Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Ο συνέλληνας

Ύστερα από το αναγκαίον διάλειμμα, επανέρχομαι εις τον σχολιασμόν υποψηφίων της τοπικής αυτοδιοικήσεως. Μετά τον Βασιλάκη, ήρθε η σειρά του κυρίου Κυριάκου Βελόπουλου, υποψηφίου περιφερειάρχου Κεντρικής Μακεδονίας (δεν το κατάλαβα αυτό; Κεντρική; Δηλαδή υπάρχει και Απόκεντρη και, αν ναι, πού βρίσκεται; Στα Σκόπια μήπως; Καταγγέλλω σκοτεινά σενάρια συνωμοσίας).
Κοιτάζω την ιστοσελίδα του υποψηφίου και αναρωτιέμαι ποιος είναι εις την φωτογραφίαν: το φωτοκατάστημα (αγγλιστί photoshop) είχε τρελά κέφια την ημέραν που τον έφτιαχνε. Έπειτα το σύνθημα "Καθαρά χέρια - Καθαρές ιδέες - Καθαρές λύσεις" πιο πολύ εις συνεργείον καθαρισμού θα εταίριαζε, αλλά περί ορέξεως... Πάμε εις το βιογραφικόν: προσπερνούμε το δακρύβρεχτον "γεννήθηκε στη Γερμανία" από "αγροτική οικογένεια προσφύγων" και πάμε εις το επάγγελμά του: δημοσιογράφος με τηλεοπτικάς εκπομπάς εις τας οποίας καλούσε τους συνέλληνας να αγοράσουν τα βιβλία του και το περιοδικόν του "Ελληνόραμα" (συνέλληνες είμεθα, διότι μετέχουμε της αυτής ιδιότητος: το αίμα μας είναι διαφορετικόν από των άλλων, αφού κυκλοφορεί εντός μας ο Ιχώρ ο οποίος το 2011 θα ενεργοποιήσει το ελληνικόν DNA και θα γίνουμε 100 εκατομμύρια). Επειδή η ιστορία είναι το φόρτε του κυρίου Βελόπουλου (έχει γράψει τα μπεστ-σέλλερ "Ελλήνων Μυστικά" και "Ελλήνων προϊστορία"), θα παρουσιάσω μερικά εξώφυλλα από το περιοδικόν, το οποίον ανταγωνίζεται επαξίως το American Journal of Archaeology:
1) Τεράστια προσωπογραφία εις την Ακρόπολιν (καλά, μην μου πείτε ότι δεν την βλέπετε. Γκαβοί είσθε;!). Να υπενθυμίσω εδώ ότι εντός της Ακροπόλεως ευρίσκεται ακόμη ένας Παρθενώνας (εδώ εις το 02:40), οπότε τζάμπα φωνάζουμε για τα Ελγίνεια: μπορούμε να ανατινάξουμε τον Παρθενώνα και να βρούμε τον δίδυμόν του που θα έχει όλα τα αξεσουάρ του πλήρη και άφθαρτα και ας κάνουν μετά ό,τι θέλουν με την παλιατζούραν τους οι Άγγλοι. Και μην ξεχνούμε ότι προσφέρεται δωρεάν με το τεύχος αφίσα του Μεγάλου Αλεξάνδρου (από την τελευταίαν του φωτογράφισιν διά γνωστήν μάρκαν εσωρούχων, να υποθέσω;)
2) "Ufo στην Ελλάδα; Ή μήπως επιτεύγματα υψηλής τεχνολογίας;" - επειδή, όπως λέει εις το βίδεο πιο πάνω, το περιοδικόν δεν έχει σχέσιν με ουφολογίας και άλλας ανοησίας, αλλά είναι επιστημονικόν.
3) "Τα μαντεία ως τηλεπικοινωνιακά κέντρα της Αρχαιότητας". Είναι γνωστόν τούτο από επιστημονικάς μελέτας. Η Πυθία, παραδείγματος χάριν, ήτο εφοδιασμένη με εταιρικήν σύνδεσιν, ώστε να μιλά με τον Απόλλωνα χωρίς χρέωσιν, ενώ η Δωδώνη είναι γνωστόν ότι φημιζόταν για το σήμα-καμπάνα της (η ιερή βελανιδιά της ήτο εις την πραγματικότητα μεταμφιεσμένη παράνομη κεραία). Ακολουθεί προσφορά πακέτων: α) Μαντείον Δελφών, πακέτον Delforall: περιλαμβάνει απεριόριστες κλήσεις σε ελληνικούς αριθμούς (περιλαμβάνει και τους αριθμούς όσων το DNA δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμη), 120 λεπτά δωρεάν βιντεοκλήσιν προς τον Σείριον και 30 δωρεάν διακτινισμούς/μήνα, β) Μαντείον Δωδώνης, πακέτον Dodonplay: περιλαμβάνει απεριόριστες κλήσεις με όλους τους θνητούς συνέλληνες, 180 λεπτά δωρεάν κλήσεις προς Όλυμπον και 60 λεπτά δωρεάν τηλεδιασκέψεως με τον ημίθεον της επιλογής σας.

Πέραν όμως της συγγραφής, ο κύριος Βελόπουλος είναι και επιτυχημένος τουρ-οπερέιτορ, όπως μας πληροφορεί το βιογραφικόν του: "Οργάνωσε «Οδοιπορικά» στους αρχαιολογικούς χώρους της Βεργίνας, Πέλλας και Λευκαδίων εν είδει προσκυνήματος στην κοιτίδα των Αρχαίων Μακεδόνων" και επίσκεψιν "στους Έλληνες στην Κάτω Ιταλία και Σικελία (Μεγάλη Ελλάδα), το Πάσχα του 1996". Θέλω να κλείσω ταξίδιον προς τον αστερισμόν του Λαγωού (7 διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή σε ξενοδοχείον πέντε αστέρων και ξενάγησιν από ντόπιον ξεναγόν, που εννοείται πως μιλά αποκλειστικώς ελληνικά): να χρησιμοποιήσω την φόρμαν επικοινωνίας του;
Κατόπιν της μεγαλειώδους προσφοράς του εις τον Ελληνισμόν, οι ψηφοφόροι της Μακεδονίας εξέλεξαν τον κύριον Βελόπουλον βουλευτήν - ουχί όμως του ΠΑΣΟΚ, μέλος του οποίου ήτο έως το 1990, όπως μαθαίνω, αλλά του ΛΑΟΣ. Μπορεί πλέον να μην έχει δικήν του εκπομπήν, αφού είναι βουλευτής, αλλά εμφανίζεται (καθημερινώς!) ως καλεσμένος εις την εκπομπήν "Ελληνιστί". Βέβαια η λαμπρή αυτή καριέρα υπονομεύεται από ορισμένους που τον κατηγορούν για διάφορα, από σχέσεις με την Χρυσήν Αυγήν μέχρι και χρηματισμόν, ενώ άλλοι τολμούν να υπαινιχθούν ακόμη και εξαπάτησιν των συνελλήνων!
Επειδή όμως είναι υποψήφιος περιφερειάρχης, ας δούμε τι προτείνει διά την Μακεδονίαν μας: επί παραδείγματι, για τον νομόν Ημαθίας προτείνει ανάπτυξιν βασιζομένη εις τον πυλώνα του τουρισμού και συγκεκριμένως μέσω του θρησκευτικού, του εσωτερικού και του ιστορικού τουρισμού... Να σχολιάσω το πολιτικόν όραμα του τουρ-οπερέιτορ ή να το αφήσω;
Επιπλέον, επιλέγει με προσοχήν τους συνεργάτας του: ήδη έχει ανακοινωθεί η υποψηφιότης της δεσποινίδος Νικολέτας Σερέτη, της 21χρονης φοιτητρίας της Κτηνιατρικής και κόρης του άσου του ΠΑΟΚ Πασχάλη Σερέτη. Προφανώς λόγω της ειδικότητός της επελέγη η νεαρά και ουχί διά να τραβήξει ψηφοφόρους του ΜΠΑΟΚ (το συγκεκριμένον ΛΑΟφιλές ιστολόγιον εις το οποίον παραπέμπω, είναι επίσημον όργανον του υποψηφίου ή το διαχειρίζονται απλώς αγνοί Μακεδόνες;)
Συμβουλή προς τους αναγνώστας του ιστολογίου μου: να παρακολουθείτε τας εξελίξεις, διότι το σύστριγγλον Βελόπουλου-Ψωμιάδη προμηνύεται απολαυστικόν!

Ειμί Κωνσταντίνος ο συνέλληνας και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.1: Θα ήθελα να ενημερώσω το ΛΑΟφιλές κοινόν ότι δεν θα ασχοληθώ με έναν άλλον υποψήφιον που ισχυρίζεται ότι έχει μαζί του τον κόσμον του ΛΑΟΣ, τον Νομάρχην κύριον Παναγιώτην Ψωμιάδην, διότι θεωρώ ότι είμαι λίγος, για να τον πιάσω εις το στόμα μου και διότι θα χρειαζόταν ένα ολόκληρον ιστολόγιον αφιερωμένον μόνον εις εκείνον. Επίσης δεν θα σχολιάσω τον υποψήφιον του ΛΑΟΣ (και της Νέας Δημοκρατίας δευτερευόντως) για τον Δήμον της Αθήνας, τον κύριον Νικήτα Κακλαμάνη, για δύο λόγους: ο πρώτος είναι ότι τα έχουν πει καλύτερα πολλοί και πολύ (ενδεικτικώς το ποίημα "Ομέρ Πριόνης" και το άρθρον της Ευφροσύνης Δοξιάδη εις την Lifo). Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ο Δήμαρχος πρέπει να είναι τυφλός για να μην βλέπει τι γίνεται γύρω του (αλλιώς δεν εξηγείται τόση υπερηφάνεια για το έργον του - "το ποιο;" πετάγεται ως συνήθως ο μπάρμπας μου ο Ιωάννης ΣΤ'). Και αρχή του παρόντος ιστολογίου είναι να μην σχολιάζει ανθρώπους με φυσικάς αδυναμίας (αν αναλογιστεί μάλιστα κανείς τι μαθαίνουμε για τον χώρον της Υγείας και εις τον οποίον ούτε άκουσε ούτε είπε τίποτα για την διαφθοράν και τας σπατάλας, όταν ήτο Υπουργός, μάλλον πρέπει να είναι και κουφός και μουγγός).
Υ.Γ.2: Μπόνους βίδεο με όλους τους αγαπημένους του παρόντος ιστολογίου (Κυριάκος Βελόπουλος, Βάσια Λόη, Τζούλια Αλεξανδράτου):

11 σχόλια:

  1. Μήπως, εν τέλει, να απαιτήσομεν την κάθοδον εις τον πολιτικόν στίβον του Κωνσταντίνου Παλαιόλογου;
    Τόσα εξωγήινα όντα εις τα ψηφοδέλτια των κομμάτων μου προκαλούν τρόμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην το γελάτε, αγαπητέ άσωτε, διότι, αν διαβάσει κάποιος που δεν ζει εντός Αθηνών την ιστοσελίδα του (http://www.athina-poli-zois.gr/), θα νομίσει ότι η ποιότητα ζωής είναι ανωτέρα αυτής της Στοκχόλμης και της Γενεύης μαζί.

    Αγαπητή pastaflora, οι ουφολόγοι υποψήφιοι είναι απεσταλμένοι από τον Σείριον προκειμένου να μας σώσουν. Υπάρχει σχετικόν δοκουμένδον:
    http://www.youtube.com/watch?v=tLapuW-1maU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kανενα λιγοτερο γνωστο σουργελο θα δουμε να φιγουραρει στο καντακουζηνιο μεγαλειο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητή tzagalagabugu, ολόκληρη Νικολέτα Σερέτη σας έχω, δεν σας αρκεί; Τι θέλετε, τον υποψήφιον δήμαρχον Λέσβου κύριον Βουνάτσον (http://www.laikienotita.gr/), ο οποίος έχει δηλώσει ότι "ο μόνος τρόπος για να συνεγερθεί το έθνος και ο λαός είναι η επικείμενη σύγκρουση με την Τουρκία. Είναι ο πόλεμος"; (http://www.iospress.gr/mikro1996/mikro19961221.htm)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πφφφφφ τα εχω βαρεθει ηδη τα τεμαχια.
    Ας κανω μια προταση.
    Παραλλαγη τυπου where are they now.
    Ως παλιος θα ξερετε καλυτερα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητή tzagalagabugu, η διδασκαλία μέσω του ιστολογίου μου γίνεται με θεματικάς ενότητας - μετά τους υποψηφίους ακολουθούν οι καλύτερες βυζαντινές οικογένειες. Το εξάμηνον τούτο δεν περιλαμβάνει την πρότασίν σας (εκτός αν με το "where are they now" αναφέρεσθε εις απογόνους των Κομνηνών και των Παλαιολόγων, αν και νομίζω ότι έχετε κατά νουν μάλλον την Τζοβάνα Φραγκούλη και τον Γεώργιο Κατσιφάρα). Θα την εξετάσω όμως διά το μεταπτυχιακόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα περιμενω με υπομονη το next term εξοχοτατε!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μεγαλειότατε,
    Με στεναχωρείτε, ολόκληρος αυτοκράτορας και να μην γνωρίζεται την αυτοκρατορία!!!! Αλλά τι να πρωτοκάνετε και εσείς; Η Μακεδονία χωρίζεται στα τρία.
    Α) Η Κεντρική Μακεδονία που αποτελείται από τους νομούς Χαλκιδικής, Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Θεσσαλονίκης.
    Β) Η Δυτική Μακεδονία που αποτελείται από τους νομούς Φλώρινας, Γρεβενών, Καστοριάς και Κοζάνης και
    Γ) Η Ανατολική Μακεδονία την οποία κολλάμε με τη Θράκη σε μία περιφέρεια που αποτελείται από τους νομούς Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ροδόπης και Ξάνθης.
    Υ.Γ. Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας. Παρουσιάζοντας το βιογραφικό του κου Βελόπουλου, με πείσατε… δεν θα πάω να ψηφήσω!!!
    Καλή σας μέρα και τα σέβη μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα τον ψοφήσουμε κι αυτόν...μην μου ανησυχεις αγαπητέ και απολαυστικε Kon Kan μου!

    @Άσωτος γιος
    το έργο του Κακλαμάνη (το ποιο;) : εξαιτιας του εσπασα πόδι..να πάει να ψοφήσει!

    Καλημερα σας μερα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητή tzagalagabugu, ίσως next term, αλλά ώς τότε πρέπει να παρακολουθείτε τα μαθήματα, γιατί θα παίρνω απουσίας!

    Αγαπητή mariw (βορειοελλαδίτισσα, έτσι; αυτό θα πει να είσαι γνωστός εις το πανελλήνιον!), την γνωρίζω την γεωγραφίαν της περιοχής, απλώς διαπιστώνω για ακόμη μίαν φοράν σατανικήν συνωμοσίαν από σκοτεινά κέντρα, τα οποία ο κύριος Βελόπουλος εννοείται πως θα πατάξει.

    Αγαπητή (Cou)Coula, δεν φταίει ο Κακλαμάνης για το ατύχημά σας: ο Ναρσής ή ο Βελισσάριος φταίνε (δεν γνωρίζω εις τον δρόμον ποίου ιουστινιάνειου στρατηγού είπατε ότι εσπάσατε το πόδι σας), που δεν φροντίζουν τους δρόμους τους. Ο Δήμαρχος ούτε και γι' αυτό έχει αρμοδιότητα, όπως άλλωστε και για ό,τι κακόν συμβαίνει εις αυτήν την πόλιν (βασικά, αν καταλαβαίνω καλώς, αρμοδιότητα έχει μόνον για τον "Αθήνα 9,84", που κοστίζει 17,5 εκατομμύρια ευρώ: http://www.paron.gr/typologies/?p=5342)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας