Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

咖啡与文 (ελληνιστί: καφές με τον Ουέν)

Η επίσκεψις του Κινέζου πρωθυπουργού Ουέν Τζιαμπάο στρέφει προσωρινώς την προσοχήν του αυτοκρατορικού διαδόχου Κωνσταντίνου Καντακουζηνού εις το κοσμοϊστορικόν τούτο γεγονός.
Επειδή όμως πάντα φροντίζω διά το φιλοσοφικόν υπόβαθρον κάθε αναρτήσεως, θα ήθελα πρώτα να ενημερώσω την εκλεκτήν μου πελατείαν ότι ο Κομφούκιος, ύστερα από διωγμόν από το καθεστώς του Μάο, επιστρέφει εις τον προσκήνιον και μάλιστα εις την θέσιν του Μαρξισμού. Λέγεται μάλιστα ότι υπάρχουν σήμερα 3 εκατομμύρια απόγονοι του Κομφούκιου και η οικογένειά του είναι η μεγαλυτέρα εις την Κίνα (χμ, για να το ψάξω λίγο μήπως είμαι κι εγώ απόγονός του: ως αυτοκρατορικός διάδοχος μάλιστα θα έχω αξιώσεις και για τον θρόνον της Κίνας και θα καταφέρω έτσι να ενώσω την οικουμένην υπό έναν θρόνον).
Πάμε τώρα εις τον Κινέζον πρωθυπουργόν, που αγαπά τον Κομφούκιο και τον καφέ με την πλεμπαρίαν εις τα Μουσεία (αλλά κομμουνιστής είναι, τι περιμένεις; αν δεν έχεις, αγάπη μου, την αριστοκρατίαν εις το αίμα σου...) Ο καφές με τον Ουέν είχε πολύ μεγάλην επιτυχίαν και έγινε πρώτον θέμα εις το δελτίον ειδήσεων του Alpha, γεγονός που ερμηνεύεται ως ευθεία αμφισβήτησις του "Καφέ με την Ελένη".
Τέλος πάντων, ο Ουέν Τζιαμπάο (λέγεται έτσι, γιατί του τα δίνουμε όλα τζάμπα) εδήλωσε εις την Ελληνικήν Βουλήν ότι εμπνέεται από την Ελλάδα. Οι παριστάμενοι Κινέζοι συνεργάτες του ήσαν έτοιμοι να τηλεφωνήσουν εις τα κινεζικά μέσα ενημερώσεως, διά να αναμεταδώσουν την είδησιν ότι η Κίνα επτώχευσε, αλλά ευτυχώς ο κ. Τζιαμπάο διευκρίνισε ότι ομιλούσε περί της Αρχαίας Ελλάδος και των ιδανικών της (φαντάζομαι ότι αναφερόταν εις την εξορίαν των πολιτικών αντιπάλων, όπως συνέβη με τον Θεμιστοκλέα και τον Αριστείδην, εις τας εκτελέσεις πνευματικών ανθρώπων, όπως του Σωκράτους, και εις την κυριαρχίαν του ολιγαρίθμου Αθηναϊκού Δήμου επί των χιλιάδων δούλων που  απασχολούνταν με στέητζ νυχθημερόν εις τα μεταλλεία του).
Ο αρχαιολάτρης κύριος Τζιαμπάο, μετά την επίσκεψίν του εις την Cosco εις τον Πειραιά, συνέχισε δια των Μακρών Τειχών μέχρι την Ακρόπολην: έμαθε για την καταστροφήν της χώρας και θέλησε, φαίνεται, να ξαναζήσει αυτό που λέγει ο Ξενοφών (Ελληνικά, 2.2.3) σχετικώς με την είδησιν της καταστροφής των Αθηναίων εις τους Αιγός Ποταμούς: "καὶ οἰμωγὴ ἐκ τοῦ Πειραιῶς διὰ τῶν μακρῶν τειχῶν εἰς ἄστυ διῆκεν".
Οιμωγή δεν άκουσε παρ' όλα αυτά, μόνο κάτι γαμοσταυρίδια από οδηγούς που τους είχαν αποκλείσει εις παραδρόμους της Πειραιώς, για να περάσει ο υψηλός προσκεκλημένος (1,50 μ. το πολύ). Με την παρουσίαν του εις τον Ιερόν Βράχον ο κομμουνιστής ηγέτης δικαίωσε το ΚΚΕ, που προ καιρού είχε αναρτήσει κομμουνιστικά πανό και το είχαν κράξει όλοι: το ΚΚΕ ήθελε απλώς να προετοιμάσει την υποδοχήν του κομμουνιστού ηγέτου.
Φεύγοντας ο κύριος Τζιαμπάο εδώρησε εις τον Έλληνα ομόλογόν του διάφορα παραδοσιακά προϊόντα της χώρας του: αντίγραφον του iPhone (διπλή χρήσις: εκτός από τηλέφωνον μπορεί να λειτουργήσει και ως αντικαταστάτης του υποσταθμού της ΔΕΗ του Μεγάρου Μαξίμου με την ηλεκτρομαγνητικήν ακτινοβολίαν που παράγει), αυτοαναφλεγόμενα λαμπάκια για το χριστουγεννιάτικον δέντρον της Αθήνας, ηλεκτρικόν σίδερον-έκπληξιν (βάλ'το εις την μπρίζαν και θα δεις!) κ.α. Επίσης πέρα από τα δισεκατομμύριά του, έφερε εις την χώραν μας και παιδικά τραγούδια που θα αντικαταστήσουν την Μπεμπέ-Λιλή εις το Alter: όχι πια υπονοούμενα και κρυφά μηνύματα! Μόνον αθώα νανουρίσματα όπως "Οι μικροί κόκκινοι φρουροί παρακολουθούν μια συνάντηση αποκήρυξης" και το σουξέ "Επικρίνω τον Λιν Πιάο και τον αναιρώ εντελώς" - ο Λιν Πιάο ήτο το Νο 2 εις την ιεραρχίαν του Μάο, μέχρι να κατηγορηθεί για πραξικόπημα εναντίον του.
Ήρθε λοιπόν, υποσχέθηκε πως θα αγοράσει ελληνικά ομόλογα και πως θα κάνει επενδύσεις, πήρε ανταλλάγματα και απήλθε ο Κινέζος πρωθυπουργός. Βέβαια συνέντευξιν δεν έδωσε, γιατί μπορεί να τον ρωτούσε κανείς για ανθρώπινα δικαιώματα και άλλα ποταπά: γι' αυτά ξέρει να κάνει τον κινέζον - ενίοτε δε και την πάπιαν (Πεκίνου).

Εδώ που φτάσαμε, καλά κάνουν οι Κινέζοι και φέρνουν χρήματα εις την Ελλάδα (τους όρους τους βέβαια δεν εμάθαμε, αλλά σιγά-σιγά...). Ωστόσο, πέρα από οποιεσδήποτε δηλώσεις περί Ελλάδος που μοιάζει με βουνό που δεν πέφτει, περί ελληνικού λαού που είναι προικισμένος (πώς ακριβώς το εννοεί αυτό και πώς το ξέρει;!) και άλλα τέτοια κομφουκιανά, ο κύριος Τζιαμπάο γνωρίζει πολύ καλά την κατάστασιν της χώρας και εφαρμόζει την σύγχρονον εκδοχήν μιας γνωστής κινεζικής παροιμίας: "Αν θες να κατακτήσεις κάποιον για έναν χρόνον αγόρασε το λιμάνι του. Αν θες να τον κατακτήσεις για μια ζωή αγόρασε τα ομόλογά του".

Ειμί Κωνσταντίνος ο μανδαρίνος και άρτι ωλοκλήρωσα.

3 σχόλια:

  1. Tιεν Αν Μεν!
    Μεγαλειότατε ο πρωθυπουργός λέτε να εκρύγνυται? Οπως τα κινέζικα σίδερα, φωτάκια και άλλα σχετικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ax θα μας πινιξουν και οι Κινεζοι

    η μας πινιξαν ήδη;;;;

    Για να μην κάνω το -ι- στο ρήμα -η- και ενδιαμέσως ένα -δ-!!!


    και δεν τους φαίνεται στο μπόι!

    Μικροί στο μάτι, μεγάλοι στο κρεβατι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητή αβάδιστη, δεν τον έχω βάλει ακόμη εις την πρίζαν και δεν γνωρίζω.

    Αγαπητή (Cou)Coula, αυτά είναι τα αποτελέσματα της ανικανότητος του δικτάτορος Γεωργίου Παπαδοπούλου (ο τόνος εις την παραλήγουσαν λόγω μακράς ληγούσης και ουχί λόγω μπισκότων):
    όπως αναφέρεται εδώ http://www.e-e-e.gr/ (Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010 - δείτε εκεί και πολλές άλλες αναρτήσεις περί Κινέζων παλαιότερα) "δεν εκτέλεσε όλους τους κινεζοθιβετιανομογγολοεβραιοκινούμενους μισέλληνες εγκληματίες προδότες μασώνους πολιτικούς" ούτε "τις κινεζοθιβετιανομογγολοεβραιοκινούμενες μίσανδρες χριστιανές σατανίστριες εγκληματίες μάγισσες ιέρειες του μισελληνικού ελληνοκτόνου φεμινισμού" (η λέξις κινεζο-κτλ. διεκδικεί επαξίως τα πρωτεία από την "σκουληκομυρμηγκότρυπα").

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας