Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Η εφεδρική λίστα της Τατιάνας

Επανέρχομαι σήμερον εις το καυτόν θέμα του γάμου του Νικολάου μετά της Τατιάνας, τον οποίον, όπως γνωρίζετε, παρακολουθώ εκ του σύνεγγυς.
Μαθαίνω λοιπόν ότι αρκετοί προσκεκλημένοι την κάνουν σιγά-σιγά με διαφόρους προφάσεις: ο Χουάν Κάρλος δεν θα παραστεί λόγω προβλημάτων υγείας (το μάθαμε τώρα...), ο πρίγκιπας Φεντερίκο της Δανίας είναι σε Ολυμπιάδα στη Σιγκαπούρη (υπάρχει επίσης και διαγωνισμός σούσι εν Ιαπωνία, για πιο μακριά), άγνωστον ακόμη παραμένει τι θα κάνει η βασίλισσα Ελισάβετ και ποιος ξέρει τι πρόφαση θα βρουν και έτεροι -σιγά μην πάνε να δουν τον γάμο από γιγαντοοθόνην και να φάνε εις  ροτόντα των 10 ατόμων εις κτήμα ονόματι "Κούτση", λες και είναι καλεσμένοι εις γαμήλιον γλέντι εις κέντρον του 35ου χιλιομέτρου Εθνικής Οδού Καλαμάτας-Τριπόλεως. Δεν είναι τυχαίον ότι κουμπάροι θα είναι τα αδέλφια του γαμβρού και της νύφης, γιατί υπήρχε ο κίνδυνος να την έκανε την τελευταία στιγμή και ο κουμπάρος και να μην γινόταν τελικώς ο γάμος.
Η λίστα της Τατιάνας όμως πρέπει να γεμίσει. Και αναγκαστικώς, διά να είναι σίγουρη, πρέπει να στραφεί εις εγχωρίους εστεμμένους ή -έστω- ευγενείς. Θα βοηθήσω την μέλλουσαν πριγκίπισσαν προτείνοντάς της μερικούς υποψηφίους:
1) Η βασίλισσα της πρωινής ζώνης Ελένη Μενεγάκη
2) Η βασίλισσα της μεσημεριανής ζώνης Τατιάνα Στεφανίδου
3) Η βασίλισσα της νύχτας Ζωζώ Σαπουντζάκη
4) Η βασίλισσα της πίστας (ουχί, δεν θα κάνω φθηνόν αστεϊσμόν με εστεμμένην) Ιουλία Αλεξανδράτου 
6) Ο βασιλιάς της Μυκόνου Δημήτριος Σταρόβας
7) Η λαίδη του ελληνικού μας τραγουδιού Άντζελα Δημητρίου
8) Η πρώην αντιδήμαρχος Πειραιά βαρόνη Βίκυ Λέανδρος
9) Η Δούκισσα Νομικού
10) Η Δούκισσα (η παλιά, η σκέτη)
12) Η κόμισσα Βανέσα Κώστα Πομπόνη (tv persona(;), παρουσιάστρια και συνεργάτις της Ιουλίας Αλεξανδράτου)
Αν έχετε άλλους υποψηφίους, βοηθήσατε την Τατιάναν και θα τους ανταλλάξει με καλεσμένους εις τον γάμον σας -ή τα επόμενα βαφτίσια, αν είσθε ήδη παντρεμένοι.

Ειμί Κωνσταντίνος ο λίσταρχος και άρτι ωλοκλήρωσα.

4 σχόλια:

  1. Αν προστεθεί στη λίστα και ο υπεράνω όλων βασιλιάς της νύχτας και της μέρας Φλωρινιώτης, ειμαστε κομπλέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω πως έχετε δίκιον: καλόν είναι να υπάρχει ο Φλωρινιώτης εις τον γάμον, διά να αντικαταστήσει τον Έλτον Τζον (δεν μπορεί, κάτι θα πάθει κι αυτός). Είναι νομίζω ενδυματολογικώς ό,τι έχομεν πιο κοντά εις τον συμπαθή Βρετανόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να μην ξεχνάμε, επίσης, το Μαρμαρωμένο βασιλιά και το βασιλιά της σκόνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητόν ysterografo, τους συγκεκριμένους τους εσκέφθην και εγώ, αλλά δεν τους συμπεριέλαβον λόγω τεχνικών δυσκολιών:
    1)Η λίστα περιλαμβάνει μόνον ζωντανούς και πρόχειρους διά την τελετήν, ενώ τον Μαρμαρωμένον Βασιλιά πρέπει πρώτα να τον βρούμε, έπειτα να τον ξεμαρμαρώσωμεν, μετά να τον φέρωμεν εις τας Σπέτσας από την Κόκκινην Μηλιάν που θα κυνηγάει τους Τούρκους κτλ. -αφήνω δε κατά μέρος ότι διά τον τέως θα είναι λίαν ανεπιθύμητος (όπως είναι και ο μπάρμπας μου) ως ακόμη ένας διεκδικητής του βυζαντινού θρόνου.
    2)Ο βασιλιάς της σκόνης (εκτός του ντουμανίου που θα εσήκωνε και θα ελέρωνε το ολομέταξον νυφικόν) παρουσιάζει το πρόβλημα ότι είναι συγκρότημα και θα εδημιουργούντο παρεξηγήσεις με άλλους καλεσμένους που εκλήθησαν μεμονωμένοι -επίσης, διά λόγους ασφαλείας, το όπλα ως τα σπαθιά (έστω και ξύλινα) απαγορεύονται εις την τελετήν.
    Διά να σας προλάβω, εσκέφθην και άλλους υποψηφίους, ως τον συγγραφέα Βασίλην Βασιλικόν, αλλά φαντάστηκα ότι, αν και εκ πρώτης όψεως φαίνεται βασιλικότερος του βασιλέως, λόγω αριστερών καταβολών δεν θα είναι ιδιαιτέρως υπερήφανος διά το ονοματεπώνυμόν του. Επίσης τον εισαγωγέα ηλεκτρικών ειδών "Βασιληάς Α.Ε." αλλά πρώτον, το γράφει με "ήτα" και δεύτερον, ως τι θα κληθεί; Ως ο βασιλιάς της σκούπας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας