Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Απίστευτο: Βουλευτής είπε τον Πρωθυπουργό τελειωμένη αδερφή!

Υπουργικό Συμβούλιο (κατά Μιχελογιαννάκη)

Δεν συνηθίζω να αναπαράγω εδώ σχόλια που κάνω εις άλλα ιστολόγια (με αποτέλεσμα διάφορες εξυπνάδες μου να μένουν ορφανές - ίσως κάποτε πρέπει να συγκροτήσω Επιτροπή Κωδικοποίησης Σχολίων Κωνσταντίνου Καντακουζηνού). Ωστόσο σήμερον θα κάνω μίαν εξαίρεσιν, διότι το ζήτημα είναι άκρως σοβαρόν και εν μέσω του γενικότερου ορυμαγδού επέρασε σχεδόν απαρατήρητον.
Πρόκειται για τις δηλώσεις του βουλευτού κ. Μιχελογιαννάκη που είδα πρώτη φορά σε σουηδικόν ιστολόγιον (κακώς ενόμιζα ότι τα σουηδικά είναι δύσκολα: μια χαρά τα καταλαβαίνω). Ο εν λόγω βουλευτής, αναφερόμενος εις τον πρωθυπουργόν, λέγει ότι δεν ισχύει το "ανδρός πεσούσης πας ανήρ ανδρεύεται".
Διάφοροι αγράμματοι (πολλοί και εις την Βίβλον Προσώπων) χλευάζουν τον βουλευτή (ότι τάχα μου εμπέρδευσε τις παροιμίες και είπε ό,τι μπούρδα του έγραψαν στο χαρτί, διότι προφανώς ο ίδιος αδυνατεί να σκεφτεί έστω και μίαν φράσιν μόνος του), χωρίς να κατανοούν την ουσίαν της δηλώσεώς του, όπως θα εξηγήσω σε εμπλουτισμένην μετάφρασιν όσων έγραψα εις τα σουηδικά.


Πρώτα πάμε εις το ρήμα "ανδρεύομαι". Πρέπει να τονίσω ότι ο κ. Μιχελογιαννάκης χρησιμοποιεί τον σπάνιον τύπον "ανδρεύομαι" αντί του συνωνύμου "ανδρίζομαι" (άρα ό,τι ισχύει για το ένα ρήμα ισχύει και για το άλλο), προκειμένου να δείξει ότι δεν είναι κανένας τυχαίος που λέει ο,τι του κατέβει.
Σύμφωνα λοιπόν με το λεξικόν Liddell-Scott, το "ανδρίζομαι" σημαίνει:
α) έρχομαι εις ηλικίαν ανδρός (δηλαδή, στην επίμαχη φράση το νόημα είναι ότι, αν πέσει ο Παπανδρέου, θα ενηλικιωθούμε - χμ, έχει μια λογική)
β) φέρομαι ως άνδρας (δηλαδή, αν πέσει ο Παπανδρέου, μετά θα το παίζουμε όλοι άνδρες - αυτό που λέμε "τζάμπα μάγκες" δηλαδή)
γ) ενδύομαι ως άνδρας (αντίστροφον τραβεστί δηλαδή, κάτι σαν το "εγώ φοράω παντελόνια, ρε" - το κρατάμε αυτό το στοιχείον για την ερμηνεία της φράσεως πιο κάτω)
δ) (εδώ είναι το κρίσιμο και γι' αυτό το παραθέτω όπως ακριβώς το λέγει το λεξικόν): "επί αισχράς σαρκικής μίξεως συγγίγνομαί τινι [=κάνω σεξ με κάποιον], εν αντιθέσει προς το θηλύνομαι" - έχει και παράδειγμα για τον αυτοκράτορα Ηλιογάβαλο (μεγάλη μορφή, πρέπει να κάνω ειδική ανάρτησιν για το πρόσωπό του): ηνδρίζετο και εθηλύνετο και έπραττε και έπασχε εκάτερα ασελγέστατα (Δίων Κάσσιος 79.5) - μετάφρασις νομίζω δεν χρειάζεται: αντιλαμβάνεσθε ότι ο αυτοκράτωρ τα έκανε όλα και με όλους. (Σημείωσις ουχί άσχετος προς το θέμα μας: ο αυτοκράτωρ Ηλιογάβαλος συνήθιζε να κυκλοφορεί με μέικ-απ, φορούσε φτερά και πούπουλα και έκανε επισήμως γκέι γάμο στη Ρώμη με έναν αθλητή - μάλλον το πρόσφατον Pride εις την Ρώμην, όπου ετραγούδησε και η Lady Gaga, έγινε προς ανάμνησιν του γεγονότος).

Συνέχεια της αναλύσεως: ο κ. Μιχελογιαννάκης, αναφερόμενος εις τον πρωθυπουργόν μας, λέγει "ανδρός πεσούσης". Δεδομένου ότι είναι γνωστόν για ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται θηλυκά επίθετα για άνδρες, είναι προφανές ότι αφήνεται ένα τεράστιον υπονοούμενον για την σεξουαλική ταυτότητα του κ. Παπανδρέου, διαφορετικά ως βαθύς γνώστης της ελληνικής ο κ. Μιχελογιαννάκης θα έλεγε "ανδρός πεσόντος". Τι προσπαθεί λοιπόν να μας πει ο κύριος αυτός; Ότι ο πρωθυπουργός μας είναι γκέι, τραβεστί ή τρανσέξουαλ; Και γιατί μετά λέγει "πας ανήρ ανδρεύεται" που είδαμε τι σημαίνει; Το λέγει βεβαίως αρχαϊστί, για να μας μπερδέψει, αλλά, κατόπιν των παραπάνω, είναι προφανές ότι η απόδοσις του ρητού στα καλιαρντά είναι: "αν πέσει η τελειωμένη η πρωθυπουργίνα, θα πηδηχτεί με όλους". Αν αυτή η δήλωσις δεν είναι σκάνδαλον, τότε τι είναι σκάνδαλον; Διότι εγώ θυμάμαι ότι, όταν ο κ. Καρατζαφέρης είχε πει "Σαλώμη" τον κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο, απεπέμφθη αμέσως. Κατόπιν αυτής της δηλώσεως, γιατί ο κ. Παπανδρέου δεν αποπέμπει τον κ. Μιχελογιαννάκη;

Βεβαίως ο κ. Μιχελογιαννάκης δεν είναι κανένας τυχαίος: λέγει αμέσως πιο πριν ότι η επίμαχη φράσις "σε καμία περίπτωση δεν ισχύει, όπως πολλοί θα ήθελαν". Είδατε πόσο έξυπνα το θέτει; Είναι σαν να μου λέγει κάποιος: "Κωνσταντίνε Καντακουζηνέ, σε καμιά περίπτωση δεν ισχύει ότι είσαι μασόνος της 3ης τάξεως στην 12η Στοά, Εβραίος σιωνιστής με πραγματικό όνομα Μπεν Γιαλόμ και έχεις πάρει από την Μοσάντ 1.101.101,10 για να καταστρέψεις την Ελλάδα". Για τι θα τον κατηγορήσω μετά; Για αυτά που είπε ότι δεν ισχύουν;

Τέτοια ευρυμάθεια και τέτοια πολιτική ευστροφία ούτε ο Ελευθέριος Βενιζέλος δεν είχε. Δεν είναι τυχαίον ότι αμφότεροι είναι Κρητικοί.

Ειμί Κωνσταντίνος ο λεξικογράφος-πολιτικός αναλυτής και άρτι ωλοκλήρωσα.

22 σχόλια:

  1. αυτό μου θυμίζει το επεισόδιο του κωνσταντίνου και ελένης godmother που η νονά φίλιω που τους βάζει να τσακώνονται και τη βγάζει καθαρή συνέχεια
    http://www.youtube.com/watch?v=hwPswuX3JPE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαιτώ να μπει στην Βουλή η Άντζελα Δημητρίου και η Έφη Σαρρή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενα θα σας πω. Εχουμε το ίδιο λεξικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ου, ου, ου, κορίιιιιτσια!!!

    Ο πρωθυπουργός ανδρεύεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Περσέα, τι υπονοείτε; Ότι βάζω λόγια εις το στόμα του βουλευτού μας κάνοντας αυθαιρέτους ερμηνείας; Μα αν η ερμηνεία μου ήταν όντως αυθαίρετος, τούτο θα εσήμαινε ότι ο κ. Μιχελογιαννάκης είναι ένας αγράμματος, άσχετος μπαρουφολόγος που δεν ξέρει τι του γίνεται και είναι άκρως επικίνδυνος για την Ελλάδα - πράγμα που "σε καμία περίπτωση δεν ισχύει, όπως πολλοί θα ήθελαν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Βασίλειε, δεδομένου ότι έχουν δώσει χρησμούς αμφότερες, νομίζω ότι τους αξίζει μια θέσις εις το ψηφοδέλτιον Επικρατείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητή sunnefoula, σας ευχαριστώ. Αν έχετε και άλλες διφορούμενες δηλώσεις πολιτικών, πείτε μου να σας δώσω ερμηνείαν, τώρα που έχω ρέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητή Αβάδιστη, ήμουν σίγουρος ότι διαβάζουμε τα ίδια ρομάντζα πριν κοιμηθούμε.
    Να σας ρωτήσω: το Liddell-Scott το έχω σε μαύρο. Επειδή θέλω να βάψω τον τοίχον, ξέρετε μήπως αν βγαίνει σε ροζάκι - ή έστω σε ροδακινί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ pølsemannen, εσείς να μη μιλάτε καθόλου, γιατί εσείς κάνατε την ζημιάν και τώρα ο Πρωθυπουργός μας δεν έχει πρόσωπον να βγει εις την κοινωνίαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τωρα το κανω κοπι και το στλενω στο γιωργακη να το διαβασει
    και οπωςε ξερεις τ αγαθα copys κτωνται ασχετο
    ειναι καλοκαιρι και οτι θελω γραφω
    ο γιωργακης γκεη. πωπω θα ειναι η χαρα του μπιγκ τοτε με το μουστακακι νταντυ κανονικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εννοούσα ότι η δήλωση του Μιχελογιαννάκης ήταν ολίγον κατινίστικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. γεγάμηκε ο ζευς!
    θεϊκή δήλωση αλλά η ερμηνεία τιτανοτεράστια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητή Αβάδιστη, εντάξει, θα αφήσω το μαύρον δέσιμον του Liddell-Scott, αλλά λέω να το σπάσω λίγο με ροζ καρδούλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ άσωτε, ο πρωθυπουργός φαντάζομαι ότι έχει ενημερωθεί για την ανεκδιήγητην δήλωσιν και φαντάζομαι τον κρατάει για να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμον και μετά ξου.
    Όσο για τα υπόλοιπα (μπιγκ κτλ.) δεν σας πιάνω ακριβώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ περσέα, έτσι ναι! Διότι, αν ανατρέξετε εις παλαιοτέρας αναρτήσεις του ιστολογίου μου, θα δείτε ότι μιλάω ΠΑΝΤΟΤΕ με ντοκουμέντα και ποτέ μα ποτέ δεν υπερβάλλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητέ tovenito, το Liddell-Scott δίδει ερμηνείαν του γαμέω-γαμώ "λαμβάνω γυναίκα, νυμφεύομαι", δηλαδή λέτε ότι ο "Ζευς έχει νυμφευθεί"; Και στα δικά μας οι λέφτεροι!

    (Όπως αντιλαμβάνεσθε, πρέπει να μπω αμέσως σε πρόγραμμα αποliddellscottοποίησης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο Πρωθυπουργός, ο οποίος διαβάζει το παρόν ιστολόγιον, απαντά εμμέσως εις την ανάρτησίν μου:
    http://www.youtube.com/watch?v=i_6KMqxUEFE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αχ, αδέρφεψε και ο πρωθυπουργός; Τίποτα δεν θα μείνει όρθιο στην Ψωροκώσταινα; Και πώς θα κάμει απογόνους; Δηλαδή στο μέλλον μόνο τα δίδυμα θα μας κυβερνήσουν; Και το λεγα εγώ, αυτός για να ναι τόσο φιτ κάτι δεν πάει καλά.... Άσχετο. το ότι πήγε η πρώην υπουργός κα Βοσκοπούλου σε ακριτικό νησί κι έταξε ανάπτυξη το είδατε; Συγκινητικόν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητέ Σουρικάτε, ο πρωθυπουργός τυχγάνει πατέρας. Μάλιστα ο υιός του Ανδρέας υπηρέτησε/υπηρετεί στις Ειδικές Δυνάμεις (μάλλον συμπληρώνει έτσι το βιογραφικόν του για να γίνει πρωθυπουργός το 2030). Ελπίζω εις αυτόν, ώστε να συνεχιστεί εσαεί η παράδοσις: Ανδρέας του Γεωργίου του Ανδρέα του Γεωργίου του Ανδρέα κ.ο.κ. Παπανδρέου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χριστέ μου, μα αυτό είναι - αν μη τι άλλο - εφιαλτικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας