Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Charles attacks!

Σοκ έχει προκαλέσει εις τους διεθνείς κύκλους των γαλαζοαίματων η επίθεσις κατά του αυτοκινήτου του Πρίγκιπος Καρόλου και της συζύγου του, Καμίλας Πάρκερ-Μπόουλς, από εξαγριωμένους φοιτητάς (δεν αντιλαμβάνομαι τον λόγον αντιδράσεώς τους: επειδή τους τριπλασιάζουν τα δίδακτρα και δεν θα έχουν να φάνε; Ας φάνε παντεσπάνι, όπως θα έλεγε και μια διάσημη γαλαζοαίματη συνάδελφός μας). 
Ήδη ο μπάρμπας μου, ο Ιωάννης ΣΤ', έχει δώσει εντολήν και έχουμε καμουφλάρει τα αυτοκρατορικά μας ανάκτορα, ώστε να ομοιάζουν εξωτερικώς με διαμέρισμα αθηναϊκής πολυκατοικίας. Επίσης μου έχει απαγορεύσει να κυκλοφορώ με την αυτοκρατορικήν άμαξαν της οικογενείας και πρέπει τώρα να παίρνω το μετρό - το οποίον, όπως διεπίστωσα έκπληκτος, ουχί μόνον δεν έχει βασιλικόν βαγόνιον αλλά ούτε καν business class! Νομίζω ότι έχουν δίκιον που θα κάνουν απανωτάς απεργίας την ερχομένην εβδομάδαν, διότι δεν είναι δυνατόν να λείπουν τοιαύτα βασικά.
Ακολουθώντας το παράδειγμά μας, ο Κάρολος και η Καμίλα απεφάσισαν να υιοθετήσουν ένα πιο λαϊκόν προφίλ (επειδή όμως δεν έχουν γούστον, μυρίζομαι πολύ μπασκλασαρίαν και κιτσαρίαν). Ακούγεται λοιπόν ότι θα μετονομασθούν από Prince Charles εις το πιο ταπεινόν Bob the Builder (Μπομπ ο Μάστορας) ή SpongeBob Squarepants (Μπομπ Σφουγγαράκης Τετραγωνοπαντελονής). Η δε Camila Parker-Bowles σκέπτεται να το μετατρέψει εις Γουρούνα Μπικ-Τάπερ (δι' όσους δεν κατενόησαν το τελευταίον: τα αριστοκρατικά μπολ έγιναν λαϊκά τάπερ). Επιπλέον, ο Κάρολος θα υιοθετήσει το σικ ντύσιμον του προέδρου Αχμαντινετζάντ και η Καμίλα θα αντιγράψει την γκαρνταρόμπαν της Λούκας Κατσέλη.
Όσο για το αυτοκίνητον, νομίζω πως ό,τι άλλο και να επιλέξουν καλύτερον θα είναι από τον κουβά  που τους κυκλοφορεί. Συγγνώμη, αλλά εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, ουδέποτε θα καταδεχόμουν να μπω εις τοιαύτην κατήμαυρην και εντελώς ασουλούπωτην νεκροφόραν που είναι σαν πατημένος κεφτές. Μόνον εις πορφυρά, royal blue, ή ροζ αυτοκίνητα μπαίνω - όπως η Μπέντλεϊ της Πάρις Χίλτον ή έστω η ροζ Πόρσε του εγχωρίου κλώνου της, της Ιουλίας Αλεξανδράτου. Αλλά ποιος γαλαζοαίματος έχασε το σικάτον στιλ και την τσαχπινιάν, για να τα βρει ο Κάρολος...
Φημολογείται ωστόσο ότι ο μαύρος βασιλικός κουβάς (μάρκας Ρολς-Ρόυς - μην ενεργηθώ) εξετέθη επίτηδες εις τους διαδηλωτάς, προκειμένου να ξεχαρμανιάσουν με τον Κάρολον και την Καμίλαν και να μην βαράνε άλλο τους Άγγλους αστυνομικούς. Προτείνω την μεταφοράν της τακτικής αυτής εις την Ελλάδα: να περιφέρουμε δηλαδή εγχωρίους παράγοντες (πολιτικούς, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους κ.α.) και να τους πετάμε αβγά, μπουκάλια και μπογιές.

Ειμί Κωνσταντίνος ο σοκαρισμένος γαλαζοαίματος και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.1: Το πόσον ελάχιστα σικ είναι το ζεύγος φαίνεται και από την αντίδρασίν του.
Υ.Γ.2: Ήδη η Καμίλα λαμβάνει μέτρα προστασίας από μπουκάλια και μπογιές και θα κυκλοφορεί εις το εξής έτσι.
Υ.Γ.3: Βεβαίως η Καμίλα δήλωσε άνετα και φλεγματικά (κρυωμένη μάλλον θα ήταν): "Υπάρχει πάντα η πρώτη φορά". Άσε μας ρε Καμίλα, που θα μας το παίξεις και άνετη... Μασάει η Καμίλα ταραμά;
Υ.Γ.4: Είναι προφανής η απόστασις που χωρίζει τους πολιτισμένους Έλληνας διαδηλωτάς από τους ημιπρωτόγονους Άγγλους ομοίους τους: ενώ εκείνοι πετούν μπουκάλια εις τους βασιλείς τους, εμείς τους επευφημούμε, τους φωνάζουμε "εσένα θέλουμε" και τους δίνουμε το κινητόν μας να μιλήσουν με την φιλοβασιλικιάν μάναν μας που έχει δίπλα εις το εικόνισμα τον Κωνσταντίνον και την Άνναν-Μαρίαν...

16 σχόλια:

  1. Χάλια η κατάσταση μεγαλειώατε. στο τέλος όπως πάει η κατάσταση, εσείς οι γαλαζοαίματοι δεν θα πρέπει να κυκλοφορείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή Μάνα, επειδή είμαι μετρ ΚΑΙ εις τας μεταμφιέσεις, εγώ τουλάχιστον μπορώ να κυκλοφορώ ανέτως από τας δεξιώσεις του Μπάκιγχαμ μέχρι τας πορείας των φοιτητών και από το φεστιβάλ των Καννών μέχρι τα φεστιβάλ των κανίς (=σκυλάδικα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητή tzagalagabugu, να ενημερώσω πρώτα το κοινόν μας ότι στις 29/04 είναι ο γάμος του Ουίλλιαμ, του υιού του Καρόλου (εσείς πώς το γνωρίζετε; Ελάβατε και εσείς πρόσκλησιν όπως εγώ;)
    Επειδή έχω φέρει εις πέρας άλλας πιο επικινδύνους αποστολάς, όπως ο γάμος Νικολάου-Τατιάνας (http://konstantinoskantakouzinos.blogspot.com/2010/08/blog-post_26.html), νομίζω ότι ο συγκεκριμένος γάμος θα είναι για μένα a piece of cake (προτιμώ cheesecake).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανακτα να κυκλοφορείε έφιππος. Με το μικρό μου πόνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μεγαλειώτατε (μου),

    Δεν έχετε εσείς κανένα φόβο. Θα στείλετε την εμπροσθοφυλακή , θα καθαρίσουν τους ταραξίας και αγέρωχος περνάτε ...όλα εγώ να τα σκέφτομαι...


    Σκύβω και με σεβασμό , φιλώ την άκρη της μπέρτας σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μεγαλειοτατε, θα ειμαι κι εγω εκει!
    Θα χαρω να ασπαστω την ακρη της μπερτας σας:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μου τη σπάει αυτό το ζεύγος!
    Αυτή για προφανεις λόγους, αυτός γιατί είναι ολόκληρος γερος και τον λένε ακόμη πριγκιπα -μην αφοδευσω-

    Να προσεχεις που κυκλοφορείς πανυπεροσιοτατεντιμοτατε...
    ουπς σκόνταψα στη μπέρτα σας!!!!

    (χαχαχα πολυ μου αρεσει αυτη η ατακα της μπερτας)

    φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Mεγαλειότατε, θα σας πρότεινα να κυκλοφορείτε με αυτοκρατορικήν "γουρούνα": πρόκειται περί ενός πάρα πολύ σικ τρίτροχου, το οποίον θα φέρει τα οικόσημά σας και θα δημιουργήσει πραγματικήν αίσθησιν εις τους γάμους του Ουίλιαμ και ουχί μόνον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητή αβάδιστη, φοβούμαι ότι τυχόν επίθεσις με μπογιές θα είναι τραυματική εμπειρία για το μικρό μου πόνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητή Καπετάνισσα, και ποιος θα τους πληρώσει; Ή θα δέρνουν τζαμπέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπηταί tzagalagabugu, Coula και Καπετάνισσα,
    επειδή έχει γίνει πολύς λόγος περί της υποτιθεμένης μπέρτας μου, να σας ενημερώσω ότι δεν φορώ δυτικάς κιτσαρίας αλλά μόνον τα ορίτζιναλ αυτοκρατορικά ενδύματα, ήτοι (αντιγράφω από εδώ http://fereniki1.pblogs.gr/h-apeikonish-toy-aytokratora-sth-byzantinh-tehnh.html) την επίσημην αυτοκρατορικήν στολήν, η οποία περιλαμβάνει σάκκον, διάλιθον λώρον, κόκκινα υποδήματα και στέμμα το οποίο φέρει πρεπενδούλια από μαργαριτάρια. Κρατώ με το δεξί χέρι σταυροφόρο σκήπτρο. Το φωτοστέφανό μου υποδηλώνει τη θεϊκή προέλευση της αυτοκρατορικής εξουσίας.

    Επίσης να προσθέσω (και τούτο δεν το αναφέρει ουδεμία πηγή) ότι φορώ αυτοκρατορικά εσώρουχα XTG και D&G.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητή pastaflora, η είσοδος με γουρούναν φέρουσαν τους θυρεούς θα κλέψει όντως την παράστασιν, ωστόσο υπάρχουν δύο προβλήματα: πρώτον, μπορεί να δημιουργηθεί σύγχυσις με το νέον όνομα της Καμίλας και δεύτερον, είναι ένα καθαρώς αγγλικόν όχημα. Θα επρότεινα επομένως κάτι ελληνικότερον, π.χ. μίαν Porsche Cayenne.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μεγαλειώτατε (μου),

    Μέγα λάθος μου, διότι νόμιζα ότι όλα αυτά τα ταξίδια που κάνετε στη Δύση θα είχαν επηρεάσει τη στυλιστική σας ενδυμασία.

    Το ότι σκύβω , είναι θέμα παιδείας!
    Έτσι δείχνω τον άκρατο σεβασμό μου στο πρόσωπό σας....

    Εφόσον όμως βάλετε τα πράγματα στην θέση τους... θα σκύψω (ως είθισται) και θα ασπαστώ με σεβασμό την αυτοκρατορική σας σωβρακοφανέλα...

    Ο απεριόριστος θαυμασμός μου, είθε να σας συντροφεύει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητή Καπετάνισσα, ασπασθείτε ό,τι θέλετε, τα μαργαριταρένια πρεπενδούλια μόνον προσέξτε, διότι είναι του μπάρμπα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μεγαλειώτατε (μου)

    Εφόσον σκύβω , φαντάζομαι δε θα τα βρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας