Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Διακαναλική

Απόψε ο πρωθυπουργός δίδει διακαναλικήν συνέντευξιν εις επτά δημοσιογράφους ισαρίθμων τηλεοπτικών σταθμών. Λίγες ώρες πριν από την συνέντευξιν, ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός εξασφάλισε και σας παρουσιάζει μερικάς από τας ερωτήσεις που θα τεθούν από κάθε σταθμόν:

Alter: 
1) Εργαζόμενη μητέρα με σύζυγον συνταξιούχον με αναπηρία 76,5% και τρία ανήλικα τέκνα (δύο αγόρια και ένα κορίτσι), 19.342 ένσημα και διαδοχική ασφάλιση με 12 χρόνια εις το πρώην ΤΕΒΕ και 10 εις το ΙΚΑ πότε θα βγει εις την σύνταξιν και πόσην σύνταξιν θα πάρει;
2) Εθεάθησαν δύο φωτεινά μπλε αντικείμενα πάνω από το χωριό Κάτω Αγριλιά Πρεβέζης. Πώς θα επηρέασει το παράξενον τούτο φαινόμενον τας εκλογάς;

Mega: 
1) Τι έχετε να δηλώσετε για τα εγκαίνια του νέου νοσοκομείου που δημιουργήθηκε με την πρωτοβουλίαν της πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της Ουνέσκο και προέδρου του Ιδρύματος Ελπίδα, κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη;
2) Ταιριάζει το εστραγκόν εις τα ραβιόλια με σπανάκι;

Ant1:
1) Πότε σκοπεύετε να τιμήσετε εις ειδικήν τελετήν τους πρωταθλητές του Πανελληνίου;
2) Πιστεύετε ότι η αποχώρησις της Ηλέκτρας από το Next Top Model ήταν σωστή;

Alpha:
1) Πιστεύετε ότι πρέπει να υποτιτλίζεται ο Γιάννης ο κρητικός εις το Big Brother;
2) Πότε θα σας καλέσει ο Πέτρος Κωστόπουλος, ώστε να γίνει 100% η εκπομπή του αμερικανικόν αντίγραφον;

Star:
1) Ποιο από τα τρία νέα τραγούδια της Άννας Βίσση σας αρέσει περισσότερο;
2) Τι φόρεσε η Δέσποινα Βανδή εις την πρεμιέραν της;

Σκάι:
1) Πόσα κιλά διοξείδιον του άνθρακα παράγετε κάθε μέρα;
2) Τι πιστεύετε πως έφταιξε τελικά και συνετρίβη η πτήσις 542 από Ναϊρόμπι προς Κουάλα Λουμπούρ;

ΕΡΤ:
1) Ποίαι αι εντυπώσεις σας από την έκθεσιν τέχνης εις το Ίδρυμα Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού και με ποίον ποσόν θα το επιχορηγήσετε; (σ.σ.: Στηρίζω την οικογένειάν μου, όπως αντιλαμβάνεσθε!)
2) Ποία πιστεύετε ότι ήσαν τα κίνητρα της διώξεως των Ναϊτών Ιπποτών από τον βασιλιά της Γαλλίας Φίλιππον τον Ωραίον;


Την ακόλουθον ερώτησιν ήθελαν όλα τα κανάλια να την θέσουν και γι' αυτό συμφωνήθηκε να ρωτήσουν οι δημοσιογράφοι εν χορωδία, μόλις ο κύριος Πεταλωτής πει "τρία" (ένα... δύο... τρία):
ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ Ο ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΩΣΑΤΕ ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;

Ειμί Κωνσταντίνος ο διακαναλικός και άρτι ωλοκλήρωσα.

9 σχόλια:

  1. Θαρρω εξοχοτατε πως το γαπ ζηλεψε την δοξα σας και μας απευθυνει λογο.
    Κατι σαν βυζαντιο χωρις την δοξα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσυπογράφω τας ερωτήσεις της ΕΡΤ υπογραμμίζοντας το φλέγον ζήτημα της δίωξης των Ναϊτών Ιπποτών. Ποία η θέσις του Ζακ ντε Μολέ εις την σενδόνην του Τορίνο;

    Πιες: Ταιριάζει όντως το εστραγκόν εις τα ραβιόλια με σπανάκι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητή tzagalagabugu, όπως θα διαπιστώσατε, δεν είναι τόσον καλός όπως εγώ εις τα διαγγέλματα (όχι ότι είναι καλός εις οτιδήποτε άλλον). Η έλλειψις ιδιαιτέρων μαθημάτων με τον Πατριάρχην Φώτιον είναι φανερά.

    Αγαπητή pastaflora, είδατε ότι απέφυγε να απαντήσει για τας διώξεις των Ναϊτών. Εξεταστική Επιτροπή τώρα! Ελπίζω τουλάχιστον να απαντήσει εις την συνέντευξιν που δίδει τώρα εις τον Σκάι ο επίτιμος του ΠΑΣΟΚ (κατά την προφητικήν έκφρασιν της Μαλβίνας), κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος φημολογείται ότι ήτο γραμματεύς εις την δίκην των Ναϊτών και άναψε πρώτος την πυράν επί της οποίας εκάηκε ο Ζακ Ντε Μολέ.

    Με την ευκαιρίαν να τονίσω ότι οι συνεπείς μελετηταί του έργου μου γνωρίζουν ότι έχω υποσχεθεί ήδη από την πρώτην ανάρτησιν μου (http://konstantinoskantakouzinos.blogspot.com/2010/06/retrospective-vol-1-2010.html) καυτάς αποκαλύψεις περί των Τευτόνων Ιπποτών. Είμαι εις διαδικασίαν μελέτης των "Tabulae Ordinis Theutonici" (http://books.google.com/books?id=0qxAAAAAcAAJ&printsec=frontcover&hl=el#v=onepage&q&f=false) και θα επανέλθω με συγκλονιστικά δοκουμέντα περί των Γερμαναράδων. Δι' όσους απορούν με τας γνώσεις μου, θα τους ενημερώσω ότι ήμουν απεσταλμένος του μπάρμπα μου, του αυτοκράτορος Ιωάννου ΣΤ', εις την Ευρώπην, διά να πουλήσω κάτι περσικά χαλιά που του είχαν φέρει δώρον από την Βαγδάτην, αλλά τα είχε ήδη διπλά. Εις την Ευρώπην συνήντησα διαφόρους περιέργους τύπους: τον Φίλιππον ΣΤ' τον Τυχερόν (http://en.wikipedia.org/wiki/Philip_VI_of_France), γνωστόν και ως Γκαστόνε (http://en.wikipedia.org/wiki/Duck_family_(Disney)#Gladstone_Gander) και τον Aedh mac Aedh Breifneach Ó Conchobair (http://en.wikipedia.org/wiki/Aedh_mac_Aedh_Breifneach_Ua_Conchobair), βασιλιάν του Κόννατ, εν Ιρλανδία - εκεί χρειάστηκε να μείνω έναν χρόνον (1342) μέχρι να μάθω να προφέρω το όνομα του βασιλέως, αλλά όταν το έμαθα ο βασιλιάς είχε αντικατασταθεί από τον Aedh mac Tairdelbach Ó Conchobair (http://en.wikipedia.org/wiki/Aedh_mac_Tairdelbach_Ua_Conchobair), οπότε έπρεπε να μάθω το όνομα του νέου βασιλέως αλλά και τούτος εντός του αυτού έτους 1342 αντικαταστάθηκε από τον Ruaidri mac Tairdelbach Ó Conchobair (http://en.wikipedia.org/wiki/Ruaidri_mac_Tairdelbach_Ua_Conchobair) !!!

    Αλλά περί Δυτικού Μεσαίωνος, Ναϊτών, Τευτόνων, Κόννατ καθώς και το πώς προεκάλεσα τον Εκατονταετή Πόλεμον όταν επώλησα ταυτοχρόνως το ίδιο χαλί εις τον βασιλέα της Γαλλίας και τον ομόλογόν του της Αγγλίας εις προσεχείς αναρτήσεις.
    Υ.Γ.: Ο Φίλιππος ο Ωραίος πάντως το τιμούσε το εστραγκόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγω πάντως θα τον ρωτούσα:
    Μα πόσο καραγκιόζης εισαι;;;;

    Χτες ειδα λιγο αλλα προτιμησα να διαβασω κανα βιβλιο μετα.

    πφ βαρετος ο πρωθυπουργός αυτης της διεφθαρμενης χωρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητή Coula, όντως Καραγκιόζης ο βασιλεύς της διεφθαρμένης χώρας του Κόννατ (εις αυτόν αναφέρεσθε, φαντάζομαι). Κι εγώ χθες διάβασα ένα εύπεπτον βιβλίον για να με πάρει ο ύπνος, το "Tabulae Ordinis Theutonici" (δεν έπρεπε να θυμηθώ τους Ιππότας, γιατί συνήθως κολλάω με τέτοια θέματα και θα σας γονατίσω από εδώ και πέρα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λίγο είδα.. Η χαλαρή ατμόσφαιρα στο γραφείο με τους δημοσιογράφους γύρω γύρω θύμιζε πάντως κάτι από επεισόδιο του "Κάτι ψήνεται", με τον Γιωργάκη οικοδεσπότη της ημέρας.
    Οι ερωτήσεις του alter με πέθαναν στο γέλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. θετικο ειν αι οτι οι ελληνες του γυρισαν την πλατη σε ακροαματικοτητα
    αν επαιζε το νησι στο μεγκα δε θα τον εβλεπε κανεις
    γιωργακη τα μαθες τα νεα?
    σε πηραμε χαμπαρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητή Πασχαλίτσα, φαντάζομαι ότι γελάσατε με τας ερωτήσεις που ετέθησαν και όχι εις τας δικάς μου. Τι να γίνει... ουδέν γελοιότερον της πραγματικότητος...

    Αγαπητέ άσωτε, αυτό που κρατάμε όλοι από την συνέντευξιν είναι ότι έγινε η αιτία να χάσουμε ένα επεισόδιον από το Νησί. Αλλά θα τα πούμε εις τας εκλογάς... Μαααυυυρροοο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οχιρεπουστημου...Εγινε διακαναλική???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας