Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Να σου δώσω μια συμβουλή;


Ο Έλλην πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου περιτριγυρίζεται από συμβούλους: σύμβουλοι διά την οικονομίαν, διά το κράτος, διά τα εξωτερικά, διά τα εσωτερικά, διά το πρωθυπουργικόν γραφείον, διά το πρωθυπουργικόν μπάνιον, διά πάσαν νόσον και διά πάσαν μαλακίαν (κυριολεκτικώς και μεταφορικώς). Δεν είναι ασύνηθες: όλοι οι ηγέτες έχουν συμβούλους, αλλά ο δικός μας το παρακάνει.
Αρχικώς είχε δύο ορόφους με μονίμους συμβούλους ήδη από το 2005 (χμ, τι διαβάζω εδώ; Η Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία ξεκίνησε ως συνεργάτης του Δημ. Αβραμόπουλου, είναι, λέει, "εργασιομανής, απαλλαγμένη από πολιτικές βλέψεις" -τώρα βέβαια που είναι υπουργός "οι στόχοι της είναι διαφορετικοί"). Εν συνεχεία πήρε διαφόρους γνωστούς και αγνώστους (και νομπελίστας διαθέτομεν και προέδρους ΜΚΟ και επικεφαλής ινστιτούτων και καθηγητάς του Χάρβαρντ -απ' όλα διαθέτομεν) και προσφάτως ανακοίνωσε την μεταγραφήν του πρώην Ιταλού υπουργού Τομάζο Πάντοα Σκιόπα, ο οποίος έχει εις το ενεργητικόν του μεγαλειώδη επιτεύγματα. Και δεν έφταναν όλοι τούτοι, αλλά ήρθαν προχθές και άλλοι είκοσι νοματαίοι.
Καραβάνια συμβούλων μεταναστεύουν πλέον εις την Ελλάδα, γεγονός που επιτείνει το μεταναστευτικόν πρόβλημα της χώρας. Η Frontex έχει δηλώσει πως αδυνατεί να προστατεύσει τα σύνορα της χώρας από την εισβολήν των συμβούλων. Η κυβέρνησις καταβάλλει τεραστίας προσπαθείας διά την υποδοχήν τους και έχει διαμορφώσει ειδικά ΚΥΣ (Κέντρα Υποδοχής Συμβούλων) εις σουίτας του Grande Bretagne και του Saint George Lycabettus που έχει επιτάξει, αι οποίαι ωστόσο δεν πληρούν ούτε τους στοιχειώδεις κανόνας (δεν έχουν ακόμα τζακούζι).
Πάντως αι αεροπορικαί εταιρείαι ήδη σκέφτονται να δημιουργήσουν νέας γραμμάς: Αθήνα-Βοστώνη (πτήση ανά μία ώρα) και Αθήνα-Στοκχόλμη (ανά μισάωρο). Επίσης υπάρχει η σκέψις να επεκταθεί η γραμμή δύο του Μετρό (η κόκκινη, διότι είμεθα και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς) μέχρι το Λονδίνον διά την διευκόλυνσιν των μετακινήσεων των συμβούλων.
Με τον τρόπο τούτο ο Έλλην πρωθυπουργός στέλνει το μήνυμα εις την νέαν γενιάν να μεταναστεύσει: λέγει "πηγαίνετε εις το εξωτερικόν, μπείτε εις πανεπιστήμια, ΜΚΟ, ινστιτούτα (πολιτικής ανάλυσης, στρατηγικών μελετών, αισθητικής, καλλονής κτλ.) και μετά θα σας επαναφέρω ως συμβούλους -εφόσον έχετε ξένην υπηκοότηταν και ξένον ονοματεπώνυμον, εξυπακούεται".
Ο Πρωθυπουργός νομίζει λοιπόν ότι έχει βρει την συνταγήν της σίγουρης επιτυχίας. Αν πάντως ζούσε ο Ρούζβελτ και ο Πρωθυπουργός μας τον προσελάμβανε ως σύμβουλον, θα μάθαινε ότι "υπάρχουν τόσες γνώμες όσες και ειδικοί". Βεβαίως, θα μου πείτε, ο Ρούζβελτ είχε κι αυτός συμβούλους, αλλά τουλάχιστον μπορούσε να πάρει και καμάν απόφασιν μόνος του. 
Και επειδή είμαι της αντιλήψεως "πες το μ' ένα τραγούδι", αφιερώνω εις τον Πρωθυπουργόν μας και τους συμβούλους του το ακόλουθον άσμα από τον νέον δίσκον της Laurie Anderson "Homeland":


Ειμί Κωνσταντίνος ο ειδικός και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.: Η Laurie Anderson παρουσίασε εις το Ηρώδειον το 2007 άσματα που θα περιλαμβάνονταν τρία χρόνια μετά εις τον τελευταίον της δίσκον, αλλά σιγά, δεν είναι και ο Bocelli, για να τύχει καμιάς σπουδαίας διαφημίσεως... Αφήστε δε που είναι και ολίγον τι εξωγήινη: είναι η πρώτη καλλιτέχνις-συνεργάτις της NASA. Μήπως να την καλέσωμεν ως σύμβουλον διά το διαστημικόν μας πρόγραμμα;

13 σχόλια:

  1. Πεστα Κον....Καν...
    Εφερε λεει στο γραφειο του εναν 25χρονο διανοια....εγινε τόσος ντόρος όσος και όταν ο Ψινάκης έκανε πλαστική και το δήλωσε δημόσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τον 25χρονον δεν γνωρίζω. Πάντως μου δώσατε ιδέα να προτείνω και άλλους συμβούλους εις τον Πρωθυπουργόν μας:
    http://www.men24.gr/html/ent/842/ent.78842.asp
    (Για υπουργόν Υγείας προτείνω τον 7χρονον χειρουργόν. Αφήνω δε κατά μέρους ότι είναι σε καλόν δρόμον -και αυτός!- για την εύρεσιν του φαρμάκου κατά του καρκίνου...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φτηνά τη γλιτώσαμε με μόνο 20. Αρχικά ο σχεδιασμός ήταν για 300. Και άκουγα στο ραδιόφωνο ότι είναι απολύτως φυσιολογικό και ότι σε άλλες χώρες έχουν πράγματι πάρα πολλούς. Και σκέφτομαι ότι ναι έχουν αλλά είναι και πολλοί. Δεν νομίζω να συγκρίνονται τα 11 εκατομμύρια της Ελλάδας με τα 70 της Γαλλίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ηθικόν δίδαγμα: λεφτά υπάρχουν!

    Καλημέρα ~ Καλή εβδομάδα, ΚΚ! :))


    ΥΓ. Κωνσταντίνε, είσθε θρασύς! Εμπλέκετε την πτωχήν, άσημον Laurie με τους... γκουμουτσόβραχους(sic) της μουσικής!!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδή μάλλον προχειροδουλειά ήτο η παρούσα ανάρτησις, θα προσθέσω δύο πρωτοσέλιδα κυριακάτικων εφημερίδων της 29/08/2010 (μα γιατί γράφω κι εγώ πριν διαβάσω;):
    "Πρώτο Θέμα" σχετικώς με τον 25χρονον σύμβουλον που αναφέρει η Coula (http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=78859) -opengov μυρίζομαι διά την πρόσληψίν του- και "Παρόν" σχετικώς με πληροφορίες περί 500 συμβούλων (δηλαδή ούτε καν 300, Coffeemug!): http://www.paron.gr/v3/new.php?id=58088&colid=37&catid=34&dt=2010-08-29%200:0:0 -εντάξει, δεν είναι και οι πυλώνες της εγκρίτου δημοσιογραφίας, αλλά και ποιος είναι θα μου πείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε όχι, αυτό δεν το πιστεύω! Το διαβάλλετε το παιδί. Με την αξία του προσλήφθηκε και το ξέρετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εσένα γιατί δεν σε είχα διαβάσει? Καλώς σε βρήκα :)Δε θα γράψω για τον ΓΑΠ, είναι μακράν ο πιο βαρετός πρωθυπουργός αυτής της χώρας εδώ και δεκαετίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητή Ντρουσίλα, ξέχασα να σας απαντήσω εις το "λεφτά υπάρχουν". Δεν υπάρχουν ακριβώς λεφτά, ωστόσο υπάρχει κάτι έτι καλύτερον -θα δημοσιεύσω αποκλειστικάς πληροφορίας αργότερον μέσα εις την σημερινήν ημέραν.
    Coffeemug, το παιδί-θαύμα προφανώς ανήκει εις τους πρωθυπουργικούς συμβούλους που όντως κάνουν θαύματα: είναι αόρατοι (το παιδί ψάχνει ήδη για μεταπτυχιακόν εις την Λόντραν).
    Pink_Fish, καλώς ήρθατε. Γιατί δεν με είχατε διαβάσει, δεν το γνωρίζω. Διαβάστε με τώρα -ίσα που προλαβαίνετε, διότι ο καιρός γαρ εγγύς. Ο ΓΑΠ πάντως είναι πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωσις πρωθυπουργού: είναι τόσο ικανός που όχι μόνο κάνει ό,τι του λέει το ΔΝΤ, αλλά βάζει και άλλους (συμβούλους), για να του δείξουν πως θα τα εκτελεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. φαντασου να μην ειχε και συμβουλους το παιδι, α ρε μαργαριτα α-ρε-μαργαριτα τζιμανια εβγαλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μεγαλειότατε, φρονώ ότι οι δομικές αλλαγές τις οποίες ευαγγελίζονται οι κρατούντες θα επικεντρωθούν στην μετατροπή του νεοελληνικού επαγγελματικού θέσφατου γιατρός-δικηγόρος-δημόσιος υπάλληλος, στο μίνιμαλ "σύμβουλος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το παιδί (ο 25χρονος εννοώ -αν εννοούσα τον Πρωθυπουργόν θα έλεγα το παιντί) τελικώς δεν θα συμβουλεύσει (θα μείνει εις το πατροπαράδοτον "δικηγόρος"). Και μαζί του δεν θα συμβουλεύει ούτε η μέντοράς του (http://bit.ly/9Y91PN).
    Αγαπημένοι μου αναγνώσται, τα θερμά μου συγχαρητήρια! Ήδη φάγαμε τους 2. Μας μένουν άλλοι 498.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. for oman national day 2017 details. here i share some links :)

    best site


    oman event site


    click here

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας