Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010

Υιοί και θυγατέρες

Η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ επιτέλους εφάνηκε:
ενώ το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει την μόρφωσιν των τέκνων σας (ιδέ περίπτωσιν Βούγια), η ΝΔ αναλαμβάνει την διασκέδασίν των (ιδέ περίπτωσιν Ζαγορίτη εις προηγουμένην ανάρτησίν μου). Οι πολίται καλούνται πλέον να επιλέξουν: πτυχίον που οδηγεί εις επαγγελματικήν εξασφάλισιν(;) ή μίαν νύχταν μετά της Ιουλίας;
Η ερώτησις είναι προφανώς ρητορική.

Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010

Μια νύχτα στο Μουσείο


Μαθαίνω ότι η Ιουλία Αλεξανδράτου (αγαπημένη του παρόντος ιστολογίου) πέρασε μια νύχτα εις το Πολεμικόν Μουσείον με τον ναύτην Ζαγορίτη (προφανώς η γνωστή ρήσις πρέπει να διορθωθεί διότι πλέον εκτός από καράβι σέρνει και ναύτην).
Φήμαι ωστόσο λέγουν ότι η Ιουλία επεσκέφθη το Μουσείον, διότι θα συμμετάσχει αφιλοκερδώς ως έκθεμα περιοδικής εκθέσεως (η έκθεσις έχει θέμα "Πολεμικό ναυτικό και γυμνό"). Εις την έκθεσιν θα προτάξουν γενναίως τα στήθη τους όλα τα μοντέλα που έκαναν εξώφυλλον εις το Νίτρο (το οποίον άλλωστε είναι και εκρηκτική ύλη - ουδέν είναι τυχαίον), διά να τονισθεί το υψηλόν πολεμικόν φρόνημα των Ελλήνων. Η Ιουλία συγκεκριμένως, ως μαθαίνομεν, θα ποζάρει με την πίπα του Ποπάυ εις το στόμα (δι' αυτό και προηγήθηκαν εξαντλητικαί πρόβαι εις τους κοιτώνας και τον χώρον σταθμεύσεως του Μουσείου). Η πόζα που θα έχει κατά την διάρκεια της εκθέσεως παρουσιάζεται εις το τελευταίον εξώφυλλον του περιοδικού, με την διαφοράν ότι, επειδή δεν είχε πρόχειρην πίπαν, ετοποθέτησε εις την θέσιν της το δάκτυλόν της.
Χορηγοί της εκθέσεως είναι οι Leon and Marietta.

Ειμί Κωνσταντίνος ο μουσειολόγος και άρτι ωλοκλήρωσα.

Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010

Τα νησιά των καταραμένων


Ο χθεσινός Φύλαξ (αγγλιστί Guardian) αναφέρει εις το πρωτοσέλιδόν του ότι η Ελλάς ξεπουλά τα νησιά της. Το βρίσκω εξαιρετικά επωφελές και προτείνω έναν κατάλογον με τις προς πώλησιν νήσους:
1. Αγαθονήσι-Ίμια (με την εγκατάστασιν βρετανών τουριστών οι Τούρκοι ούτε που θα πλησιάζουν)
2. Σκορπιός - Σπετσοπούλα (ας πωληθούν. Άλλωστε δικά μας είναι;)
3. Ίος-Σίφνος (πωλούνται πακέτο με τους πρώην πρωθυπουργούς που παραθερίζουν εκεί)
4. Μύκονος (όποιος αγοράσει μαζί και το σελεμπριτολόι που μαζεύεται, θα έχει έκπτωσιν 50%)
5. Σπιναλόγκα (καυτόν σημείον -hot spot- μετά την καινούργιαν σειράν του Μέγκα)
6. Δύο Αδέλφια (προσφέρονται για νέες εκπομπές του Big Brother)

Φαντάζομαι ότι υπονοείται εις το άρθρον πως αν μία νήσος πωληθεί, θα είναι απλώς μία ιδιωτική ιδιοκτησία εντός της ελληνικής επικρατείας και ουχί κάτι ανεξάρτητον. Δεν αντιλαμβανόμεθα όμως έτσι το μέγιστον κέρδος που θα έχομεν από την αντιστροφήν αυτού του ενδεχομένου: αν δηλαδή ανεξαρτητοποιηθεί ουχί μία νήσος από την Ελλάδα αλλά η Ελλάς από μίαν νήσον! Δηλαδή αν αποφασισθεί ότι το σύνολο της σημερινής ελληνικής επικρατείας (πλην του Αγαθονησίου επί παραδείγματι) αποσχίζεται από το ελληνικό κράτος, το οποίο περιορίζεται έτσι μονάχα εις το Αγαθονήσιον. Με τον τρόπον αυτόν το Αγαθονήσιον είναι το μόνον που απομένει από την "Ελληνική Δημοκρατία" και φορτώνεται το χρέος, το έλλειμμα, το ευρώ, την ελληνική κυβέρνησιν κτλ. και η υπόλοιπη επικράτεια ανακηρύσσεται ανεξάρτητον κράτος, λευκόν και άμωμον από χρέη και υποχρεώσεις, φέρον ονομασίαν του τύπου "Ελλαδιστάν" ή "Πρώην Οθωμανικό Χανάτο της Νοτίου Βαλκανικής" ή "Αφρικανική Μπανανία των Νοτίων Βαλκανίων" ή κάτι παρόμοιον που να αντικατοπτρίζει το γεμάτον προοπτικήν μέλλον του.
Εκ των παραπάνω γίνεται αντιληπτόν ότι η ιδέα μου αποτελεί τομή εις το διεθνές δίκαιον και την μόνην διέξοδον της χώρας από την κρίσιν γι' αυτό και ζητώ άμεσα τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για να την συζητήσει.

Ειμί Κωνσταντίνος ο διεθνολόγος και άρτι ωλοκλήρωσα.

Πρωινή ζώνη


Δεν συνηθίζω να απασχολώ τους αναγνώστας μου με οικογενειακά μου προβλήματα. Θα κάνω όμως σήμερον μίαν εξαίρεσιν διότι το θέμα είναι σοβαρόν.
Ο μπάρμπας μου, ο πρώην αυτοκράτωρ Ιωάννης ΣΤ' Καντακουζηνός, αν και επί των ημερών του βοήθησε το κίνημα των ησυχαστών, δεν κάθεται καθόλου ήσυχος: δεν δύναται να χωνεύσει ότι εις την Ελλάδα αι λεγόμεναι "πρωινατζούδαι", ως η Ελένη Μενεγάκη και η Ελεονώρα Μελέτη, είναι πιο γνωσταί από εκείνον. Προσεπάθησα να του εξηγήσω ότι ένας πρώην (ακόμη και αυτοκράτωρ) το πολύ-πολύ να κάνει καμιά εμφάνισιν ως χορευτής εις το "Χορεύοντας μετά των αστέρων" (βαρβαριστί Dancing with the stars) όπως ο Σταμάτης Γαρδέλης. Μου αντέτεινε όμως ότι η Βίκυ Καγιά, αν και πρώην μοντέλο, έχει νέαν καριέραν ως παρουσιάστρια. Του απάντησα ότι δεν είναι πάντα εξασφαλισμένη η καριέρα όλων των πρώην που τώρα εμφανίζονται ως παρουσιασταί: "δες, επί παραδείγματι, θείου, τον πρώην τραγουδιστήν Γιώργον Τσαλίκην". "Τον πρώην τι;" με απεστόμωσε.
Το πρόβλημα εγιγαντώθη, όταν εδιάβασε πως από τον Σεπτέμβριον η Ιουλία Αλεξανδράτου θα παρουσιάζει και αυτή πρωινήν εκπομπήν. Ήδη ο θείος Ιωάννης ετοιμάζει δική του αντιπρόταση με τίτλον "Θασόροφον μετά του Ιωάννου ΣΤ'" (θασόροφον είναι η βυζαντινή ονομασία της σουμάδας). Το πάνελ δεν έχει συμπληρωθεί ακόμη, αλλά σκέπτεται να θέσει έναντι της Άσης Μπήλιου τον Μιχαήλ Ψελλό, μέγα γνώστη των ζωδίων. Η άλλη κίνησις-ματ που ετοιμάζει είναι να κλείσει τον Ρωμανό τον Μελωδό διά την πρεμιέραν.
Μάλιστα, επειδή πιστεύει ότι η ελληνική τηλεόρασις θέλει ξανθομαλλούσας (βλέπε Μενεγάκη, Μελέτη, Αλεξανδράτου), απεφάσισε να εκσυγχρονίσει την εμφάνισίν του μέσω ειδικού προγράμματος και να εμφανιστεί φέρων την κόμμωσιν της Μενεγάκη (η φωτογραφία είναι από τα δοκιμαστικά της εκπομπής του):
Τόσο εγώ όσο και η θεία μου, η πριγκίπισσα Julia Dent Cantacuzene Spiransky-Grant, πιστεύομεν ότι πρέπει να βγάλει την κορώναν του, αλλά εκείνος επιμένει να την διατηρήσει ισχυριζόμενος ότι, μπορεί η Μενεγάκη να είναι η βασίλισσα της πρωινής ζώνης, ο ίδιος όμως είναι αυτοκράτωρ και θα την φάει λάχανον.
Ο Σεπτέμβριος προμηνύεται θερμός εις την πρωινήν ζώνην και η μάχη κρίνεται αμφίρροπος.

Ειμί Κωνσταντίνος και άρτι ωλοκλήρωσα.

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010

Κουπ διαίτης


Νέαι εξελίξεις εις την επιστήμην της κομμωτικής προκύπτουν εκ της συνεντεύξεως της Ελεονώρας Ζουγανέλη εις το VetoMag (αναπαραχθείσα εδώ). Ως δηλώνει η ιδία: «Προηγήθηκαν αρκετές δίαιτες για να δημιουργήσω τη σημερινή εικόνα μου» (η σημερινή εικών της κοσμεί την παρούσαν ανάρτησιν).
Κατόπιν τούτων καταλήγω εις το ασφαλές συμπέρασμα ότι, αν ακολουθήσωμεν δίαιτας, θα μας κοπούν σύρριζα τα μισά μαλλιά - τα οποία ταυτοχρόνως θα αλλάξουν και χρώμα.

"Είναι ένα στοίχημα φέτος να μην καούμε"

Τάδε έφη Μιχαήλ Χρυσοχοΐδης. Επειδή η ελληνική κυβέρνησις έχει θέσει πολλάκις στοιχήματα με θεαματικά αποτελέσματα (εξωτερική πολιτική, οικονομία, προστασία του καταναλωτού κτλ.), τοποθετώ -τιμής μανεκέν- ως εικόνα του ιστολογίου μου (βαρβαριστί banner) τα σύγχρονα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν εναντίον των πυρκαγιών (βλέπε άνωθεν).

Ειμί Κωνσταντίνος ο πυροσβέστης και άρτι ωλοκλήρωσα.

Πρόσκλησις

Ο σεβαστοκράτωρ Κωνσταντίνος Καντακουζηνός σήμερον Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010 προσκαλεί τους πολυπληθείς του αναγνώστας εις τα εγκαίνια του νέου του ιστο-κούτσουρου (αγγλιστί web-log, κοινώς blog) εις την διεύθυνσιν:


Ανακοινωθέν: ο Κωνσταντίνος φορώντας φασαμέν θα σερβίρει εις τo προρρηθέν παλάτιόν του - άρτι κτισθέν από το μηδέν και διακοσμηθέν με ύφασμα μπεζ μαροκέν σατέν από το γκομπλέν - ογκρατέν, κις λορέν και σαβαρέν (ολίγον μπλε μαρέν) σε πετσετάκια σεμέν.

Διαδώσατε το νέον!

Retrospective vol. 4 (Ιούνιος 2010)

 • Λεξικόν (Ανάρτησις της 1ης Ιουνίου 2010)Πολύς λόγος γίνεται περί της ορθής αποδόσεως εις την ελληνικήν της φράσεως "cabinet man". Οι χρήστες του πασοκικού λεξικού μεταφράζουν ως "άνθρωπος του υπουργικού συμβουλίου" ενώ οι χρήστες της νεοδημοκρατικής εκδόσεως ως "ντουλαπάς". Προσωπικώς πιστεύω ότι αμφότεραι αι ερμηνείαι είναι δόκιμοι, διότι, ως γνωστόν, οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας ήσαν άνθρωποι του μόχθου, άρα δύναται τις να εύρει υπουργόν-μαραγκόν (έχει άλλωστε ήδη υπάρξει, αν ενθυμείσθε, υπουργός-σερβιτόρος αναψυκτηρίου).
Διά να διευκολύνω όμως την Εξεταστικήν Επιτροπήν εις την μετάφρασιν όρων, παρουσιάζω την ορθήν απόδοσιν των τίτλων των υπουργών εις την αγγλικήν:
Κυβερνητικός εκπρόσωπος: walkie-talkie man
Υπουργός Εξωτερικών: Yes man
Υπουργός Εθνικής Οικονομίας: German
Υπουργός Οικονομικών: no money - no honey man
Υπουργός Εργασίας: fifty per cent man (σ.σ.: η ορολογία προσαρμόζεται αναλόγως προς την μείωσιν των αποδοχών. Επί παραδείγματι, χήρα με τρία ανήλικα τέκνα της οποίας η σύνταξις μειούται κατά 70% μεταφράζει "seventy per cent man".)
Υπουργός Αναπτύξεως: zero man
Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών: Siemens man (σ.σ.: προς τιμήν του μεγάλου χορηγού του υπουργείου)
Υπουργός Υγείας: wait, man! (σ.σ.: προφέρεται με δικαίαν αγανάκτησιν)
Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης: Македонија-Тракия man
Υπουργός Ναυτιλίας: Cosco man (σ.σ.: κινεζιστί: 中国 远洋. Παλαιοτέρα μετάφρασις ήτο boat man ή ferry man, χαϊδευτικώς δε Mantalena).
Υπουργός Παιδείας: brick man (σ.σ.: εκ του συνήθως παραγομένου προϊόντος)
Υπουργός Προστασίας του Πολίτου: polite man (σ.σ.: όταν το υπουργείον ονομαζόταν Δημοσίας Τάξεως η λέξις ήτο, ως γνωστόν, policeman. Η μετεξέλιξις του Υπουργείου προς το ευγενέστερον πρέπει να αποδοθεί και εις την αγγλικήν κατά μετατροπή του police εις polite).

Πρωθυπουργός: caddie (σ.σ.: διά τους αγνοούντες τον όρον, caddie είναι το παιδί που μεταφέρει τα μπαστούνια του γκολφ - εικών εδώ - κατ' επέκτασιν δε το παιδί διά τα θελήματα. Εις επίσημα ξενόγλωσσα έγγραφα η λέξις δύναται να μεταφραστεί και ως Dominique Strauss-Kahn).

Ειμί Κωνσταντίνος ο μεταφραστής και άρτι ωλοκλήρωσα. • Θα χρεοκοπήσει και το Μονακόν; (Ανάρτησις της 9ης Ιουνίου 2010)

Τα γνωστά ξένα κέντρα αποφάσεων που απεργάζονται σκοτεινά σχέδια κατά της πατρίδος μας έβαλαν ως νέον στόχον το πριγκιπάτον του Μονακό και προσωπικώς την Γαληνοτάτην Υψηλότητα Αλβέρτον Β', Πρίγκιπα του Μονακό.
Συγκεκριμένως το όργανόν τους "International Living" εις τον σκοτεινών αποχρώσεων κατάλογον "2010 Quality of Life Index" βαθμολογεί το πριγκιπάτον με 72 - ισοβαθμεί δηλαδή με την Ελλάδα και την Αργεντινήν - λίγο πιο πάνω από τους επομένους στόχους, Σουηδίαν και Ιαπωνίαν.
Η ταύτισις αυτή με την Ελλάδα και την Αργεντινήν προεκάλεσε αναταραχήν εις τους κύκλους του Πριγκιπάτου: ένοικοι του Hotel de Paris διαμαρτυρήθηκαν χθες εις την ρεσεψιόν διότι " άκουγαν όλη τη νύχτα τις μηχανές να κόβουν μονεγασκικά φράγκα" ενώ φήμαι κυκλοφορούν ότι ο Πρίγκιψ αύριον θα απευθύνει δραματικόν διάγγελμα με φόντο την μαστιζομένην από την κρίσιν μαρίναν (φανερά εμπνευσμένος από το έτερον ιστορικόν φόντο, το λιμάνι του Καστελορίζου).

Η δυσάρεστος αυτή εξέλιξις θα έχει τας ακολούθους συνεπείας:
1) Θα μειώσει ο Alain Ducasse τας τιμάς εις το εστιατόριόν του - μάλιστα το Μονακόραμα θα προτείνει ειδικόν μενού διά το κοινόν εις τιμάς ενδιαφέρουσας, ενδεχομένως και κάτω των χιλίων ευρώ!
2) Το προαναφερθέν ξενοδοχείον Hotel de Paris θα απορροφήσει την αύξησιν του ΦΠΑ και προκειμένου να αναπληρώσει τας απωλείας θα αντικαταστήσει τους χρυσούς καθρέπτας με απλούς επιχρύσους.
3) Το "Rien ne va plus!" θα μεταφερθεί από τας αιθούσας του καζίνου εις τους δρόμους του πριγκιπάτου, όπου αγανακτισμένοι Μονεγάσκοι θα διαμαρτύρονται κτυπώντας τας κατσαρόλας των (με προσοχήν βεβαίως, δια να μην αλλοιωθεί εις την βάσιν η ένδειξις "ασήμι 925°").
4) Θα απαγορευθεί εις τους οδηγούς της Φόρμουλας 1 εις το "Σιρκουί του Μονακό" να οδηγούν με ταχύτητας άνω των 50 χιλιομέτρων/ώρα, προκειμένου να εξοικονομηθεί βενζίνη - εις τας κατηφόρας θα οδηγούν με σβηστή μηχανή.
5) Θα μειωθεί ο μισθός των τριών δημοσίων υπαλλήλων του πριγκιπάτου κατά 30% και των δύο συνταξιούχων του κατά 23,79%.
6) Κύματα Μονεγάσκων οικονομικών μεταναστών (δηλαδή με οικονομίες) θα κατακλύσουν το Λιχτενστάιν και τον Άγιον Μαρίνον.
7) Η πριγκίπισσα Στεφανί θα ξεναγεί τους ενδιαφερόμενους με λεωφορείον εις τας βίλας της μίζας που έχτισαν οι Μονεγάσκοι πολιτικοί με τον ιδρώτα τους (αν δεν το έχετε ήδη πληροφορηθεί, πρόκειται περί της νέας συνεισφοράς του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star-Monaco).
Ελπίζομεν οι συμπαθείς Μονεγάσκοι να τα καταφέρουν εξίσου καλά με τους Έλληνες αδερφούς τους. Προσωπικώς είμαι σίγουρος. Άλλωστε το μόττο του κράτους του Μονακό "Deo Juvante" (="Με τη βοήθεια του Θεού") ομοιάζει με το ελληνικόν: "Και ο Θεός βοηθός!"

Ειμί Κωνσταντίνος ο Μονεγάσκος και άρτι ωλοκλήρωσα.


 • Κατάρ-α τη στιγμή! (Ανάρτησις της 11ης Ιουνίου 2010)


Περίεργον περιστατικόν συνταράσσει την φιλειρηνικήν κοινωνίαν του Φαληρακίου Ρόδου: φορτηγόν ανεφοδιασμού του αεροδρομίου της Ρόδου έπεσε επάνω εις το learjet του σεΐχου του Κατάρ, ο οποίος ευρίσκεται εις το νησί για διακοπές.
Δύο εκδοχαί είναι αι επικρατέστεραι: ή πρόκειται περί συνωμοσίας των γνωστών ξένων κέντρων, προκειμένου να πληγεί ο ανεπτυγμένος σεϊχικός τουρισμός της πατρίδος μας, ή πρόκειται περί κυβερνητικού εκβιασμού εις την εναγώνιον προσπάθειαν να εύρωμεν επενδυτάς: "ή αφήνεις τα λεφτά σου ή αφήνεις τα κόκαλά σου!" Πληροφορίαι ότι εις το κότερον του σεΐχου ευρέθη καρφωμένη με στιλέτον φωτογραφία του λιμανιού του Αστακού ελέγχονται ως αναληθείς.
Τις έρευνες των ελληνικών αρχών (υπό τον αστυνόμον Μπέκα - σε επανάληψη κάθε βράδυ) θα συνδράμει κλιμάκιον της Ιντερπόλ (Μις Μαρπλ, Επιθεωρητής Κλουζό και Αστυνόμος Σαΐνης).

Ειμί Κωνσταντίνος ο αστυνομικός ρεπόρτερ και άρτι ωλοκλήρωσα. • The love boat (Ανάρτησις της 14ης Ιουνίου 2010)

Τα νεόνυμφα τέκνα της Αγλαΐας και της Μαριγώς Leon and Marietta ωργάνωσαν πάρτιον επί του θωρηκτού Αβέρωφ - γνωστού πλέον και ως "θωρηκτού της αγάπης" - ακολουθώντας το φωτεινόν παράδειγμα της εθνικής ευεργετρίας Ελένης Μενεγάκη (δημοσιογραφικά(;) ρεπορτάζ εδώ).
Το γεγονός τούτο θέτει νέα δεδομένα εις τας γαμηλίας δεξιώσεις. Ανάσταται είναι αι μέλλουσαι νύφαι και αι ακυρώσεις δεξιώσεων εις κτήματα και ξενοδοχεία πίπτουν ως βροχή.
Όπως είναι αναμενόμενον, νέας σελίδας δόξης εις τα θαλάσσια ύδατα θα γράψουν τα καταποντισμένα πλοία, ως το καταδρομικόν Έλλη, ο Τιτανικος, το θωρηκτόν Μπίσμαρκ - αι επιχειρήσεις ανελκύσεως τους θα ξεκινήσουν συντόμως δια να ικανοποιηθούν οι Έλληνες μελλόνυμφοι. Δια πριβέ καταστάσεις όμως θα χρησιμοποιείται το υποβρύχιον Παπανικολής - δια τους πλέον τολμηρούς προτείνεται και το ρωσικόν Κουρσκ. Οι παραδοσιακού τύπου γάμοι θα γίνονται εις σκούνας, μπρίκια, γολέτας ή μπομπάρδας-σαμπατιέρας. Διά τους αρχαιολάτρας τέλος ενδεδειγμένη είναι η χρήσις αθηναϊκής τριήρους ενδεχομένως δε και αυτής της Αργούς.
Έτεροι κοσμικοί όμως θεωρούν "καμμένον χαρτί" τας δεξιώσεις επί πλοίων και αναζητούν άλλας διεξόδους εις τα πλαίσια των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Επειδή όμως τα οχήματα του ελληνικού στρατού (τανκς, στάγιερ, καναδέζαι κτλ.) ή τα αεροπλάνα της πολεμικής αεροπορίας (με την εξαίρεσιν ενδεχομένως των C-130) δεν έχουν ακόμη την κατάλληλον υποδομήν ώστε να δεχθούν γάμους, προτείνονται εναλλακτικώς αι ακόλουθαι πρωτότυπαι ιδέαι, αν και εκτός στρατιωτικού πλαισίου:
- Γάμος μετά γαμηλίας δεξιώσεως εις την μονήν Βατοπεδίου Αγίου Όρους. Το πακέτον μάλιστα θεωρείται ανταγωνιστικόν, διότι περιλαμβάνει ως δώρον διαμονή εις την βασιλικήν σουίταν όπου κατέλυσε ο πρίγκιψ Κάρολος. Δια την τήρησιν όμως των τύπων του Αγίου Όρους, ο ηγούμενος Εφραίμ θα ζητήσει να είναι η νύφη ενδεδυμένη ως άνδρας, γεγονός που θα ανοίξει τον δρόμον για την τέλεσιν γάμων ομοφυλοφίλων. Ήδη οι κάτοικοι της Τήλου διαμαρτύρονται θεωρούντες ότι διαθέτουν το αποκλειστικόν copyright.
- Γάμος εις την Δήλον. Διατίθεται εις το μελλόνυμφον ζεύγος ολόκληρη η ιερά νήσος με τας αρχαιότητάς της, γεγονός που δίδει άπλετον χώρον και συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Επιπλέον ευρίσκεται εις στρατηγικόν σημείον έναντι της ταλαιπώρου νήσου της Μυκόνου η οποία τοιουτοτρόπως θα αποσυμφορηθεί - αν και όσοι δεν δύνανται να καταλύσουν υπό των ερειπίων της Δήλου θα διατηρούν την δυνατότητα να εύρουν αξιοπρεπές κατάλυμα απέναντι. Το μόνον πρόβλημα είναι ότι η ορθή τέλεσις του μυστηρίου εντός του ναού του Διονύσου προϋποθέτει την αναστήλωσιν των κοσμούντων τον ναόν φαλλών γεγονός που και τούτο δύναται να θεωρηθεί ανταγωνιστικόν προς το copyright της Τήλου (άλλωστε οι κάτοικοι της Τήλου ζητούν να αλλάξει brand name η Δήλος -όπως και η Μήλος - διότι θεωρούν ότι αποτελεί προσβολή της αποκλειστικότητος της εμπορικής της επωνυμίας). Δια τον λόγον τούτον προτείνεται εις το συμβόλαιον ενοικιάσεως της Δήλου να δηλώνεται σαφώς ότι οι καλεσμένοι δεν θα επιτρέπεται να κάνουν χρήσιν των στύλων του ιερού.

Ειμί Κωνσταντίνος ο μελλόνυμφος και άρτι ωλοκλήρωσα.


 • Μοντέρνα Σταχτοπούτα reloaded (Ανάρτησις της 14ης Ιουνίου 2010)

Κατερίνα Πιερή: Ω... Ω, με συγχωρείτε, ήταν τυχαίο!
Αλέξης Βαρνέζης: Τυχαίο; Δεν νομίζω!


Στον ρόλο της Κατερίνας Πιερή η Μαριέττα.
Στον ρόλο του Αλέξη Βαρνέζη ο Λέων.

(Μετά την τελετή θα ακολουθήσει δεξίωση επί του θωρηκτού Γ. Αβέρωφ.)


 • ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ (Ανάρτησις της 20ής Ιουνίου 2010).


Πολλά ακούγονται το τελευταίο διάστημα περί ανασχηματισμού της κυβερνήσεως. Θα ήθελα λοιπόν κι εγώ να συνεισφέρω εις την σχετικήν φιλολογίαν με εποικοδομητικάς προτάσεις περί της ορθής σύνθεσης της ελληνικής κυβερνήσεως:

Πρωθυπουργός: Άγγελα Μέρκελ
Υφουπουργός στον Πρωθυπουργό - Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Γιάννης Πρετεντέρης

Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Υφυπουργός: Μπιλ Γκέιτς

Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός: Ντομινίκ Στρος-Καν

Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Χίλαρυ Κλίντον

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Υπουργός: Άκης Τσοχατζόπουλος (διαχρονική αξία)
Υφυπουργοί: Leon and Marietta (αρμόδιοι για το Πολεμικό Ναυτικό)

Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας:
Υπουργός: - (τα κάνει όλα ο Ντομινίκ)
Υφυπουργός: Γουέι Τζαφού (αρμόδιος για θέματα Ναυτιλίας - σε συνεργασία με τους Leon and Marietta)

Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής:
Υφυπουργός: Γιάννης Αλαφούζος
Υφυπουργός: Μίνως Κυριακού

Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων:
Υπουργός: Ρούλα Κορομηλά (δια βίου!)
Υφυπουργός: Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος (αρμόδιος για ΤΟ Θρήσκευμα - ένα είναι!)

Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων:
Υπουργός: Μιχάλης Χριστοφοράκος
Υφυπουργός: Μιχάλης Λιάπης (αρμόδιος για τον ΟΣΕ)

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης:
Υπουργός: Δημήτρης Δασκαλόπουλος (Πρόεδρος ΣΕΒ)
Υφυπουργός: Κωνσταντίνος Μίχαλος (Πρόεδρος ΕΒΕΑ)

Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης:

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:
Υφυπουργός: Θανάσης Κοκκινούλης

Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων:
Υπουργός: Αλέξης Κούγιας
Υφυπουργός: Σάκης Κεχαγιόγλου

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη:
Υπουργός: Γεώργιος Καρατζαφέρης (σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Παιδείας)
Υφυπουργός: Μάκης Βορίδης

Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού:
Υφυπουργός: Τζούλια Αλεξανδράτου (αρμόδια για θέματα τουρισμού)
Υφυπουργός: Μαριάννα Ντούβλη (αρμόδια για θέματα αθλητισμού: "Κυρία Μαριάννα, δεν καπνίζουμε την ώρα της γυμναστικής")

Σημείωσις: Η παραπάνω σύνθεσις αποτελεί την ιδανικήν ομάδα η οποία θα τηρεί τας απαραιτήτους ισορροπίας. Κάποια ονόματα ενδεχομένως να μην βρεθούν ποτέ εις την προτεινομένην θέσιν, άλλα ίσως να μην πρέπει να βρεθούν και άλλα ίσως να βρίσκονται εδώ και καιρό - άλλο αν το όνομα τους δεν εμφανίζεται εις την πόρτα του γραφείου.

Ειμί Κωνσταντίνος ο ανασχηματιστής και άρτι ωλοκλήρωσα.

 • ΟΕΔΒ (Ανάρτησις της 21ης Ιουνίου 2010)

Περί εθνικών βιβλίων σήμερον:
Το ελληνικόν κράτος - εν έτει 1827, δηλαδή προ της επισήμου αναγνωρίσεώς του - εξέδωσε δίγλωσσον έκδοσιν της Καινής διαθήκης (εις "γραικικήν" και "αλβανιτικήν" γλώσσαν) - μάλλον και για χρήσιν εντός των σχολείων, αφού τα εκκλησιαστικά κείμενα λειτουργούσαν τότε και ως διδακτικά βιβλία. Έναν αιώνα αργότερον εκυκλοφόρησε το περίφημον Abecedar (αναγνωστικόν διά τους σλαβοφώνους Μακεδόνας εκδοθέν εν έτει 1925 υπό της Ελληνικής Κυβερνήσεως - περισσότερα και κατατοπιστικότερα εδώ). Ας μην φρίξουν όμως οι Έλληνες: ως μας πληροφορεί το βιβλίον, οι πάπιες κάνουν και στα μακεδονικά "πα πα" (μακεδονιστί: pa pa), γεγονός που αποδεικνύει την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Οι μουσουλμάνοι όμως της Ελλάδος δεν εστάθησαν το ίδιο τυχεροί: το 1936 εξεδόθη δια την τρίτην τάξιν των μουσουλμανικών σχολείων αναγνωστικόν (εις την σελίδαν του ΟΕΔΒ όπου παραπέμπω είναι το τρίτον, με τον τίτλο "ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ") με το άνωθεν εικονιζόμενον εξώφυλλον - δηλαδή παιδάκια χαιρετούντα φασιστικώς (ήταν πολύ τρέντυ επί Μεταξά) - και ρήσιν του ηγέτου ως προμετωπίδα: "Είστε Ελληνόπουλα και είναι μεγάλο πράγμα να είναι κανείς Έλλην" (συγκεκριμένας διαστάσεις δεν έδωσε). Τα Ελληνόπουλα μπορεί να τα διαβάσει κανείς και εδώ.
Το ίδιο ελληνικόν κράτος όμως εφρόντισε και για τους γνησίους ελληνοπαίδας: εξέδωσε εν έτει 1969 την "Ελληνική Ιστορία των Νεωτέρων Χρόνων" με αναλυτικήν παρουσίασιν του πολέμου κατά του κομμουνισμού και τελευταίον κεφάλαιον περί την "21η Απριλίου 1967" (διαβλέπω κομμουνιστόν δάκτυλον εις την διάταξιν της ύλης: η τοποθέτησις εις το τέλος παρείχε την δυνατότητα εις τους τυχόν εναπομείναντας ανθέλληνας εκπαιδευτικούς να ισχυρισθούν ότι δεν επρόλαβαν να διδάξουν το θαυμάσιον τούτο κεφάλαιον).

Ειμί Κωνσταντίνος ο διδάσκαλος και άρτι ωλοκλήρωσα.

Retrospective vol. 3 (Μάιος 2010)

 • Η Γέφυρα των Στεναγμών (Ανάρτησις της 12ης Μαΐου 2010)


Πληροφορούμαι σήμερον ότι ο γνωστός πλέον εις όλους τους Έλληνες οίκος (αξιολογήσεως, εννοείται - προς αποφυγήν πονηρών παρεξηγήσεων) Moody's - να μην συγχέεται με τον ανταγωνιστικόν ελληνικόν οίκον (εστιάσεως) Goody's - υποβάθμισε το χρέος της Βενετίας. Ήδη το γεγονός έχει προκαλέσει αντιδράσεις εις τας εν Ελλάδι βενετικάς κτήσεις, αι οποίαι φοβούνται ντόμινο (βενετιστί domino) και δι' αυτόν τον λόγον ο Γεώργιος Αυτιάς αύριον θα εκπέμψει την εκπομπήν του με την φράσιν "Tenete Veneziani!" - ελληνιστί: "Βαστάτε Βενετοί!"). Εις αντιπερισπασμόν ο Γεώργιος Παπαδάκης θα τοποθετήσει το κλασσικόν: "Καλύτερα φακιόλι τουρκικό παρά τιάρα παπική" (διατηρεί εις το οπλοστάσιόν του βεβαίως τα βελανίδια που έτρωγαν οι Βενετοί, αλλά προτιμά να τα χρησιμοποιήσει όταν ανάψουν τα αίματα).
Φόβοι εκφράζονται ότι μετά την κοινότητα της Βενετίας σειρά έχουν αι κοινότητες Αμπελακίων και Βραχασίου - είναι προφανές πλέον ότι το σχέδιον "Καλλικράτης" έγινε διά να μπερδέψει τους ξένους οίκους αξιολογήσεως και να μην γνωρίζουν παραδείγματος χάριν που θα υπαχθεί η κοινότης Αετομηλίτσης Ιωαννίνων με προσωρινή έδρα την Πυρσόγιαννη. Τα Αμπελάκια κινδυνεύουν περισσότερον, διότι δεν μπορούν να στείλουν τον Γεώργιον Σβαρτς να διαπραγματευτεί με την Άγγελα Μέρκελ (ούτος απέθανε εν έτει 1818). Το Βραχάσιον όμως διαθέτει τον Κωνσταντίνον Ζουράριν, ο οποίος δι' ακόμη μίαν φοράν θα ορθώσει το ανάστημά του προς προστασίαν του Βραχασίου από τας ορδάς της Moody's. Θα δυσκολευτεί βεβαίως να βρει σύνθημα, διότι η λέξις Moody's δεν απαντάται παρά τοις αρχαίοις Έλλησιν - η πλησιεστέρα λέξις που παραθέτει το λεξικόν Liddell-Scott είναι "μουνορύχας" η οποία σπεύδω να σημειώσω ότι ουδέν πονηρόν κρύπτει καθώς σημαίνει "ο σκάπτων με ένα και μόνον οξύν άκρον". Μπορεί ενδεχομένως να παραλληλίσει την δράσιν της Moody's με εκείνην των "Μοντησίων", οπαδών αιρέσεως ταυτιζομένων προς τους Ναυαταίους - δι' όλα τούτα οι συμπαθείς Βραχάσιοι θα εκφράσουν πάραυτα ενθουσιασμόν δια την ευρηματικήν κατατρόπωσιν των εχθρών.
Πατριωτικοί κύκλοι πάντως πιστεύουν ότι η αναταραχή ταύτη σημαίνει πως ήρθε η ευκαιρία να απελευθερωθεί το Αιγαίον, το Ιόνιον, η Εύβοια, η Πελοπόννησος και η Κρήτη από την βενετικήν κατοχή. Ορισμένοι τολμηρότεροι εισηγούνται την αναβίωσιν του εξαρχάτου της Ραβέννας και την υπαγωγήν της Βενετίας εις τούτο ως την μόνην διέξοδον της Βενετίας από την κρίσιν. Ήδη φημολογείται ότι την θέσιν του Εξάρχου την έχει καταλάβει ο Άγγελος Σακκέτος, βαθύς γνώστης των θεμάτων της Ιουστινιάνειας περιόδου και της Ιστορίας του Ελληνισμού εν γένει από την Αρχαιότητα έως σήμερον.

Sono Constantino il Veneziano e ho appena finito.
(Ελληνιστί: Ειμί Κωνσταντίνος ο Βενετός και άρτι ωλοκλήρωσα).

 • Eurovision Photoshop Contest - Oslo 2010 (Ανάρτησις της 16ης Μαΐου 2010)

Εις την επίσημον ιστοσελίδαν της ΕΡΤ την σχετικήν με τον διαγωνισμόν άσματος της Ευρωθέας (βαρβαριστί Eurovision) ευρίσκεται η ως άνω φωτογραφία. Θα προσπαθήσω να αναλύσω τα κρυφά μηνύματα και την σημασίαν της.
Έμπροσθεν φόντου εκρηκτικού (προφανώς αναπαραγωγή εκρήξεως του ισλανδικού ηφαιστείου Eyjafjallajokull (ελληνιστί: - ), το οποίον ήνωσε τους λαούς της Ευρώπης καθηλώνοντάς τους εις το έδαφος ως θα τους ενώσει και ο εν λόγω διαγωνισμός καθηλώνοντάς τους εις τους καναπέδας τους) ευρίσκονται οι πρωταγωνισταί της ελληνικής αποστολής.
Αρχίζομεν την περιγραφήν εξ αριστερών: ο πρώτος έχει διακριτικώς ανοιχτήν την βουκολικήν του κάπα (άλλως ονομαζομένη και καπότα), ώστε να φαίνεται το φυσικώς άτριχον και σμιλεμένον από τας αναρριχήσεις εις τα ελληνικά όρη σώμα του (η άλλως ονομαζομένη φυσική γράμμωσις, η οποία ουδεμία σχέση έχει με χημικάς και άλλας ουσίας τας οποίας εννοείται πως δεν λαμβάνει ο συγκεκριμένος συντελεστής - απόδειξις η κάπα του). Το σύνολον αποτελεί δήλωσιν ότι και οι έτεροι συντελεσταί (και ο τραγουδιστής, εννοείται - αυτό είναι τοις πάσι γνωστόν) διαθέτουν όμοια σώματα, τα οποία δεν επιδεικνύουν, διότι η συμμετοχή της Ελλάδος είναι σοβαρή και βασίζεται εις καλλιτεχνικά κριτήρια και ουχί εις εντυπωσιασμούς ξεπατικωμένους από εφηβικά έντυπα. Τέλος, η κόμη του βουκόλου παραπέμπει εις αρχαίον άγαλμα - όπως και το σώμα αυτού, ώστε να δηλωθεί διπλώς η συνέχεια του Ελληνισμού.
Ο δεύτερος συντελεστής στοχεύει με την μελαχρινήν του όψιν εις τους κατοίκους της Μέσης Ανατολής και τους λάτρεις αυτών. Τούτος κοιτά εις τα μάτια το κοινόν (σε αντίθεσην με τον βουκόλον ο οποίος ατενίζει τον αυχένα του) και υπόσχεται καλοπέρασην εις τας ορδάς των τουριστριών (και τουριστών, ενδεχομένως) που θα σπεύσουν να επισκεφθούν τας ομορφιάς της Ελλάδος.
Ο πρώτος της δεξιάς πλευράς, δίπλα εις τον πρωταγωνιστήν Γεώργιον Αλκαίον (την παρουσίαν του θα αναλύσωμεν τελευταίαν), φέρει φουλάριον ερριμμένον αμελώς περί τον λαιμόν αυτού (δεικνύων τοιουτοτρόπως την καλλιτεχνικήν του φύσιν) και κόμην ημίμακρον (ομοίως καλλιτεχνίζουσα καίτοι καλοκτενισμένη) κρατών ανά χείρας το όργανόν του ως αντικείμενον πόθου. Δίπλα του ευρίσκεται ομοίωμα του Vin Diesel διά τους λάτρεις του πακέτου μπράτσο μετά ξυρισμένης κεφαλής (με μια υποψία υπερέκκρισης μελανίνης, ώστε να καλύπτεται και το κοινόν της Αφρικανικής ηπείρου). Τέλος, εις μίαν μικρήν γωνιάν ευρίσκεται το παιδί της διπλανής θύρας, το άλλως λεγόμενον και παιδί δια σπίτι, διαθέτον βλέμμα καλοσύνης και παρακλήσεως (αι χείραι του μένουν επιμελώς καλυμμέναι από το φουσκωμένον μπράτσον του έμπροσθεν ευρισκομένου, διότι και το Photoshop (ελληνιστί: φωτοκατάστημα) έχει τα όριά του και δεν δύναται να αποτελέσει πλήρες υποκατάστατον στεροειδούς σκευάσματος).
Της ομάδος ταύτης, η οποία εις το σύνολόν της λάμπει από τα έλαια (ως υποκατάστατον του ιδρώτος που εκκρίνει η υπερβάλλουσα τεστοστερόνη), ηγείται ο πρίγκηψ Γεώργιος Αλκαίος ο Α' (όνομα συνδυάζον Ορθοδοξίαν και Αρχαιότητα). Φέρει επί του στήθους (εις το μέρος της καρδιάς, σημειωτέον) το σύμβολον του Σταυρού εις ασημένιαν στρας εκδοχήν (δεν γνωρίζω εάν η μπλούζα αποτελεί δώρον του Οικουμενικού Πατριάρχου, τον οποίον επεσκέφθη ο Γεώργιος δια να λάβει την ευχήν του) συνδυαζόμενον μετά του απαραιτήτου καλλιτεχνικού φουλαρίου.
Ιδού τι μας διδάσκει η εικών αύτη:1) οι Έλληνες είμεθα παιδαράδες, 2) θα σκίσωμεν, 3) ελάτε εις την Ελλάδα να σας σκίσωμεν, 4) η αποστολή αποτελεί πραγματική Σταυροφορία: σύμπας ο λαός (βοσκοί, μουσικοί, εργάται κλπ.) εκκινά δια την νέαν Ιερουσαλημ (=Όσλο) υπό τας ευλογίας της Εκκλησίας και φέρων το σύμβολον του Σταυρού, προκειμένου να κατακτήσει το σύγχρονον Γκράαλ (=το ευρωτρόπαιον).
Η εικών αύτη είναι προφανώς εμπνευσμένη από αφίσας κινηματογραφικών ταινιών ως "Ο Άρχων των Δαχτυλιδιών", "Τροία" και "Το βασίλειον των Ουρανών" (η τελευταία με θέμα σταυροφορικόν και πρωταγωνιστήν αντίγραφον του λυράρη) και φιλοδοξεί να έχει την ίδιαν με αυτάς επιτυχίαν (φωτογραφίας των ταινιών έχω συγκεντρώσει εδώ).
Όσοι σπεύδουν να πανηγυρίσουν την σίγουρον νίκην της Ελλάδος βλέποντες την ως άνω φωτογραφίαν, ας κρατήσουν μίαν επιφύλαξιν διά τα αποτελέσματα του ζωντανού θεάματος που θα παρακολουθήσουμε εις τας οθόνας μας και θα ομοιάζει περισσότερον προς τούτο εδώ:


Όπα!

Ειμί Κωνσταντίνος ο Ευρωκατακτητής και άρτι ωλοκλήρωσα.


 • ΜΑΘΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (Ανάρτησις της 27ης Μαΐου 2010)
Αναζητών εις το διαδίκτυον μπούρδας τινάς, έπεσα επάνω εις άρθρον δημοσιευθέν εις το Βήμα της 11ης Μαΐου 1997. Φέρει δε την υπογραφήν του τότε προέδρου του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αττικής (ΟΑΣΑ) κ. Τ. Χριστοδουλάκη και ομιλεί περί εκσυγχρονισμού. Το άρθρον τούτο δεν είναι μόνον ένα ομολογουμένως πολύ επιτυχημένον ανέκδοτον (το χιούμορ του συντάκτου δεκατρία χρόνια μετά ριγνύει οστά, κοινώς σπάζει κόκαλα) αλλά έχει και ιστορική σημασία, ως θα αποδείξω ευθύς αμέσως.
Λέγει ο συντάκτης ότι ο εκσυγχρονισμός "απευθύνεται όμως και προς το ίδιο το πολιτικό σύστημα και κυρίως προς τους κυβερνώντες. Στην περίπτωση αυτή το πολιτικό σύστημα πρέπει να μετουσιωθεί σε πρόπλασμα της κοινωνίας, να αποτελέσει το υπόδειγμα της νέας κοινωνίας, κατ' εικόνα και ομοίωση του οποίου πλάθεται η νέα πραγματικότητα. Το πολιτικό μας σύστημα είναι η αντανάκλαση του μέλλοντος."
Λίγους μήνες αργότερον, συγκεκριμένως τον Σεπτέμβριον του ιδίου έτους, ο εκσυγχρονιστής πρωθυπουργός Σημίτης θα εισακούσει την έκκλησιν του εκσυγχρονιστού προέδρου του ΟΑΣΑ Χριστοδουλάκη και θα ορίσει υπουργόν Μεταφορών και Επικοινωνιών - προϊστάμενόν δηλαδή του κυρίου προέδρου - την κάτωθι εκσυγχρονιστικήν φυσιογνωμίαν, η οποία αποτελεί άριστον εκπρόσωπον του πολιτικού συστήματος και ενσάρκωσιν της απαιτήσεως του εκσυγχρονιστού προέδρου να αποτελέσει αυτό το πολιτικό σύστημα "πρόπλασμα της κοινωνίας" και "αντανάκλαση του μέλλοντος":

Και δι'όσους παίρνουν εις τα σοβαρά διαφόρους σημερινούς αρθρογράφους, ας έχουσιν υπ'όψιν ότι προ δεκατριών ετών ομοίως εις τα σοβαρά επαίρναμε διαφόρους άλλους αρθρογράφους.

Ειμί Κωνσταντίνος ο εκσυγχρονιστής και άρτι ωλοκλήρωσα.

 • Ένα καράβι για το Τελ Αβίβ (Ανάρτησις της 31ης Μαΐου 2010)


Όπως μας πληροφορεί η Τζερούσαλεμ Ποστ (ένας από τους πυλώνες της ισραηλινής εγκύρου ενημερώσεως, ας είπωμεν "Το Βήμα" του Ισραήλ), ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ντάνι Αγιαλόν (διά να αντιληφθώμεν το μέγεθος του ανδρός, ας είπωμεν ο Δρούτσας του Ισραήλ) δήλωσε ότι οι οργανωταί της αρμάδος που επέδραμε εναντίον της χώρας του με ιατρικόν υλικόν και τρόφιμα έχουν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα.
Δια τον λόγον αυτόν πρέπει να γίνει πράξις το σύνθημα των διαδηλώσεων "κουφάλες, έρχονται κρεμάλες" και οι επιζώντες της επιθέσεως να εκτελεσθούν πάραυτα δι' απαγχονισμού εις το Σύνταγμα άμα τη επιστροφεί τους εις την Ελλάδα. Ομοίως να εκτελεσθούν και όλοι οι υποστηρικταί τους, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Οικολόγοι Πράσινοι, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λοιπά επικίνδυνα διά την παγκόσμιον ειρήνην και την ακεραιότητα του Ισραήλ μορφώματα.
Διά του τρόπου αυτού και η πολυπόθητος κάθαρσις του πολιτικού συστήματος θα επέλθει και το ελληνικόν Γενικόν Επιτελείον Αεροπορίας θα ασκείται απροσκόπτως μετά του Ισραήλ εις την Μεσόγειον.
Τέλος, πρέπει πάραυτα να οργανωθεί παγκόσμιος κίνησις με τίτλον "Ένα καράβι για το Τελ Αβίβ" δια να ανεφοδιασθούν αι ισραηλιναί ένοπλαι δυνάμεις με πυρομαχικά τα οποία εχάθησαν εις την ναυμαχίαν.

Retrospective vol. 2 (Απρίλιος 2010)


 • Ε;! (Ανάρτησις της 10ης Απριλίου 2010)

Χαζεύων εις το διαδίκτυον συνήντησα κατά λάθος (ψάχνων περί του φορητού υπολογιστού Asus Eee συγκεκριμένως) την ακόλουθον ιστοσελίδαν, η οποία μας δείχνει ότι οι συμπαθείς βιβλιοπώλαι-τηλεαστέρες των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών είναι εδώ και πολύ καιρό ξεπερασμένοι (βαρβαριστί πασέ): www.e-e-e.gr
Επειδή και το χάζεμα μου έχει τα όρια του, δεν δύναμαι να ασχοληθώ περαιτέρω. Επομένως πάσα πληροφορία και ερμηνεία δεκτή.

Ειμί Κωνσταντίνος ο χαζεύων και άρτι ωλοκλήρωσα. • Μάθημα αγγλικών (Ανάρτησις της 12ης Απριλίου 2010)


Διαπιστώνω εσχάτως ότι οι Έλληνες νομίζουμε ότι γνωρίζουμε την αγγλικήν, αλλά εις την πραγματικότητα αγνοούμε βασικάς λέξεις αυτής. Διά να αναπληρώσω το κενόν, θα παρουσιάσω σήμερον μερικάς λέξεις που θα χρησιμοποιεί συντόμως πας Έλλην ομιλών περί των δανείων της Ελλάδος.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τον βασικόν αριθμόν quattuordecillion (πιέσατε πολλάκις επί του μεγαφώνου διά να μάθετε να προφέρετε ορθώς τον αριθμόν εις τους τουρίστας). Η λέξις ωστόσο παρουσιάζει προβλήματα, διότι εις την αμερικανικήν αγγλικήν σημαίνει 1045 ενώ εις την βρετανικήν αγγλικήν 1084. Επειδή όμως εις την Ελλάδα δεν είμεθα ψιλικατζίδες (ελληνοαγγλιστί είμεθα large), ας μάθουμε εξ αρχής την βρετανικήν σημασίαν.
Οι πιο προνοητικοί βεβαίως, διά να είναι σίγουροι ότι θα προλάβουν τας εξελίξεις, θα αποστηθίσουν ολόκληρον τον πίνακα (εις τον οποίον πάλι οι Βρετανοί υπερτερούν: παραδείγματος χάριν, εκεί όπου οι Αμερικανοί αντιστοιχούν το centillion με έν απλόν 10303, oι κάτοικοι της Γηραιάς Αλβιώνος αποδεικνύονται έτοιμοι προς δανεισμόν έχοντες αποδώσει εις την λέξιν τον σχετικώς ικανοποιητικόν αριθμόν 10600).

Ειμί Κωνσταντίνος ο αγγλομαθής και άρτι ωλοκλήρωσα.
(αγγλιστί: I am the English-speaking Constantine and I have just finished). • Ειρήνη υμίν (Ανάρτησις της 18ης Απριλίου 2010)

Όταν το βραβείον Νομπέλ Ειρήνης 2009 απενεμήθη εις τον πρόεδρον των Η.Π.Α. Μπαράκ Ομπάμα, δεν είχα καλώς εννοήσει διά ποίους ακριβώς λόγους το εκέρδισε, παρ' όλον που η επιτροπή αναφέρεται εις τας "εξαιρετικάς του προσπαθείας να ενισχύσει την διεθνή διπλωματίαν και την συνεργασίαν μεταξύ των λαών". Άκουγα τότε διάφορα τινά περί βιασύνης της επιτροπής, καθώς ο πρόεδρος είχε εκλεγεί προ μόλις μερικών μηνών. Σήμερον όμως κατενόησα πλήρως την διορατικότητα της επιτροπής και τας "εξαιρετικάς προσπαθείας" του προέδρου: εκ των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων του φετινού προϋπολογισμού των Η.Π.Α. τα 1,6 τρισεκατομμύρια είναι διά την άμυναν.
Κατόπιν των παραπάνω και ως δηλωμένος ειρηνιστής αγοράζω μετοχάς των εταιριών Boeing, Lockheed Martin, Sikorsky και όσων άλλων ευρίσκονται εδώ (τιμαί λογικαί).

Ειμί Κωνσταντίνος ο Νομπελίστας και άρτι ωλοκλήρωσα. • "Η σιδηρά κυρία" reloaded (Ανάρτησις της 20ής Απριλίου 2010)

Περιπατών εις την οδόν Ακαδημίας συνήντησα το μέλλον του ελληνικού κινηματογράφου: έπειτα από αποτυχημένας προσπαθείας ψευτοκωμωδιών με Σούλας και Κληρονόμους που αγαπούν την Καρδίτσαν, σας αποκαλύπτω ότι το μέλλον είναι ήδη πίσω μας: Γκρέκα Φιλμ - Μ. Λεφάκης. Πρόκεται περί της γνωστοτάτης εταιρείας παραγωγής ταινιών αι οποίαι, εκτός των αυτονοήτων κοινωνικών σχολίων, θίγουν και έτερα σύγχρονα ζητήματα: άλλες ομιλούν περί οικονομικής κρίσεως και άνοδον της τιμής του πετρελαίου, ως η "Έξοδος κινδύνου" εν έτει 1980 (εις το πρώτον λεπτόν του βίντεο), άλλες φέρουν προφητικούς τίτλους ως "Είσαι στην ΕΟΚ... Μάθε για την ΕΟΚ" του 1981 (αν την είχαμε μελετήσει και είχαμε διδαχθεί από αυτήν, ενδεχομένως να αποφεύγαμε τας δυσκολίας των τελευταίων μηνών) και άλλες συνεπαίρνουν με σκηνάς πρωτοποριακάς διά την εποχήν τους (και διά πάσαν εποχήν) ως η ταινία "Χούλιγκανς (κάτω τα χέρια απ' τα νιάτα!)" (1983). Η Γκρέκα Φίλμ - Μ. Λεφάκης, παρά τον πόλεμον που εδέχθη, επειδή ετόλμησε να πει τα πράγματα με το όνομα τους, και παρά τα θρυλούμενα περί εξαφανίσεώς της την τελευταίαν εικοσιπενταετίαν, είναι παρούσα εις τας κινηματογραφικάς και κοινωνικάς εξελίξεις παρεμβαίνουσα με νέαν της ταινίαν υπό τον τίτλον "Η σιδηρά κυρία" με πρωταγωνίστρια την Ρένα Βλαχοπούλου. Πρόκειται προφανώς περί ταινίας ομιλούσας περί την καγκελάριον της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ - η καλυτέρα καλλιτεχνική απάντησις εις τα ανθελληνικά σχόλια βαρβάρων γερμανικών εντύπων.
Η απώλεια της Ρένας Βλαχοπούλου δεν εστάθη εμπόδιον εις το έργον των παραγωγών της Γκρέκα Φιλμ - Μ. Λεφάκης: εις τα υπερσύγχρονα στούντιο της εταιρείας και με την χρήσιν της τελευταίας τεχνολογίας 3Δ (αγγλιστί 3D - λέγεται μάλιστα ότι και το "Avatar" εις τα στούντιο της Γκρέκα Φιλμ εδημιουργήθη), οι τεχνικοί της εταρείας, έχοντες πρωτοστατήσει εις καινοτόμας κινηματογραφικάς τεχνικάς κατά την δεκαετίαν του 1980, κατάφεραν διά ακόμη μίαν φοράν να μας εκπλήξουν και να δημιουργήσουν μίαν ταινίαν εις την οποίαν ουχί μόνον πρωταγωνιστεί η προσφιλής ηθοποιός ως ολόγραμμα, αλλά και η ποιότης της εικόνος και του λόγου είναι τοιαύτη, ώστε δημιουργείται εις τον θεατήν η εντύπωσις ότι η Ελλάς του 2010 εις ουδέν διαφέρει της Ελλάδος του 1983 - αποδεικνύουσα, μεταξύ άλλων, την συνέχειαν και την συνέπειαν του Ελληνισμού. Επειδή πολλοί θα δυσπιστήσουν, ιδού τα ντοκουμέντα: φωτογραφίαι που ετράβηξα προχθές δεικνύουσαι το μέγαρον της Γκρέκα Φιλμ (εις την γωνίαν των οδών Ακαδημίας και Εμμανουήλ Μπενάκη) και διαφημιστική πινακίδα αναγγέλουσα την νέαν παραγωγήν της εταιρείας (προσεχώς εις τους κινηματογράφους):Ειμί Κωνσταντίνος ο σινεφίλ και άρτι ωλοκλήρωσα. • Νομιμότης (ανάρτησις της 30ής Απριλίου 2010)

Το τελευταίον διάστημα δύο αποφάσεις ξεχωρίζουν και δίδουν το στίγμα της ελληνικής πραγματικότητος:
Η πρώτη είναι απόφασις του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου (με τονισμένην την πρώτην εκ των τριών λέξεων) διά της οποίας επιβάλλεται πρόστιμον εις την εκπομπήν φέρουσαν τον ημιελληνικόν τίτλον "Φώτης και Μαρία Live", διότι εφιλοξένησε την τρανσέξουαλ (ελληνιστί διεμφυλικήν) συγγραφέα και ηθοποιόν Μπέττυ Βακαλίδου.
Η δευτέρα απόφασις είναι η επικύρωσις της αθωώσεως του Κωνσταντίνου Πλεύρη από το ανώτατον δικαστήριον του Αρείου Πάγου (το δικαστήριον προφανώς ήθελε να αποδείξει ότι δεν φέρει τυχαίως την ονομασίαν "Άρειος"). Πρόκειται για την γνωστήν περίπτωσην της αθωώσεως του συγγραφέως για το σύγγραμμά του "Εβραίοι. Όλη η αλήθεια" (αποσπάσματα του βιβλίου εδώ και σχόλια του υπόπτου "Ιού της Κυριακής" εδώ). Συμβουλή προς τους κατηγόρους του Κωνσταντίνου Πλεύρη (μολονότι ως ελληνόφρων λιώνω διαβάζων τας υπερόχους αιτιατικάς "τους εβραιοσιωνιστάς" και "τας σημαίας του Ναζισμού"): αφού δεν κατεδικάσθη ο συγγραφεύς διά ρατσισμόν και φυλετικόν μίσος, μήπως μπορεί ενδεχομένως να καταδικαστεί διά την τιμήν πωλήσεως του πονήματός του προς 60 ευρώ;
Δεν θα σχολιάσω τας αποφάσεις. Επειδή όμως σέβομαι τους δημοκρατικούς θεσμούς και επιθυμώ κι εγώ να συνδράμω το έργον των αρχών, θα συνδυάσω τας δύο αποφάσεις - εμπνεόμενος παραλλήλως από την ανάρτησίν μου της 10ης Απριλίου 2010 - αναφωνών:
Εκτελεστικόν απόσπασμα δι' όλους τους κινεζοθιβετιανομογγολο-εβραιοκινούμενους τρανσέξουαλ!


Ειμί Κωνσταντίνος ο νομιμόφρων και άρτι ωλοκλήρωσα.

Retrospective vol. 1 (Μάρτιος 2010)

Μετακομίζων εκ της οικίας εις το Αμαρούσιον
(http://mattinamandarinaki.blogspot.com/)
μεταφέρω και μερικάς αναρτήσεις πρώτης ανάγκης (τας υπολοίπους που δεν μου χρειάζονται τας αφήνω εις την δεσποινίδα Ματίνα από όπου μπορεί να περνάω καμιά βόλτα). Αρχίζω λοιπόν την επίπλωσιν του νέου χλιδάτου παλατίου μου καρφώνοντας μερικάς παλαιοτέρας αναρτήσεις:

 • Νέα Βαυαροκρατία; (ανάρτησις της 4ης Μαρτίου 2010)
Πληροφορήθην προσφάτως ότι η αντιπαθεστάτη δεσποινίς Ματίνα διατηρεί εις το διαδίκτυον ιστοκούτσουρον (το εις την βαρβαρικήν λεγόμενον weblog - άλλως blog). Και πώς άλλως, αφού κούτσουρον ήτο και κούτσουρον θα παραμείνει η αιωνίως ανύπανδρος και εργαζομένη σκληρώς (λέγομεν νυν) δεσποινίς Ματίνα;

Επειδή δεν θα ήτο δυνατόν εγώ να απέχω από την τεχνολογίαν, έσπευσα (βραδέως, εννοείται – μη μας θεωρήσει λυσσασμένους η ενοχλητικοτάτη δεσποινίς), πριν ξεκινήσω το νέον μου πόνημα σχετικά με την δικαιοσύνην εις τα κράτη των Σταυροφόρων εις την Ανατολικήν Μεσόγειον (και ουχί την Ανατολικήν Μεσογείων όπως αναιδώς με διορθώνει ο επεξεργαστής κειμένων της Μικρομαλακής (Microsoft) – ίσως θα έπρεπε να χρησιμοποιώ Μήλον (Apple), αλλά επειδή μου προκαλεί ξινίλας, αναμένω να βγει και εις έτερα φρούτα, κυρίως δε Πεπόνιον (Melon) ή Καρπούζιον (Watermelon), φρούτα τα οποία εις την χώραν μας έχουν μεγίστη κατανάλωση, και η προώθησίς των μπορεί να γίνει με πανέξυπνες διαφημίσεις εις τα οποίας γραίες κρατούσες υπολογιστήν εις εν χέρι και πεπόνιον ή καρπούζιον εις το έτερον (και ουχί υπό την ιδία μασχάλην – μένομεν πιστοί εις τας παραδόσεις) θα λένε εις άπταιστον θεσσαλικήν διάλεκτον «Του μέλλουν ανήκ’ στου Melon»). Επειδή επλατείασα, θα επανέλθω εις το θέμα μου, αφού πρώτα ρίψω μίαν είδησην-βόμβα (προσέχω μην σκάσει): έχω εις την κατοχήν μου απόρρητα έγγραφα-φωτιά (προσέχω μην καούν) των Τευτόνων Ιπποτών, τα οποία αποδεικνύουν ότι από τότε μας χρεωστούν οι Γερμαναράδες - αλλά δια τούτα εις προσεχές μου σχόλιον.

Περί Γερμανών λοιπόν ο λόγος. Πληροφορίες εκ της γερμανικής καγκελαρίας κάνουν λόγον περί παλινορθώσεως της βασιλείας εν Ελλάδι ώστε να διασφαλίσουν την επιστροφήν των χρημάτων τα οποία θα μας δανείσουν (λέγομεν νυν).Συγκεκριμένως, ο μεταμφιεσθείς εις χουλιγκάνον της Βέρντερ Βρέμης καγκελοκρατών ανταποκριτής μας μας μετέφερε εκ της καγκελαρίας τα εξής: αναζητείται απόγονος του Βασιλέως Όθωνος και της Βασιλίσσης Αμαλίας δια να αναλάβει τον ελληνικόν θρόνον! Ο μοναδικός απόγονος λέγεται ότι πλένει πιάτα εν ελληνικώ εστιατορίω εις Δύσσελδορφ, αλλά δεν επιθυμεί να έλθει εις την Ελλάδα διότι, ως εδήλωσεν, ως λαντζέρης έχει μεροκάματα ενώ εν Ελλάδι ακόμη και ως βασιλεύς κινδυνεύει να μείνει ύφασμα προς ύφασμα (λαϊκιστί πανί με πανί).

Προς τούτον αναζητείται έτερος γαλαζοαίματος και από φόβον μήπως αρχίσουσι οι Γερμανοί πολίται να κόβουν φλέβας δια την Ελλάδαν, απεφασίσθη χιλιάδες γερμανοπαίδων ενδεδυμένων Όθων και Αμαλία να περνούν από ακρόαση (βαρβαριστί audition) από πενταμελείς επιτροπές ανά τας γερμανικάς πόλεις. Όσοι αντέξουν τα σχόλια του Γερμανού συνθέτου Georg von Gottschein (ελληνιστί Γιώργου Θεοφάνους) περί την αμφίεσίν των, θα διαγωνισθούν εις τα εξής: ανάγνωση (εις τα γερμανικά), απαγγελία (εις τα γερμανικά), γραφή (εις τα γερμανικά) και κατανάλωση αλκοόλης (α λα γερμανικά) δια να διαπιστωθή εις πρώτην φάσιν αν οι διαγωνιζόμενοι κατέχουν την ελληνικήν παιδείαν και πολιτισμόν. Οι επιτυχόντες θα περάσουν από δευτέρα φάση με καλεσμένο αστέρι (guest star) την βαρόνην Βίκυ Λέανδρος (από βαρόνους αυτήν διαθέτομεν) και θα ψηφίσει το κοινό μέσω κινητών τηλεφώνων για τον επόμενον βασιλέα της Ελλάδος. Στο συγκεκριμένο υπερθέαμα με τίτλο «Greece’s next German King» θα διαγωνισθούν εις την εξόντωσιν του Πλαπούτα και του Κολοκοτρώνη εις βιντεοπαίγνιον RPG και εις τον έλεγχον των κοτζαμπάσηδων εις βιντεοπαίγνιον στρατηγικής. Ο νικητής θα στεφεί βασιλεύς με το όνομα Όθων ο Β’ και θα διαμένει εις το διαμέρισμα Αμαλίας και Όθωνος γωνία, τρίτος όροφος (το κουδούνι γράφει «Rex»), έως ότου αδειάσει το απέναντι κτήριον το οποίον τώρα στεγάζει την Βουλήν των Ελλήνων. Ο δεύτερος νικητής θα αλλάξει το όνομα του σε Άρμανσμπεργκ (εάν δεν ονομάζεται ήδη ούτως) και θα γίνει χαλίφης εις την θέσιν του χαλίφη, δηλαδή αντιβασιλεύς. Θα προηγηθεί διαφημιστική καμπάνια, ώστε να καταστεί σαφές ότι το όνομα Άρμανσμπεργκ δεν αποτελεί γερμανική μετάφραση του ιταλικού Αρμάνι και θιγούν ούτως οι πωλήσεις των ετέρων οίκων μοδός. Σκέψεις μάλιστα γίγνονται μήπως τον Άρμανσμπεργκ ντύσει ο Tom Ford, αλλά εκφράζονται φόβοι μήπως θεωρηθεί προμοδότησις του εις τον επαναστατικόν του αγώναν διά εν Όσκαρ. Το ζήτημα θα συζητηθεί εις προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση εις την γερμανικήν Βουλήν.

Στο μεταξύ το ελληνικόν υπουργείον των Εξωτερικών ετοιμάζει την άμυναν της ελληνικής πλευράς προκειμένου να αποφευχθεί η έλευσις γερμανού βασιλέως. Συγκεκριμένα θα προβληθεί το γεγονός ότι πλείστοι Έλληνες πολιτικοί διατηρούν γερμανίδας συζύγους προκειμένου να εγκατασταθεί δια του τρόπου αυτού Έλλην απόγονος εις τον Ελληνικόν Θρόνον (δεν θα μας μάθουν οι Γερμανοί τι εστί οικογενειοκρατία!). Αν η σκέψις αυτή απορριφθεί, θα προτείνουν να γίνει βασιλεύς των Ελλήνων ο Μιλτιάδης Έβερτ με μέγιστο πλεονέκτημα της υποψηφιότητός του την επιτυχημένη του πορεία ως ηγέτου της Νέας Δημοκρατίας. Φόβοι ωστόσο εκφράζονται δια το αρχαιοελληνικόν του όνομα. Εις την περίπτωσιν ταύτην δύο λύσεις προβάλλονται ως επικρατέστεραι: η πρώτη είναι να μετονομαστεί εις Γουλιέλμον-Αδόλφον-Φρειδερίκον Έβερτ, δούκα Αθηνών και περιφερείας, κόμητα Άρτας και Ιωαννίνων, πρίγκηπα Μακεδονίας (ώστε να τονιστεί η ελληνικότης της Μακεδονίας μας), βασιλέα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών (ποτέ δεν ξέρεις…), ενώ η άλλη λύσις είναι να παρουσιαστεί ως υποψηφία η Ελίζα Βόζεμπεργκ. Η περίπτωσις ταύτη έχει τα εξής πλεονεκτήματα, σύμφωνα με τους υποστηρικτάς της: έχει ήδη γερμανικότατον όνομα και είναι ήδη γνωστή παγκοσμίως από την παρουσία της εις την ταινίαν «Η Ρένα είναι οφσάιντ» (προφανώς έχουν κατά νουν το επιτυχές προηγούμενον της μεταπηδήσεως της Χαρούλας (όχι Αλεξίου αλλά) Κέλλυ εις τον θρόνον του Μονακό μετά την καριέραν της εις το Ιερόν Δάσος - αγγλιστί Hollywood).

Τα σέβη μας, Μεγαλειοτάτη!

Ειμί Κωνσταντίνος και άρτι ωλοκλήρωσα • Γη, ο πλανήτης των Ελλήνων (ανάρτησις της 5ης Μαρτίου 2010)
Θεωρών ότι εις τους χαλεπούς καιρούς μας η καλυτέρα άμυνα είναι η επίθεσις, θα προσπαθήσω να συμβάλω και εγώ εις την ανόρθωσιν του πανταχόθεν βαλλομένου ηθικού της χώρας μας εκθέτων την διάδοσιν της γλώσσης μας εις τον κόσμον με την άνεσιν την οποίαν μας παρέχει το διαδίκτυον. Εκκινούμε λοιπόν:

Pipa utca (προφέρεται "πίπα ούτσα" - βλέπε και δαγεροτυπίαν άνωθεν): Δρόμος εις το κέντρον της Βουδαπέστης. Επίδοξοι ταξιδιώται ας μην κάνωσι τον κόπον: εις πρόσφατον επίσκεψίν μου εις την οδόν ουδέν των εκ του ονόματός της υπεσχημένων συνήντησα.
http://www.kavlifoundation.org/ :
Το παγκοσμίου φήμης ίδρυμα επιστημών έχει θεσμοθετήσει και βραβείον "Kavli". Πληροφορίες ότι φέτος θα απονεμηθεί εις την Ελλάδα ελέγχονται.
http://kavli.com/ :
Το αγαπημένον μας έδεσμα εις διαφόρους μορφάς - τώρα και σε dip (αλλά να μην σας βάζω ιδέας...)
http://en.wikipedia.org/wiki/Mouni :
Πόλις εν Βουρκίνα Φάσω. Άλλως: η χαρά των δύο προηγουμένων.
http://en.wikipedia.org/wiki/Gr%C3%A9gory_Mounis:
Γάλλος παίκτης ράγκμπι (ελληνιστί συγκρουσόσφαιρο). Και δεν του φαίνεται...
http://www.fivb.org/EN/volleyball/competitions/Olympics/2008/Women/Teams/VB_PlayerDB.asp?No=112540 :
Μουνί Αμπντερραχίμ: Αλγερινή παίκτρια πετοσφαίρισης (βαρβαριστί βόλλεϋ). Αυτή μάλιστα!
http://pagesperso-orange.fr/automne.musical/poustis.htm :
Ο εκ Γαλλίας προερχόμενος διασκεδαστής δίδει διά του επωνύμου του ισχυράς αποδείξεις ότι και το αγγλικόν "gay" ενδεχομένως να έχει και τούτο ελληνικάς ρίζας: Poustis=διασκεδαστής=χαρούμενος=gay=poustis, όπερ έδει δείξαι!

http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Pousti :
Αμερικανός επιχειρηματίας των τηλεπικοινωνιών. Έλλην ομιλών εις κινητόν τηλέφωνον και αναφωνών "ρε Pousti μου" προφανώς με εκείνον συνδιαλέγεται.
http://en.wikipedia.org/wiki/Skata :
Περιοχή της φινλανδικής πόλεως Jakobstad. Υπό αδελφοποίηση με την Αθήνα.
http://www.findadentist.com/info.php?id=563332 :
Αμερικανός οδοντίατρος. Το επώνυμόν του είναι η μεγαλυτέρα εγγύησις του αποτελέσματός του.
http://www.kolotv.com/:
Τηλεοπτικός σταθμός εν Νεβάδα, ΗΠΑ, την επωνυμίαν του οποίου διεκδικούν πολλά ελληνικά κανάλια.
http://www.kolostours.com/ :
Ουκρανικόν γραφείον ταξιδίων το οποίον μας γνωρίζει τον πολιτισμόν της... Τρυπιλλίας (είτε μας κοροϊδεύουσι είτε τούτο αποτελεί την μεγαλυτέραν απόδειξιν ότι και η Ουκρανία ήτο και είναι Ελληνική).
http://www.kabalarians.com/Male/poutsos.htm καιhttp://www.kabalarians.com/Male/poustis.htm :
Ελέγξτε εδώ την ερμηνείαν των συγκεκριμένων ονομάτων εις περίπτωσιν εις την οποίαν επιθυμείτε να βαπτίσετε το τέκνον σας ούτως.

Τέλος, η προσφορά των Ελλήνων εις το διαδίκτυον εις την τελειοτέραν και χρησιμοτέραν της μορφήν:
http://www.malakas.com/

Η ελληνική παρουσία ανά τον κόσμον είναι ατελείωτος. Ανακαλύψατέ την!

Ειμί Κωνσταντίνος και άρτι ωλοκλήρωσα. • Mademoiselle Julie (ανάρτησις της 10ης Μαρτίου 2010)


Παρηκολούθησα κι εγώ μετά μεγίστου ενδιαφέροντος την ερωτικήν ταινίαν της αστέρος (βαρβαριστί star) Ιουλίας (λαϊκιστί Τζούλιας) και εξανίσταμαι με την ανικανότητα όλων να αντιληφθώσι την καλλιτεχνικήν αξίαν του εγχειρήματος της νεαράς πρωταγωνιστρίας. Διότι δεν πρόκειται περί σκληράς τσοντός ως πολλοί ισχυρίζονται, αλλά μάλλον περί επιτυχεστάτης μεταμοδέρνας διασκευής του κλασσικού έργου "Δεσποινίς Τζούλια" του μεγάλου σκανδιναυού δραματουργού Αυγούστου Στρίντμπεργκ -ο οποίος διά την ταινίαν μετωνομάσθη εις Στρινγκ-μπεργκ διά να ταιριάζει με την αμφίεσιν της πρωταγωνιστρίας (όταν βεβαίως αύτη είναι ενδεδυμένη). Και το αποδεικνύουσι τα κάτωθι (εκτός βεβαίως από την ταυτωνυμία πρωταγωνιστρίας και ηρωίδος του έργου): εις το πρωτότυπον η δεσποινίς Τζούλια λέγει εις τον συμπρωταγωνιστήν της Ζαν (άλλον στοιχείον ομοιότητος: ο Γάλλος συμπρωταγωνιστής της ταινίας ονομάζεται Γιαν): "Άνοιξε μιαν μποτίλιαν κρασί, σερβίρισε και μετά κλείσε την καλώς". Εις την ταινία αναλαμβάνει η ιδία όπως ανοίξει την μποτίλιαν, καθημένη επάνω εις αυτήν. Προς το τέλος του δράματος, η δεσποινίς Τζούλια ετοιμάζεται να φύγει κρατούσα πτηνόν (λαϊκιστί πουλί), το οποίον ο συμπρωταγωνιστής της τελικώς φονεύει. Και εις την ταινίαν κρατεί πτηνόν (του συμπρωταγωνιστού της συγκεκριμένως), το οποίον κακομεταχειρίζεται παντοιοτρόπως έως ότου το πνίξει εντός της. Υπάρχουσι και έτερα στοιχεία ομοιότητος μεταξύ των δύο καλλιτεχνημάτων, αλλά μία διδακτορική διατριβή θα ήτο, νομίζω, περισσότερον ενδεδειγμένη.
Μετά την επιτυχίαν ταύτην εις την διασκευήν δραμάτων, η αστήρ Ιουλία θα δεχθεί οπωσδήποτε νέας σοβαράς προτάσεις. Ανεπιβεβαίωτες φήμες λέγουσιν ότι η Ιουλία θα πρωταγωνιστήσει εις το ανέβασμα του έργου "Αντώνιος και Κλεο-πάρτα μωρή" (η τελευταία λέξις αποτελεί προσθήκη κατ'απαίτησιν της πρωταγωνιστρίας, η οποία έχει μεγάλην εμπειρίαν εις έργα του Σέξπυρ). Προτάσεις θα γίνουν και δι' άλλα έργα: παραδείγματος χάριν το "Να ντύσουμε τους γυμνούς" του Λουίτζι Πιραντέλλο (έργο εις το οποίον η Ιουλία θα αρνηθεί μετ' επιτάσεως να ενδυθεί και θα καεί μάλιστα εις την πυρά αρνουμένη μέχρι τέλους να εγκαταλείψει τας πεποιθήσεις της), "Πάρ'τη γενεθλίων" του Χάρολντ Πίντερ (με διεθνές καστ), "Λεωφορείον ο Πόθος" του Τενεσή Γουίλιαμς (η αμοιβή της πρωταγωνιστρίας θα εξαρτηθεί από τον αριθμόν των επιβατών του λεωφορείου) κ.α. Η Ιουλία όμως δεν πρόκειται επ'ουδενί να παίξει εις το έργον "Οι τρεις αδερφές" του Άντον Τσέχοφ, διότι, ως θα δηλώσει, δεν έχει πρόβλημα με τας επιλογάς των ανθρώπων και το τι κάνει ο καθείς εις το κρεβάτιόν του, αλλά η ιδία εις ανωμαλίας δεν θα δεχθεί να συμμετάσχει. Φημολογείται επίσης ότι αρνήθηκε πρόσκλησιν του παγκοσμίου φήμης παρισινού "Θεάτρου του Ηλίου", διότι έχει ήδη ξεκινήσει σολάριουμ εν όψει του θέρους - άλλωστε τον ήλιον της Ελλάδος δεν τον αλλάζει με τίποτε. Τέλος, ενδεχόμενη βράβευσίς της με το διεθνές βραβείον "Kavli" (ιδέ ανάρτησιν 5ης Μαρτίου 2010 κάτωθι), δεν την ενδιαφέρει, διότι εις την καριέραν της έχει λάβει πλείστα παρόμοια βραβεία.
Θα παρακολουθώ εκ του σύνεγγυς (ουχί δυστυχώς όσον θα ήθελα, αλλά τέλος πάντων...) τας καλλιτεχνικάς ανησυχίας της Ιουλίας και, εάν παραστεί ανάγκη, θα επανέλθω με νεωτέραν ανάρτησιν.
Ειμί Κωνσταντίνος και άρτι ωλοκλήρωσα.


 • Χρόνια Πολλά! (Ανάρτησις της 14ης Μαρτίου 2010)Μετά την πάροδον μηνός εκ της ξενερώτου εορτής του Αγίου Βαλεντίνου (14η Φεβρουαρίου) έρχεται η εκδίκησις: Steak and Blowjob Day (ελληνιστί: ημέρα μπριζόλης και πεολιχείας).

Υπάρχουν όμως λαοί που ακόμη και την αγίαν ημέραν ταύτην επιμένουν να παραμένουν ξενέρωτοι (ιδέ Ιάπωναι και Κορεάται) και εορτάζουν σήμερον την "λευκήν ημέραν" κατά την οποίαν προσφέρουσι σοκολατάκια!
Προσωπικώς θεωρώ ότι ο λόγος δύναται να ανευρεθεί εις την πανθομολογουμένην μικροφαλλίαν (χυδαϊστί μικροτσουτσουνίαση) των λαών της Άπω Ανατολής, οι οποίοι υποκατέστησαν την πεολιχείαν με σοκολατάκια (η σοκολάτα άλλωστε είναι γνωστή και ως σεξουαλικόν υποκατάστατον). Ας γνωρίζουσι όμως οι συμπαθείς Ασιάται ότι αι σκοτειναί συνομωσίαι κατά του θεσμού υπό τον μανδύαν σοκολατακίων και η προσβολή εις την ιεροτελεστίαν αυτού δεν θα περάσουν!
Χρόνια πολλά εις τους εορτάζοντας.
Ειμί Κωνσταντίνος ο εορτάζων και άρτι ωλοκλήρωσα.
Υστερόγραφον 1: Λέγεται ότι το νέον επετειακόν βίντεο της Ιουλίας Αλεξανδράτου είναι φτιαγμένον ειδικώς διά την σημερινήν εορτήν: πρόκειται για μοναδικόν συνδυασμόν μαγειρικής και ερωτικής τέχνης, όπου η Ιουλία αποκαλύπτει τα μυστικά του μαγειρέματος των μπριζολών καθώς και ευφάνταστους τρόπους σερβιρίσματος αυτών εις τον σύντροφόν της.
Υστερόγραφον 2: Δι’ όσους δεν δύνανται να κατανοήσουν την σπουδαιότηταν του ζητήματος και απορούν διατί με απασχολούν τέτοια θέματα, ας αρκεσθούν εις το ότι είμαι κι εγώ reloaded. • Γούγλε, το ψαχτήρι των Ελλήνων (Ανάρτησις της 18ης Μαρτίου 2010)
Εις το διαδίκτυον υποκύπτομεν συχνά εις λάθη και εις βιασύνας. Μία τέτοια μου άνοιξε τα ομμάτια και μου έδειξε ότι η μηχανή αναζητήσεως του Google έχει εν πολλοίς εξελληνιστεί. Εξηγούμαι: αν γράψει κανείς facebook λογικώς θα εμφανιστεί κάτωθεν εις τας διαδικτυακάς προτάσεις αναζητήσεων ο γνωστός ιστότοπος ψηφιακών συν-ερεύσεων. Αν όμως διατηρήσει κανείς το ελληνικόν πληκτρολόγιον και γράψει facebook, εις την πραγματικότηταν πληκτρολογεί "φαψεβοοκ", το οποίον παρά την φαινομενικήν του ασυναρτησίαν παραπέμπει εις τον ίδιον ιστότοπον. Ομοίως εάν αντί για "google" γράφει "γοογλε" και αντί για "hotmail" γράφει "ηοτμαιλ".
Το ωραιότερον είναι όμως ότι υπάρχουν άνθρωποι που επιμένουν ελληνικά: έτσι αντί για "google video" έχουν γράψει "γοογλε ωιδεο" (προφανώς είναι πολλοί διότι πληκτρολογώντας κανείς γοογλε βγαίνουν πολλά όμορφα του τύπου "ωιδεο"(video), "μαπς"(maps) - το τελευταίον μου θυμίζει τον συνάδελφον του πράκτορα Θου-Βου, τον Μαπ-31). Το επίπεδο αγγλομαθείας των ελληνικών ταινιών του '60 αναβιώνει και εις το "πλαυβου"(playboy). Ειδικά όμως εις τους "μαπς" υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα: "μαπ οφ γρεεψε" ή "μαπ οφ ατηενσ" (map of greece και map of athens, αντιστοίχως). Ομοίως: αντί για "windows" υπάρχει το κατανοητόν και ως προάστιον της Θεσσαλονίκης "ςινδοςσ" με πολλάς παραλλαγάς, όπως πχ "ςινδοςσ λιωε μεσσενγερ" (αγγλιστί: windows live messenger). Ακατανόητον ομοιάζει εις τους μη μυημένους το "ςιλδ γθνσ", αλλά δεν είναι παρά το "wild guns" (ίσως πιο wild από όσο επιτρέπεται). Ευνοήτως η πιο αγαπημένη κατάληξη ιστοσελίδων είναι .ψομ (ουχί εκ του ψωμιού αλλά εκ του com) ή .γρ. Μερικοί σκληροπυρηνικοί ελληνισταί έχουν εξελληνίσει ως και το συμπαθές εστιατόριον "noodle bar" το οποίον δύναται να αναζητήσει κανείς και ως "νοοδλε μπαρ" ή αναζητούν το "ηονδοσ" που δεν είναι ουδέν έτερον του αγαπημένου μας "Hondos".
Χρειάζεται όμως προσοχή εις παρεξηγήσεις: το "φρεεμετεο" δεν έχει σχέσιν με αναγούλας και εμέτους, αλλά είναι απλώς το "freemeteo". Έτι περίεργον είναι το "γαμεσ φορ γιρλσ", "γαμεσ φορ βους" ή το ενδιαφέρον "δρεσσ υπ γαμεσ" ( διά να μην πάει ο νους σας εις το πονηρόν, βιάζομαι να δηλώσω ότι αποτελούν εξελληνισμόν του "games for girls", "games for boys" (βους=αγόρια και ουχί βόδιον εις την συγκεκριμένην περίπτωσιν...) και "dress up games"). Και μια και ομίλησα περί πονηρού, ας προσέχουν οι φιλόζωοι: το "γαυ.γρ" δεν παραπέμπει εις κυνοφιλικήν σελίδαν, αλλά εις το "gay.gr".
Είναι προφανές ότι η άλωσις της αγαπημένης μας φίλης γκούγκλας (αγγλιστί google) είναι πλέον γεγονός και η Ελλάς δι' ακόμη μίαν φοράν δικαιούται να πανηγυρίζει δια το "βιγ βανγ" (big bang) της εξαπλώσεως της ελληνικής εις άπασαν την "εαρτη" (earth).

Ειμί Κωνσταντίνος και άρτι ωλοκλήρωσα.


 • Βιβλιοπαρουσίαση (Ανάρτησις της 30ης Μαρτίου 2010)Επειδή είμεθα ήδη εντός εορταστικής περιόδου και δώρα ανταλλάσσονται, θα ήθελον να παρουσιάσω τρεις κλασσικάς επιλογάς μου εκ της διεθνούς βιβλιοπαραγωγής.

1.
Kenji Kawakami, The Big Bento Box of Unuseless Japanese Inventions, New York, 2005. Πρόκειται περί ενός έργου που παρουσιάζει την ιαπωνικήν τέχνην του Chindogu. Η τέχνη ταύτη βασίζεται εις τας παναρχαίας και σοφωτάτας ιαπωνικάς αρχάς της αυτονοήτου λύσεως δια μέγιστα προβλήματα που απασχολούν τον άνθρωπον, όπως θα διαπιστώσετε εδώ . Δι’ όσους ετοιμάζονται να χλευάσουν τα μεγαλουργήματα των συμπαθών Ιαπώνων, θα τους αποστομώσω λέγων ότι η χώρα τους με τοιαύτας εφευρέσεις βρίσκεται εις την διεθνήν πρωτοπορίαν – ας είναι το βιβλίον τούτο οδηγός και δια το ιδικόν μας έθνος (παράδειγμα αποτελεί η φωτογραφία, εις την οποίαν βλέπομεν ένα θαύμα της ιαπωνικής τεχνολογικής εξελίξεως: τηλέφωνον-βαράκιον το οποίον λειτουργεί με δύο τρόπους: αφενός γυμνάζει τον ομιλούντα ενόσω εκείνος συνδιαλέγεται, αφετέρου αποτρέπει σπατάλην χρόνου και χρήματος, διότι δεν δυναται πλέον να κρατά κανείς επί πολλή ώρα το τηλέφωνον εις το χέρι του).

2.
Tom Gleisner, Santo Cilauro, Rob Sitch, Molvania: A land untouched by modern dentistry, 2003. Χρησιμότατος ταξιδιωτικός οδηγός δι' όσους ετοιμάζονται να επισκεφθούν την Μολβανίαν, χώραν φανταστικήν, η οποία ομοιάζει προς τα γνωστά μας Βαλκάνια και εν γένει την ανατολικήν Ευρώπην. Οποιοσδήποτε συνειρμός με την ελληνικήν ύπαιθρον είναι εκ του πονηρού και απορρίπτεται.

3.
Andy Riley, The Bumper Book of Bunny Suicides, 2007. Διά κάποιαν άγνωστην αιτίαν τα κουνέλια αποφασίζουσι να αυτοκτονήσουν (με διαφόρους απλούς τρόπους, τους οποίους μπορείτε να δείτε εδώ). Σημείωσις 1η: ο δημιουργός είναι Βρεττανός ουχί Έλλην. Σημείωσις 2α: Το βιβλίο δημιουργήθηκε προ ετών ουχί εν έτει 2010. Σημείωσις 3η: Μην το δοκιμάσετε εις την οικίαν σας.

Κατόπιν των παραπάνω εύχομαι Καλόν Πάσχα εις όλους και καλάς αναγνώσεις.
Εις το επανιδείν - και δι' όσους ομιλούν την μολβανικήν: Krokystrokiskiaskya!

Ειμί Κωνσταντίνος ο Βιβλιοκτόνος και άρτι ωλοκλήρωσα.