εικόνος (ότι η Ουνέσκο κάποτε ήτο φορέας πολιτισμού) και με το ΜΕΤΑ εις το έμπροσθεν (ότι έχει καταντήσει διοργανωτής δεξιώσεων, γάμων, βαπτίσεων και κοπής πίτας).
   Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία θα καταγγελθεί ως κακόβουλος.

   Διαγραφή
 2. Απαντήσεις
  1. Όντως το γλυπτόν αρχίζει να σταφιδιάζει. Προτείνω μπότοξ και υαλουρονικόν οξύ.

   Διαγραφή
 3. Απαντήσεις
  1. Υποθέτω ότι το άουτφιτ του εν λόγω στιλ κοστίζει περισσότερα από το γλυπτόν.

   Διαγραφή
 4. Φοβερή εικόνα.
  Θυμίζει τις διασημότητες που ποζάρουν μπροστά στα κέρινα ομοιώματά τους.
  Απλά συνήθως εκείνοι το γνωρίζουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Υποθέτω ότι η επιλογή έγινε εν πλήρη γνώσει και συνειδήσει: ενώπιον γλυπτού του Giacometti εστάθη, όχι ενώπιον της Γεννήσεως της Αφροδίτης του Botticelli.

   Διαγραφή
 5. Μην το δει το γλυπτόν και το ημιζών ον ο Τατσόπουλος και αρχίσει να τρίβεται χυδαία πάνω του. Μη σας λέγω, μη`!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Καταγγέλλω τους διοργανωτάς διότι το μπροστινό έκθεμα δεν ετοποθετήθη εις βάθρον!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν πειράζει, έχει κερδίσει την πρώτην θέσιν του βάθρου (το άλφα με όμικρον) στις καρδιές μας.

   Διαγραφή
 7. Αναστηλώσεις "Η Μαριάννα" Φέρτε μας τα σαφρακιασμένα σας, να τα κάνουμε σαν καινούρια. Τρίβονται και ψαροκασέλαι. Γυαλίζονται και ασημικά ακόμα. Ιδέτε και φωτό!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Νομίζω ότι υπερβάλλετε: η μετριόφρων κυρία Μαριάννα θα αρνούνταν τον τίτλον του συντηρητού έργων τέχνης που της αποδίδετε.
   "Εγώ μια απλή φιλότεχνος κοσμική κυρία είμαι" θα σας απαντούσε.

   Διαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας