Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Εφημερίδεεες II

Προ έτους το παρόν ιστολόγιον σας ενημέρωσε για σημαντικότατα νέα ανά την υφήλιον από εναλλακτικά μέσα ενημερώσεως μακριά από καθεστωτικές εφημερίδες. Κάνοντας ανασκό(λο)πησιν εις αυτά που έχω γράψει κατά καιρούς, η ανάρτησις μού άρεσε γι' αυτό και επανέρχομαι και μάλλον θα το καθιερώσω ως στήλην - αμέσως μετά τα κους-κους και πριν από την μόδα.

Πάμε πρώτα εις την αγαπημένην μας Ουγκάντα. Αντιμετωπίζουμε με δέος την συγκεκριμένην χώραν, διότι έχει αξιολόγησιν B+ από την Standard and Poor's την στιγμήν που εμείς είμεθα εις το CC, ενώ η Fitch της δίνει Β και εμάς CCC - τώρα γιατί έρχονται οι Αφρικανοί εδώ και δεν πάνε εις την Ουγκάντα, το Πράσινον Ακρωτήριον ή το Καμερούν που έχουν ομοίαν αξιολόγησιν (καλά για την Νιγηρίαν δεν το συζητώ: επίγειος παράδεισος), τι να σας πω: μάλλον οι μετανάσται δεν κοιτούν τους δείκτες της Fitch και της S&P αλλά εκτιμούν διαφορετικά (και μάλλον σημαντικότερα) πράγματα, όπως π.χ. τα δικαιώματα, το βιοτικόν επίπεδον κ.α. που δεν χωράνε εις τους δείκτες.
Τέλος πάντων, το θέμα μας σήμερον είναι ότι "η Disneyland έρχεται στην Καμπάλα" (πρωτεύουσα της Ουγκάντας). Βεβαίως, κρίνοντας από την φωτογραφίαν και το κείμενον, Disneyland υπάρχει μόνον εις την φαντασίαν της Agnes Kyotalengerire (της Ουγκαντέζας δημοσιογράφου - ή μήπως Ουγκάντιας; ή Ουγκαντιανής; έχω αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα προσφάτως) και των παιδιών που έκαναν βόλτα με καμήλα για την οποίαν επλήρωσαν (εννοείται αυτό: η Jackie Mbambazi, η σύζυγος του πρωθυπουργού, δεν θα καταδεχόταν ποτέ να πάει σε γιορτή και να κόψει γλυκό για τα μούλικα των τζαμπατζήδων).
Επιπλέον έχουμε και γελοιογραφίαν για την απόφασιν του τραγουδιστού Bobi Wine να επισημοποιήσει τον γάμον του (το πρωτότυπον εδώ):


 Μάλιστα. Σηκωθείτε τώρα από το πάτωμα όπου κυλιστήκατε από τα γέλια, για να πάμε παρακάτω.

Αι απατημέναι από τας παρανύμφους τους νύφαι ας παρηγορηθούν: συμβαίνουν ακόμα και εν Ουγκάντα (και γίνονται και θέμα εις τας εφημερίδας - τώρα που το σκέπτομαι, μήπως ο εξαφανισθείς Ανδρέας Μικρούτσικος δουλεύει στην Ουγκάντα;). Το καλύτερον εις την υπόθεσιν είναι η αντίδρασις των συγχωριανών: έδιωξαν από το χωριόν την άτακτον παράνυμφον, διότι τους εστέρησε το γλέντι και το σαβούριασμα του μπουφέ.


Προσοχή: αν σκοπεύετε να πάτε εις την Μέκκα, να είστε έτοιμοι για τρελό μποτιλιάρισμα. Ωστόσο μην ανησυχείτε, αν φτάσετε αργά: το Υπουργείον Ισλαμικών Υποθέσεων (Άνθιμε, πάρε ιδέες) έχει δώσει διαταγήν εις τους Ιμάμηδες να παραμένουν εις τα τζαμιά για όλους τους πιστούς (υπόψιν ότι εν Σαουδική Αραβία δεν υπάρχει η έννοια "θρησκόληπτος": εκεί όσο πιο πιστός τόσο το καλύτερο. Δηλαδή κάτι δικοί μας τηλεοπτικοί Μητροπολίται για τα δικά τους δεδομένα θεωρούνται σχεδόν άθεοι).

Πέρυσι η "Kantipur National Daily" του Νεπάλ μας επληροφορούσε για επίθεσιν τίγρεως κατά ανηλίκου. Φέτο έχουμε τα ίδια από λεοπάρδαλη κατά επτάχρονης την ώρα που πήγαινε εις την παρακειμένην τής οικίας της τουαλέταν (η επτάχρονη, όχι η λεοπάρδαλη). Συνηθισμένα πράγματα δηλαδή - κακώς μου έκανε εντύπωσιν το περσινόν περιστατικόν. Φαίνεται πως ακόμα και η τουαλέτα εις το Νεπάλ ανήκει εις τα ακραία αθλήματα (βαρβαριστί extreme sports).

Ακολουθεί οικονομική πρότασις: μην κάνετε το λάθος να επαναφέρετε εις την Ελλάδα τας καταθέσεις σας από την Ελβετίαν. Να τοποθετήσετε καλύτερα τα χρήματά σας εις την "Commercial Bank of Ceylon" που ανεκηρύχθη ως η Καλυτέρα Τράπεζα (της Σρι Λάνκας, να εξηγούμαστε). Παρεμπιπτόντως, η S&P δίνει αξιολόγησιν B+ εις την χώραν, οπότε σκεφθείτε το (αφήστε που δηλώνει και "Λαϊκή Σοσιαλιστική Δημοκρατία", οπότε σας καλύπτει η επένδυσις ακόμη και αν ψηφίζετε ΚΚΕ). Είχαν βέβαια εμφύλιον πόλεμον έως το 2009, αλλά νταξ, σήμερα δεν έχουν (αύριο δεν ξέρω).

Εν τω μεταξύ, εν Αλάσκα οι μαύρες αρκούδες έχουν αποθρασυνθεί εντελώς, γι' αυτό και έχει δημιουργηθεί σελίς εις την Βίβλον Προσώπων (βαρβαριστί Facebook) με την δραστηριότητα αρκούδων εις την περιοχήν Sitka. Αν πάτε, τσεκάρατέ το. Επίσης να σας ενημερώσω ότι ελύθη το μυστήριον της καταγωγής των λευκών αρκούδων: όλες κατάγονται από την ίδια καφέ θηλυκιά αρκούδα από την Ιρλανδία. Παρατηρούμε όλοι ότι κάτω από το καυτόν αυτό θέμα υπάρχουν 127 σχόλια, έτσι;
Αρκούδα σε άλλα χρώματα δεν έχω, οπότε πάμε στην επόμενη εφημερίδα.

Μια ανθυποσελέμπριτι τολμά να συναγωνιστεί την Πάμελα Άντερσον!!! Βεβαίως, ό,τι και να κάνει η-πώς-την-λένε, την Πάμελα δεν την κουνάει κανείς από το βάθρον της. Ωστόσο θεωρώ ότι είναι δείγμα εκφυλισμού και πτώσεως των ηθικών αξιών που χαρακτηρίζουν την εποχήν μας: δεν μπορεί η πάσα μία να προσβάλει έτσι τα μεγέθη που άνδρωσαν γενιές και γενιές. Να προσθέσω επίσης ότι το γεγονός μάς πλήττει και ως Έθνος, αφού αμφισβητείται η πρωτοκαθεδρία της Ελληνίδας μάνας Πάμελας.

Bonus νέα από το Πακιστάν: αύξησις κατά 36% των κρατικών εσόδων τον Ιούλιον του 2011 σε σχέσιν με τον Ιούλιον του 2010. Για να έχουμε μέτρον συγκρίσεως, στην Ελλάδα τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 3%. Τα βλέπεις, Βενιζέλε; Τα βλέπω να λες. Περιττόν να είπω ότι ΚΑΙ το Πακιστάν είναι πάνω από εμάς στους δείκτες των Οίκων. Τρία τινά συμβαίνουν: ή οι εν Ελλάδι Πακιστανοί είναι παρανοϊκοί που άφησαν την χώραν τους για να έρθουν εδώ ή σύντομα θα γυρίσουν πίσω, αν όντως πάνε τόσο καλά τα πράγματα εκεί ή ξέρουν πράγματα που οι Οίκοι και οι δείκτες αγνοούν, όπως π.χ. ότι στην Ισλαμαμπάντ πρέπει να περπατάμε με προσοχή για να μην πέσουμε μέσα σε ανοιχτές τρύπες. Ή, ακόμη χειρότερα, ότι από χθες στο Καράτσι 47 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί (αφού απήχθησαν και εβασανίσθησαν) με το γεγονός να έχει εθνοτικόν, πολιτικόν και καθαρώς εγκληματικόν υπόβαθρον (σημείωσις: 315 σκοτώθηκαν τον Ιούλιον). 
Αλλά νταξ, αυτός δεν είναι λόγος υποβαθμίσεως. 

Ειμί Κωνσταντίνος ο εφημεριδοπώλης ΙΙ και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.: Εις την προηγουμένην ανάρτησιν εντύπωσιν μου έκανε το ότι ουδείς ησχολήθη με θέματα με τα οποία εγώ προσωπικώς έχω φάει τρελόν κόλλημα (όπως ο Γιάχια με τα 4 αριστερά και τα 5 δεξιά χέρια ή ο μιναρές του Ιησού). Ασύμπτωτα τα γούστα του Κωνσταντίνου Καντακουζηνού και του λαού του. 
Για να σας δω τώρα...

12 σχόλια:

  1. μεγαλειότατε, και εδώ η ασφάλεια του πολίτη όπως και εις το πακιστάν, ουδόλως θετικά σχόλια επιφέρει.

    επί καθημερινής βάσεως, ανυποψίαστες γραίες πίπτουν θύματα ξυλοδαρμού, προκειμένου να τους αφαιρεθούν τα λιγοστά χρήματα από τας συντάξεις των.

    δεν τολμούν να εξέλθουν των οικειών τους γιατί η προπολεμική βέρα τους στο δεξιό παραμεσο έχει σφηνώσει αλλά συνεχίζει να λάμπει και αυτο αποτελεί για τους αλλοδαπούς αιτία ακρωτηριασμού του δακτύλου!

    συνεπώς, τι πακιστάν, τι ελλάδα, το αυτόν!

    δεν εθίξατε το θέμα των πανελληνίων που με αφορά σφόδρα! όπως και μερικες δεκάδες μητέρες της κλάσεώς μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτο με τη ανθυσελεπμπριτι και την παμελα πολυ με προβληματισε αμαν
    δεν υπαρχουν αξιες πια σαυτη τη ζωη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. είναι πασιφανές ότι βρίσκεστε σε οίστρο εσωτερικών αναζητήσεων που το διοχετεύετε στο εξωτερικό ρεπορτάζ (δικός μου ο όρος).
    υγ. τώρα πρόσεξα ότι δίνετε και αυτόγραφο. εγώ το θέλω στο στήθος.χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. majestad, μην μου μιλάτε για το Νεπάλ. Είχαν κοτζαμάν βασιλέα και τον έτζασαν... αχάριστοι. Τουλάχιστον CCC έπρεπε να τους βάλει το Point De Vue....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητή ria, το να γίνεται σύγκρισις της Ελλάδος με το Πακιστάν των 315 δολοφονιών είναι σαν να ονομάζει κανείς την πάσχουσα δημοκρατία "χούντα". Με κάτι τέτοια ομολογώ ότι έχω ένα θέμα, διότι πιστεύω ότι οι λέξεις έχουν ακόμα κάποιο νόημα.

    Επίσης αυτό με τις βέρες δεν θα το σχολιάσω, διότι μπορεί και να έχει συμβεί, αλλά οι ιστορίες που διαδίδονται από στόμα σε στόμα και από ιστολόγιο σε ιστολόγιο δεν είναι συνήθως αξιόπιστες.

    Είναι γνωστό ότι το αίσθημα ασφαλείας είναι στο ναδίρ, αλλά πιστεύω πως εν μέρει μόνο οφείλεται στην εξαθλίωση των μεταναστών. Διότι κατά τα λοιπά πιστεύω πως ανάγεται σ' αυτό που η γαλλική θεωρία ονομάζει "le mal venu d'ailleurs" (=το κακό που έρχεται από αλλού) - κοινώς: ο φόβος του Άλλου. Και το πρόβλημα είναι ότι συνήθως "το κακό που έρχεται από εδώ", αν και λιγότερο εμφανές, είναι τελικώς πολύ πιο επικίνδυνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ άσωτε, εγώ δεν έχω συνέλθει ακόμα. Αν συνεχίσει έτσι, θα αναγκαστώ να ζητήσω χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ tovenito, θα μπορούσα να σας κάνω αυτόγραφον τατουάζ εις το στήθος, ωστόσο εν όψει του γάμου μας προτιμώ να ανταλλάξουμε τατουάζ αιωνίας πίστεως όπως η Πάμελα Άντερσον και ο Τόμμυ Λη (εντάξει, όχι ακριβώς αιωνίας, αλλά λέμε):
    εκείνη έκανε τατουάζ το όνομά του επί του δακτύλου της και εκείνος το όνομά της επί του πέους του:
    http://molly.kalafut.org/misc/tattoo-split.html
    Διαλέξτε.

    Επίσης σας απαντώ εδώ για σχόλιον που κάνατε εκεί: τις απαντήσεις σας στο ερωτηματολόγιον του Προυστ τις είχα δει και μάλιστα σκέπτομαι να απαντήσω και εγώ (βεβαίως μετά από τις απαντήσεις μου δεν θα λέγεται πλέον "του Προυστ").

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ apos, εσείς μη μου μιλάτε για το Νεπάλ, διότι εκεί είχαμε φαινόμενον σφαγής της βασιλικής οικογενείας από τον διάδοχον του θρόνου:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Nepalese_royal_massacre

    Τα 'χω πάρει το τελευταίο διάστημα με τον μπάρμπα μου, τον Ιωάννη ΣΤ', και ώρα είναι να πάρω κι εγώ κανένα καλάσνικοφ.
    Ωστόσο διστάζω, διότι δεν ξέρω πώς θα εκληφθεί η ενέργειά μου από τις Αγορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σας ευχαριστώ, αλλά 4 ιστολόγια ως Στέφανος Μάξιμος (συν το παλιό με το ψευδώνυμο, που βλέπω ότι το συνεχίζετε) δεν είναι υπερβολή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι να σχολιασω τωρα; Βαζεις πολλα θεματα μαζεμενα και αποσυντονιζομαι η διακοπουσα!!!!

    φοραω τη μαντιλα μου και βαζω λιγο baywatch να στανιαρω με τον Μιτςςςςς

    ποια την χεζει την Παμελα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Με συγχωρείτε, αλλά θα πρέπει να αναγνωρίσετε ότι ο Μιτς είναι εντελώς '80s και '90s, ενώ η Πάμελα παραμένει διαχρονική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το παραδεχομαι, αλλά εμενα ο Μιτς με εφτιαχνε και οχι η παμ!

    sorry, δεν ειμαι λεσβία...(ακόμη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας