Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Twitter

Μία νέα στήλη (όπως λένε και στα πρωινάδικα - λες και αναφέρονται εις τους New York Times) εγκαινιάζεται εις το παρόν ιστολόγιον για τις δύσκολες μέρες του Κωνσταντίνου (για να μην παρεξηγούμαι, αναφέρομαι εις τας ημέρας που πέφτει πολλή δουλειά εις την αυτοκρατορικήν μου γραμματείαν ήτοι όταν παίρνει φωτιά το Κορδελιό). Πρόκειται για σύντομα μηνύματα εις το ύφος του γνωστού twitter (ή τουίτερ). Και για όποιον αναρωτιέται γιατί ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός δεν κάνει δικό του twitter, θα απαντήσω ότι δεν γνωρίζω καν πώς λειτουργεί, μόνον να το παρακολουθώ ξέρω (αντίστοιχον συνέβη με τα ιστολόγια: τα παρακολουθούσα από το 2006 και μόλις φέτος απεφάσισα να μπω εις την παραγωγήν):


- Συλλογή υπογραφών εις το petitiononline για να μην χάσει ο Δήμος Αθηναίων τον Ηλία Ψινάκη (τζάμπα πήγε η προχθεσινή επιστολή που συνέναξε διά του παρόντος ιστολογίου).

- Ευγενία Μανωλίδου: "Θα σταματούσα την TV αν μου το ζητούσε ο Άδωνις". Αναμένεται ορθή επανάληψις: "Θα σταματούσα τον Άδωνι αν μου το ζητούσε η TV".

- Θα είναι όντως ολόκληρη η Ελληνίδα μάνα Πάμελα εις το Big Brother Ινδίας; Γιατί το στήθος της πρωταγωνιστεί ήδη εις το ελληνικόν Big Brother.

- Γιώργος Παπανδρέου: 'Κάποτε είχα πει ότι να δώσουμε οξυγόνο στο πολιτικό σύστημα, χτυπώντας τη διαφθορά, ακόμα κι αν πρέπει να ματώσουμε" (από την σύνταξιν είναι προφανές ότι μόνος του το σκέφτηκε). Η πρώτη Παπανδρέου έπεσε ήδη αιμόφυρτη.

- Οι Ιρλανδοί σκέφτονται συγχώνευσιν με την Αυστραλία. Και εμείς σκεφτόμασταν συγχώνευσιν με το αδελφόν έθνος της Νορβηγίας, αλλά μας έκατσε το Μαλί (λαϊκιστί: πήγαμε για μαλλί και βγήκαμε κουρεμένοι).

Ειμί Κωνσταντίνος το πουλάκι και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.1: Μείνετε συντονισμένοι: προσεχώς όλα τα καυτά νέα με αποκλειστικές αποκαλύψεις και συγκλονιστικόν παρασκήνιον από την εποχήν των Παλαιολόγων (μόλις βρω χρόνον...)


Υ.Γ.2:
twit = informal chiefly  ( Brit ) a foolish or stupid person; idiot

6 σχόλια:

  1. Χαχαχαχαχαχαχαχαχα, καλά είναι τρελοί οι Ιρλανδοί.... είναι πολύ τρελοί λέμε! Μήπως εμείς να ζητήσουμε συγχώνευση με Αλάσκα; Δεν ξέρω να έχουν τίποτα αξιόλογο οι Ινουίτ, αλλά σάμπως έχουμε εμείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Bonjour, Constantin!

    Για κάποιο λόγο (υποψιάζομαι ότι... θόλωσα γενικώς από τα αποτελέσματα των εκλογών) είχα χάσει την επιστολή προς την... Αθηναία!

    Την εδιάβασα, παρακαλώ τον κ. Ψινάκη να μην μου βάλει τη [αντι]Δημαρχία εκεί που υπονοεί [τι υπονοεί, δηλαδή; Μου το λέει κατάμουτρα!] δεδομένου ότι, αφενός δεν εψήφισα κανέναν εκ των δύο "αντιπάλων" κι αφετέρου ο δήμαρχός [του]... επάτωσε, οπότε, τζάμπα η μαγκιά [του]!

    Επίσης, Constantin... κι εγώ που έχω twitter, δεν το κάνω τίποτα απολύτως, ούτε ένα τσίου της προκοπής δεν μπορεί κανείς να κάνει με 140 διαθέσιμους χαρακτήρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητή Ηώς, εξ όσων γνωρίζω η Αλάσκα παράγει ένα διάσημον προϊόν: την Σάρα Πέιλιν.

    Αγαπητέ Ορθόδοξε, σας ευχαριστώ για την πρόσκλησιν. Πέσατε διάνα εις το μήνυμά σας, καθότι το παρόν ιστολόγιον βρίθει ορθοδόξων αναφορών, όπως δεικνύει και η ετικέτα "Εκκλησία". Δυστυχώς δεν δύναμαι να σας παρακολουθώ διότι αι αντοχαί μου έχουν όρια, θα βάλω όμως τον μπάρμπα μου τον Ιωάννη ΣΤ', ο οποίος ως αυτοκράτωρ είχε προσωπικήν εμπλοκήν εις τα ορθόδοξα ζητήματα και την συνέχισε ως μοναχός έγκλειστος της Μονής Βατοπεδίου (συντόμως μοναχός εις το κελί 33).

    Αγαπητή κυρία Ντρουσίλα, αφήστε τα λόγια και βοηθήστε εις την συλλογήν υπογραφών: αν παραιτηθεί ο κύριος Ψινάκης, μπορεί να ακολουθήσει και η κυρία Βάσια Τριφύλλη και να απαξιωθεί έτσι ο θεσμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου αρεσεις το ξέρεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και μενα μαρεσεις?> θες να γινεις κουμπαρος μας (coula+aswtos=love4ever)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητή Coula, αγαπητέ άσωτε, κι εσείς μ' αρέσετε. Θα πρέπει να συμβουλευθώ το ως άνω ορθόδοξον ιστολόγιον για να δω αν η Εκκλησία μας δέχεται να αλληλοαρέσκονται νύφη, γαμβρός και κουμπάρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας