Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Δίστομα, LED wall, ηλιακά κάτοπτρα, Κέννεντυ - α, και 70 εκατομμυριάκια


Ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, όπως ενδεχομένως έχετε αντιληφθεί, είναι λάτρης του ύφους ζωής (βαρβαριστί: λαϊφστάιλ). Ενθουσιάζεται με το γεγονός ότι καίγεται η γούνα μας και παρά ταύτα η πρωινοαπογευματινή ζώνη ζει εις ένα σύμπαν όπου δεν υπάρχουν παρά μόνον τηλεοπτικές εκπομπές, γάμοι, βαφτίσια, γεννητούρια και χωρισμοί. Είμαι σίγουρος πως, αν πτωχεύσουμε, οι εκπομπές αυτές θα έχουν δηλώσεις της Μαίρης Συνατσάκη για την πτώχευση, θα δείχνουν πόσα λεφτά έχασαν οι σταρς και θα έχουν κουίζ "ποιος γνωστός παρουσιαστής έσπασε γνωστό βιολογικό παντοπωλείο προκειμένου να μην στερηθεί τα αγαπημένα του βιολογικά αγγούρια;"

Το θέμα μας σήμερον δεν είναι το απλόν και τετριμμένον λαϊφστάιλ με τας μπουζουκτζούδας και τας παρουσιαστρίας. Αυτά είναι για την πλεμπαρίαν. Εμείς (εγώ και ο Ιωάννης ΣΤ' δηλαδή), ως αληθείς αριστοκράται, δεν ασχολούμεθα παρά φευγαλέως με την μεσημεριανήν ζώνην, ενώ παρακολουθούμε ανελλειπώς το υψιπετές λαϊφστάιλ της Καθημερινής και της κυρίας Ελένης Μπίστικα (δυστυχώς δεν βρήκα εις το διαδίκτυον το αρχείον του περιοδικού "Κ" της Καθημερινής με τα φωτορεπορτάζ των "Ελμπιστευτικών" της).
Εκεί, παραδείγματος χάριν, θα μάθουμε για τις εν Ελλάδι δραστηριότητες της κυρίας Μουμπάρακ (διαβάστε το άρθρον να ξεστραβωθείτε, που δεν ξέρετε ούτε πώς λέγεται η γλυκιά βασίλισσα του Μπαχρέιν, άσχετοι - αλήθεια, εκεί χάμω εις το Μπαχρέιν ο λαουτζίκος ακόμη εξεγείρεται ή ο σύζυγος της γλυκιάς βασίλισσας Sabeeka ήτο αποτελεσματικότερος του συζύγου της κυρίας Μουμπάρακ;)
Βεβαίως έχουμε και άλλα ρεπορτάζ: για Πρέσβεις Καλής Θελήσεως, (εδώ ακόμη μία σύζυγος-πρέσβειρα, η κυρία Mehriban Aliyeva, σύζυγος του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν, γνωστού για τους δημοκρατικούς του αγώνες), παρουσίαση του ημερολογίου του Συλλόγου "Φίλοι του Ελαφρού Τραγουδιού 2010" ("what the fuck?", αναρωτιέται ο μπάρμπας μου, ο Ιωάννης ΣΤ'), απονομή στον κ. Αριστείδη Αλαφούζο του Παρασήμου του Τάγματος του Ανατέλλοντος Ηλίου, Χρυσών Ακτίνων και Ροζέτας από τον Αυτοκράτορα Ακιχίτο διά χειρός του πρέσβη Ιαπωνίας κ. Kitamura ("what the fuck again?", ξαναπετιέται ο μπάρμπας μου - αλλά μάλλον εκνευρίστηκε που δεν τον κάλεσαν στη σχετικήν γιορτήν και δεν χλαπάκιασε "τα φαγητά, μεζέδες και φρέσκα πελαγίσια ψάρια, αλλά ιδίως τα σπιτικά γλυκά, τα σοροπιαστά μήλα, το κυδώνι με κονιάκ, συνοδευόμενο με παγωτό καϊμάκι και γιαούρτι"), εγκαίνια έκθεσης Βολανάκη στο Ναυτικό Μουσείο (εδώ να δείτε ορίτζιναλ σελεμπριτομάνι - τα βραβεία MAD δεν πιάνουν μία μπροστά στον Βολανάκη), έκκληση για κορδέλες γραφομηχανών (το ωραίον δεν είναι η έκκλησις, αλλά το ότι υπήρξε κόσμος που απήντησε - χμ, καλή ιδέα: σκέπτομαι να απευθύνω και εγώ έκκλησιν για επεξεργαστήν Intel Core i5-450M και, αν πιάσει, δευτέραν έκκλησιν για iPad 2), παρουσίασις νέων υποψηφίων βουλευτών ("αμφότερες κόρες πρώην υπουργών by the way", παρατηρεί ευστόχως ο Ιωάννης ΣΤ') και πολλά άλλα. 
Για να μην σας κουράζω, διαβάζω Καθημερινή και Ελένη Μπίστικα, όταν θέλω να ενημερωθώ για δραστηριότητες πρέσβεων (κανονικών και Καλής Θελήσεως), φιλανθρωπικά γκαλά, εκθέσεις έργων τέχνης, συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής, δραστηριότητες του Athens Golf Γλυφάδας ή να δω συνδυασμούς που δεν έχω καταφέρει ακόμη να επιτύχω (γάμος Γουίλιαμ-Κέητ + θάνατος Λάκη Σάντα + κατάκτηση κυπέλλου από την ΑΕΚ + Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς - τώρα θα πω εγώ "what the fuck?") - εντάξει υπάρχουν και πολλά άλλα άρθρα, αλλά εγώ, όπως πάντα, διαλέγω για εσάς τα εκλεκτότερα φιλέτα.

Η αφορμή να εκτοξεύσω το σημερινόν μου υγρόν πυρ κατά της συγκεκριμένης δημοσιογράφου ήτο η χθεσινή εκπομπή Σκάι Life: μετά την διαφήμισιν πηγαίνετε εις το 11:11. Εκεί θα ακούσετε για άρθρον του Spiegel (για τους γερμανομαθείς το άρθρον εδώ) που μας τα χώνει για τον προϋπολογισμόν των Special Olympics (κόστος διπλάσιον σε σχέσιν με τους προηγούμενους αγώνες - καλά, είμαστε μαθημένοι στα διπλάσια κόστη) και αμέσως μετά (εις το 13:13) την θυμωμένην απάντησιν της κυρίας Μπίστικα, πρέσβειρας Καλής Θελήσεως (ΚΑΙ ΑΥΤΗ;) των Special Olympics (Α, ΟΚ), η οποία λέει για Δίστομα, για την ιστορία της, τον εθελοντή Οικουμενικό Πατριάρχη, το LED wall, τα ηλιακά κάτοπτρα στην Πνύκα, τους Κέννεντυ και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα, αλλά για τις σπατάλες και τους ξεχειλωμένους προϋπολογισμούς κουβέντα δεν λέει η δημοσιογράφος, παρά τα 50 χρόνια πείρας της - ούτε για το πόσο θα άλλαζε η ζωή των παιδιών των Special Olympics στην χρεοκοπημένη Ελλάδα, αν αυτά τα 70 εκατομμύρια πήγαιναν στην Πρόνοια.

Συγγνώμη, μπορεί η κυρία Μπίστικα να θύμωσε με το Spiegel, αλλά και εγώ έχω θυμώσει μαζί της, γιατί δεν γίνεται να βλέπει μόνον τις χαρές, τα πάρτι και τις φιέστες - όπως παλιότερα έβλεπε μόνον με πόση αγάπη, χαρά και στοργή κάποιες φιλάνθρωπες κυρίες αγκαλιάζουν παιδάκια, αγνοώντας τους συζύγους τους και την όχι και τόσο φιλάνθρωπον δράσιν τους.
Και κάτι ακόμα: αν το  αριστοκρατικόν λαϊφστάιλ μάς κοστίζει τόσο ακριβά, συγγνώμη (again) αλλά ψηφίζω δαγκωτό ρεπορτάζ και δηλώσεις Άντζελας Δημητρίου για τους Αγανακτισμένους.

Ειμί Κωνσταντίνος ο  θυμωμένος και άρτι ωλοκλήρωσα.

7 σχόλια:

  1. Mε κάλυψε η προλαλήλασασασασασασα

    Αντζελα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τοση συσσωρεμενη γνωση δεν την αντεχω παω να φαω φρουι ζελε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητή Αβάδιστη, λαλήσατε από την Άντζελαν, την ανάρτησιν ή την κυρίαν Μπίστικαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ άσωτε, σας κατανοώ. Αν και νομίζω ότι κακώς σας τρομάζει ο όγκος των πληροφοριών και ο αριθμός των λινκ. Δεν είναι παρά απλή τεκμηρίωσις: προσπαθώ να βοηθήσω τα παιδιά της σχολής Μαλέλη που κάνουν εργασίαν πάνω στην ιστορία της σελεμπριτολογίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατάλαβα καλά;;; Εδώ καίγεται η γούνα μας κι εμείς δώσαμε 70 εκατομμυριάκια σε ένα πανηγυράκι;; Και γιατί δεν τα δίναμε για διατροφή των ΑΜΕΑ παίδων; Για να γίνουν πιο σελέμπριτις μερικές σακαφιόρες; Omg, πάω να κάνω καφέ, δεν θα την παλέψω! Δεν θα αλλάξει ΤΙΠΟΤΕ σε αυτή την χώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. latremene kantakouzine
    ipoklinome sto post kai stin ipomoni kai epimoni sas, pragmatika pos ta katafernete na kanete tosa links? apolaustikotatos opos panta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητή Ηώς, ντάξ' τι είναι 70 μύρια;
    Μην είσθε τόσο μίζερη, σας παρακαλώ. Δείτε την κυρία Γιάννα που διοργανώνει τους αγώνες με πόση άνεση τα σκορπάει.

    Αγαπητή she demon, τα λινκς είναι η ειδικότης μου, καθότι λάτρης της τεκμηρίωσης. Κάποτε είχα γράψει ένα κείμενον που ήταν μόνον λινκς (μην απορείτε που δεν το διάβασε κανείς - ούτε καν εγώ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας