Συγκλονισμένος ο πολιτικός κόσμος παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από το φαινόμενο Διαμαντοπούλου: αφού άλλαξε τον νόμον των Πανεπιστημίων (ενδεχομένως και τα φώτα - αλλά δεν θα γκρινιάξω, γιατί στην εφαρμογή θα δείξει, όπως και στα δικαστήρια που θα κρίνουν την συνταγματικότητά του), πήρε σβάρνα τις τηλεοπτικές εκπομπές, προκειμένου να θριαμβολογήσει για το κατόρθωμα της συναινέσεως (κάπου μάλιστα την άκουσα να λέγει ότι χρειάζεται το κατάλληλο πολιτικό προσωπικό για να πετύχει την συναίνεση - ως νέα πρόβα υποψηφιότητας για την αρχηγία μού ακούστηκε αυτό).
Αρχικώς υπήρξαν σκέψεις, αντί των τηλεοπτικών της εμφανίσεων, να στηθεί γιγαντιαίων διαστάσεων αψίδα έμπροσθεν της Βουλής, ώστε να κάνει τον ρωμαϊκόν θρίαμβον που της αναλογεί και να μείνει και μνημείον για τις επόμενες γενεές (η αψίδα, όχι η Διαμαντοπούλου). Κακά πληροφορημένες πηγές μου μου μετέφεραν ότι το σχέδιον είχε ως εξής: αφού περάσουν οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κολλεγίων ζητωκραυγάζοντας θα ακολουθήσει η ιδία επάνω εις αντίγραφον της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών - δείγμα ότι αλώθηκε. Από πίσω της θα σέρνει σιδηροδέσμιους πρυτάνεις, συγκλητικούς, αιώνιους φοιτητές και φοιτητοπατέρες. Το χάπενινγκ θα τελειώσει με ανατίναξιν της Πρυτανείας (χωρίς την Διαμαντοπούλου επάνω, εννοείται), βεγγαλικά, ξυλοπόδαρους, ξυλοκόπημα, κουκουλοφόρους, κουμπουροφόρους, ΜΑΤ, δακρυγόνα, γκράφιτι, νεροτσουλήθρες και πλούσια δώρα για τους μικρούς μας φίλους.
Το σχέδιον όμως εγκατελείφθη, διότι ο θρίαμβος αυτός εκρίθη ακριβός και διότι ως γνωστόν "λεφτά υπάρχουν" (άνοιξα το "Μέγα Παπανδρεοελληνικόν-Ελληνοπαπανδρεϊκόν Λεξικόν" και διαβάζω ότι στα ελληνικά αυτό σημαίνει: "λεφτά δεν υπάρχουν" - το συμβουλεύομαι συχνώς, διότι οι δύο γλώσσες μοιάζουν επικινδύνως, αλλά είναι εντελώς διαφορετικές τελικά). Έτσι η κυρία Διαμαντοπούλου απεφάσισε να κάνει τον θρίαμβόν της τηλεοπτικώς: συγκεκριμένως δεν έχει αφήσει εκπομπή για εκπομπή (κυρίως δελτία ειδήσεων - ευτυχώς δηλαδή που είμαστε ακόμα στο καλοκαίρι και δεν άρχισαν τα τοκ-σόου). Αλλά τόσο πολύ την έχει φοβηθεί το μάτι μου, που νομίζω ότι σε λίγο θα την δω να κάνει γκεστ στον "Εζέλ". Και πώς να μην την φοβηθώ, όταν διαβάζω ότι πήγε μέχρι και στο ΜΑD (συνέντευξη σε Ουγγαρέζο και Μαίρη Συνατσάκη παρακαλώ - τρέμε Τρέμη).
Η εκπομπή θα παίξει μεθαύριο Δευτέρα (και Τρίτη για τους διαμαντοπουλοεξαρτημένους που δεν μπήκαν ακόμα σε πρόγραμμα μεθαδόνης). Στην εκπομπή η κ. Υπουργός (αφού μιλήσει πρώτα για
Τέλος, σε όλους εσάς, τα γλυκουλίνια της, που σας αγαπάει πολύ-πολύ-πολύ, το "Με 600 ευρώ πώς να τη βγάλω":
Πάμε τώρα στο μέρος της συνεντεύξεως της νέας απόλυτης Ελληνίδας σταρ (μόνον σταρ του ελληνικού τραγουδιού δίνουν συνεντεύξεις στο MAD): αφού σχολιάσει την τελευταία της φωτογράφιση για το Nitro και τις δηλώσεις που έκανε εκεί, θα αποφύγει ενοχλημένη να πει οτιδήποτε για τις παπαράτσι φωτογραφίες, όπου έχει πάρει πόζα, για να φαίνεται ότι ο άγνωστος δίπλα της δεν είναι κανένας τυχαίος, και θα αρκεστεί να πει μόνον ότι είναι ευτυχισμένη (συγκεκριμένα θα πει: "είμαι πολύ καλά στη ζωή μου"). Στη συνέχεια, η κάμερα θα κάνει ζουμ στα μαλλιά της την ώρα που θα χασκογελάει σε κάθε μπούρδα που θα λένε οι παρουσιαστές, θα μιλήσει για τον νέο της δίσκο και θα ευχαριστήσει τους συνεργάτες της και την εταιρία της που την στηρίζει, θα στείλει κοινωνικό μήνυμα λέγοντας πόσο την έχει επηρεάσει η κρίση, θα πει ότι απείχε από τις πίστες το τελευταίο διάστημα γιατί η ελληνική μουσική είχε πάρει μια κατεύθυνση που δεν την εξέφραζε και προτίμησε να αποστασιοποιηθεί (κοιτάζω πάλι το λεξικό μου και γράφει "με είχαν εντελώς ξεγραμμένη και στα αζήτητα"), αλλά αποφάσισε να επανέλθει ύστερα από περίοδο αυτοσυγκέντρωσης και επαναξιολόγησης των επιλογών της (το λεξικό λέει: "μου πέταξε κάποιος πέντε δεκάρες και πήγα μπουσουλώντας"), θα αφήσει να αιωρείται ότι ίσως την επόμενη σαιζόν την δούμε σε μεγάλη πίστα με μεγάλα ονόματα, σε μια συνεργασία που θα συζητηθεί (εκείνη τη στιγμή ακούγεται ο ύμνος "και δεν χτυπάει το τηλέφωνο - με πνίγει το παράπονο") και στο τέλος θα τραγουδήσει πλέι-μπακ το νέο της σουξέ από τον τρεις φορές πλατινένιο -ακυκλοφόρητο ακόμα- δίσκο της.
Ειμί Κωνσταντίνος ο καλεσμένος του MAD και άρτι ωλοκλήρωσα.
Υ.Γ.: Η Υπουργός Εθνικής Παιδείας επισκέπτεται αυτόν τον πυλώνα της νεοελληνικής παιδείας για να στηρίξει το έργο του. Μπράβο στην κυρία Διαμαντοπούλου για ακόμη μία συναίνεση. Μήπως όμως να αραιώνει σιγά-σιγά από τα κανάλια και να διορίσει και κανέναν από τους 800 λέκτορες που έχουν μεν εκλεγεί, αλλά περιμένουν διορισμό εδώ και μερικά χρονάκια; Μήπως να στείλει κανένα πακέτο χαρτί στα γυμνάσια που τυπώνουν σε γραμματοσειρά 6 (δηλαδή κάπως έτσι) για να κάνουν οικονομία στο χαρτί - αν βεβαίως υπάρχει; Μήπως να διορίσει κανέναν εξειδικευμένο καθηγητή, αντί να βάζει καθηγητές αγγλικών και γαλλικών να διδάσκουν από θρησκευτικά μέχρι πολιτειολογία; Και μήπως να φτιάξει και κανένα τμήμα Νανοτεχνολογίας, Νευροεπιστημών ή κάτι τέλος πάντων από αυτά που μπορεί να πάνε λίγο μπροστά αυτή τη χώρα με τα πρωτοπόρα εργαστήριά τους;
Αλλά ξέχασα: όλα αυτά κοστίζουν.
δεν έχω λόγια... και πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί κάποιος (και κάποιοι) να έχουν άποψη για τη δημόσια παιδεία όταν στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία και στη συνέχεια στο εξωτερικό για σπουδές.
ΑπάντησηΔιαγραφήθα μας πει κανείς τι ακριβώς λέει αυτό το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε και είναι πλέον νόμος;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήόλοι το κρίνουν, κανείς δε λέει τι διαπραγματεύεται και τι αλλάζει στην παιδεία.
Αγαπητή sunnefoula, εντάξει, δεν νομίζω ότι είναι αυτό κριτήριο. Και το ατράνταχτο επιχείρημά μου είναι ότι δεν με συμφέρει (έστω εν μέρει ως γαλλοτραφή).
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως είναι σαν να λέμε ότι π.χ. ο υπουργός Οικονομικών δεν μπορεί να αποφασίσει για τον ΦΠΑ στις τουριστικές επιχειρήσεις επειδή δεν έχει ξενοδοχείο.
Αγαπητή ria, αν θέλετε να μάθετε τι ακριβώς λέει το ψηφισθέν νομοσχέδιον πηγαίνετε εδώ (όρεξη να 'χετε να διαβάζετε τις εκατοντάδες σελίδες):
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Syzitiseis-kai-Psifisi?law_id=e571250c-f0ee-4b88-a566-0ed17f4b05a5
Έχουν γραφεί πολλά, και στο διαδίκτυο και σε εφημερίδες, άλλα υπέρ και άλλα κατά, ωστόσο νομίζω πως κανείς δεν μπορεί να σας πει τι πραγματικά λέει. Το καλύτερο απ' όλα νομίζω ότι είναι να φανεί η εφαρμογή του - και η συμφωνία του με το Σύνταγμα.
καθε φορα μ εντυπωσιαζεις
ΑπάντησηΔιαγραφήαυτο εχω να πω
Αγαπητέ άσωτε, απάντησιν θα βρείτε στην ανάρτησιν που θα γράψω σε δυο μέρες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠες τα, Μεγαλειότατε, πες τα! Ειδικα το ΥΓ, θα έπρεπε να έχει γραφτεί με μεγαλύτερα γράμματα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητή Βασίλισσα (το ότι σας αποκαλώ "Βασίλισσα" δεν σημαίνει ότι είστε πάνω από εμένα, διότι εγώ είμαι αυτοκρατορικός διάδοχος και σας τρώω),
ΑπάντησηΔιαγραφήτο υστερόγραφον το έγραψα με μικρή γραμματοσειρά για να κάνω κι εγώ οικονομία στο χαρτί.
Μα τι οργάνωση είναι αυτή δεν καταλαβαίνω.. Πρώτα σχεδιάζουμε και ψηφίζουμε έναν νόμο κι ύστερα ελέγχουμε τη συνταγματικότητά του; Πρώτα ξεπουλάμε ό,τι δε μας ανήκει κι ύστερα τι;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά νταξ μωρέ και το Σύνταγμα μπορούμε να το αναθεωρήσουμε όποτε μας βολεύει ή απλά να το κάνουμε πιο σύνθετο για να μην καταλαβαίνει κανείς τα απλά πράγματα που ορίζει....
Φυσικά και με τρώτε. Αλλά να, πώς να σας το πω, σας περίμενα λίγο πιο κιμπάρη... Άλλωστε ένας αυτοκράτωρ δικαιολογείται να θωρεί το θησαυροφυλάκιό του και να αναφωνεί με ικανοποίησιν "Χρήματα υπάρχουσιν".
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητή AnD, το συγκεκριμένο σύστημα έχει λογική, αλλά θα χρειαστεί μεγάλη ανάλυση για να σας εξηγήσω τα υπέρ και τα κατά. Πάντως αυτό που ζητάτε, να ελέγχεται η αντισυνταγματικότητα πριν "κυκλοφορήσει" ο νόμος, γίνεται αλλού (π.χ. Γαλλία) και θέλαμε κάποια στιγμή να το φέρουμε και εδώ, ωστόσο το μέγα ερώτημα είναι ποιοι θα είναι αυτοί οι 10-15 διορισμένοι μάγκες που θα λένε το "οκ, έμπαινε νόμε" (και άμα πουν αυτοί οκ, μετά κανείς δεν θα μπορεί να τους κουνηθεί - δεν ξέρω αν παρακολουθείτε την υψηλή νομική μου ανάλυση).
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπίσης σχετικώς με αυτό που λέτε για την ασάφεια του Συντάγματος, αυτό που θα σας πω δεν θα σας αρέσει: είστε της σχολής Βενιζέλου; Διότι ο Βενιζέλος έβαλε στην αναθεώρηση ένα κάρο πράγματα για να το κάνει τάχαμου πιο σαφές και να περιορίσει τη δυνατότητα ερμηνειών. Το αποτέλεσμα είναι ότι το έκανε σεντόνι και μάλιστα χιλιομπαλωμένο - μεγαλύτερο ακόμη και από τις αναρτήσεις μου. Αλλά και πάλι δεν απέφυγε τις ερμηνείες, γιατί το Σύνταγμα τα γουστάρει τρελά αυτά (συγγνώμη πάλι για την νομική ορολογία).
Όσο για την αναθεώρηση, πρέπει να μεσολαβήσουν εκλογές. Οπότε προσέχετε τι θα ψηφίσετε, γιατί ψηφίζετε και αναθεώρηση (και στις εκλογές του 2007 αυτό κάναμε - άλλο αν δεν ασχολήθηκε κανείς).
Αγαπητή Βασίλισσα, φυσικά και είμαι κιμπάρης και υπεράνω και εννοείται πως δεν ασχολούμαι με κάτι τέτοια
ΑπάντησηΔιαγραφή(ζήλια-ζήλια-σε τρώω-σε τρώω-νια νια, νια νια νια...)
"αλλά δεν θα γκρινιάξω, γιατί στην εφαρμογή θα δείξει, όπως και στα δικαστήρια που θα κρίνουν την συνταγματικότητά του)"
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ συνταγματικότητα ενός νόμου πριν έρθει για ψήφιση στην Βουλή, έχει ήδη κριθεί από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Τώρα σε οποιονδήποτε νόμο, ο κάθενας που έχει έννομο συμφέρον, μπορεί να δηλώνει είναι "αντισυνταγματικός" ο τάδε νόμος, και να τον προσβάλει στα δικαστήρια. Το δημοσίευμα της Αυγης περι "αντισυνταγματικότητας," είναι μονο για τα γέλια... αλλά έτσι με παραμύθια περί "αντισυνταγματικότητας" πάντα Μεγαλειότατε, δεν "θωπεύουμε" την αριστερή πλευρά της εξουσίας ;-)
Αγαπητέ Ανώνυμε, δεν γνωρίζω τι έχει πει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Αλλά ό,τι και να έχει πει, το ΝΣΚ απλώς γνωμοδοτεί, δεν είναι δικαστήριο. Γι' αυτό άλλωστε και κάτι που κρίνεται συνταγματικό από το ΝΣΚ, στα δικαστήρια μπορεί να βγει αντισυνταγματικό, που να χτυπιέται χάμω το ΝΣΚ. Επομένως στο σημείο αυτό συμφωνούμε: μέχρι να κριθεί κάτι από τα δικαστήρια ως αντισυνταγματικό, θεωρείται συνταγματικό. Θεωρείται - αλλά μπορεί τελικά και να μην είναι. Επομένως η φράση μου απευθύνεται και στην Αριστερά που λέει ότι δεν θα εφαρμόσει τον νόμο: αν δεν θες να μην τον εφαρμόσεις, πήγαινε στα δικαστήρια να τον βγάλουν αντισυνταγματικό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεύτερον, η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής (η οποία πάλι γνώμη εκφέρει), εκτιμά διαφορετικά κάποια σημεία του νόμου στην έκθεσή της. Επομένως μπορεί όντως να υπάρχει κάποιο πρόβλημα, όπως λένε οι συνταγματολόγοι της Βουλής. Εκτός αν θεωρείτε και αυτούς για γέλια (κάποιοι που συμβαίνει να έχω γνωρίσει είναι όντως ευχάριστοι και αστείοι τύποι, αλλά όχι για γέλια).
Και το άρθρο της Αυγής ακριβώς σ' αυτή την έκθεση αναφέρεται (αν θέλετε το πλήρες κείμενο της εκθέσεως, θα το βρείτε σε pdf εδώ: http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/7b24652e-78eb-4807-9d68-e9a5d4576eff/D-AEI-epis_1.pdf)
Τώρα, αν έχετε πρόβλημα με την Αυγή και την αριστερή πλευρά της εξουσίας, μπορώ να σας παραπέμψω στην εφημερίδα "Δημοκρατία" που πρόσκειται στη δεξιά πλευρά της εξουσίας: http://bit.ly/qscttd
Ή στα Νέα, που πρόσκεινται στην κεντρώα πλευρά της εξουσίας: http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4651299
Μήπως θέλετε και Άλφα1;