Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Συνέντευξη με έναν βρικόλακα

Ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός έχει καιρόν να σχολιάσει πρόσωπα της επικαιρότητος, διότι ήτο απησχολημένος με την ινδικήν τέχνην. Επιστρέφων όμως εις το αγαπημένον του άθλημα (το κράξιμον) θα ασχοληθεί σήμερον με έναν καλλιτέχνην, τον κύριον Πάνον Μουζουράκην, γνωστόν ηθοποιόν (;) και τραγουδιστήν.
Διαβάζω λοιπόν εις συνέντευξίν του ότι μέχρι τα 25 του νόμιζε ότι είναι βρικόλακας: ότι είναι αθάνατος και δεν μπορεί να πάθει τίποτα. Να σχολιάσω τας ανοησίας με τας οποίας ο καθένας νομίζει ότι προκαλεί εντύπωσιν ή να το αφήσω; Αν και μου αρέσει να χτυπάω αλύπητα τα άτυχα θύματά μου και μετά να τους ρουφώ το αίμα (663 ετών είμαι, οπότε ολίγον 0 ρέζους θετικόν το δικαιούμαι, νόμιζω), το αφήνω, για να πάω παρακάτω που έχει περισσότερον ζουμί (μην ρωτήσετε τι ζουμί, γιατί θα πάτε γυρεύοντας...) Το μόνον που θα είπω είναι ότι ελπίζω μέχρι τα 50 του να μάθει ότι βρικόλακας και αθάνατος δεν είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα.
Συνεχίζει να μας βομβαρδίζει με υψηλήν διανόησιν, λέγων ότι ο καθένας έχει μέσα του τον Χριστό και τον Χίτλερ ("Χίλτερ" γράφει, αλλά θα φανώ μεγαλόψυχος και δεν θα το σχολιάσω θεωρώντας το ως βρομοδουλειάν του δαίμονος του τυπογραφείου - ή μήπως πρέπει να είπω "του βρικόλακος του τυπογραφείου";) Με αφορμή αυτήν την δήλωσιν, έκανα ενδοσκόπησιν και ιδού τι βρήκα μεταξύ άλλων (τα άλλα είναι πίτσαι και μπιρόνια): τον Πεισίστρατον και τον Στράτον Διονυσίου, τον Βούδαν, τον Κούδαν, τον Ιησούν και τον Ιούδαν, τον Κούγιαν και τον Βούγιαν, τον Ταμερλάνον και τον Γερουλάνον, τον Ηλιογάβαλον και τον Λάκην Γαβαλάν, τις αδελφές Μπρόγερ και τον Αδόλφον Μπάγιερ, τον Ιουστινιανόν και τον Ιανόν, τον Ανδρέαν Λασκαράτον και την Ιουλίαν Αλεξανδράτου, τον Μοντεζούμα και τον Τζέικομπ Ζούμα, τον Γκρεγκ Αράκι, την Δέσποιναν Μοιραράκην και τον Πάνον Μουζουράκην (τον έχω εις το αίμα μου τελικώς...)

(Δημοσκόπησις προς τους αγαπητούς αναγνώστας: εσείς πόσα και ποία πρόσωπα βρήκατε εντός σας σήμερον;)

"Δεν θέλω να γίνω ένας τραγουδιστής απλώς για να βγάζω γκόμενες" δηλώνει και αμέσως μετά μας περιγράφει πώς έβγαλε γκόμεναν την Μαρίαν Σολωμού (ως τραγουδιστής πάντοτε).  Βράζει το αίμα του... Εκτός λοιπόν από τον συγκλονιστικήν επαφήν με την πραγματικότητα, τον χαρακτηρίζει και η συγκλονιστική συνέπεια λόγων και έργων.
Καταλήγει η παρουσίασις της συνεντεύξεως (φαντάζομαι ότι η πλήρης συνέντευξις θα είναι αστείρευτος πηγή σχολιασμού): "αν κάναμε όλοι μας μόνο ένα παιδί, σε 50-100 χρόνια θα ήμαστε ο μισός πληθυσμός, άρα θα υπήρχαν περισσότερες θέσεις εργασίας και θα επαρκούσαν οι πόροι της φύσης". Ο σύγχρονος Τόμας Μάλθους (ελληνιστί Πάνος Μουζουράκης) προτείνει την έξοδον από το Μνημόνιον μέσω εγκράτειας και σεξουαλικής αποχής. Ενθουσιασμέναι αι αρχαί της κινεζικής πόλεως Puning είναι έτοιμαι να εφαρμόσουν τας προτροπάς του Έλληνος οικονομολόγου και θα επιβάλουν υποχρεωτικήν στείρωσιν εις 10.000 κατοίκους. Το μέτρον αναμένεται να εφαρμοσθεί μετά τας δημοτικάς εκλογάς εν Ελλάδι, προκειμένου να μειωθεί η ανεργία - δεν ανακοινώνεται ακόμη επισήμως, για να μην χυθεί αίμα, αλλά η κυβέρνησις αφήνει το θέμα να διαρρεύσει από τα επίσημα χείλη του κυρίου Μουζουράκη.

Επιμύθιον πρώτον: Καλύτερα βρικόλακας.
Επιμύθιον δεύτερον: Σιγά τα αίματα...!

Ειμί Κωνσταντίνος ο βρικόλακας και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.1: Προτείνω εις τον γνωστόν ηθοποιόν (δεν το σχολιάζω, διότι θα μου ανέβει το αίμα στο κεφάλι) κύριον Μουζουράκην να ανεβάσει το δράμα του Αργύρη Εφταλιώτη "Ο βουρκόλακας".
Υ.Γ.2: Ο ακόλουθος λυκάνθρωπος (αγγλιστί werewolf) αφιερούται εις τον βρικόλακαν της ημέρας:

 

11 σχόλια:

  1. Xαχαχα! Τι άτομο είναι αυτός;; Εγώ πάντως συμφωνώ: όλοι οι ηθοποιοί είναι ψώνια...με την κακή έννοια όμως (υπάρχει καλή;).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eγώ σήμερα δε θα ενδώσω σε οποιαδήποτε πρόταση ενδοσκόπησης, ακόμη κι αν προέρχεται από άνακτα.
    Βεβαίως εκτιμώ το πολιτικό κριτήριο του νέου, ως παρουσιάστηκε στη βαρυσήμαντον αύτην συνέντευξιν.
    Εχω μόνο μια ερώτηση να του θέσω. Δημοσιογραφική. Πως ανακάλυψε ότι δεν είναι βρικόλαξ? Ποιο ήταν το γεγονός που τον έβγαλε από την πλάνη τόσων ετών; Και κυρίως πως το αντιμετώπισε;
    Σημαντικά θέματα κυρίες και κύριοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα επρότεινα ο Ελλην Ντάνκαν Μακ Κλάουντ να αναλάβει καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου. Ανυπερθέτως το έχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Randy Marsh, υπάρχει καλή έννοια εις τους καλλιτέχνας-ψώνια: είναι αυτοί που δεν δίδουν ανοήτους συνεντεύξεις.

    Αγαπητή αβάδιστη, δεν διαθέτω το σύνολον της συνεντεύξεως και δεν είμαι εις θέσιν να ασχοληθώ περαιτέρω με το "Εγώ Weekly". Φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή διεπίστωσε ότι δεν έγινε στάχτη από το φως της ημέρας και συνήλθε με κατάλληλον διαιτολόγιον (αποχή από το αίμα) και ωράριον (αφύπνισις στις 7 π.μ. και κατάκλισις στις 9 μ.μ.).

    Αγαπητή pastaflora, εννοείτε, φαντάζομαι, ότι διαθέτουν αμφότεροι τας αυτάς ικανότητας: λέγουν εξαιρετικώς ανόητα πράγματα με εξαιρετικώς σοβαρόν τρόπον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαχαχαχαχαχαχαχα!! Καλά τα λες άνθρωπέ μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aλήθεια μετρ που το βρήκατε το ΕΓΩ γούηκλυ? Ούτε εγώ δεν το ήξερα.
    Και καλά εγώ... ούτε καν η Φλωράνς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητή γραία, ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός ΠΑΝΤΑ τα λέγει καλώς. Αν, ο μη γένοιτο, δεν τα πει καλώς, απλώς θα διαγράψει τα περί του αντιθέτου σχόλια!

    Αγαπητή αβάδιστη, ντροπή! Μέχρι και κανάλιον εις το "εσύσωλήνας" διαθέτει:
    http://www.youtube.com/egoweekly
    Επίσης θα το βρείτε εδώ (http://bit.ly/deSoSp) μαζί με τα υπόλοιπα περιοδικά του ομίλου Λυμπέρη, που βρίσκονται σε κάθε ελληνικόν σπίτι (Πτήση και διάστημα, House & Garden, 2 Τροχοί, Glamour Romania (;;) κτλ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ειλικρινά ξέρεις τι με στεναχωρεί?
    το γεγονός πως χάνονται μέσα στην όποια δημοσίοτητα τους περιβάλει και είναι όλοι αυτοί (σ.σ. οι νέοι τραγουδοποιοί και βάλε..) ανίκανοι να διαχειριστούν την κατάσταση που τους έχει παρουσιαστεί λόγω του όποιου ταλέντου τους.
    είχα γνωρίσει τον πάνο μουζουράκη πέντε περίπου χρόνια πριν στον "σταυρό του νότου", πριν γίνει αγαπητός από τις απανταχού γκόμενες και το όνομα του φιγουράρει σε μεγάλες δουλειές (π.χ. του παπακαλιάτη) και ήταν τελείως διαφορετικός. ένας αλλος άνθρωπος που το κύριο μέλημα του ήταν η τέχνη.
    πλέον δεν με πείθει..
    το έχασε στη πορεία!!!

    ΚρΙμΑ!

    (χάρηκα που σε βρήκα.. μάλλον θα τα λέμε..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητή kat., καλώς ήλθατε. Τον συγκεκριμένον δεν τον γνωρίζω και ενδέχεται να είναι (ήταν) όπως τα λέτε.
    Ιδού ο λόγος για τον οποίον ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός απέχει από τα φώτα της δημοσιότητος εδώ και αιώνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το πιο αστείο απ' όλα έχει να κάνει με την αγαπημένη του κ. Σολωμού. Η κ. Σολωμού βγαίνει και δηλώνει διάφορα. Μέσα στα διάφορα δηλώνει και ότι δεν της πάει ο γάμος και δεν είναι συμβατική και άλλα τέτοια ψαγμένα. Εντωμεταξύ, ο μόνος λόγος που δεν της πάει ο γάμος είναι η σύνταξη από τον δικαστικό πατέρα της την οποία λαμβάνει ως άγαμη θυγάτηρ δικαστικού και φτάνει το ποσό των 1.800 ευρώ μηνιαίως... Έτσι; γίνομαι κι εγώ αντισυμβατική... Η κ. άγαμη θυγάτηρ έχει κι έναν υιό από έναν άλλο συνάδελφό της (δεν ενθυμούμαι το όνομά του) και δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι έχει κερατώσει όλους τους γκόμενούς της και ότι όλο μπλέκει με μαλάκες... Αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ ανώνυμε, ομολογώ ότι τας πληροφορίας δεν τας εγνώριζα, αλλά για την σύνταξιν ενημερώθηκα από εδώ (εις το παρόν ιστολόγιον μιλάμε πάντοτε με ντοκουμέντα!): http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/38073.html
    Μάλιστα... δηλαδή, εκτός από το Singles, πρωταγωνιστεί και στο "Ορκιστείτε, παρακαλώ".
    Όσο για την αντισυμβατικότητά της, τα λέγει όλα (πλην της συντάξεως βεβαίως) εδώ: http://www.gossip-tv.gr/story/56085/maria-solomou-den-tha-baphtiza-ton-gio-mou-den-etan-paidi-khorismenon-gonion

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας