Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Να το αφήσω;

Κοιτάζοντας τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει με τον προϋπολογισμόν:
Ο Ελεύθερος Τύπος γράφει για 7,1 δισ. ευρώ νέους φόρους, η Καθημερινή και η Ναυτεμπορική για 6,7 δισ., η Απογευματινή για 5,3 δισ. όπως και η Αυριανή και το Βήμα (η Ημερησία, όπως και η Νέα Κρήτη, πιο ακριβείς, κάνουν λόγον για 5,31 δισ. - αν και νομίζω ότι τους ξέφυγε ένα εικοσάλεπτον), την στιγμήν που η άλλη εφημερίς του ΔΟΛ, Τα Νέα, ομιλούν για πρόσθετους φόρους 2,7 δισ. Τέλος η Αλήθεια της Καρδίτσης το ρίχνει εις το 2,6 δισ. (μήπως θα μας δώσουν κιόλας;)
Το συμπέρασμά μου είναι ότι αφενός οι νέοι φόροι κυμαίνονται μάλλον αναλόγως της εγγύτητος της εφημερίδος εις την Κυβέρνησιν (αν και Απογευματινή και Βήμα δεν συνδυάζονται ευκόλως) και αφετέρου ότι το ποσόν είναι τελικώς αδιάφορον, διότι είμεθα ευρείς (αγγλιστί large). Άλλωστε μπροστά εις το χρέος των 330 δισ. αυτά είναι χρήματα που φθάνουν-δεν φθάνουν για τα στιλό που θα χρησιμοποιηθούν για να υπολογισθεί πού ακριβώς και πόσο χρωστάμε.
Επειδή δεν βγάζω άκρην, θα περιμένω το δελτίον ειδήσεων του Star για να μάθω την αλήθειαν για τον προϋπολογισμόν. Μέχρι τότε ας απολαύσωμεν το πρωτοσέλιδον της Espresso.

Ειμί Κωνσταντίνος ο πρωτοσέλιδος και άρτι ωλοκλήρωσα.

5 σχόλια:

  1. σάματις (αγγλιστί ;) θα βγάλουμε άκρη;
    βλέποντας και κάνοντας και οι φόροι και τα φπα (φιλικά πηδιόμαστε ακόμα).

    ναι,όντως τρομερή η παίχτρια του μπιγκ μπράδερ. να φανταστείς πρώτη έπεσα στην πισίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και δε τα φηνεις
    θα μας γαμησουνι τσι φοροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και δε το αφήνεις; Ο καθενας ο,τι γουστάρει δηλώνει!

    Μηπως μπορουμε να το ψαξουμε;

    :)))

    φιλιά πολλά Κον Καν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας μην μας πιάνει ταραχή με τέτοιες λεπτομέρειες .Να μας έρθει μια και καλή.Καλησπέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, το θέμα ουδόλως μας επηρεάζει, διότι "ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος". Επομένως θα επρότεινα νέους φόρους 330 δισεκατομμυρίων, για να ξεχρεώσουμε τον επόμενον χρόνον και από το 2012 να πάμε διακοπές (μας χαλάνε τα σχέδια οι Μάγια, αλλά είπαμε, εμείς θα μεταναστεύσουμε εις τον Σείριον).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας