Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Κοινοβουλευτικός έλεγχος


Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός αποτελεί αγαπημένον κοινοβουλευτικόν κόμμα του παρόντος ιστολογίου: το στηρίζω ανεπιφυλάκτως, διότι πιστεύω ότι είναι το μόνον που δύναται να πραγματοποιήσει τα ιδεώδη του κωνσταντινοκαντακουζηνισμού (=σοβαροφανή γελοιοποίησιν των πάντων), διά τούτο και οι πιστοί αναγνώσται γνωρίζουν ότι έχω ασχοληθεί αρκούντως με στελέχη του, όπως ο κ. Βελόπουλος και ο κ. Γεωργιάδης, τους οποίους μάλιστα παρακολουθούσα πολύ πριν γίνουν βουλευταί. Δεν εντυπωσιάζομαι επομένως από το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας σχετικώς με τας πρωτοτύπους κοινοβουλευτικάς ερωτήσεις του κόμματος, ωστόσο, ως ιστολόγος, δεν γίνεται να μην σταθώ εις την περίπτωσιν του κ. Βελόπουλου, ο οποίος, όπως γράφει το άρθρον, ξεπατίκωσε ανάρτησιν από το ιστολόγιον taxalia.blogspot.com (τίνος είναι τα χάλια, δεν χρειάζεται να είπω). Δεδομένου λοιπόν ότι το έχει ξανακάνει ξεπατικώνοντας πρωταπριλιάτικον δημοσίευμα άλλου ιστολογίου, θα προσφέρω σήμερον την βοήθειάν μου προς τους δραστηρίους βουλευτάς του ΛΑ.Ο.Σ., προτείνοντας μιαν σειράν καίριων και επίκαιρων κοινοβουλευτικών ερωτήσεων:
- Κυκλοφορούν νανοβιονικά γιλέκα και ενεργειακά βραχιόλια με καταπληκτικά αποτελέσματα. Ερωτάται ο Υπουργός Υγείας πόσα γιλέκα και βραχιόλια σκοπεύει να παραγγείλει, προκειμένου τα νοσοκομεία μας να περάσουν οριστικά εις την νέαν εποχήν (το πρώτον βήμα ήδη έγινε: δεν χρειάζονται γάζες, καθετήρες και άλλα υλικά).
- Ερωτάται ο Υπουργός Οικονομικών πότε σκοπεύει να ζητήσει την βοήθειαν της Ομάδος Έψιλον, για να διώξομε την τρόικαν.
- Ερωτάται ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης αν σκοπεύει να περάσει από έκτακτον στρατοδικείον επί εσχάτη προδοσία όσους πρόδωσαν την ναύαρχον του θωρηκτού Αβέρωφ κ. Μαριέττα Χρουσαλά.
- Ερωτάται συναφώς ο Υπουργός Πολιτισμού τι ενέργειες έχει κάνει για την διασφάλισιν της αξιοκρατίας εις το Dancing with the Stars μετά την άδικον αποχώρησιν της ως άνω ναυάρχου.
- Ερωτάται ο Πρωθυπουργός πότε σκοπεύει να παραδώσει εις τον όχλον τον Τούρκο Σωτήρη Κυργιάκο.
 - Ερωτάται ο Αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβερνήσεως αν θεωρεί και ο ίδιος την χρήσιν του επωνύμου του απαξιωτικήν και αν συνεπώς σκοπεύει να το αλλάξει.
- Ερωτάται ο Υπουργός Εξωτερικών αν σκοπεύει να στείλει δώρον εις τον γάμον του Γουίλιαμ και της Κέιτ την κορνίζαν που μας εδώρισε πρόπερσι ο Υπουργός Εξωτερικών της Σουαζιλάνδης.
- Ερωτάται ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Μητροπολίτης Άνθιμος πότε θα αντικατασταθεί πλήρως το βιβλίον της Ιστορίας από την Παλαιάν Διαθήκην.
- Ερωτάται ο ίδιος Υπουργός Παιδείας αν θα μοιράσει εις τους Ελληνόπαιδες το μινωικόν λάπτοπ.
- Ερωτάται ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης σε τίνος το πλευρόν θα ταχθούν αι ελληνικαί ένοπλαι δυνάμεις εις τον προσεχή διαγαλαξιακόν πόλεμον. Επίσης πόσα υπερόπλα Τέσλα σκοπεύει να προμηθευτεί.
Ειμί Κωνσταντίνος ο ερωτών και άρτι ωλοκλήρωσα.

7 σχόλια:

  1. Ma me ti asxolise tin ora pou pantrevete o protoksaderfos sou i whatever ine.. Ti iste eseis oi galazoaimatoi re pedaki mou!
    Dan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγαλειώτατε δεν θα έπρεπε να είστε στους βασιλικούς γάμους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. sorry elipses toso kairo , simera eginan vasilikoi gamoi kai asxolisai me magnitika gileka (99 euro kanoun poly akriva eee ta thelo giati exo mia emvoi kai ti giatrevei lei kaleEEE) kai ton LAOS
    thelo post gia tous vasilikous gamous
    ego den ida tv giati perimena reportaz su

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θεωρώ σοκαριστικόν και απαράδεκτον να πιστεύετε ότι εγώ, ένας Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, θα ασχοληθώ με τους γάμους της κάθε δεύτερης βλαχάρας από το Κεντ (ή από όπου είναι τέλος πάντων) που υπανδρεύθη έναν πρίγκιπα και έγινε δούκισσα του Κέμπριτζ (άντε, και στην έδρα του Στίβεν Χώκινγκ, εύχομαι). Απορώ τι σας άρεσε από τον γάμον:
    - η βασίλισσα που ενόμιζε ότι πήγε σε πάρτυ μασκέ και ντύθηκε Τουίτι;
    - το μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ που δεν χωρά 10 ανθρώπους; (μετά από αυτό έχω βάσιμες υποψίες ότι το Μπάκιγχαμ είναι τριάρι 85 τετραγωνικών)
    - το καπέλον της κυρίας Μπέκαμ που εφύτρωσε από το κούτελόν της;
    - η παρανόμως κυκλοφορούσα Άστον Μάρτιν του ζεύγους που αντί για αριθμόν κυκλοφορίας είχε "ju5t wed"; http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/royalwedding/3555451/Prince-William-Kate-Middleton-give-crowds-a-drive-past.html?OTC-RSS%26ATTR%3DRoyal+Wedding
    Nαι, ούτε πώς γράφεται το "just" δεν γνωρίζουν οι αγράμματοι έγκλειστοι του Μπάκιγχαμ. Και απορώ: τόσοι αστυνομικοί εκεί γύρω και ουδείς ευρέθη να τους κόψει κλήσιν; Ή να σκάσει κανένα από τα μπαλόνια της εμποροπανήγυρης που είχαν κρεμάσει εις το αυτοκίνητον;

    Λυπούμαι, αλλά απαξιώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. majestad, χαίρομαι ειλικρινά που δεν ασχοληθήκατε με τον γάμον. Συμμερίζομαι δε πλήρως την ενόχλησίν σας διά το κίτρινο χάλι της Ελισάβετ της Βου.

    Πάντως, για τον αποκλεισμόν της κας Χρουσαλά από το εν λόγω παίγνιον, έχω σοβαρές υποψίες ότι επρόκειτο για δάκτυλος της πεθεράς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητή Αβάδιστη, τι βαριέστε; Τον γάμον, το ΛΑΟΣ ή εμένα;
    Εγώ εις την θέσιν σας θα ψήφιζα γάμα (τα).

    Αγαπητέ apos, δεν ξέρω αν το έχετε αντιληφθεί, αλλά όλο με πεθεράς ασχολείσθε: την πεθεράν της Κέιτ και την πεθεράν της ναυάρχου μας.
    Παντρεύεσθε συντόμως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας