Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Έκτακτον ανακοινωθέν: την Πέμπτη η στέψις του Ιωάννου ΣΤ'

Σύμφωνα με την τουρκικήν εφημερίδα Milliyet, πανικός επικρατεί εις την γείτονα χώραν, διότι "η Τουρκία είναι υπό κατάληψιν της Ελλάδος". Ο Τούρκος πρωθυπουργός μάλιστα βρίσκεται ήδη αιχμάλωτος εν Αθήναις: έπεσε εις την παγίδα της ελληνικής κυβερνήσεως, η οποία τον εκάλεσε δήθεν για να υπογράψει συμφωνία για την κλιματική αλλαγή εις την Βουλιαγμένην. Μετά λοιπόν την μπινιάν της συμφωνίας της Βάρκιζας, ιστορική θα μείνει η νεοτέρα μπινιά της συμφωνίας της Βουλιαγμένης.
Κατόπιν των παραπάνω επικρατεί αναβρασμός εις τα Παλάτιά μας. Ο μπάρμπας μου, ο Ιωάννης ΣΤ', είναι έτοιμος να ξαναστεφθεί (έχει βεβαίως ήδη στεφθεί τρεις φορές, αλλά μία τέταρτη δεν τον χαλάει καθόλου). Έχει ήδη κλείσει για την Πέμπτην την Αγια-Σοφιά και τον Πατριάρχην, ώστε να μην προλάβουν άλλοι επίδοξοι διεκδικηταί του θρόνου, όπως ο δήθεν απόγονος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, ο συνονόματος τέως βασιλεύς της Ελλάδος Γλύξμπουργκ και το ελληνικόν σόι του - ούτε να σκεφθώ δεν θέλω την Μαρί Σαντάλ και την Τατιάνα Μπλάτνικ εις τον θρόνον μας... Αυτό όμως που κυρίως φοβόμαστε είναι μήπως εμφανισθεί κανένας μαρμαρωμένος βασιλιάς και διεκδικήσει το στέμμα. Γι' αυτό ο μπάρμπας μου εις την τελετήν θα έχει δίπλα του και έναν επαγγελματικόν κόφτη μαρμάρου για ώρα ανάγκης. Η επιλογή της ημέρας (28η Οκτωβρίου) δεν είναι τυχαία: το ΟΧΙ εις την ιταλικήν εισβολήν του 1940 θα αντικατασταθεί πλέον από το ΝΑΙ εις το στέμμα του 2010 (ο μπάρμπας μου έχει αποφασίσει να αφήσει τον πρωθυπουργόν να το πει, αφού του αρέσει τόσο πολύ και σ' όλα λέει ΝΑΙ).
Προσκλήσεις δυστυχώς δεν προλαβαίνουμε να τυπώσουμε, αλλά θα είναι παρόντες όλοι οι εστεμμένοι (για να μας προσκυνήσουν προφανώς). Παρακαλούνται οι αναγνώσται του παρόντος ιστολογίου να παρευρεθούν εις το κοσμοϊστορικόν γεγονός, διότι χρειαζόμεθα τουλάχιστον 462 ανθρώπους για τα 400 σήμαντρα και τις 62 καμπάνες.
Αναμένω με αγωνίαν να (ξανα)στεφθεί βασιλεύς και αυτοκράτωρ Ρωμαίων ο Ιωάννης ΣΤ', μπάς και πάρω και εγώ σειράν...

Ειμί Κωνσταντίνος ο υποψήφιος αυτοκράτωρ και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.: Η ανάρτησις της εφημερίδος Μιλιέτ αναφέρεται εις την ήτταν της Τουρκίας εις διαδικτυακόν παίγνιον στρατηγικής, γεγονός που προκαλεί ρίγη ευφορίας και αισθήματα εθνικής ανατάσεως εις τας ελληνοφρόνους ιστοσελίδας.

4 σχόλια:

  1. ρίγη ευφορίας και αισθήματα εθνικής ανατάσεως νιωθω και γω καθως σε διαβαζω....
    θα μαι κει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ άσωτε, πείτε μου μέχρι πόσας καμπάνας μπορείτε να δονήσετε, για να ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καμπάνα ή σήμαντρο ;Και τι φοράμε σε όλα αυτά όταν έχουμε μόνο τζιν στην ντουλάπα.Άγχος.Καλησπέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το σήμαντρον δυστυχώς απαιτεί απασχόλησιν δύο χειρών, οπότε μόνο ένα σήμαντρον μπορώ να σας δώσω. Σχοινιά καμπανών όμως όσα θέλετε. Καλά, τήβεννον δεν έχετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας