Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Η κίνηση των 11,5 Αυτοκρατόρων

Μετά την κίνησιν του Μίκη Θεοδωράκη και της Σπίθας, των 32 του "Τολμήστε" (το κείμενό τους εδώ), των 300, των 132.000 Αγανακτισμένων και άλλων, έρχεται επιτέλους η σειρά της "Κίνησης των 11,5 Αυτοκρατόρων". Το παρόν ιστολόγιον σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ δημοσιεύει το κείμενον τους (σημείωσις: οι υπογράφοντες Αυτοκράτορες είναι δώδεκα, αλλά τον Αυτοκράτορα Ηρακλεωνά τον υπολογίζουμε για μισή μερίδα, γιατί ούτε χρόνο δεν έκλεισε εις τον θρόνον):


ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ!

Εμείς, οι πιστοί εν Χριστώ τω Θεώ βασιλείς και Αυτοκράτορες Ρωμαίων, θέλουμε με το κείμενό μας αυτό να εκφράσουμε την αγωνία μας για την Αυτοκρατορία μας και το μέλλον της. Είναι σε όλους σαφές ότι οι ώρες είναι κρίσιμες και οι Πετσενέγκοι δανειστές μας μας πιέζουν ασφυκτικά. Νέα δάνεια, νέα μέτρα και νέο χρέος που δεν θα πληρωθεί ποτέ, παρά μόνον αν ξεπουληθούμε όλοι στα παζάρια της Ανατολής ("έλα, καλέ κυρία, πάρε, και Αθηναίο χίπστερ έχω σήμερα, και Κρητικό μουστακαλή, και Μακεδόνα έχω - μην τον μπερδέψεις μόνο με Σκοπιανό, γιατί έχει και μια αξιοπρέπεια...")
Ο Λαός, που τόσα χρόνια έχαφτε ό,τι του έλεγαν και όσα τον βόλευαν άρχισε να αγανακτεί και να αντιδρά. Ωστόσο αντιδρά ως μάζα, όχι ως κυρίαρχος Λαός. Ζητά να φύγουν οι κλέφτες, να κοπεί η βουλευτική ασυλία, να πάει κάποιος φυλακή (πήγε ο Στρος-Καν, δεν σας αρκεί;), να σταματήσει να τρώει ένας χοντρός κύριος που ούτε που θέλουμε να μάθουμε ποιος είναι και τι ρόλο βαράει, να προσγειωθούν ελικόπτερα πάνω στη Βουλή και να πέσει σε κάποιους (εκτός από τρελή μούντζα) και ξύλο - χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται για 48 βουρδουλιές στην πλάτη ή απλώς κίνκυ μπατσάκια στα πισινά.
Ακόμα όμως και αν γίνουν όλα αυτά, το πρόβλημα είναι εδώ, μας απειλεί και ζητά λύση. Και δεν αρκεί ένα "ουστ ρε!" για να φύγει. Δεν αρκεί μόνον η διαμαρτυρία, χρειάζεται και πρόταση. Τη διαμαρτυρία κατά των πολιτικών, των ΜΜΕ, της πλουτοκρατίας κτλ. την έχουμε εμπεδώσει. Η πρόταση όμως -και αυτή είναι που απαιτεί ευθύνη- ποια ακριβώς είναι; Γιατί ιδέες έχουν ακουστεί πολλές, άλλες ριψοκίνδυνες, άλλες ενδιαφέρουσες, άλλες ανεδαφικές, άλλες εφικτές. Αρκετά ακούστηκαν στις συνελεύσεις των πλατειών, αρκετά γράφτηκαν: πρέπει επιτέλους να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις, οι οποίες θα αποτελούν και τη βάση αντιπαράθεσης ή συνομιλίας με την εξουσία:
Υπάρχει ένα Μνημόνιο που δίνει χρήματα και σε αντάλλαγμα επιβάλλει μέτρα. Το θέλετε; Αν όχι, τι συγκεκριμένα πρέπει να γίνει; Θέλετε επαναδιαπραγμάτευσή του και, αν ναι, με ποιους όρους; Και τι πρέπει να γίνει, αν δεν τους κάνουν δεκτούς οι δανειστές μας; Αν από την άλλη θέλετε να απαλλαγούμε εντελώς από τις δανειακές συμβάσεις, τι αντιπροτείνετε για να βρούμε χρήματα; Ή προτιμάτε τη χρεοκοπία (αναλαμβάνοντας την ευθύνη), όπως προτείνεται από πολλούς ως η ενδεδειγμένη λύση; Θέλετε να μείνουμε στο ευρώ ή να επιστρέψουμε στη δραχμή; Ομοίως, ποια η θέση σας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ποιες θέσεις πρέπει να στηρίξει η χώρα μας εντός αυτής; Αν φύγουν αυτοί που τώρα κυβερνούν, ποιοι θέλετε να έρθουν στη θέση τους; Ποιες συγκεκριμένες συνταγματικές αλλαγές θέλετε; Και κυρίως: ποια η θέση σας για την οικονομία: καπιταλισμός, σοσιαλισμός ή τρίτος δρόμος (εδώ ξερνάμε βατράχια και οι 11,5 Αυτοκράτορες) και σε ποια ακριβώς μορφή;
Αρκετά αγανακτήσατε με τους άλλους (παρεμπιπτόντως, με την ψήφο σας, τη φοροδιαφυγή σας, τις παράνομες επιδοτήσεις σας, τα φακελάκια σας, τα βύσματά σας, τη μικροαστική νεοπλουτέ βλαχογκλαμουριά σας και τόσα άλλα νεοελληνικά θα αγανακτήσετε ποτέ ή γι' αυτά τσιμουδιά;). Γνώμη μας είναι ότι, αν θέλετε να είστε πολίτες, πρέπει κάποια στιγμή να αποφασίσετε με πλήρη ευθύνη των συνεπειών. Αλλιώς θα μείνετε μια ζωή Αγανακτισμένοι."

Υπογραφές:
Κωνσταντίνος Α' ο Μέγας
Ιουλιανός ο Παραβάτης
Βασιλίσκος
Ηράκλειος
Ηρακλεωνάς
Ειρήνη η Αθηναία
Μιχαήλ Γ' ο Μέθυσος
Μιχαήλ Ε' ο Καλαφάτης
Ρωμανός Δ' Διογένη
Ισαάκιος Β' Άγγελος
Ιωάννης ΣΤ' Καντακουζηνός
Ιωάννης Η' Παλαιολόγος

Ειμί Κωνσταντίνος ο συνυπογράφων και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.1: Το παρόν κείμενον συνετάγη τη πρωτοβουλία του μπάρμπα μου, του Ιωάννου ΣΤ'. Αι υπογραφαί των ανωτέρων μπουμπουκιών είναι αυθεντικαί (όποιος τις αμφισβητεί, ας πάει να ρωτήσει τους ίδιους).
Υ.Γ.2: Επειδή με τις ανοησίες των Αυτοκρατόρων χάνω πελατείαν, από την επομένην ανάρτησιν θα αρχίσω να σχολιάζω μόνον σοβαρά θέματα, αυτά δηλαδή που απασχολούν κάθε σύγχρονον ελληνικόν σπίτι: αποχωρήσεις από το Dancing, ειδήσεις των 8, γάμος Μοιραράκη, νέα βιβλία Λιακόπουλου, διαζύγιον Μακρόπουλου, υποβιβασμός Ηρακλή κτλ.

7 σχόλια:

  1. majestad, είναι πραγματικά ενδιαφέρον οι Αυτοκράτορες να ομολογούν ότι μια κοινοβουλευτική δημοκρατία έχει ανάγκη από πολίτες. Καταρχήν χαλούν τη δική τους πιάτσα που απλά χρειάζεται υπηκόους. Δεν είναι και λίγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγω θελω να κανεις αφιερωμα στην εφη σαρρη αγανακτισμενη που δεν κανει σουξε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεγαλειότατε, συντάσσομαι μετά του Ιουλιανού του Παραβατού: παρήγαγε έργο και έκαμε εφικτόν το πολυθεϊστικόν ανέφικτον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ apos, το κείμενο αυτό είναι αποτέλεσμα συμβιβασμών, συγκερασμού απόψεων κτλ (ξέρετε, έχετε δει δελτία ειδήσεων), γι' αυτό και είναι στρογγυλεμένοι οι όροι.
    Δεν μπορείτε όμως να φαντασθείτε τι προτάσεις ακούστηκαν μέχρι την οριστική διατύπωσιν του κειμένου: επί παραδείγματι, ο Ιουστινιανός ήθελε να στείλουμε τον Βελισσάριο να σφάξει τους Αγανακτισμένους, ο Μέγας Κωνσταντίνος και ο Ηράκλειος ήθελαν να υψώσουμε στο Σύνταγμα τον Τίμιο Σταυρό (ήρθαν δεύτεροι: τους πρόλαβε ο Χριστόδουλος), ενώ ο Ισαάκιος Άγγελος ήθελε να ζητήσουμε βοήθειαν από τους Σταυροφόρους (κατά μίαν έννοιαν, είναι ήδη εδώ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ άσωτε, εσείς είσθε μπροστά: διότι η επομένη ανάρτησις-φωτορεπορτάζ-μαμούθ (=επιστροφή στις παλιές καλές εποχές του ιστολογίου) αφορά τις Αφρικανές. Και είναι γνωστόν ότι η Έφη Σαρρή έχει ήδη κάνει σουξέ με το "Αφρικανέ-Αφρικανέ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητή pastaflora, είσθε όντως εσείς;;; Αν ναι, είμαι έτοιμος να αφαιρέσω κάποιον Αυτοκράτορα και να προσθέσω εσάς εις την λίσταν. Σκέπτομαι τον Μιχαήλ Γ' τον Μέθυσο. Μπίρα εσείς πίνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας