Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Ο Μπουλγκάκοφ και η Ζυγούλη





Ο τίτλος της αναρτήσεως ίσως παραξενεύει τους αμύητους εις τους συνδυασμούς του παρόντος ιστολογίου, γι' αυτό και θα εξηγηθώ αμέσως: ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός την περίοδον ταύτην αναγιγνώσκει το μυθιστόρημα του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ "Ο Μετρ και η Μαργαρίτα". Θέλοντας λοιπόν να ξεφύγω από τον σουρεαλισμόν του μυθιστορήματος (εις το οποίον ο Σατανάς επισκέπτεται την Μόσχαν και γίνεται της μουρλής), είπα να ρίξω ένα βλέφαρον εις τας ειδήσεις και εις την πραγματικήν ζωήν και επήγα εις το gossip-tv.gr  (εντάξει, το παραδέχομαι: δεν είναι ο σοβαρότερος ιστότοπος για ειδήσεις - καλύτερα κουτσομπολιά έχουν το tlife.gr, το yupi.gr και το star.gr). 

Εκεί διαβάζω την συγκλονιστικήν είδησιν: "Η Κάτια Ζυγούλη διαλέγει φρούτα και λαχανικά". Βασικώς, η είδησις είναι η φωτογραφία της Ζυγούλη και το κείμενον είναι ένα σουρεαλιστικόν παραλήρημα: γράφουν διάφορα, ότι πήγε "βόρεια και ανατολικά" (;;;) σε λαϊκή αγορά, τι θέλει να έχει στο ψυγείο της, τι ταΐζουν την μικρή Αναστασία ("την ποια;" πετάγεται ο μπάρμπας μου, ο Ιωάννης ΣΤ'), αν η Κάτια γνωρίζει πού έχει βιολογικές αγορές και τι ώρα πηγαίνει - πάντως να εξηγούμεθα: το αριστούργημα αυτό ανήκει εις το περιοδικόν Hello.

Το άρθρον δεν είναι καλόν. Αν το έγραφα εγώ, θα προσέθετα ότι η Κάτια Ζυγούλη πήρε ακριβώς 2,152 κιλά πατάτες baby (προτιμά την συγκεκριμένην ποικιλίαν για να είναι ασορτί με την μικρή Αναστασία), εδήλωσε την εμπιστοσύνην της εις τα ελληνικά αγγούρια που δεν είναι μολυσμένα όπως τα ισπανικά και παζάρεψε με έναν γύφτο μέχρι τελικής πτώσεως 1 κιλό κολοκυθάκια. Συνέχισε με την αγορά φρούτων εποχής: 5 μάνγκο, μισό κιλό γκότζι μπέρρυ και 1 κιλό πιτάγια. Επίσης το "καλλίγραμη ακόμη και στην εγκυμοσύνη της" θα μπορούσε να εμπλουτισθεί με λέξεις όπως "άβαφη, πιο νέα από ποτέ, σαν μικρό κοριτσάκι". Επιπλέον, το άρθρον-παρέμβασις θα μπορούσε να είναι πιο αναλυτικόν εις το τι περιέχει το ψυγείον της Κάτιας: κρέμα ημέρας, κρέμα νυκτός, κρέμα ματιών, τζελ κατά της κυτταρίτιδας, τζελ αδυνατίσματος, ενέσεις μπότοξ, βιολογικά φρούτα και λαχανικά, βιολογικά γιαούρτια με bifidus, βιολογικά γάλατα με 0% λιπαρά, βιολογικούς φυσικούς χυμούς φρούτων, μπέικον, παστουρμά και κατεψυγμένες πίτσες.

Θα μπορούσαν επίσης να γραφούν σελίδες επί σελίδων για το τι μαγείρεψε με τα συγκεκριμένα λαχανικά (ΚΑΙ φρούτα, διότι πρέπει οπωσδήποτε να κάνει κάτι το εξωτικόν - σιγά μην κάνει και τουρλού η Κάτια: δεν είναι πλεμπαρία σαν εσάς), πώς την αγκάλιασε ο Σάκης από πίσω την ώρα που μαγείρευε και της είπε: "Μμμ... μυρίζει υπέροχα" (η αληθής φράση "τι σκατά μαγειρεύεις εκεί, μωρή;" υπέστη το αναγκαίον γλωσσικόν ρετουσάρισμα) και πώς η μικρή Αναστασία ήρθε εις την κουζίναν σέρνοντας έναν τεράστιον καφέ αρκούδον που της αγόρασαν σε προηγούμενον φωτορεπορτάζ (η φράσις της Κάτιας: "Αναστασία, μη σκουπίζεις με τον αρκούδο το πάτωμα, γιατί νομίζω ότι στην αυλή πάτησα σκατά νυφίτσας" επίσης παρελείφθη). Η μικρή Αναστασία όμως ακάθεκτη συνέχισε και είπε με παραπονιάρικον ύφος: "Μαμά, τα 'κανα". Δεν θα συνεχίσουμε την σκατοσυζήτησιν της οικογενείας γιατί θα φάμε σε λίγο, αλλά θα πούμε μόνον ότι η Κάτια έφυγε σιχτιρίζοντας τα γκότζι μπέρρυ και αφήνοντας τον Σάκη να επιβλέπει την κατσαρόλαν. Όταν αυτός δυσανασχέτησε, η Κάτια του είπε: "άμα δεν γουστάρεις, αύριο να μαγειρέψεις εσύ - αλλά έτσι είναι, χαράμισα τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου μαζί σου, που εμένα με ζητούσαν καν και καν, να, ο γιος του μπακάλη στη γωνία -που έχει και διώροφο μπακάλικο- κι ο γιος του φούρναρη κι ο γιος της κυρά-Τασίας της κουτσής, βασίλισσα θα με είχαν τώρα", αλλά ο Σάκης, πάντοτε ετοιμόλογος, την αποστόμωσε: "Θα σου κάνω μακαρόνια με κιμά για να φας".

Με τα παραπάνω θέλω απλώς να δώσω συμβουλήν εις τους επιδόξους συντάκτας κουτσομπολίστικων εντύπων, προκειμένου να καλλιεργήσουν την φαντασίαν τους:
Διαβάστε Μπουλγκάκοφ: βοηθά!


Ειμί Κωνσταντίνος ο σουρεαλιστής και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.: Μετά από αυτά νομίζω ότι το κεφάλαιον του Μπουλγκάκοφ, όπου ένα κοστούμι χωρίς άνθρωπο μέσα κρατά σημειώσεις μιλώντας στο τηλέφωνο, είναι εξαιρετικώς πεζόν και πρέπει να το διορθώσω. Συμβουλή προς τον Μπλουλγκάκοφ (δεν ζει - αλλά αν ζούσε): 
Διάβασε Hello: βοηθά!

9 σχόλια:

  1. majestad, πάλι έχω απορίες: ποια και τι είναι η Ζυγούλη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πυρόλυση-πυρπόληση13 Ιουνίου 2011 στις 10:47 μ.μ.

    Προσπάθεια 1η:τρελή φαντασία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ apos, να με ρωτούσατε ποιος και τι είναι ο Μπουλγκάκοφ να το καταλάβω. Αλλά Η ΖΥΓΟΥΛΗ; Η ΚΑΤΙΑ ΖΥΓΟΥΛΗ;;;
    Ε, βασικά, δεν ξέρω τι ακριβώς είναι και τι αξιομνημόνευτον έχει κάνει, πάντως ξέρω ότι είναι Η ΖΥΓΟΥΛΗ (α, και ότι έχει παντρευτεί τον Σάκην Ρουβάν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητή πυρόλυση, δεν είναι φαντασία, αλλά οδηγίες για την σύνταξιν ενός έγκυρου και τεκμηριωμένου ρεπορτάζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μεγαλειότατε φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν θα αρχίσετε να διαβάζετε και Τουργκένιεφ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγγνώμη, αλλά ο Τουργκένιεφ πώς κολλάει; Έβγαλε τίποτα σουρεαλιστικόν και δεν το ξέρω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πυρόλυση-πυρπόληση14 Ιουνίου 2011 στις 10:44 μ.μ.

    ΤΟ ΞΕΡΩ ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΑΤΕ ΑΛΛΑ ΕΓΚΥΡΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕ...ΤΡΕΛΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ.
    ΧΑ ΧΑ ΧΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1. Κωνσταντίνε!! Ε όχι και δεν ξέρεις τι έχει κάνει η Ζυγούλη!!! Τουλάχιστον αυτό: η πρώτη ελληνίδα playmate.
    2. Έχει στο BHMAgazino (19.06.2011)ο Κ. Βίδος ένα σχετικό άρθρο για τις σελέμπριτιζ που φωτογραφίζονται να ψωνίζουν στις λαϊκές και στα σούπερ μάρκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητή glykopatata, δυστυχώς η μνήμη μου δεν καλύπτει και την προϊστορικήν εποχήν. Άραγε εσείς γνωρίζετε την πρώτη ελληνίδα Μις Ελλάς (για την ιστορία: Ντίνα Σαρρή);
    Έχασα τέτοιο πράγμα εις το ΒΗΜΑgazino; Ξαμολιέμαι εις τας λαϊκάς, μπας και γίνω πρωτοσέλιδον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας