Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Αίμα μπλε

Θνήσκων σκλάβος (άγαλμα του Μιχαήλ Αγγέλου) εις μπλε εκδοχήν του Yves Klein
Ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός κινδυνεύει: ώς πριν από λίγες ημέρες εκατοντάδες θαυμάστριαι (ενίοτε και θαυμασταί) πολιορκούσαν νυχθημερόν τα Χειμερινά του Ανάκτορα και απαιτούσαν να ευρεθούν έστω για ολίγον μαζί του (κάποια στιγμή είδα μάλιστα, αντί του καταδρομικού Aurora, ένα στραβόν υποβρύχιον - αρχικώς νόμιζα ότι είμαι ακόμη ζαλισμένος από την τεκιλοποσίαν της προηγουμένης νυκτός ή ότι το υποβρύχιον έκανε χαρούλες που με έβλεπε, αλλά τελικώς έμαθα ότι απλώς γέρνει). Ανεγκάσθην να βγω εις τα παράθυρα των ανακτόρων μου και να δηλώσω προς τους θαυμαστάς μου ότι δεν χρειάζεται να κατακλύζουν την έμπροσθεν της οικίας μου πλατείαν: ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός αγαπάει τον λαόν του και είναι διαθέσιμος για επίσκεψιν κατ' οίκον (1500 ευρώ η επίσκεψις για πρόγραμμα φυσιολογικόν - το αυταρχικόν έχει προσαύξησιν 650 ευρώ πλην ΦΠΑ).
Μετά τας ανωτέρω δηλώσεις το πλήθος απεχώρησε και ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός μπορούσε να κυκλοφορεί άνετα εις την αυτοκρατορικήν πόλιν των Αθηνών. Ουχί όμως για πολύ: διάφοροι επιτήδειοι τον εκνεύριζαν τα μάλα αμφισβητώντας το γεγονός ότι είναι γαλαζοαίματος. Δεν ήθελα να μπω εις την διαδικασίαν να τους αποδείξω την καταγωγήν μου (η οικογένεια μου και ο μπάρμπας μου, ο Ιωάννης ΣΤ', είναι γνωστοί από προηγούμενες αναρτήσεις) ωστόσο, επειδή προεκλήθην, αντέτεινα αδιάσειστα επιστημονικά ντοκουμέντα περί του χρώματός μου. Το αποτέλεσμα ήτο ολέθριον: οι θαυμασταί μου επανεμφανίσθησαν οπλισμένοι με ξυράφια αυτήν την φοράν, προκειμένου να διαπιστώσουν του λόγου το αληθές. Προσεπάθησα λοιπόν να στρέψω το ενδιαφέρον τους εις το γεγονός ότι είμαι ΚΑΙ εξαδάκτυλος, αλλά τους καλάρεσε η ιδέα και απεφάσισαν ότι είναι προτιμότερον να με γυμνώσουν (προφανώς θέλουν να διαπιστώσουν αν έχω τα προσόντα να γίνω βασιλεύς).
Μόνη λύσις λοιπόν είναι να στρέψω το ενδιαφέρον αλλού: σύμφωνα με την ως άνω παραπομπήν, οι ευγενείς είναι γαλαζοαίματοι λόγω της πανοπλίας που φέρουν, η οποία είναι χάλκινος. Άρα, αν την φορέσουν και οι θαυμασταί μου, θα γίνουν και εκείνοι γαλαζοαίματοι (να φαντασθώ ότι αντιστοίχως τα παιδιά που θα φορούν ρούχα με τσιπάκια από σιλικόνη θα αποκτήσουν το στήθος της αγαπημένης του παρόντος ιστολογίου Πάμελας Άντερσον).
Αναγκάζομαι λοιπόν να σας αποκαλύψω, αγαπητοί αναγνώσται και φερέλπιδες γαλαζοαίματοι, πού ράβεται ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, προκειμένου να διατηρεί καθ' όλον το έτος το χρώμα του: πρόκειται για τον οίκον υψηλής σιδερικής "Sword and Armor" - από την κολεξιόν Φθινόπωρον-Χειμώνας 1269 μ.Χ. έχω ήδη επιλέξει ένα σικ chain mail. Ουχί, δεν αναφέρομαι εις σπαμ που λαμβάνετε από γνωστούς και σας ενημερώνουν για μολυσμένας καρφίτσας εις τους κινηματογράφους ή για συγκινητικάς ιστορίας αγάπης που, αν δεν τις στείλετε εντός πενταλέπτου σε 50 αγαπημένους σας, θα ψοφήσετε γλιστρώντας εις την σκάλαν (για τόση αγάπη μιλάμε! - εγώ πάντως, καλού-κακού έστρωσα παντού μοκέτα...) Ουχί: όταν λέγω chain mail, εννοώ τούτο εδώ (το μονδέλον είναι αυτομολήσας εις τους Σταυροφόρους στρατιώτης του μαμελούκου βασιλέως Baibars). Υπάρχουν βεβαίως και άλλες επιλογές: για τους μεταλλάδες (κυριολεκτικώς!) έχει και με στάμπες (σταυρούς των Ναϊτών Ιπποτών συγκεκριμένως), έχει μακριμάνικα (για αμάνικα αναμείνατε την θερινήν κολεξιόν) μέχρι και αλουμινένια, τα οποία όμως δεν θα επρότεινα, διότι αφενός δεν θα γίνετε μπλε και αφετέρου μπορεί να σας περάσουν για κουφώματα παραθύρων. Όταν βγει η θερινή κολεξιόν με τα αμάνικα, τις ζώνες αγνότητος και τα τσίγκινα μαγιό, θα σας ενημερώσω.

Ειμί Κωνσταντίνος ο γαλαζοαίματος και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.: Γαλαζοαίματος γίνεται κανείς μόνον με τον ως άνω τρόπον. Κατά συνέπειαν είναι αλυσιτελής η προσπάθεια διεκδικήσεως θρόνου με απλήν ονοματοδοσίαν, όπως μας ενημερώνει εις την τελευταίαν του παράγραφον αυτό το άρθρον. Διότι το να λέγεσαι "Κινγκ" (έστω και Λάρυ) χωρίς το απαραίτητον μπλε αίμα σε καθιστά μάλλον ντεμέκ Βασιλέα.

9 σχόλια:

  1. Δεν αμφισβητώ ουδόλως τας πληροφορίας άτινας παραθέτεται.
    Όμως θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας σε ένα σοβαρό θέμα που πιθανόν να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν οι γνωστοί άγνωστοι Κουζινοζηλόφθονες!!!
    Υπάρχει μια φυλή που τα μέλη της έχουν το ίδιο με σας χρώμα (δίχως φυσικά τη δική σας μεγαλοπρέπεια)και ονομάζονται Στρουμφάκια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέλω τόσο πολύ να βυζαντινολογήσω,αλλά μια αγρια μελαχγολία δεν με αφήνει να μπω στα ανάκτορα σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Καπετάνιε, διευκρίνισις: οι γαλαζοαίματοι είμεθα εσωτερικώς μπλε, ενώ τα συγκεκριμένα ανθρωποειδή εξωτερικώς. Αυτό μας επιτρέπει να μοιάζουμε με τους υπηκόους μας, χωρίς βεβαίως να μην είμεθα ίδιοι. Διαφορετικά θα κάναμε αυτοκράτορα την ρωσικήν μπλε γαλήν (http://en.wikipedia.org/wiki/Russian_Blue). Εν ολίγοις: το αίμα μετρά ουχί η βαφή (αλλιώς θα κάναμε βασιλιά τον Πέτρον Κωστόπουλον).

    Αγαπητέ Τάκη_Χ, σας αντιλαμβάνομαι πλήρως. Οι ελάχιστοι που με γνωρίζουν προσωπικώς (όσοι δηλαδή πλήρωσαν 1500+650 ευρώ πλην ΦΠΑ για το αυταρχικόν πρόγραμμα) και έχουν διαπιστώσει την σοβαρότητα και την μελαγχολίαν που με διακρίνει, θα ορκίζονταν ότι άλλος γράφει το παρόν ιστολόγιον και ουχί ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός. Απεφάσισα ωστόσο να προβάλω μίαν εκ των άλλων πλευρών του εαυτού μου μέσω του παρόντος ιστολόγιον, όταν ανερωτήθην: spleen του Charles Baudelaire ή σπληνάντερον του Μάκη του ψήστη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Χα χα! Είσαι πολλά καλός... καλώς όρισες και στον κόσμο των μπλόγκερς... μας χρειαζόταν ένας βασιλιάς :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τακιςΧ συμμορφωσου ακου κει αγρια μελαγχολια... το μονο αγριο που σας επιτρεπω ειναι η καυλα\τρυφερη κιαι αγρια συναμα
    καντακουζινε να ψηφισεις καμινη ναι?
    χαχαχ
    και οταν ελεγα ειμαι ο ασωτος και ειμαι απο το φεγγαρι το γραφα περιπαιχτικα _Ειμί Κωνσταντίνος ο γαλαζοαίματος και άρτι ωλοκλήρωσα._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητή Ώραια Ελένη, καλώς σας βρήκα. Δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε αλλά έχουμε μια ομοιότητα: εγώ είμαι ορίτζιναλ σινς 1347 (μ.Χ.) και εσείς σινς 1347 (π.Χ. - τουλάχιστον)

    Αγαπητή αβάδιστη, όταν βρεθεί ο χρυσός του Αλή-Πασά εν Τρικάλοις θα κάνω ειδικήν παραγγελίαν.

    Αγαπητέ άσωτε, έχει και η μελαγχολία την πλάκαν της, μόνον που το αντιλαμβάνεται κανείς πάντοτε εκ των υστέρων. Καμίνη δεν ψηφίζω: εκτός του ότι (ως γαλαζοαίματος) πρέπει να είμαι υπερκομματικός, δεν ανήκω εις τον Δήμον Αθηναίων (ο Δήμος Αθηναίων όμως ανήκει εις εμένα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ πάντως εισήλθα στα ανάκτορα χωρίς να πλερώσω!

    Αυτό έλειπε, ολοκληρο μπάνερ κοσμεί τη Coula μου!

    Πολύ καλό το πρώτο σχόλιο...αυτό ντε...με τα στρουμφάκια!

    Αλλά αποστομώνεις καθετι έξυπνο, κυρ Καντακουζηνε!

    φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητή Coula, εννοείται πως δεν πληρώνετε (ωστόσο μόνο εις το αυταρχικόν πρόγραμμα προβαίνω εις συγκλονιστικάς αποκαλύψεις, οπότε θα πρέπει να περιορισθείτε εις τα συνήθη). Όσο για τα στρουμφάκια, όταν επεξεργαζόμουν την ανάρτησιν είχα κατά νου να τα βάλω, αλλά το ελησμόνησα. Και όταν είδα ότι το σχόλιον του Καπετάνιου εντόπισε την παράλειψίν μου, έπρεπε κι εγώ κάπως να στρουμφίσω την κατάστασιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας