Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Συνέντευξη με μια περιφρονημένη

Η άρνησις του Κωνσταντίνου Καντακουζηνού να ασχοληθεί την τελευταίαν εβδομάδαν με τας αυτοδιοικητικάς (ο Θεός να τις κάνει) εκλογάς, είχε ως συνέπειαν απανωτά χτυπήματα της μοίρας. Μετά την συνέντευξιν με τον βρικόλακα Πάνο Μουζουράκη, έρχεται η σειρά της περιφρονημένης Μαρίας Ηλιάκη (παρακαλώ τους εγχωρίους σελέμπριτις να μην σπρώχνονται: ας κάνουν ολίγην υπομονήν και θα σχολιασθούν άπαντες από το παρόν ιστολόγιον).
Η Μαρία Ηλιάκη παρουσιάζει με μεγάλην επιτυχίαν το δίωρον (!) απογευματινόν μαγκαζίνο (έτσι ονομάζεται ό,τι δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί αλλιώς) "Δέστε τους" εις τον Άλφα μαζί με τους Νίκο Μουτσινά, Μαρία Καινούριου (δεν αντιλαμβάνομαι γιατί έπρεπε να βάλει εις το επώνυμόν της την ιδιότητά της) και Νότη Χριστοδούλου. Διά τους εξειδικευμένους εις την προϊστορικήν αρχαιολογίαν, ο τελευταίος είναι γνωστός και ως ο πρώτος νικητής του Fame Story - με την ίδιαν εκπληκτικήν καριέραν που ακολούθησαν και οι υπόλοιποι νικηταί. Διά τους εξειδικευμένους εις την μεσαιωνικήν ιστορίαν, ήτο επίσης παρουσιαστής της αειμνήστου εκπομπής "Σιγά τον πολυέλαιο" (ο τίτλος απευθύνεται εις τον παρουσιαστήν προφανώς).
Η κυρία Ηλιάκη εις την συνέντευξίν της ερωτάται για την περισσότερην δουλειάν που έχουν λόγω περικοπών εις τον αριθμόν των παρουσιαστών και απαντά ότι δεν είναι μόνον αι περικοπαί αλλά και η διάθεση να δουλέψουν περισσότερον που τους ωθεί σε περισσότερην δουλειά. Αφού μας κούρασε με το να προσπαθεί να μας πείσει πόσο πολύ δουλεύει (πληροφορίαι λέγουν ότι τα μπετά του στούντιο τα έριξε η ίδια), ήρθε η ώρα να μάθουμε τι δουλειά κάνει: "η εκπομπή είναι περισσότερο σχολιαστική" δηλώνει και συμπληρώνει ότι κράτησαν από την προηγουμένην σεζόν τα "Ξεσκονίσματα" και τις "Χρυσές Τηλεοράσεις". Είναι γνωστόν εις όποιον ανοίγει τηλεόρασιν την κατηραμένην εκείνην ώραν που δεν υπάρχει τίποτα να δεις (ομιλώ για την απογευματινήν ζώνην) ότι ο Άλφα θεωρεί ότι είναι το κέντρον του κόσμου και αναπαράγει τον εαυτόν του ήτοι το Big Brothel (αυτός είναι ο πραγματικός τίτλος). Μετά από την ημίωρην (και βάλε) αναμετάδοσιν της εκπομπής, έχομε σχολιασμόν άλλων εκπομπών (παράδειγμα της σκληρής δουλειάς που πατάνε εις τον σχολιασμόν των "Ξεσκονισμάτων" μπορείτε να παρακολουθήσετε εις το πρώτον λεπτόν του βίδεο). Όπως αντιλαμβάνεσθε, αν και θα ήθελα πολύ να τους σχολιάσω με την σειράν μου, δεν υπάρχει αντικείμενον σχολιασμού...
Εν συνεχεία αναφέρεται εις την σαπουνόπεραν που παρουσιάζουν υπό τον τίτλον "η Οδύσσεια της περιφρονημένης": πρόκειται για συνδυασμόν ελληνικού μελό της δεκαετίας του '60 και νοτιοαμερικάνικης σειράς. Ισχυρίζεται η κυρία Ηλιάκη ότι έχει πολλή πλάκα, αλλά μάλλον δεν ομιλούμε για την ίδιαν σειράν, διότι εγώ έψαξα και βρήκα τούτο εδώ. Πέραν του Όσκαρ καλλιτεχνικής διευθύνσεως που είναι σίγουρον, αναμένεται σειρά άλλων βραβείων (πάντως, χωρίς διάθεσιν αστεϊσμού, πιστεύω ότι είναι πιθανόν να τους δούμε να παίρνουν κανένα βραβείον από το "TV Έθνος"). Οφείλω να ομολογήσω όμως ότι υπάρχει μία εκπληκτική επιλογή: ο περιορισμός του ρόλου του Νότη Χριστοδούλου εις την φράσιν "αγκού".
Η επιτυχία της σειράς είναι τόσο μεγάλη που τα σχόλιά τους και η "Οδύσσειά" τους απετέλεσαν αντικείμενον μελέτης αρχαίων και μεσαιωνικών σχολιαστών συγκεντωθέντων εις τόμους υπό τον τίτλον "Scholia Graeca in Odysseam".

Επιμύθιον: Δέστε τους - αλλιώς κλείστε τους.

Ειμί Κωνσταντίνος ο σχολιαστής και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.1: Παρακαλούνται οι αναγνώσται του παρόντος ιστολογίου να συνδράμουν την σελίδαν της προσωποβίβλου (αγγλιστί facebook) "Θέλω κι εγώ το Δέστε τους να ξαναγίνει τρίωρο".
Υ.Γ.2: Δεδομένης της επιτύχιας της σειράς τους, θα ετοιμάσω και εγώ αναλόγου επιπέδου ανταγωνιστικήν σαπουνόπεραν με πιθανόν τίτλον "Κωνσταντίνος ο Αγριόγατος".
Υ.Γ.3: Αφιερώνω εις το "Δέστε τους" (αλλά και εις όλας τας ελληνικάς εκπομπάς) τους πρώτους στίχους του άσματος της Laurie Anderson "Strange Angels" που λέγει: "they say that Heaven is like TV, a perfect little world that doesn't really need you, and everything there is made of light, and the days keep going by" (ελληνιστί: βαριέμαι...)

8 σχόλια:

  1. ειναι τοσο πληκτικοι ξανθες και παληκαρια (να-τα-καμει-ο-θεος) μηδεν τους βαζω τους αφηνω στην ιδια ταξη και αυτους και την μαρια+φωτη γρηγορα στη συνταξη οι δευτεροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ άσωτε, γινόμεθα κακοί και χάνομε πελατείαν, αλλά δεν γίνεται αλλιώς: οι συγκεκριμένοι διαμορφώνουν συνειδήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mετρ το ομολογώ ουδέποτε τους έχω παρακολουθήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητε Κωνσταντίνε!

    Βρήκα άκρως "Ξεσκονιστική", επέτρεψε μου να γίνω λεξοπλάστης προς χάριν τούτης της συνεντεύξεως σας, τούτη την ανάρτηση!
    Ομολογώ πως δεν είχα δει ποτέ αυτή την εκπομπή "Δέστε-λύστε-απαγχονίστε τους" , αλλά μετά τα τόσα ωραία που διάβασα, θα γίνω ένθερμος οπαδός τους!
    Διότι και χρυσές τηλεοράσεις ακούω, ο χρυσός έχει απίστευτα αυξητική άνοδο' και ξεσκόνισμα ακούω, δύσκολο να βρεις καλές παραδουλεύτρες την σήμερον!
    Πετύχατε το επιθυμητό!
    Κέρδισαν ακόμη μία θεατή, μπλοκαρισμένη σε καναπέ και πολυθρόνα με τις γνωστές ωτασπίδες και όσες άλλες ασπίδες διαθέτω!

    Χαιρετώ σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λοιπόν ακου πως έχουν τα πραγματα, εγω λατρευω Νικο Μουτσινα! Τον θεωρώ πολύ χαρισματικό και το χιουμορ του μου πάει!

    Αλλά εκείνη η Ηλιακη και εκεινη η Καινού-ιου μου σπάνε τα νεύρα!

    Γι αυτο τι κάνω; Βλέπω μόνο την Χρυσή Τηλεόραση που παροσιαζει ο Νικολάκης, γελάω με την ψυχή μου με τις ατάκες του και τις μουτσουνες που κάνει και την κλέινω την τηλεόραση!

    Ξερω σε απογοητεύω, αλλά τι να κάνω; Του έχω αδυναμία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητή αβάδιστη, ο σκοπός του παρόντος ιστολογίου είναι ΚΑΙ παιδευτικός, οπότε η περίπτωσις σας είναι εντός των στόχων του!

    Αγαπητή καπετάνισσα, καλώς μας ήλθατε. Η περίπτωσίς σας δεν εντάσσεται ακριβώς εις τους στόχους του παρόντος ιστολογίου που εκπληρώνει μόνον αντιτηλεοπτικούς και αντισελεμπριτικούς σκοπούς.

    Αγαπητή Coula, σας αρέσει ο Μουτσινάς; Η δική σας περίπτωσις αγγίζει τα όρια του ανιάτου, αλλά δοκιμάστε την θεραπείαν που προτείνω επάνω δεξιά εις τας οδηγίας χρήσεως του παρόντος ιστολογίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. έχω να πω ότι προφανώς έχετε χάσει όλοι το χιούμορ σας και δεν ξέρω που οφείλεται πλέον αυτό...
    Οφείλεται στην κατάσταση που επικρατεί γενικά στην χώρα μας ή κάτι άλλο συμβαίνει;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ ανώνυμε, η διαφορά μας είναι απλώς διαφορά επί του ορισμού του χιούμορ: για εσάς χιούμορ είναι η δίωρος σάχλα που ανοήτως σχολιάζει τον εαυτόν της (δηλαδή την τηλεόρασιν) προβάλλοντας αποσπάσματα άλλων εκπομπών - όταν δεν σχολιάζει μία από τις πιο ανούσιες και απαράδεκτες εκπομπές από συστάσεως τηλεοράσεως, τον Big Brother.
    Δι' εμάς ο ορισμός του χιούμορ είναι προφανώς άλλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας