Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Κωνσταντίνος Δαμασκηνός

Ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, ως καλόβολος, προσηνής, κοινωνικός και ευχάριστος άνθρωπος, ξερνάει βατράχια με τα ταξίδια, τις περιηγήσεις, τα αξιοθέατα, τις φωτογραφίες και τις ταξιδιωτικές αναρτήσεις. Ωστόσο κάνει την καρδιάν του πέτραν και, δεδομένου ότι η Συρία είναι το τελευταίον διάστημα συνεχώς εις την επικαιρότητα, ανασύρει από το πολύτιμον αρχείον του φωτογραφίες από την προ μηνών επίσκεψίν του εις Δαμασκόν - έτσι, για να μάθετε και εσείς πώς ζουν οι Σύριοι.

Φθάνοντας εις το αεροδρόμιον έμπλεξα με κάτι Σαουδάραβες με κελεμπίες (πίστευα ότι θα μου κάνουν δώρο κανένα ρολόι), αλλά κακώς τους ηκολούθησα, γιατί αυτοί μπαίνουν από αλλού (βασικά υπάρχουν δύο πύλες: για "Άραβες" και για "μη Άραβες" - κάτι σαν "πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης" και "λοιπά ζωντανά" των δικών μας αεροδρομίων). Αν φορούσα κι εγώ κελεμπία σαν τον Βουτσά εις την ταινίαν "Ξυπόλητος πρίγκιψ", ενδεχομένως να ετελείωνα νωρίτερα, αλλά, ενώ είμαι πρίγκιψ, δεν είμαι ξυπόλητος, οπότε το σχέδιον θα αποτύγχανε.
Τέλος πάντων, κατέφθασα εις το ξενοδοχείον, όπου εννοείται ότι δεν εχρησιμοποίησα το όνομα "Κωνσταντίνος Καντακουζηνός", αλλά ένα άλλο, επειδή πάντοτε ταξιδεύω ινκόγκνιτο με ονόματα που δεν προκαλούν εντύπωσιν (π.χ. Μπάμπης ο Σουγιάς, Τζακ ο Αντεροβγάλτης ή Πάολα), γι' αυτό μάλλον με έρριψαν εις μίαν τρώγλην:



Μολονότι έκανα υπομονήν με την κατάστασιν, δεν άντεξα και κατήγγειλα εις την ρεσεψιόν ότι τα πόμολα δεν ήσαν χρυσά. Αν και έδειξαν προθυμίαν να τα αντικαταστήσουν, τελικώς δεν το έπραξαν, διότι με είδαν να βγάζω ζυγαριά ακριβείας και κομπιουτεράκι.
Όσο για το μπάνιο, δείτε και μόνοι σας κατάντια:


Πραγματικά, σίχαμα (βασικά, δεν ήξερα αν εγώ σιχαινόμουν να μπω ή αν το μπάνιο σιχαινόταν να με δεχθεί, αλλά στο τέλος κάναμε αμοιβαίους συμβιβασμούς).
Βεβαίως στην ιστοσελίδα τους έχουν κάνει φωτομοντάζ, για να φαίνονται όλα καλύτερα - αλλά ρωτήστε κι εμένα που υπέφερα τόσες μέρες εκεί μέσα.

Τέλος πάντων, επειδή δεν είμαι γκρινιάρης, εδέχθην να μείνω εκεί, κυρίως διότι είχα θέα τον Οθωμανό Καλατράβα (το εν Δαμασκώ τζαμί του Mimar Sinan, ο οποίος εγέμισε την Οθωμανικήν Αυτοκρατορίαν με κτήρια. Και όταν λέμε εγέμισε το εννοούμε: Κωνσταντινούπολη, Βίσεγκραντ, Δαμασκός - τώρα και στα Τρίκαλα):


Η πόλις πάντως θυμίζει σε πολλά την δικήν μας πρωτεύουσαν (τα συριακά τσιμέντα φημίζονται):




Εντάξει, με κάτι τέτοιες εικόνες (και με τις μπουτίκ όπισθεν του ξενοδοχείου μου) άρχισα να νιώθω πλήρως ενταγμένος εις την συριακήν κοινωνίαν, η οποία φαντάζομαι ότι δεν καταδέχεται να φορέσει τίποτα λιγότερο από Ferré, δι' αυτό και απεφάσισα να ξεμυτίσω εις το ιστορικόν κέντρον της πόλεως:


Αμάν! Τι πλεμπαρία είναι αυτή;!


Ο Μωάμεθ κι η Φατιμά!
Γρήγορα πίσω!!!


 Όταν λέγω "πίσω", δεν εννοώ πίσω εις την δεκαετίαν του 1950, αλλά πίσω εις το ξενοδοχείον και εις τας μπουτίκ (μα, είναι δυνατόν; Ούτε μια μαντίλα Gucci να μην δω;)

Από την ταραχήν μου κάπου έκανα λάθος, φαίνεται, και ευρέθην εις την οδόν Ευριπίδου:


Προς στιγμήν ενόμισα ότι θα με πλησιάσει καμιά πόρνη εξ Αφρικής και θα μου πει ότι το κάνει "χωρίς πλαστικό" (αλλά εξέχασα, αυτά είναι παγκοσμία αποκλειστικότης του αθηναϊκού κέντρου).
Δυστυχώς δεν ημπόρεσα να ψωνίσω τίποτα, διότι δεν εγνώριζα πώς να ζητήσω εις τα αραβικά την "Maggi ψητονοστιμιά σε κόκκους".
Αλλά μιας και ήμουν εκεί, πήγα να προσκυνήσω τον τάφο του Γιάχια (=Ιωάννης ο Βαπτιστής, κατά τα δικά μας, ο οποίος θεωρείται προφήτης τους, όπως και ο Χριστός, όπως και πολλοί άλλοι - πάντοτε είχα την απορίαν: αφού έχουν τον ίδιο Θεό και τους ίδιους προφήτες οι Χριστιανοί, οι Εβραίοι και οι Μουσουλμάνοι, γιατί σφάζονται;)
Ο τάφος του Γιάχια ευρίσκεται εντός του τζαμιού των Ομεγιαδών (τέταρτος ιερότερος τόπος των Μουσουλμάνων). Δηλαδή όχι ολόκληρος ο Γιάχια, αλλά ένα κομμάτι του - τώρα χέρι είναι, πόδι, κεφάλι, δεν θυμάμαι. Άλλη φοβερή εφεύρεσις και αυτή: ο τεμαχισμός των Αγίων και των Προφητών. Μιλάμε για τρελή σπλατεριά - αν πάντως έχετε γερό στομάχι, μπορείτε να δείτε εδώ πού είναι τα κομμάτια του Γιάχια. Θα δείτε ότι οι πιστοί έχουν βρει καμιά δεκαριά κεφάλια, τρία-τέσσερα αριστερά χέρια, δύο δεξιά, ένα που δεν ξέρουν αν είναι αριστερό ή δεξιό κτλ., κάτι που με κάνει να πιστεύω ότι στα μάτια του πραγματικού πιστού (Χριστιανού ή Μουσουλμάνου) ο Γιάχια πρέπει να είναι συνδυασμός Λερναίας Ύδρας και Εκατόγχειρα - και μην πείτε ότι εγώ είμαι βλάσφημος, γιατί οι πιστοί τα λένε αυτά, εγώ απλώς την σούμα κάνω.

Εντάξει, τώρα θα γίνω βλάσφημος, αλλά με προκαλούν οι Μουσουλμάνοι: ο υψηλότερος μιναρές του τζαμιού λέγεται "του Ιησού", διότι, κατά την ισλαμικήν παράδοσιν, εκεί θα κατέβει ο Χριστός κατά την Δευτέραν Παρουσίαν για να παλέψει με τον Αντίχριστον.  Και ερωτώ: εδώ στην Ελλάδα (και σε τόσες άλλες χώρες) έχουμε δώσει έναν σκασμό λεφτά για εκκλησίες, μοναστήρια και προσκυνήματα σε κάθε βουνό και κάθε ραχούλα για τον Χριστό και αυτός θα προτιμήσει τον μιναρέ;! Μήπως να την ξαναδούν την ισλαμική τους παράδοσιν; Θα μου πεις, θα σε ρωτήσει ο Χριστός από πού θέλει να κατέβει; Όχι, αλλά να ξέρω κι εγώ: αν κατέβει από εκεί, θα πει ότι είναι με τους Μουσουλμάνους, οπότε να πάω να γίνω Μουσουλμάνος. Καταλαβαίνετε λοιπόν την σύγχυσιν που δημιουργούν. Γι' αυτό προτείνω ως αντεκδίκησιν να κυκλοφορήσουμε βρόμαν εις τους Μουσουλμάνους ότι κατά την χριστιανικήν παράδοσιν ο Μωάμεθ θα κατέβει στο πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου στο Δρέπανο, όπου θα τραγουδήσει η Χαρά Βέρρα (να σημειώσω ότι ήδη κάποιος Μουσουλμάνος, που ως γνωστόν λατρεύει το χοιρινόν, έχει αφήσει σχόλιον κάτω από το βίντεο που γράφει: ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΣΟΥΒΛΑΤΖΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΡΕΤΙΚΗ ΓΟΥΡΝΟΠΟΥΛΑ !!!!)

Σκεπτόμενος αυτά μπαίνω στο τζαμί των Ομεγιαδών (το οποίον παραδόξως δεν έπεσε να με πλακώσει, σημάδι ότι είμαι ευσεβής άνθρωπος) και βλέπω τούτο εδώ, που απεικονίζει την Δαμασκόν εκείνης της εποχής:


Πλάτος γύρω στα 15 μέτρα, ύψος γύρω στα 10, πάχος το πολύ 1 εκατοστό, με 1800 δολάρια/ουγγιά μάς κάνει περίπου - ε, συγγνώμη, αφαιρέθηκα. Θαυμάστε αυτό το υπέροχον έργον τέχνης, διακρίνατε με τι λεπτομέρεια ο καλλιτέχνης αναπαριστά τους κήπους και τα μέγαρα της πόλεως, παρατηρήσατε την προοπτικήν του, τα κομμάτια καθαρού χρυσού - ελπίζω να ξηλώνονται εύκολα.
Να θυμίσω ότι η εν Συρία εξέγερσις ξεκίνησε από αυτό ακριβώς το τζαμί. Δηλώνω υποστηρικτής των Συρίων Αγανακτισμένων (αυτοί ναι, είναι Αγανακτισμένοι), αρκεί να επιτρέψουν εις το συνεργείον μου να αναλάβει την συντήρησιν του τζαμιού. (Αλήθεια, το κεφάλι του Γιάχια πόσο να πιάνει άραγε στην μαύρη; Και άμα το συνδυάσω και με κανένα χέρι από αλλού...)

(Είναι προφανές πως είμαι πιστός στην εποχή μου, τότε που κλέβανε ανερυθριάστως Άγια Λείψανα - διαβάστε σχετικώς το βιβλίον του Patrick Geary, Furta Sacra, Thefts of Relics in the Central Middle Ages - κυκλοφορεί και σε γαλλική μετάφρασιν).


Επίσης πήγα και εις το Πατριαρχείον Αντιοχείας (που έχει μεταφερθεί εδώ και κάτι αιώνες εις την Δαμασκόν), αλλά εκεί δεν είχε τόσο fun, μια ωραία εκκλησία απλώς, χωρίς πολύ καθαρό χρυσάφι 24 καρατίων - θέλω να πω, χωρίς πολλά αξιόλογα έργα τέχνης.

Έφυγα από την Δαμασκόν νωρίτερα, διότι αμέσως μετά από εμένα θα κατέλυε εις το ξενοδοχείον ο Πούτιν ή ο Μεντβέντεφ (τους μπερδεύω αυτούς τους δύο: ο Πούτιν είναι ο κοντός και ο Μεντβέντεφ ο στούμπος ή ανάποδα;) - όπως καταλαβαίνετε, οι συγκρίσεις θα ήσαν αναπόφευκτες και δεν ήθελα να τους δημιουργήσω και άλλα κόμπλεξ.
Α, να σημειώσω ότι διαθέτω και βίντεο με χορόν της κοιλιάς (ή μάλλον των κοιλιών, δεδομένου ότι η βουβάλα που μας χόρεψε διέθετε διπλή κοιλιά - για να καταλάβετε, πιστεύω ότι εκτός από χορεύτρια εργάζεται και ως μοντέλο κέντρου αδυνατίσματος με ειδίκευσιν στο "πριν"). Ωστόσο δεν δύναμαι να αναρτήσω το βίντεο, διότι το συγκεκριμένον Ουρί του Παραδείσου χορεύει μπροστά σε γνωστόν πολιτικόν πρόσωπον και δεν είμαι ακόμα έτοιμος να παίξω ως πρώτο θέμα στο κεντρικόν δελτίον ειδήσεων του Kontra Channel. Ωστόσο, αν πέσει η επισκεψιμότης του ιστολογίου μου, μπορεί να το μοιράσω σε DVD, δώρο μαζί πλούσια ένθετα με θεματολογίαν εις την οποίαν ειδικεύομαι (αθλητικά, γκόσιπ, τέχνες και γράμματα) + ένα αριστούργημα της ελληνικής λογοτεχνίας + μια συλλογή με τα καλύτερα συριακά ποπ, όπως τούτο εδώ (οι φίλοι μου εις την βίβλον προσώπων το έχουν ήδη απολαύσει).

Ειμί Κωνσταντίνος ο Δαμασκηνός και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.: Όπως αντιλαμβάνεσθε, εγώ μια χαρά τα βρήκα τα πράγματα στη Συρία. Αφήνω δε που τα καφενεία ήσαν γεμάτα ναργιλέδες και τάβλι. Τώρα γιατί οι άνθρωποι του Human Rights Watch έκαναν αναφορά τον Ιούνιον σχετικώς με την καταστολήν της εξεγέρσεως με τίτλον "We've Never Seen Such Horror" (η πλήρης αναφορά σε .pdf εδώ) -και μάλιστα χωρίς τις πρόσφατες σφαγές στην πόλη Χάμα και αλλού- τι να σας πω.
Μάλλον δεν έμειναν στα σωστά δωμάτια.

26 σχόλια:

  1. πυρόλυση-πυρπόληση11 Αυγούστου 2011 στις 10:52 μ.μ.

    Μια χαρά περνάς Κωνσταντίνε!!!Απορώ γιατί γκρινιάζεις συνέχεια!!!!Εμείς ούτε στα όνειρά μας δεν θα δούμε π.χ. τέτοιο δωμάτιο ξενοδοχείου!!!Τελικά είσαι τρομερός γκρίνιας!!!Αλλά σου έχουμε αδυναμία κουκλί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α πα πα...απορώ πως αντέξατε τόση φτήνια.
    Τα Φορσίζονςςςς είναι η φτηνή εκδοχή του Ξέρατον (ή Σέρατον?)...κάπως έτσι.
    Δεν είναι κατάλληλα για έναν πρωτοπανεντιμοϋπέρτατο. Να τους καταγγείλετε και εσείς στο Human Rights Watch να μάθουν.
    Ουφ πια... αφεντικά και δούλοι, ίδιοι γίναμε ούλοι?

    Θέλω να πάω Συρία. Αχχχχχ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι, η αλήθεια είναι ότι, συγκρίνοντας με άλλα, πρόκειται περί κιτσαρίας και βλαχουρίας (και μόνον το γεγονός ότι ο Άκης έκανε γαμήλιον δεξίωσιν εις το αντίστοιχον παρισινόν αρκεί - για να μην αναφέρω ότι ήτο αγαπημένος προορισμός του Μακαριστού Χριστόδουλου). Αλλά δυστυχώς η Συρία και σε αυτόν τον τομέα υστερεί και το συγκεκριμένον είναι πραγματικά ό,τι καλύτερον διαθέτει (φαντασθείτε δηλαδή τα υπόλοιπα).
    Ιδού αντικείμενον με το οποίον οφείλουν να ασχοληθούν το HRW, η Διεθνής Αμνηστεία και ο ΟΗΕ: το επίπεδον των πεντάστερων ξενοδοχείων της Συρίας (διότι η αριστοκρατία έχει δικαίωμα σε μεγαλύτερα δωμάτια και πιο μαλακά κρεβάτια) - και ας αφήσουν τις ανοησίες με τις σφαγές και τους βομβαρδισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ωραία φαίνεται να πέρασες. Μεγαλειότατε όμως ένα διάβημα που δεν σε καλοκράτησαν θα το κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. να στε καλά με κάνετε και γέλασα! αυτή η πένα σας είναι τόσο μοναδική (μον μπλαν;)! πρέπει να είστε πολύ έξυπνος άνθρωπος! πόσο άι κιου έχετε; το έχετε μετρήσει;
    επίσης σας παντρεύομαι, γιατί από φορολογική κατάσταση μια χαρά σας βρίσκω. πότε θα με πάτε στο φουρ σίζονς για σπα-χαλάρωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πυρόλυση-πυρπόληση12 Αυγούστου 2011 στις 5:49 μ.μ.

    Δεν φταίω εγώ.Ο/Η από πάνω μου "έβαλε την ιδέα".
    http://www.youtube.com/watch?v=ETxmCCsMoD0&ob=av2e

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητή nefelokokkugia, για την ώρα δεν θα ανοίξω θέμα στο petitiononline, διότι ελπίζω να αναλάβει ρόλον ο ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ, της ΕΕ, των ΗΠΑ και της Ρωσίας για την Μέση Ανατολή κ. Tony Blair: όταν γινόταν πόλεμος στην Γάζα αυτός λέγεται ότι ήταν στα εγκαίνια καταστήματος Αρμάνι
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-1105250/As-Gaza-torn-apart-war-Middle-East-peace-envoy-Tony-Blair-Hes-HOLIDAY.html

    Ελπίζω τώρα που σφάζονται στην Συρίαν, να δείξει ανάλογον ευαισθησίαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητή ln8o, τι περίεργα σήματα είναι αυτά; :) ~
    Των συριακών μυστικών υπηρεσιών είσθε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητή Μάνα, δεν χρειάζεται διάβημα. Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, αλλά είμαι πολύ γουρλής: όποιο καθεστώς βάζω στο μάτι μου τον βγάζει-δεν τον βγάζει τον μήνα (π.χ. Μουμπάρακ: http://konstantinoskantakouzinos.blogspot.com/2011/01/free-suzanne.html)

    Ήδη έχουν φύγει βάιμπς αρνητικής ενέργειας προς τον πρόεδρο Άσαντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ tovenito, μ' εσάς έχω πολλά να πω, αλλά τα σημαντικά τα αφήνω στην άκρη για την ώρα (σεβόμενος το ότι έχετε κλείσει τα σχόλιά σας).

    Πάμε στα δικά μου λοιπόν. Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Και η δική σας πένα είναι μοναδική. Από τα ίδια ξενοδοχεία την πήραμε (κατά λάθος); Εγώ π.χ. έχω πολλές πένες: την μία ξεχάστηκα και την πήρα από το Φορ Σίζονς, η άλλη έπεσε κατά λάθος στην βαλίτσα μου στο Σέρατον και μια τρίτη μού την έκανα δώρο σε ξενοδοχείο στο Λας Βέγκας, επειδή έχασα στο καζίνο.
    Άι-κιου έχω πολύ υψηλό: τόσο υψηλό που φτιάχνω μόνος μου τα τεστ (και φυσικά βρίσκω όλες τις απαντήσεις, αφού τα έφτιαξα εγώ).
    Το θέμα του γάμου θα το συζητήσουμε όταν ανέβω εις Θεσσαλονίκην κατά το τέλος του χρόνου (ίσως έχετε χάσει επεισόδια, αλλά ναι, σύντομα θα ζω ανάμεσά σας). Μέχρι τότε προλαβαίνετε: α) να χωρίσετε, β) να ραφτείτε, γ) να κλείσετε τον Μπουτάρη για την τελετή και δ) να κλείσετε την Μονή Λαζαριστών για έκθεση προικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητή πυρόλυση, λόγω και του ότι ο από πάνω είναι στη Θεσσαλονίκη θα προτιμούσα αυτό εδώ:
    http://www.youtube.com/watch?v=GgjWXkD8xnI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πυρόλυση/πυρπόληση12 Αυγούστου 2011 στις 7:34 μ.μ.

    Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από εσάς!Πάνω - κάτω κάτι τέτοιο!.Από ότι κατάλαβα μας "εγκαταλείπετε"!Κοίτα που αλλάζει η τύχη μας και δεν θα κινδυνεύει η γλώσσα μας να καταλήξει σε σχήμα " βατραχοπέδιλο ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. [xαμόγελο και υπόκλιση...:)]
    καλο βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. κελ ντεκαντάνς μον εμπερόρ!

    συμπάσχω μαζί σας. μικρό το δωμάτιο, λιτό το μπάνιο, κιτσ έξω από το ξενοδοχείο...

    πως αντέξατε; και γιατί πήγατε εκεί;;; χάθηκε μια κωνσταντινάπλ, μια βιέννη, βρε αδερφέ! δαμασκός; δε λεει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. πυρόλυση-πυρπόληση14 Αυγούστου 2011 στις 11:28 π.μ.

    Πόσο διαφορετικός άνθρωπος ο Κωνσταντίνος αυτής της ανάρτησης που ζει μέσα στην χλίδα και γκρινιάζει από τον Κωνσταντίνο της ανάρτησης της 21/6/2011 που δείχνει να καταλαβαίνει αυτούς που δεν έχουν τις δικές του δυνατότητες.Οσο περνάει ο καιρός η τελευταία αυτή ανάρτηση με προβληματίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητή πυρόλυση, 4 σχόλια σε μια ανάρτηση;! Υπερβολή νομίζω.

    Αγαπητή ria, Κωνσταντινούπολη γιατί να πάω, αφού εκεί εγεννήθην;
    Όσο για την Βιέννη, να ξέρετε ότι εγώ πολύ μπαρόκ και ροκοκό δεν το σηκώνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. πυρόλυση-πυρπόληση15 Αυγούστου 2011 στις 8:09 μ.μ.

    Αλλες φορές τα πολλά σχόλια δεν σας ενοχλούν.Τα δικά μου γιατί;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν νομίζω ότι είναι έτσι. Οποιαδήποτε εμμονή με ενοχλεί και τα σχόλια δεν αποτελούν εξαίρεση, ούτε τώρα ούτε στο παρελθόν - εκτός βεβαίως αν πρόκειται για διάλογο ή ανταλλαγή απόψεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ακολουθεί σχόλιο τομή - διαλογικό.
    θα τα συζητήσουμε όμως στο μακεδονία παλάς, άντε στο ηλέκτρα. δεν συμβιβάζομαι με τίποτα λιγότερο πια. μας κακομάθατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπητέ tovenito, ειδικά εσείς μπορείτε να γράφετε ό,τι θέλετε, αφού θα παντρευτούμε και "εσόμεθα τα δυο μας εις ιστολόγιον ένα", όπως λέγει και η Γραφή.
    Θα σας καλέσω στο Ελέκτρα για γκουρμέ σαβούριασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τι σεντονάρες αναρτησεις ειναι αυτες μανα μου;;;;;;;;


    πφ.....

    Λυσσαξες με τα λείψανα! Ασε τους πιστους να κανουν τη δουλεια τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Λύσσαξα με τα λείψανα διότι απεχθάνομαι την οστεο-πόρωση.
    Και νομίζω ότι πιστοί που η πίστις τους τους οδηγεί στο να ανακαλύψουν 5 χέρια του ενός και 10 του άλλου ή φτάνουν να κλέβουν λείψανα (διαβάστε το βιβλίο που προτείνω) είναι ικανοί για τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το γνωρίζω!!!

    Αλλά μην εχεις κι εσυ εμμονες!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας