Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Της γούνας μου μανίκι...

Με νέους μπελάδες (λαϊκιστί μεγάλο μανίκι) είναι αντιμέτωπος ο ελληνικός λαός. Η απειλή προέρχεται από την Εκκλησίαν αυτή τη φορά. Ο Αρχιεπίσκοπος κύριος Ιερώνυμος έγραψε: "Το καθήκον μας σήμερα είναι διπλό. Εχουμε χρέος να εργασθούμε δυναμικά για τον επανευαγγελισμό του λαού μας και την αναβάθμιση της ενορίας και των κληρικών μας. Και, ταυτοχρόνως, να σηκώσουμε τα μανίκια -πρώτοι οι Αρχιερείς- και να δραστηριοποιηθούμε στην αρωγή του λαού μας με έργα και συγκεκριμένες προσφορές". Δεν ξέρω αν κρύβει κάποιον οικονομικόν άσον εις το μανίκιόν του, αλλά, επειδή αυτό το "να σηκώσουμε τα μανίκια" έχει ήδη εφαρμοσθεί με καταπληκτικήν επιτυχίαν, θα επρότεινα εις τον Αρχιεπίσκοπον να κρατήσει τα μανίκια κάτω για το καλό του Έθνους. Άλλωστε Αρχιερεύς με σηκωμένα μανίκια δεν είναι καθόλου σικ (γαλλιστί), μπορεί όμως πολύ εύκολα να γίνει σικ (αγγλιστί) - έχει χαλάσει ο καιρός και θα κρυώσουν οι υπέργηροι Αρχιερείς μας. 

Και μερικαί ερωτήσεις: 
1) Με σηκωμένα τα μανίκια, τόσα μανικετόκουμπα των Αρχιερέων τι θα απογίνουν; 
2) Δεν διεκρινίζει: αναφέρεται εις μανίκια με μανικοκόλλησιν ή με ρεγκλάν;
3) Αντί να ασχολείται με μανίκια και κουμπιά, μήπως καλύτερα να αλλάξει άποψιν για την φορολόγησιν της Εκκλησίας και να δώσει κατιτίς παραπάνω;

Ειμί Κωνσταντίνος ο ράφτης και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.: Επειδή σήμερα γίνεται λόγος για κάθε είδους μανίκια, ιδού η λύσις εις τα οικονομικά προβλήματα.

7 σχόλια:

  1. να σηκωσουν τα μανικια και να δωσουν την εκκληστιαστικη περιουσια ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να δώσουν τα μανικετόκουμπα!!! Με τόσο χρυσό όλο και κάτι θα γίνει!

    Αν θυμάμαι καλά, κάποτε, κάποιοι ιερείς πρόσφεραν τον χρυσό της εκκλησίας για να σωθεί η χώρα. Και επειδή μου είπαν ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται, περιμένω με αγωνία την επανάληψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στα λόγια όλοι είναι καλοί!

    Σιγά μην σηκώσουν τα μανίκια! Δε το ρισκάρουν να δείξουν τι φοραανε από κάτω!!!

    Ελα να βλεπω χερια να μπαινουν στη παντελόνα και να δίνουν κανα φράγκο λέμε!


    Ειμι η εν χριστώ Αδελφή Coula και άρτι ωλοκλήρωσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mετρ προτείνω την υιοθέτηση μανικιού 3/4 (ήτοι στη μέση του βραχίονος) τα οποία είναι τρε σικ.
    Συνδυάζονται με γάντι (ακόμη πιο σικ)και ανάταση του μέσου (πιο σικ δε γίνεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μην ασχολεισαι με την εκκλησια ζωντοβολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητοί άσωτε, mariw και (Cou)Coula, εις το άρθρον του κλαίγεται πως το 96% της εκκλησιαστικής περιουσίας έχει ξοδευθεί και έχει απομείνει μόνον ένα 4% (προφανώς αναφέρεται εις εποχάς κατά τας οποίας τα πάντα σχεδόν εν Ελλάδι ανήκαν εις την Εκκλησίαν: αν π.χ. κάνει κανείς έλεγχον τίτλων ακινήτων εν Αθήναις και το πάει όσο πίσω γίνεται, θα διαπιστώσει ότι όλη η Αθήνα ανήκε κάποτε εις την Μονήν Πετράκη - νοσταλγεί μήπως εποχάς δουλοπαροικίας;). Ε, με αυτό που λέγει, δεν νομίζω να καίγονται και πολύ να δώσουν τίποτα παραπάνω, πέρα από το απαιτούμενον διά τας εντυπώσεις. Επίσης να κάνω μίαν παρατήρησιν: γιατί οι παπάδες πρέπει να πληρώνονται από κωδικόν του Προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας; (περισσότερα στοιχεία εδώ: http://nespa.pblogs.gr/2010/03/diamartyria-gia-thn-forologia-ths-ekklhsias.html)

    Αγαπητή αβάδιστη, ναι! Αυτή είναι η εικών συγχρόνου Αρχιερέως. Φαντάζομαι εννοείτε χειρόκτιον (λαϊκιστί γάντι) δερμάτινον με τρύπες.

    Αγαπητέ Ανώνυμε, θα ασχολούμαι, διότι εις τον καισαροπαπισμόν είμαι το 1/2, ήτοι ο Καίσαρ. Ακούς εκεί "ζωντόβολο" εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος... (μπάρμπα Ιωάννη ΣΤ', μήπως είσαι εσύ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μετρ σας μάλωσαν!
    Το μανίκι ονομάζεται λαϊκιστί και τρουά καρ.
    Οσο δια το χειράκτιον (το αγνοούσα είναι αλήθεια) το βλεπα σε κάτι πιο φεμινιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας