Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Λεό ντε Λίμπα

Προ δεκαημέρου απέθανε η εξαίρετη αυστραλή κολορατούρα σοπράνο Joan Sutherland. Ως φόρον τιμής παρουσιάζω το ακόλουθον βίδεο, εις το οποίον τραγουδά την γνωστήν άριαν από την όπεραν Lakmé του Léo Delibes "Où est la jeune Hindoue" (ελληνιστί: "Πού είναι η νεαρά Ινδή;" - εις ελευθέραν μετάφρασιν: "Πού 'χει πάει; Το κρεβάτι κάθε βράδυ με ρωτάει, πού 'χει πάει;"):



Βεβαίως η καημένη η Τζόαν έφυγε με τον καημόν ότι ποτέ δεν κατάφερε να τραγουδήσει όπως η μεγίστη των σοπράνο, η αμερικανίς Florence Foster Jenkins (αν και είναι δύσκολον να κατηγοριοποιηθεί, θα την χαρακτήριζα και τούτη κολορατούρα με το πρώτον "ο" γραμμένον με ωμέγα). Απολαύσατέ την εις την καλυτέραν  (έως σήμερα) εκτέλεσιν (κυριολεκτικώς τε και μεταφορικώς) της αυτής(;) άριας (προσοχή: εις την έναρξιν μην μπερδευτείτε! Δεν χτυπά ο συναγερμός κάποιου οχήματος εις την γειτονιάν σας):



Σημείωσις: Λέγω ότι πρόκειται για την καλυτέραν εκτέλεσιν "έως σήμερα", διότι δεν ξέρω αν θα επιληφθούν εις το μέλλον Έλληνες καλλιτέχναι, όπως ο Εθνικός Σταρ, η Τζούλια Αλεξανδράτου, η Σάσα Μπάστα, η Στέλλα Μπεζαντάκου και πολλοί άλλοι (ων ουκ έστιν αριθμός...)

Ειμί Κωνσταντίνος ο σοπράνος και άρτι ωλοκλήρωσα.

6 σχόλια:

  1. με αυτό τον καημό έφυγε η Sutherland. Επίσης έφυγε με την κατάρα της Soula αλλά αυτό είναι μια άλλη μεγάλη ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εις ποίαν Σούλαν αναφέρεσθε; Εις την σοπράνο Σούλαν Παρασσίδην; Εις την ταινίαν "Σούλα Έλα Ξανά"; Εις την Σούλαν Δανέζη (http://www.youtube.com/watch?v=I63i2E57kBc); Ή εις την Σούλαν Δέλλιου (http://www.youtube.com/watch?v=G9i2C5WQoks);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. την Soula ενα φίλο μου φαντάρο βασικά κει πρώην μέγιστο μπλόγκερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @mahler...xaxaxa με αποτελειωσες

    @Kon Kan... μην ακουσει για οπερες ο mahler απευθειας να εμφανιστει!

    Καληνυχτααα αααα αααααα αααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ mahler, προφανώς ζούμε παραλλήλους βίους: έχω κι εγώ έναν φίλον, πρώην μέγιστον μπλόγκερ, την Matina (http://mattinamandarinaki.blogspot.com/) - αυτή με εισήγαγε εις την μπλογκόσφαιραν και με οδήγησε εις την σημερινήν κατάντιαν...

    Αγαπητή (Cou)Coula, αν το σχόλιόν σας κρύβει παράπονον, τότε θα πρέπει να κάνω δι' εσάς αφιέρωμα εις την Αλεξίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ναι αλλά η Matina δεν κάνει στρατιωτικό στον Έβρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας