Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Μια νύχτα στο Μουσείο


Μαθαίνω ότι η Ιουλία Αλεξανδράτου (αγαπημένη του παρόντος ιστολογίου) πέρασε μια νύχτα εις το Πολεμικόν Μουσείον με τον ναύτην Ζαγορίτη (προφανώς η γνωστή ρήσις πρέπει να διορθωθεί διότι πλέον εκτός από καράβι σέρνει και ναύτην).
Φήμαι ωστόσο λέγουν ότι η Ιουλία επεσκέφθη το Μουσείον, διότι θα συμμετάσχει αφιλοκερδώς ως έκθεμα περιοδικής εκθέσεως (η έκθεσις έχει θέμα "Πολεμικό ναυτικό και γυμνό"). Εις την έκθεσιν θα προτάξουν γενναίως τα στήθη τους όλα τα μοντέλα που έκαναν εξώφυλλον εις το Νίτρο (το οποίον άλλωστε είναι και εκρηκτική ύλη - ουδέν είναι τυχαίον), διά να τονισθεί το υψηλόν πολεμικόν φρόνημα των Ελλήνων. Η Ιουλία συγκεκριμένως, ως μαθαίνομεν, θα ποζάρει με την πίπα του Ποπάυ εις το στόμα (δι' αυτό και προηγήθηκαν εξαντλητικαί πρόβαι εις τους κοιτώνας και τον χώρον σταθμεύσεως του Μουσείου). Η πόζα που θα έχει κατά την διάρκεια της εκθέσεως παρουσιάζεται εις το τελευταίον εξώφυλλον του περιοδικού, με την διαφοράν ότι, επειδή δεν είχε πρόχειρην πίπαν, ετοποθέτησε εις την θέσιν της το δάκτυλόν της.
Χορηγοί της εκθέσεως είναι οι Leon and Marietta.

Ειμί Κωνσταντίνος ο μουσειολόγος και άρτι ωλοκλήρωσα.

2 σχόλια:

  1. Άραγες, τι ζωντάνεψε εκείνη τη νύχτα στο Μουσείο με τη Τζούλια και τον Μάκη;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν νομίζω να ζωντάνεψε κάτι. Άλλωστε η Ιουλία είχε πάρει πόζα που εξέφραζε τον εσωτερικόν της πλούτον - δηλαδή νεκράν φύσιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας