Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Κορώνα στο κεφάλι του

Τας τελευταίας ημέρας δεν εδημοσίευσα τίποτα εις το ιστολόγιόν μου, διότι ευρισκόμουν εν Σπέτσαις διά να παρακολουθήσω τας προετοιμασίας του γάμου του Νικολάου και της Τατιάνας Μπλάτνικ - εδώ μπορείτε να διαβάσετε την συγκλονιστικήν ιστορίαν της και εδώ την περιπετειώδη γνωριμίαν του ζεύγους. 
Αφού ξυπνήσετε από την ανάγνωσιν, οφείλω να σας ενημερώσω ότι πήγα απρόσκλητος. Ο μπάρμπας μου ο Ιωάννης ΣΤ' δεν μιλιέται με τον τέως βασιλέα της Ελλάδος Κωνσταντίνον Γλυκοβουργικόν, διότι ισχυρίζεται πως είναι απόγονος των Παλαιολόγων, άρα και διεκδικητής του θρόνου του μπάρμπα μου -επίσης είναι γαλαζοαίματος, εξαδάκτυλος, αόρατος και βγάζει φωτιές από το στόμα. Ο μπάρμπας μου βέβαια παραιτήθη από τον θρόνον, αλλά δεν σταματά να θεωρεί πως είναι ο νόμιμος κάτοχός του -και εγώ, ο πρωτονοβελισσιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, ο μοναδικός του διάδοχος. (Παρένθεσις: ο Νικόλαος που παντρεύεται και καλεί τόσον κόσμον έχει άραγε τόσον μεγάλον τίτλον; Όχι, αν με αμφισβητεί, εγώ δέχομαι να καθίσουμε να τους μετρήσουμε να δούμε ποιος τον έχει πιο μεγάλο.)
Αλλά επειδή προέχει η ενημέρωσις των αναγνωστών μου, απεφάσισα να επισκεφθώ τας Σπέτσας ινγκόγκνιτο. Διά να περάσω απαρατήρητος, εφόρασα κάτι διακριτικόν, ώστε να μην κινώ υποψίας: εντύθην Κωνσταντίνος Κανάρης και προσέγγισα το νησί επάνω εις πυρπολικόν -εις τας ερωτήσεις θα απαντούσα ότι έρχομαι διά την Αρμάτα των Σπετσών καλεσμένος της Μπουμπουλίνας, εις το σπίτι της οποίας και εφιλοξενήθην. Η φιλόξενος Λασκαρίνα με ξενάγησε εις το νησί και έτσι πέσαμε επάνω εις τους μελλονύμφους που έκαναν βόλτα με casual ένδυμασίαν των 15000 ευρώ (το κομμάτι).
Ως με επληροφόρησε η φίλη μου η Λασκαρίνα, η αφρόκρεμα της ευρωπαϊκής αριστοκρατίας και το αφρόγαλον της ελληνικής θα δώσουν το παρόν εις τον γάμον. Η βασίλισσα Ελισάβετ εδήλωσε πως θα παρευρεθεί διότι το 'χει τάμα να δει τον Νικόλαον γαμβρόν, δι' αυτό και θα ανέβει τα σκαλιά του Αγίου Νικολάου Σπετσών με τα γόνατα. Λέγεται ότι "φαβορί να τραγουδήσει είναι ο Έλτον Τζον" -προφανώς δεν έχει γίνει ακόμη ο τελικός του μουσικού διαγωνισμού (αν θέλετε να κερδίσει ο Έλτον πατήστε το 1...). Αρχικώς είχε προταθεί να τραγουδήσει εις τον γάμον ο Κωνσταντίνος Βήτα, αλλά η πρότασις απεσύρθη, διά να μην επέλθει σύγχυσις με τον Κωνσταντίνον Β' (τον τέως) και αρχίσει ο λαός να (ζητω)κρα(υγ)άζει λάθος πρόσωπον. Επίσης ο Δήμαρχος Σπετσών, ο οποίος φαίνεται να έχει πάρει πολύ ζεστά το θέμα, θα παραθέσει δεξίωσιν διά τους υψηλούς καλεσμένους (πάνω από 1.80 δηλαδή, επομένως η βασίλισσα Ελισάβετ θα φάει πόρτα). Πολιτικώς έξυπνη κίνησις η δεξίωσις, ομολογώ, αφού εν όψει δημοτικών εκλογών πρέπει να εξασφαλίσει τα ψήφια του Καρόλου, της Καμίλας και του Χουάν Κάρλος, ωστόσο δεν ξέρω αν θα μπορέσει ο ίδιος να παρευρεθεί, διότι είναι απασχολημένος με κάτι υποθεσούλας του.
Θα επανέλθω, αφού παρακολουθήσω τον γάμον από τας γιγαντοοθόνας μαζί με όλους τους βασιλείς της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής (καθόλου σικ, αλλά τουλάχιστον θα μπορούμε να το γυρίσωμεν εις το μουντομπάσκετ, αν βαρεθώμεν). Οι μπίρες πάντως θα είναι δωρεάν (προσφορά του Δημάρχου).
Υ.Γ.: Αντί δώρων, το ζεύγος θα δεχτεί προσφοράς διά το ίδρυμα Άννα-Μαρία -διεθνής αποκλειστικότης: αναφέρεται εις τον ιστότοπον ότι μέλος του δ.σ. του ιδρύματος είναι και ο χιπ-χόππερ Σπύρος Μεταξάς

Ειμί Κωνσταντίνος ο βλαχοδήμαρχος και διοργανωτής γάμων, δεξιώσεων, βαπτίσεων, στέψεων και παιδικών πάρτι και (π)άρτι ωλοκλήρωσα.

7 σχόλια:

  1. Mετρ άρον άρον επέστρεψα για να προλάβω τους βασιλικούς γάμους. Ντύνομαι Μπουμπουλίνα και θα σας δω στο λιμένα. Θα κρατώ πυροτεχνήματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή είσθε τρε σικ, προτείνω να ντυθείτε Κέλη (ουχί Κελεκίδου -Γκρέης Κέλη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχαχαχα

    Εισαι τρελος!!!! τελος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αβάδιστη, ουχί, προτιμώ "Rear Window" διά αποκλειστικάς φωτογραφίας του εγκλήματος.

    Coula, διατί το λέτε αυτό; Προσεγγίζω με νηφαλιότητα και αντικειμενικότητα όλας τας καυτάς ειδήσεις (εκτελούνται και παραγγελίες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εντάξει μετρ θα είμαι μια σοσιαλιτέ, πλουσία και απαστράπτουσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ξέρω αν το πληροφορήθηκες φίλτατε Κωνσταντίνε, αλλά η οσονούπω νύφη μας μαγειρεύει καταπληκτικό ... αυγολέμονο. Τάδε έφη πρίγκηπας Νικόλαος. Αχ αυτές οι ξένες! Ξερά τα 'χουν τα χέρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας