Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Pattyματα-μαθήματα

Pattyς-με πατώ-σε έγινε σήμερον εις το στούδιον της Τατιανής Στεφανίδου. Ποιος Όλι Ρεν και ποιος Ντομινίκ Στρως-Καν (τι να στρώσω και τι να κάνω δεν έχω καταλάβει, αλλά δεν είναι του παρόντος). Άλλο είναι το σημαντικόν πρόσωπον της επικαιρότητος: η Patty. Και είχαμε Patty ουχί μόνον εις της Τατιανής, αλλά και εις το πρωινάδικον του Mega και εις το "Καλύτερα οι δυο μας" (αγγλιστί: Just the Two of Ass - έτσι δεν γράφεται;)
Τα παιδάκια εισέρρευσαν εις το πλατώ της Τατιανής, για να θαυμάσουν το φαινόμενον Patty. Καλά κάνουν αι μαμάδαι τους και τα πηγαίνουν, διότι εκεί ευχαριστιούνται και κυρίως είναι τζαμπέ - φανταστείτε να τα πήγαιναν δυο ώρες βόλτα εις κανένα Mall τι θα γινόταν... Άλλωστε και τα παιδάκια τέτοια πράγματα βλέπουν, μ' αυτά ταυτίζονται (αν και, προσωπικώς, μάλλον θα προτιμούσα τον κύριον Χρήστον εις το "Ουράνιο Τόξο" της ΕΡΤ που υπήρχε και προ 650 ετών, παρά τας υπολοίπους μπούρδας). 
Προσεπάθησα προ ολίγου να δω την Patty αλλά δεν άντεξα την μεταγλώττισιν: γιατί σε κάθε ντουμπλαρισμένην σειράν πρέπει οι Έλληνες ηθοποιοί να φωνασκούν σαν υστερικοί; Τους φαντάζομαι να χειρονομούν βιαίως με ορθάνοιχτον στόμα και γουρλωμένα μάτια. Επιπλέον πρέπει να είναι όλοι αριστούχοι του Εθνικού - διαφορετικά τοιαύτη φυσικότης εις την ερμηνείαν δεν εξηγείται.
Εις την περίπτωσιν της "Κορίνας της Αγριόγατας" (που, σημειωτέον, αντικατεστάθη σήμερον από το "Μαρία, Άγγελέ μου") η σαχλότης του αποτελέσματος ήτο διασκεδαστική: υποτίθεται όμως ότι απευθυνόταν εις ενηλίκους που έχουν την δυνατότητα (υποτίθεται πάντα, έτσι;) να διακρίνουν την (ανύπαρκτην) σοβαρότητα και τον σουρεαλισμόν των καταστάσεων και των διαλόγων της σειράς. Αλλά εις την Patty, που απευθύνεται εις ανηλίκους, η σαχλότης (αλλά και η κάκιστη ερμηνεία) δημιουργεί προβλήματα, ακριβώς επειδή διαμορφώνει παιδικάς συνειδήσεις. Παρόμοια σαχλά πρότυπα κατά το παρελθόν έχουν υπάρξει αι επίσης ισπανόφωναι Ketchup με το αλήστου μνήμης "Aserejé, ja deje dejebe tudejebe sebiunouva majabi an de bugui an de buididipí" (ελληνιστί: ασερεχέ, χα,  δεχέ, δεχέμπε τουδεχέμπε σεμπιουνουόβα μαχάμπι αν δε μπούγκι αν δε μπούιντιντιπι - όλοι μαζί!: ασερεχέ, χα, δεχέ, δεχέμπε...)
Επίσης το τραγούδι που εμφανίζεται εις την Patty μου θυμίζει τας (επίσης αλήστου μνήμης) εγχωρίους Hi-5 ("άλλο αγάπη και άλλο σεξ", "ξέρω τι ζητάω", "τυχερό αστέρι" και άλλαι διεθνείς αποτυχίες).
Το μόνον που μπορώ να ευχηθώ εις την Patty και την σειρά της είναι να ξεκουμπιστούν ταχέως: άλλωστε ανοησίας ξέρουμε και μόνοι μας να παράγουμε.

Ειμί Κωνσταντίνος ο pattοκτόνος και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.1: Σήμερον σας την έφερα: ο σύνδεσμος "τυχερό αστέρι" δεν παραπέμπει εις το άσμα των Hi-5 αλλά εις ομώνυμον άσμα του Κωνσταντίνου Βήτα, από παράστασιν που είδα προ δεκαετίας (προς αποφυγήν συγχύσεως: εγώ είμαι ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Άλφα και εκείνος ο συνθέτης Κωνσταντίνος Βήτα).
Υ.Γ.2: Η Τατιανή άθελά της μας δίδει ιδέας για συγχωνεύσεις των ανοησιών της TV: όπως έχομεν Patty-Τατιανή, θα μπορούσαμε να έχουμε Θέμο-Ραδιοαρβύλα-Λαζόπουλο-Δεστε τους-Σεργουλόπουλο-Μπακοδήμου ή υπερπρωινάδικον με Μελέτη-Μπεκατώρου-Μενεγάκη-Σκορδά-Λιάγκα-Καραμέρο-Χαριτάτο (θα χρειαστούν όμως αλλαγή αι ασφάλειαι του ρεύματος, για να σηκώσουν τόσο κάψιμον).
Υ.Γ.3: Μπόνους διά τους φαν της Patty το περιοδικόν της με δώρον το μπρασελέ της. Και μετά κατηγορείτε εμένα για κάψιμον...

25 σχόλια:

  1. Μεγαλειώτατε (μου)... τι κρίμα που δεν προλαβαίνω να δω την Πάτυ... μια πάτυ ήξερα προ 100 καιπλέον χρόνους που ήταν περιοδικό για τα κοριτσάκια της, τότε, ηλικίας μου!
    Το διάβαζα , καθαρά από περιέργεια, αλλά ευχαριστιόμουν το Μπλέηκ και τον Μικρό Ήρωα....

    Δεν μπορώ συνεπώς να εκφέρω μία εμπεριστατωμένη γνώμη και ως εκ τούτου σας καληνυχτώ...

    Δεν ξεχνώ...(παρά την κούραση μου)

    Σκύβω και ασπαζομαι με σεβασμό,την άκρη της αυτοκρατορικής σωβρακοφανέλας σας...

    (Είδατε..προσέχω τα μπιχλιμπίδια του μπάρμπα σας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αληθευει οτι εκανε τη χορογραφια της Πατυ για το τιζ-προμο της Τατυ η εγγονη του Τζοχατζο?
    (Η σουρεαλα δεν εχει ορια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απ' το πρωί μας τα έκαναν τσουρεκάκια με τον Πάτυ και τον πάτο της.Βέβαια χάρηκαν τα πιτσιρίκια αλλά της τα ζάλισαν και της κοπέλας.Κάθε μία ώρα ήταν και σε άλλο στούντιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανακτα ένα θα σας είπω:http://www.tlife.gr/default.php?pname=TatianaBlogArticle&cat_id=&art_id=10456
    Αυτή είναι ανάλυση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα
    επισυνάπτω υστερόγραφο προηγούμενης ανάρτησης

    "Υ.Γ.1: Ενημέρωσις νούμερον 1 προς τους αγαπητούς αναγνώστας (όσους δηλαδή επέζησαν του σημερινού καψίματος): επειδή το παρόν ιστολόγιον έχει ανεβάσει επικινδύνως στροφάς και κινδυνεύει να γίνει ολοκαύτωμα και να καώ κι εγώ μαζί του, θα κατεβάσω ταχύτητα το αμέσως προσεχές διάστημα. Άλλως: γίνεται της τρελής από δουλειές και δεν προλαβαίνω..."


    Ας ασχοληθώ τώρα με την αντικατάσταση της Κορίνας της αγριόγατας και την εμφάνιση της Λάουρα .... δε μου λέτε μεγαλειότατε όταν λέτε "αμέσως προσεχές μέλλον" τι ακριβώς εννοείτε ;




    Εντάξει αστειεύομαι
    ωραίο κείμενο για άλλη μια φορά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητή Καπετάνισσα, δεν προέβην εις συγκρίσεις των συγχρόνων παιδικών έργων με τα παλαιά, διότι από όπου και να το πιάσουμε (από παραδοσιακά παραμύθια μέχρι Λιλιπούπολη) το αποτέλεσμα θα είναι μάλλον καταθλιπτικόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητή tzagalagabugu, θέσατε εις κίνδυνον τον υπολογιστήν μου ο οποίος αναγκάσθηκε να βάλει εις την γκούγκλαν το παρανοϊκόν "πάττυ τσοχατζόπουλος" το οποίον με οδήγησε εδώ: http://news-piper.blogspot.com/2010/12/blog-post_849.html

    Υ.Γ.: Η συνάντησις με την εγγονήν Τσοχατζόπουλου έγινε επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητή Μάγισσα, διά την κοπελιάν δεν ανησυχώ, διότι υποπτεύομαι ότι θα πήρε πολύ περισσότερα για κάθε εμφάνισιν από όσα παίρνει για κάθε επεισόδιον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητή αβάδιστη, τι να πρωτοσχολιάσω; Την χριστουγεννιάτικην φωτογραφίαν της Τάτης; Τα βαθιά μηνύματα που αποκρυπτογράφησε; Το ότι επιδοκιμάζει το γεγονός ότι η Πάττυ δεν είναι όμορφη, την στιγμήν που η εκπομπή της έχει αναγάγει το Τοπ Μόντελινγκ εις αξίαν ζωής; Ε, δεν σχολιάζω τίποτα γιατί αρκετή δόσιν Τάτης επήρα για σήμερον. Μου θυμίζει όμως όλο τούτο μια ταινία που είχα δει εις DVD, η οποία ήτο τεραστίων διαστάσεων μπούρδα. Τo DVD όμως διέθετε και ανάλυσιν του έργου από τον σκηνοθέτην. Αν τον άκουγε κανείς, θα ενόμιζε ότι έφτιαξε τουλάχιστον το "2001: Οδύσσεια του Διαστήματος" με την βαθυστόχαστην ανάλυσιν κάθε σκηνής και κάθε κίνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητή Βαλκυρία, πολύ μου την μπαίνετε και δεν θα τα πάμε καλά (ο τελευταίος που μου την έμπαινε βρίσκεται τώρα κατόπιν εντολής του μπάρμπα μου εις την μονήν Στουδίου τυφλός και με κομμένην γλώσσαν).

    Επί της παρατηρήσεώς σας τώρα: πρώτον, η αίσθησις του χρόνου δι' εσάς και δι' εμέ που είμαι 663 ετών, είναι τελείως διαφορετική. Και δεύτερον, παρά ταύτα, ήδη έχω κατεβάσει στροφάς: είχα σκοπόν να ξεκινήσω βυζαντινόν μπλογκοσίριαλ-υπερπαραγωγή με τίτλον "Κωνσταντίνος ο αγριόγατος", ωστόσο λόγω φόρτου εργασίας πρέπει να αναβληθεί η παραγωγή του.

    Δίνω μόνον μίαν γεύσιν του τι θα απολαύσουν οι αναγνώσται μου, όταν ξεκινήσει:
    Λάγνες μοναχές, φιλόδοξοι πατριάρχαι, διεφθαρμένοι στρατηγοί, ανίκανοι αυτοκρατορικοί διάδοχοι, βατοπεδινές οφ σορ, σατανικές αυτοκράτειρες, αδίστακτοι ευνούχοι, μητριές, ξώγαμα, ξώπλατα, ξώφτερα, σώψυχα, σώγαμπροι - όλα θα παρελάσουν μπροστά από τας οθόνας σας με την πιστότητα και την ενάργειαν της πένας (έστω, του πληκτρολογίου) του πρωταγωνιστού και αυτόπτου μάρτυρος Κωνσταντίνου Καντακουζηνού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μεγαλειότατε, κάτι τέτοιες στιγμές τηλεοπτικής ανατάσεως ονειρεύομαι ανίερες καλλιτεχνικες συμμαχίες. Ητοι ντούετον της Πάτης μετά του Όζυ με την Τατιανήν να κάνει στέιτζ ντάιβινγκ και να παθαίνει μεγαλειώδη εξάρθρωσιν... Είπαμε, είμαι παλιοχαρακτήρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μπγαβό μπγαβό κονσταντέν

    ευτυχώς δηλαδή που δουλεύω εκείνη την ώρα και τα "χάνω" αυτά τα όμορφα

    ήρθαν όμως παιδάκια και με ενημέρωσαν σχετικά-όχι,δεν ειχαν αγοράσει το περιοδικό αλλά όλα τα άλλα τα ήξεραν...

    και μη χειρότερα pattoκτόνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δε λες καλά που δε δωριζουν τα σαλιαρικα σιδερακια της;

    Αχ δε ξέρω έχουμε πήξει στη μαλακία ρε γμτ!

    Πάνε οι καιροι που βλεπαμε "παιδικά" με όλη τη σημασία της λέξης!

    "Aserejé, ja deje dejebe tudejebe sebiunouva majabi an de bugui an de buididipí" (ελληνιστί: ασερεχέ, χα, δεχέ, δεχέμπε τουδεχέμπε σεμπιουνουόβα μαχάμπι αν δε μπούγκι αν δε μπούιντιντιπι - όλοι μαζί!: ασερεχέ, χα, δεχέ, δεχέμπε"
    Δε παίζεσαι λέμε...ελιωσα στα γελια

    Παμε ολοι μαζι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. φέτος το καλοκαίρι μου είχαν πάρει τ' αυτιά κάτι πιτσιρίκια στο πίσω μπαλκόνι που κάθε απόγευμα τραγουδούσαν κάτι σαν βραζιλιάνικα τραγούδια. Μετά από καιρό ανακάλυψα ότι ήταν από αυτή τη σαχλαμάρα. Αλλά...επειδή η ζωή σ' εκδικείται πάντα...χθες το απόγευμα ο μικρός φώναζε "Πάπυ, πάπυ". Έβλεπε αυτό το βλαμμένο στο νεανικό δελτίο του γνωστού καναλιού. Αλλά σοβαρά τωρα: Η Κορίνα η Αγριόγατα τελείωσε? Ουαααααα...κιεγώ τι θα βλέπω τώρα? Θα μου λείψει lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και εγώ πατοκτόνος (χαχαχα) .Μακάρι να την πνίξει ο Gummy Bear

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. θα τα πω στη δημοτική:
    να είστε καλά, έκανα καινούριο συκώτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ωστε βλεπεις τατιανα ε? χμ
    καλα το τυχερο αστερι ειναι το σαουντρακ της ζωης μου
    οσον αφορα την παττυ
    η καθε εφηβεια εχει τις ηρωιδες της
    εγω γιατι στα 16 ακουγα αρλετα και παπακωνσταντινου ακομη ερευναται απο τον ψυχολογο μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητή pastaflora, το στέιτζ ντάιβινγκ της Τατιανής κρίνεται άκρως επικίνδυνον: το εικοσάποντον τακούνιόν της διαπερνά μέχρι και την πανοπλίαν του αυτοκράτορος Κωνσταντίνου Θ' του Μονομάχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητή kihli, το περιοδικόν της Pattyς κρίνεται απαραίτητον για την πληρεστέραν αποβλάκωσιν των ελληνοπαίδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητή Coula, η συνέντευξις της Τατιανής απεκάλυψε ένα φιάσκον: η Patty δεν φορά σιδεράκια.

    Αφού είσθε φαν του Asereje, πάρτε και μίαν Brujeria (ομολογώ ότι πιστεύω πως το συγκεκριμένον άσμα της Ισπανίας που εστάλη εις Eurovision 2005 κακώς επάτωσε. Υπήρχαν πολύ χειρότερα):
    http://www.youtube.com/watch?v=KJj0NW7LAdU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπητή Pink_Fish, βρίσκω τα γειτονόπουλά σας πολύ μπροστά: προετοιμάζονταν επιμελώς για τα σίριαλ της επομένης σαιζόν.
    Συμβουλή: νεανικόν δελτίον δεν βλέπουμε ακόμη και αν είμεθα βρέφη.
    Ναι, η Κορίνα η αγριόγατα ετελείωσε. Η Εύα έπεσε εις το ποτάμιον για να γλιτώσει και την έφαγε κροκόδειλας (αλήθεια λέω! Έτσι έγινε!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγαπητέ Vam33, δημιουργείτε σενάριον τρόμου: η Patty τρώγει Gummy Bear και αυτός κολλάει επί των σιδερακίων της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπητή synnefoula, λάθος αντίδρασις. Το παρόν σοβαρόν ιστολόγιον είναι λίκνον προβληματισμού και ενημερώσεως.

    Μα γιατί με παρεξηγούν όλοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αγαπητέ άσωτε, Αρλέτα και Παπακωνσταντίνου; Δηλαδή με έναν πρόχειρον υπολογισμόν σας είσθε αρκετά κοντά εις την ηλικίαν μου (663 ετών είμαι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας