Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Irish Coffee

Θα κάνω μίαν σύντομον επισκόπησιν του ιρλανδικού τύπο, ενώ πίνω τον ιρλανδικόν μου καφέ, ώστε να δούμε πώς αντιμετωπίζουν εκεί το Μνημόνιον που έρχεται:

Διαβάζω λοιπόν ότι αι αντιδράσεις χαρακτηρίζονται "αδύναμες" σε σχέσιν με τας μαζικάς κινητοποιήσεις της Ελλάδος. Ας θυμηθούμε ότι εν Ελλάδι έγιναν μαζικαί κινητοποιήσεις μέχρι τον Μάιον (και την δολοφονίαν εις την Μαρφίν - για όσους θυμούνται...) και ότι μετά δεν κουνήθηκε φύλλον. Ελπίζω οι Ιρλανδοί να είναι πιο δυναμικοί, αν και το σχόλιον ενός εικονολήπτου (βαρβαριστί καμεραμάν), που περιλαμβάνεται εις το άρθρον, θυμίζει πολύ Ελλάδα: "είναι όλοι πολύ απασχολημένοι με το να βλέπουν X-Factor" - αν και προσωπικώς νομίζω ότι δεν είδαμε τίποτα ακόμη...

Επειδή κάθε χώρα που σέβεται τον εαυτόν της (και μπαίνει εις το ΔΝΤ) έχει τον Άνθιμον και τον Ψωμιάδη της, ιδού: ο υπουργός Κοινωνικής Προστασίας Éamon Ó Cuív (συγγνώμη, αλλά μπροστά εις αυτό το όνομα, ακόμα και το "Λούκα Κατσέλη" είναι καλύτερον) εκάλεσε παπάν για να προσευχηθούν για την σωτηρίαν της χώρας (τώρα που το σκέπτομαι, θυμίζει και ελληνικόν υπουργικόν συμβούλιον όλον τούτο).

Οι Ιρλανδοί υπουργοί είναι σαφώς πιο αποτελεσματικοί από τους δικούς μας: διαδηλωτής χτυπήθηκε από υπουργικόν αυτοκίνητον. Ελπίζω τα υβριδικά μας να είναι εξίσου αποτελεσματικά.


Ειμί Κωνσταντίνος ο Ιρλανδός και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.1: Ο τίτλος του πρωθυπουργού είναι "Taioseach" και ουχί "Prime Minister". Δεν μας φθάνουν τα δύσκολα ονόματά τους, μας αλλάζουν και τους τίτλους, για να μην τους αναγνωρίζουμε; Διαβάστε, παρεμπιπτόντως, τας περιπετείας του Κωνσταντίνου Καντακουζηνού, όταν πήγε να πουλήσει χαλιά εις το μεσαιωνικόν βασίλειον Κόννατ της Ιρλανδίας και γνώρισε τον βασιλέα Aedh mac Aedh Breifneach Ó Conchobair και άλλους (εις τα σχόλια εδώ - άσχετα με την ανάρτησιν, αλλά τότε μου 'ρθε, εντάξει;)

Υ.Γ.2: Επισκόπησις των σκληρών σχολίων του ιρλανδικού τύπου για την κυβέρνησιν της χώρας εδώ. Επιπλέον, το χθεσινοβραδινόν δελτίον ειδήσεων του Mega έπαιξε απόσπασμα του βίδεο (γύρω στο 04:30) και η κυρία Τρέμη τόνιζε πόσο στριμωγμένος ενεφανίσθη ο πρωθυπουργός από την πίεσιν του δημοσιογράφου. Ακριβώς όπως οι δικοί μας πολιτικοί εις τας δικάς της ερωτήσεις. Απόψε η κυρία Τρέμη θα αποκαλύψει ότι τας τελευταίας ημέρας έκανε εντατικά ιδιαίτερα μαθήματα εις τους Ιρλανδούς δημοσιογράφους, για να αποκτήσουν την μαχητικότητά της.

Υ.Γ.3: Αναμένω πρωτοσέλιδα γερμανικών εφημερίδων με φωτομοντάζ του Τζέιμς Τζόυς να κρατά μπίραν. Ή μήπως (λόγω μπίρας) δεν τους συμφέρει και πολύ τους Γερμανούς να κάνουν χυδαίον κράξιμον, όπως έκαναν με την Ελλάδα; Δεν πειράζει, κάπου αλλού θα βρουν να φορτώσουν την οικονομικήν δυσπραγίαν της Ιρλανδίας...

Υ.Γ.4: Ας μου λύσει κάποιος την εξής απορία: γιατί αι πρόωραι εκλογαί εν Ελλάδι είναι μπαμπούλας και συνώνυμον πτωχεύσεως, ενώ εν Ιρλανδία είναι δεδομένον ότι η κυβέρνησις (που δεν έχει καν υπογράψει το Μνημόνιον ακόμα) θα αναγκαστεί να κάνει εκλογάς, θα καταποντιστεί και  μέχρι και οι δανεισταί της χώρας (ΔΝΤ-ΕΕ) λέγουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τας εκλογάς;

Αφιερωμένον εις τους Ιρλανδούς (και τους Ιουδαίους δανειστάς τους):

15 σχόλια:

  1. Kωνσταντινε, τι συμπτωσις!
    Σημερα αναρωτιομασταν οικογενειακως που χαθηκαν ολες εκεινες οι αυστηρες φωνες που επλεκαν υμνους για το ιρλανδικο οικονομικο επος, ενω παραλληλα καλλιεργουσαν ενοχικα συνδρομα, σε μας, τους ατιθασους, ανοργανωτους,κακομοιρηδες γκρεγκους.
    Εχετε δικιο μετρ, η ειδοποιος διαφορα μας ειναι στην αποτελεσματικοτητα των υπουργικων τους αυτοκινητων. Κατα τα αλλα, στο παιχνιδακι εντοπιστε τις διαφορες, μαλλον μιλαμε για καθρεφτισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παντως φιλτατε, καλον θα ητο να εντρυφησετε και στην κελτικη/ιρλανδικη διοτι η αγγλικη θα κυρηχθει πασέ οσονούπω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητή tzagalagabugu, αι προσπάθειαι των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών να μας κάνουν Ιρλανδία ευοδώθηκαν: ουχί μόνον γίναμε Ιρλανδία αλλά την ξεπεράσαμε!

    Αγαπητή An-Lu, στηρίζω την προτροπήν σας για εκμάθησιν της Κελτικής. Οι Κέλται άλλωστε έχουν πολλά κοινά με εμάς. Εκτός του ότι είμεθα αμφότεροι αρχαία έθνη, είμεθα επίσης παραγωγοί μεταναστών, χρεοκοπημένοι και γκέι (για τους Κέλτας έχει γράψει ο αρχαίος φιλόσοφος Αριστοτέλης: "φανερώς τετιμήκασι την προς τους άρρενας συνουσίαν", Πολιτικά, ΙΙ, 1269b - http://www.perseus.tufts.edu/hopper/text?doc=Aristot.+Pol.+2.1269b&fromdoc=Perseus:text:1999.01.0057 και για τους Έλληνας ο νεότερος φιλόσοφος Άδωνις Γεωργιάδης: http://www.georgiadesbooks.com/product.php?productid=163&cat=0&page=1).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μεγαλειότατε, μίαν ερώτησιν έχω: πού είναι ο Μπόνο;;; Διότι ουδείς αρμοδιότερος να διαπραγματευθεί το χρέος της πατρίδος του.
    Και μια ακόμα αυθόρμητος ερώτησις: ποίος ο Ελλην Μπόνο;
    Με αυτά τα αγωνιώδη ερωτήματα αποσύρομαι εις το μπουντουάρ μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σερί έχετε δίκιον. Να τοποθετηθεί ο Μπόνο τώρα! Μόνο διά την Αφρικήν θα τραγουδά;
    Όσο για τον Έλληνα Μπόνο, νομίζω ότι επαξίως έχει κερδίσει μίαν θέσιν εις τας καρδιάς μας ο σύζυγος της υφυπουργού Μεταναστεύσεως (δηλαδή αυτής που θα οργανώσει τα καραβάνια των Ελλήνων προς τας γερμανικάς φάμπρικας), ο κύριος Γεώργιος Νταλάρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαχαχαχχααχ! Όντως ο Έλληνας Bono είναι ο Νταλάρας!
    Το κοινό των χωρών που πτωχεύουν είναι ένα: έχουν τους δικούς τους παραδοσιακούς καφέδες.. (κάτι ακούστηκε και για Γαλλία τελευταία).
    Άρα είτε τρώμε όλα μας τα λεφτά σε καφέδες ή κάτι άλλο που δεν μπορώ να καταλάβω αν και η ιδέα μου ήταν εξαιρετικά εμπεριστατωμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητή Πασχαλίτσα, με τρομάζετε: δηλαδή επόμενοι στόχοι η Τουρκία, η Συρία, η Αίγυπτος, η Λιβύη κ.α. (όλοι έχουν τον ίδιο καφέ που εμείς αποκαλούμε "ελληνικό") ή ακόμη και το Μεξικόν (http://www.drinksmixer.com/drink5559.html);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρώτον είμαστε ηλίθιοι ως έθνος επειδή ακριβώς υποτίθεται πως είμαστε πάρα πολύ έξυπνοι. Κατά τα άλλα δεν έχω να πω τίποτα αλλο εκτός από το "ερχονται τρελά γλέντια, περίμενε και θα δεις". Με τις ευχές μου για ένα καλύτερο μεθαύριο:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φρονώ πως πρέπει να επισκεφθούμε μια irish pub και να το συζητήσομεν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν ξέρω τι λες εσυ, αλλά εναν Irish coffe προτιμω να τον απολαυσω διαβαζοντας εσενα παρα ακουγοντας το σλουρπ της Τρέμη που θέλει τρομαρα της να κανει και μαθηματα μαζητικοτητας!

    όσο για την Ιρλανδία, νομίζω πως μπορεί και να την γλιτώσει...

    οψόμεθα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητή γραία, το άγνωστο μεθαύριο περιμένω και εγώ:
    http://www.snhell.gr/lections/content.asp?id=92&author_id=64&page=anthology
    (τραγουδά ο Χορν σε δική του μελοποίησιν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητή αβάδιστη, πάμε καλύτερα εις την ταβέρναν του Μπάμπη του Κουτσού στη Μαγκουφάνα. Πλέον και αυτή και η irish pub με τα ίδια δανεικά ζούνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητή Coula, σας ευχαριστώ, αν και την Τρέμη την τρέμω: αν αποσύρει την εμπιστοσύνην της από την κυβέρνησιν, πάμε αμέσως εις εκλογάς και (όπως λίγο-πολύ μας έχει πει) εις πτώχευσιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Απάντηση σε υστερογραφο Νο 4!

    Δεν υπάρχεςι κανένα πρόβλημα με τας εκλογάς, καθώς όλοι είναι ίδιοι!

    Αυτό δίνει λύση σε όλους! Τι τους νοιάζει ποιος θα "κυβερνάει" την Ελλαδα; Ο σκοπός της γκάιντας ίδιος θα είναι! Τι πράσινος , τι κοκκινος , τι με μπλε κόκκους!

    Εδώ το "εύρηκα" έγινε λευκαντικό, οι εκλογές θα μας ενοχλήσουν;;;

    Φιλώ την άκρη της μπέρτας σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητή καπετάνισσα, έχετε δίκιον: σημασία έχει να βγάλουν λεφτά οι δανεισταί και είναι αδιάφορον ποιος είναι κάθε φορά ο ενδεδειγμένος τρόπος (ήδη πάντως από το δάνειον της Ελλάδος μόνον οι Γερμανοί κερδίζουν 600 εκατομμύρια ευρώ: http://www.i-reportergr.com/2010/11/600_26.html)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας