Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Cake Mousse


Υπερηφάνως το παρόν ιστολόγιον δύναται να αυτοαναγορευθεί ως το "ιστολόγιον που ποτέ δεν κοιμάται" (αγγλιστί: the blog that never sleeps). Και τούτο διότι ενημερώνει τους αναγνώστας του δι' όλας τας νέας ειδήσεις που συγκλονίζουν τον κόσμον -τας οποίας βεβαίως σχολιάζει καταλλήλως.
Σήμερον θα μας απασχολήσει η είδησις ότι το γνωστόν μοντέλον Κέιτ Μος προσέλαβε κυνηγόν φαντασμάτων λόγω μίας ξαφνικής πλημμύρας εις το σπίτι της -υπό την επήρεια κοκός ή ουχί, τούτο δεν διευκρινίζεται εις το άρθρον. Αν και περαιτέρω πληροφορίαι δεν δίδονται, υποθέτομεν ότι η Καιτούλα θα καλεί διά τα ηλεκτρολογικά σαμάνον της Σιβηρίας, διά τα ξυλουργικά χειρομάντην, διά τας τηλεπικοινωνίας τσίφτισσαν τσιγγάναν τουρκογύφτισσαν χαρτομάντισσαν ταρώ, διά τον καθαρισμόν πισίνας μελλοντολόγον αναγνώστην κρυσταλλίνης σφαίρας με κληρονομικόν χάρισμαν κ.ο.κ.
Έχει παρελθόν όμως η Καιτούλα με τα υδραυλικά και τους κυνηγούς φαντασμάτων: προ τριετίας είχε περάσει διά υδραυλικόν τον νυν Πρωθυπουργόν της Αυτής Μεγαλειότητος Δαβίδ Κάμερον, ο οποίος δίδει μάχην με το φάντασμα του ελλείμματος (την τελευταίαν στιγμήν μάλιστα κατόρθωσε να μην κόψει το γάλα από τα πεντάχρονα εις τα σχολεία της Μ. Βρετανίας), ενώ αι επιδόσεις του εις την εξωτερικήν πολιτικήν είναι τοιαύται, ώστε πολλοί ξένοι ηγέται νομίζουν πλέον ότι δεν συνομιλούν με τον Δαβίδ, αλλά με φάντασμα κάποιου διασήμου βρετανού προκατόχου του -ως τον συνονόματόν του Δαβίδ Λόυδ-Τζόρτζ ή τον Ουίνστον Τσόρτσιλ.
Κατόπιν των παραπάνω, δύο συμπεράσματα προκύπτουν: α) η Καιτούλα προσέλαβε τον γνωστόν κυνηγόν φαντασμάτων Δαβίδ Κάμερον, διά να της επιδιορθώσει τα υδραυλικά και β) το ότι ο Δαβίδ ως πρωθυπουργός έχει λανθασμένον επαγγελματικόν προσανατολισμόν το εγνώριζεν η Καιτούλα προ ετών. Άλλωστε, ως λέγει ο σοφός λαός, από τζάνκι, από μικρόν και από τρελόν -και από τον Κωνσταντίνον Καντακουζηνόν- μαθαίνεις την αλήθειαν.

Ειμί Κωνσταντίνος ο ghostbuster και άρτι ωλοκλήρωσα.

3 σχόλια:

  1. Mετρ διαβάζοντας τον τίτλο πίστεψα πως επρόκειτο δια συνταγήν μαγειρικής τέχνης. Φευ! Ητο καλλιτεχνικο-πολιτικό απαύγασμα. Σας συγχαίρω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ως μετρ δικαιούμαι να έχω μέτρ-ιους τίτλους, ωστόσο ο συγκεκριμένος επιτελεί τας κάτωθι λειτουργίας: 1) κάνει λογοπαίγνιον με το ονοματεπώνυμον της μονδέλας, 2) παραπλανεί τον αναγνώστην, διότι αν έβαζα κάτι σχετικόν με τον Δαβίδ Κάμερον θα έχανα μερικάς χιλιάδας από τους αναγνώστας μου (ευτυχώς διαθέτω εκατομμύρια από δαύτους, ως είναι προφανές) και 3) ανεζητούσα όντως κάποιαν συνταγήν διά τίτλον. Εσκέφθην το "τουρλού", διότι μπλέκω τους αγαπημένους μου τομείς (πολιτική-επιστήμη-τέχνη) αλλά έν επιδόρπιον είναι, νομίζω, πιο σικ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mετρ με παρεξηγήσατε. Τον βρήκα εκπληκτικόν.
    Τρε σικ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας