Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Τα Νόμπελ του Κωνσταντίνου

Την προηγουμένην εβδομάδα η Επιτροπή των βραβείων Νόμπελ ανεκοίνωσε τους νικητάς διά το έτος 2010. Είναι περιττόν να είπω ότι η Επιτροπή ήτο πουλημένη (ακριβή τιμήν δεν γνωρίζω). Μόνον εις το παρόν ιστολόγιον θα μάθετε ποιοι έπρεπε να πάρουν τα αντίστοιχα βραβεία, διότι μόνον εγώ είναι αδύνατον να πουληθώ ποτέ (ουχί διότι είμαι τόσο ηθικός, αλλά διότι η αξία μου είναι τέτοια όσο και το χρέος της Ελλάδος και κανείς δεν θα μπορέσει να το πληρώσει - αν πάντως βρεθεί αγοραστής, είμαι πρόθυμος να δωρίσω τον εαυτόν μου εις την Ελλάδα).

1. Νόμπελ Φυσικής: Άγιος Πειραιώς Σεραφείμ "για την αποστομωτικήν απάντησίν του εις τον Στήβεν Χώκινγκ, η οποία αποδεικνύει όχι μόνον ότι είναι δυνατόν να ζει κανείς εις μαύρην τρύπαν, αλλά ότι μπορεί να είναι και ο ίδιος μαύρη τρύπα".

2. Νόμπελ Χημείας: Τζούλια Αλεξανδράτου "για την πρωτοποριακήν εφαρμογήν της σιλικόνης, εκτός του στήθους, και εις τον ανθρώπινον εγκέφαλον".

3. Νόμπελ Ιατρικής: Από κοινού εις τον Δήμαρχον και ιατρόν κ. Κακλαμάνη "για την προσφοράν του εις την Δημοσίαν Υγείαν της Αθήνας" και εις τον υποψήφιον και μέλλοντα Αντιδήμαρχον Πολιτισμού κ. Ψινάκη "για την προσφοράν του εις την ψυχικήν υγείαν των κατοίκων της Ελλάδος".

4. Νόμπελ Οικονομίας: Αντώνης Σαμαράς "για την ικανότητά του να μηδενίζει ελλείμματα".

5. Νόμπελ Λογοτεχνίας: Τηλέμαχος Χυτήρης "για την τομήν του εις την ελληνικήν ποίησιν" (άλλο ποίημα εδώ)

6. Νόμπελ Ειρήνης: Βίκυ Καγιά "για τις απεγνωσμένες προσπάθειές της να ανεβάσει τα νούμερα της εκπομπής της διδάσκοντας πολιτισμόν".

Η τελετή απονομής θα γίνει εις το ανάκτορον του αυτοκρατορικού διαδόχου Κωνσταντίνου.
Αντί στεφάνων παρακαλώ να κατατεθεί το ποσόν υπέρ αποσβέσεως του δημοσίου χρέους (από τα 300+ δισεκατομμύρια έχουμε ήδη μαζέψει εντός ενός έτους το 1/100.000, δηλαδή σε 100.000 χρόνια θα έχομεν μηδενίσει το χρέος! Να παραδώσει τώρα ο κύριος Σαμαράς το Νόμπελ του εις τον κύριον Πετσάλνικον, που εισήγαγε τον θεσμόν).

Ειμί Κωνσταντίνος το μέλος της Επιτροπής Νόμπελ και άρτι ωλοκλήρωσα.

5 σχόλια:

  1. Δεν χρειάζεται νέον βραβείον: κατά πρώτον, βραβείον του είναι η αγάπη του λαού και, κατά δεύτερον, έχει ήδη βραβευθεί από τους προϊσταμένους του: http://konstantinoskantakouzinos.blogspot.com/2010/09/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγαλειότατε, μα ούτε ένα Νόμπελ στο Χάρη Σιανίδη. Διάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σερί, οι αδικημένοι των φετινών βραβείων μπορούν να ελπίζουν εις μίαν μελλοντικήν βράβευσιν. Άλλωστε υπάρχουν εναλλακτικαί: βραβεία όσκαρ, σεζάρ, αρίων, χρυσά βατόμουρα, καβλί (http://www.kavlifoundation.org/kavli-prize).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο Άγιος Πειραιώς το πήρε με το σπαθί του το νόμπελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας