Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

Αποκήρυξις


Προειδοποιώ τους αναγνώστας ότι η παρούσα ανάρτησις θα είναι μακροσκελής, καθώς θα αναλύσω την προκήρυξιν της Σέχτας με την πολύτιμον εμπειρίαν που διαθέτω (since 1347 είμαι άλλωστε).
Disclaimer προτού προχωρήσωμεν: αρχή του παρόντος ιστολογίου είναι "όλα είναι γελοία, αρκεί να τα βλέπεις σωστά". Και πολλές φορές μερικά φαίνονται εξαιρετικά σοβαρά διότι ακριβώς είναι εξαιρετικά γελοία εν τη ουσία τους.
Πάμε όμως εις την Σέχταν (αυτό το "χτου" έχω δηλώσει ότι κτυπάει κέντρο-απόκεντρο όπως τα "χτίριο", "Οχτώβρης", "κατάχτηση", αλλά οφείλω να παραδεκτώ ότι έχει το απαιτούμενον άγγιγμα (αγγλιστί touch) επαναστατικότητος -ενώ αν ήταν "Σέκτα" θα νόμιζε κανείς ότι είναι παρακλάδι της Αθηναϊκής Λέσχης).
Η προκήρυξις ξεκινά με έκθεσιν Πανελληνίων με θέμα: "Ποια νομίζετε πως είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας;" και απαντούν τα μέλη της Σέχτας ως άλλοι υποψήφιοι της πάλαι ποτέ Γ' Δέσμης: "Όλη μας η ζωή κατακλύζεται από τη βία... Ζούμε σε άθλιες πόλεις, τρώμε πλαστικό φαγητό, ενημερωνόμαστε με κατασκευασμένες ειδήσεις, ψωνίζουμε τυποποιημένα προϊόντα..." (σημαντική πληροφορία αυτή: προτιμούν τα βιολογικά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς). Προσωπικώς ως α' βαθμολογητής τους βάζω 14,5 -την βάσιν του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας ΑΠΘ νομίζω πάντως πως την πιάνουν.
Έπειτα μας εκθέτουν (και τους εαυτούς τους μαζί) για ποιον λόγον έφτιαξαν την Σέχταν: "Είπαμε φτάνει πια... Όχι άλλες δανεικές προσευχές για καληνύχτα..." (ήδη επέρασαν εις την Κοινωνικήν Θεολογίαν; Συγχαρητήρια!). Διαβάζω σχετικώς ότι η παρούσα φράσις είναι εμπνευσμένη από στίχον του Ενεργού Μέλους (βαρβαριστί Active Member). Προσθέτω και ολίγην Ελευθερία Αρβανιτάκη υπό την συνοδείαν κεριών και με την μουσικήν χαμηλά: "της καληνύχτας τα φιλιά" -αφήνω δε ότι το άσμα ομιλεί και περί ανακρίσεων...
Εν συνεχεία λένε πώς ξεκίνησαν: "με δυο-τρία όπλα για αρχή, μερικά βιβλία και κάποιες παραβατικές γνώσεις... και την σιγουριά της συνείδησης που έλεγε: ή άνθρωπος ή γουρούνι" (περιττόν να πω τι επέλεξαν).
"Επιζητούσαμε το άλμα για την έφοδο στον ουρανό" λένε πιο κάτω: άλλη μια ένδειξις των μουσικών τους προτιμήσεων (Έλενα Παπαρίζου τη φορά τούτη). Την φράσιν δεν την αντιλαμβάνομαι επακριβώς, αλλά φαντάζομαι ότι δεν τους αρκούσε το όπλον που είχαν αρχικώς και ψάχνουν τώρα διά τον μυθικόν Πήγασον (Εκδοτική -το πιάσατε το υπονοούμενον, έτσι;).
Έπειτα από μίαν περίοδον περισυλλογής, αυτοσυγκέντρωσης και γιόγκα ("περάσαμε σε μια δημιουργική αφάνεια με σκοπό να αναδυθούμε πιο δημιουργικοί, πιο ουσιαστικοί, πιο επικίνδυνοι" -μίαν εμμονήν με τα ύψη και τα βάθη την έχουν), επανήλθαν, πιο έτοιμοι από ποτέ (θα μπορούσε να είναι και τρέηλερ της Τατιάνας όλο το σκηνικό με την απουσία, την περισυλλογήν και το εντυπωσιακόν καμ μπακ).
"Η ανθρώπινη ζωή είναι μια μεταβλητή, ένα εμπόρευμα στον κόσμο του θεάματος" συνεχίζουν (από την ίδιαν έκθεσιν Γ' Λυκείου προφανώς). "Σημασία δεν έχει μόνο αν ζεις αλλά και το πώς ζεις" καταλήγουν, αφού αναλύσουν τα περί ζωής ερωτήματα (τα οποία βαριέμαι να σχολιάσω, αλλά μου 'ρχεται η φράσις του Όσκαρ Ουάιλντ: "Life is far too important a thing ever to talk seriously about"). Ο Γκιόλιας πάντως, λένε, επέλεξε να ζήσει ως τρωκτικό και "εμείς ως λύκοι έξω από την αγέλη" (τουλάχιστον παραδέχονται ότι είναι ζώα).
Και μετά αρχίζει το ξεκατίνιασμα: ποιος ήταν ο Γκιόλιας και ποίαι αι σχέσεις του με όλον τον καλόν κόσμον: απ' όλα έχω σήμερα, και Τζέκο έχω, και Κεντέρη φρέσκο έχω, και Θάνου που σπαρταράει έχω (μόνον η Σέχτα τους θυμάται, παρεμπιπτόντως), αλλά και Κουκοδήμο και Πατουλίδου αγκαλιά (μεταφορικώς) με Εφραίμ, Αναστασιάδη και Κωστόπουλο, Κοντομηνά και Κουρή (δεν συνεχίζω, διότι μία αναγούλα μού ήρθε ήδη). Αναλύει έπειτα το φαινόμενον του "τρωκτικού", που ναι μεν θα της άρεσε της Σέχτας, αν έγραφε τα δικά της, αλλά τώρα δεν της αρέσει, γιατί είναι "συστημικό" (δεν θα επιμείνω: περί "τρωκτικού" άλλωστε έχω γράψει προσφάτως).
Στη συνέχεια αναφέρονται εις τον "αφύλακτον" Γκιόλια (που τώρα έμαθε η Αστυνομία ότι ήταν φυλασσόμενος -Θεός φυλάξοι...) και αναλύουν όλο το δρομολόγιον (τόσον που την προκήρυξιν την χρησιμοποιούν οι ταξιτζήδες ως GPS της περιοχής) με αόριστες ωστόσο περιγραφές των φυλάκων (ο πρώτος είχε "fitness στυλάκι" και "συνήθως χάζευε παίζοντας με το κινητό του" και ο δεύτερος "περπατάει σαν να έχει καρπούζια στις μασχάλες" - θεωρώ τις περιγραφές αυτές αόριστες, γιατί όλοι οι νέοι αστυνομικοί ταιριάζουν εις την περιγραφήν του πρώτου -το τζελ εις τα μαλλιά και τον φρέντο εξέχασαν να αναφέρουν- και όλοι οι μεγαλύτεροι εις την περιγραφήν του δευτέρου -την κοιλιά και τον φραπέ εξέχασαν εδώ).
Στη συνέχεια αναλύουν εναλλακτικές μεθόδους εκτελέσεως που δεν προετίμησαν, για να μην κινδυνεύσει κόσμος. Μετά από αυτή την συγκλονιστική κατάθεση ψυχής, αλτρουισμού και κοινωνικής ευθύνης (τον Σεπτέμβριον θα βγουν και εις το "Πάμε πακέτο" διά να δακρύσει ξανά όλη η Ελλάς), λέγουν δια τον δικηγόρον Μαρακάκη "να μη μας τα πρήζει με τις παπαριές του περί βιτρίνας της Σέχτας σε πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου, γιατί θα του χαρακώσουμε το πρόσωπο".
Μετά τις διαφημίσεις συνεχίζουμε το πρόγραμμά μας με ανάλυση του μαχητή -κάτι σαν σύνοψις μίας νέας εκδόσεως του εγχειριδίου του σαμουράι Μουσάσι περί του καλού μαχητού: πώς χτυπάει ο καλός μαχητής, ποιον χτυπάει, δεν χτυπάει πρόσωπο αλλά θεσμό κτλ.
Στη συνέχεια πετάνε ένα υπονοούμενον πως ξέρουν πού γλεντάνε οι τηλεαστέρες (ήδη έχει κόψει τα σουβλατζίδικα ο Καμπουράκης) και πού παίζουν τένις: "το 'πιασες το υπονοούμενο Χατζη-μαλάκα του alter;" (Το 'πιασα το υπονοούμενο, αλλά τι τους φταίει ο Αυτιάς;). Θα πρότεινα πάντως να αφήσουν τα υπονοούμενα περί καλών εστιατορίων και να φτιάξουν μίαν λίσταν με τα καυτά σημεία (αγγλιστί hot spots) της πόλης, όπως κάνουν τα περιοδικά δι' όσους μείνουν πίσω τον Αύγουστον.
Κατόπιν αναφέρονται εις τον τουρισμόν, τον οποίον θα πλήξουν με την πράξιν τους, αλλά δυστυχώς εις το σημείον αυτό έρχονται δεύτεροι: τους πρόλαβαν οι ελεγκταί εναέριας κυκλοφορίας...
Η εμμονή της Σέχτας με την ορθοδοξίαν επανέρχεται: πάλι ομιλούν περί δανεικών προσευχών και εμπνέονται από τον προφήτην Δανιήλ τώρα (αποκλειστικότης του παρόντος ιστολογίου η παρατήρησις τούτη): "γιατί ζυγίστηκαν και βρέθηκαν λειψές και ανάπηρες νοήματος" λέγουν για τις μέρες του μέσου ανθρώπου εμπνεόμενοι από το "Μανή, Θεκέλ, Φάρες" της Παλαιάς Διαθήκης (βλ. Δανιήλ 5, 25-28 -δι' όσους δεν γνωρίζουν: στο σημερινό επεισόδιο ο προφήτης Δανιήλ προβλέπει το τέλος του βασιλέως Βαλτάσαρ από τους Πέρσας ερμηνεύοντας ένα μήνυμα εις τον τοίχον -γκράφιτι, σαν να λέμε- που έγραψε θεϊκό χέρι: Μανή=μάνι-μάνι μέτρησα την βασιλείαν σου, Θεκέλ= τη ζύγισα και την βρήκα λειψή, γι' αυτό σου δίνω άκυρο, Φαρές=τον πούλο: θα σε φάνε οι Πέρσες!)
Αφού την είδαν προφήται Δανιήλ, αναμενόμενον είναι να βλέπουν και οράματα: "προωθούμε έναν νέο πολιτισμό", "ο άνθρωπος πρέπει να πλημμυρίσει από συναισθήματα", "η ανθρώπινη επικοινωνία πρέπει να απελευθερωθεί απ' τις τηλεφωνικές γραμμές" (επόμενος στόχος της Σέχτας είναι προφανώς ο ΟΤΕ) - δεν συνεχίζω διότι βαρέθηκα τα κλισέ.
Και κάπου εκεί ξύπνησαν και άρχισαν να βάζουν και αγγελίες: "σύντροφοι οργανωθείτε, φτιάξτε ομάδες", κοινώς: "ζητούνται επαναστάται με μηχανάκι - προϋπηρεσία αδιάφορος - μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης - ικανοποιητικές αμοιβές".
Κλείνουν με ποίηση: "μας πνίγει τα ρουθούνια η μπόχα από το γραφείο, τους αντιδραστήρες (;;;;;;;), τα εργοστάσια και τους αυτοκινητοδρόμους. Τα φίμωτρά μας δεν έχουν πια ωραία γεύση, είναι σαν λουκάνικο περιτυλιγμένο με πλαστικό καλώδιο". Σε μεγάλον ποιητικόν οίστρον ήταν ο συντάκτης όταν έγραφε τούτο το τελευταίο, αλλά επανέρχεται εις τον παλιόν καλόν του εαυτόν: "ΤΟΥΣ ΣΠΑΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΞΥΛΟ".
Και κάπως έτσι τελειώνει το παραμύθι που μας διηγήθηκε: έζησαν αυτοί καλά (έζησαν; μπλακ χούμορ...) κι εμείς καλύτερα (αυτό ξαναπές το, μάστορα). Αλλά σκέφτεται μετά: "καλέ να δεις τι ξέχασα, τι ξέχασα... Αμάν! Ξέχασα να πω πως θα σκοτώσουμε ξανά" και βάζει υστερόγραφον διά τους αστυνομικούς της ομάδος ΔΙΑΣ: θα τους ανοίξουν νέας κουμπότρυπας εις την στολήν, λέει (ήθελα να 'ξερα: ο Σεφερλής τούς γράφει τα κείμενα;), επειδή το παίζουν ψευτόμαγκες -εννοείται πως είναι σπουδαίος επαναστατικός λόγος αυτός. Και δια να βοηθήσω, θα αναφέρω εμπειρίαν μου: ένα βράδυ είδα αστυνομικούς της ομάδος ΔΙΑΣ να κάνουν σούζας εις την πλατεία Κολωνακίου! Θάνατος τώρα, διότι υπάρχουν και κάποια όρια: δεν δύναται ο εκ Μπουρναζίου ορμώμενος μπάτσος να καγκουρεύει εις το Κολωνάκιον. Ευτυχώς που υπάρχει η Σέχτα δηλαδή και βάζει τα πράγματα εις την θέσιν τους...
Έχει και υστερόγραφον δύο που απειλεί κοινωνικούς λειτουργούς, εισαγγελείς, και σωφρονιστικούς με αναβάθμισιν εις την σειράν προτεραιότητος, αν συνεχίσουν να μην δίνουν άδειες εις τους κρατουμένους και να κόβουν τα επισκεπτήρια (το θέμα είναι όντως σοβαρόν, αλλά τώρα αν εγώ αυτό το θεωρήσω άνοιγμα προς τους ποινικούς, είμαι πολύ άρρωστος, γιατρέ;).

Εν κατακλείδι: κλισεδούρα, επαναστατικούρα, συντηρητικούρα - αφήνω δε ότι εις την έκθεσιν δεν έδωσαν την λύσιν τυφλοσούρτη "χρειάζεται παιδεία".
Μετεξεταστέοι; Μάλλον όχι, διότι σημαίνει πως θα μας ξανάρθουν για εξετάσεις.
Καλύτερα οριστική αποβολή.

Ειμί Κωνσταντίνος ο βαθμολογητής και άρτι ωλοκλήρωσα.

Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010

Καλοκαιρινές διακοπές... για πάντα!

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και φερόμενος* ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής κ. Αλέκος Αλαβάνος σε ερώτηση της Ελευθεροτυπίας αν όντως πρόκειται ("πρόκεται" πήγα να γράψω -κ. Καραμανλή, μας λείπετε!) να είναι υποψήφιος, εδήλωσε: "Δεν θέλω να πω τίποτα... Να το αφήσουμε για μετά τις διακοπές μου;"
Δεν τον πιάνει τίποτα: ούτε απεργίες ούτε έλλειψη βενζίνης ούτε ΔΝΤ. Με το μπαρδόν, πρόεδρε, να μην σε κρατάμε και συγγνώμη κιόλα για την ενόχληση... Κι αν μείνεις και λίγο παραπάνω, δεν πειράζει, εμείς θα σε περιμένουμε με κομμένη την ανάσα, για να ακούσουμε τις καυτές ανακοινώσεις σου.

*Αυτή η αρχομανία των πρώην προέδρων του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (να γίνουν πρόεδροι όπου να' ναι, έστω και σε ποδοσφαιρική ομάδα) είναι απίστευτη και πολύ επικίνδυνη, διότι μπορεί να οδηγήσει κανέναν να γίνει πρόεδρος ακόμη και τρομοκρατικής ομάδος. Τους έχει μπει εις το μάτι και η κ. Μαρία Δαμανάκη, φαίνεται, που έχει αναλάβει πλέον την προστασίαν των καρχαριών ως Ευρωπαία Επίτροπος, ενώ εκείνοι ασχολούνται με μαρίδας.
Πάντως θεωρώ αναγκαίον, αν ο κ. Αλαβάνος θέσει υποψηφιότητα, να τεθεί απέναντί του ένας εξίσου επιτυχημένος πρώην: ο κ. Δημήτριος Τσοβόλας, πρώην πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, μίας εκ των σημερινών συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αοιδοία


Σύμφωνα με εγκύρους πηγάς (Espresso) αι δημοφιλείς αοιδοί Έφη Θώδη και Ιουλία Αλεξανδράτου θα δώσουν συναυλίαν (ενδεχομένως φιλανθρωπικήν και σίγουρα φιλόμουσον) εις το Ξυλόκαστρον. Εις τα βήματα των θρυλικών Scorpions, αι δύο καλλιτέχνιδαι θα ενώσουν τας δυνάμεις τους εις μίαν και μοναδικήν συναυλίαν (από 7 Αυγούστου έως και 15 Οκτωβρίου 2010) και θα τραγουδήσουν άριες-μάριες-κουκουνάριες και άγνωστες διεθνείς αποτυχίες. Στο τέλος η Ιουλία θα αφιερώσει εις το κοινόν της την παραλλαγήν του γνωστού άσματος του Αντύπα (έχει άλλωστε πρωταγωνιστήσει εις το βιντεοκλίπ τόσο του πρωτοτύπου άσματος όσο και της παραλλαγής), την οποίαν μάλιστα θα τραγουδήσει a capella (φορώντας δηλαδή ουδέν άλλο παρά μόνον καπέλα: είτε Chullo -λόγω ιδιότητος- είτε Kolpik -διότι έχει κολπικόν οργασμόν- ενώ η Έφη θα συνοδεύει με Balaclava, που της θυμίζει και το αγαπημένον της έδεσμα).
Δέκα χρόνια μετά την επιτυχίαν του θεάματος "24 ώρες Μπαχ", θα έχομεν την ευκαιρίαν να απολαύσωμεν ένα νέον υπερθέαμα ο τίτλος του οποίου είναι ακόμα υπό συζήτησιν: η Έφη Θώδη προτείνει το "24 ώρες Μπλιαχ", ενώ η Ιουλία Αλεξανδράτου το "24 ώρες Αχ και Βαχ". Τα δικαιώματα αναπαραγωγής της συναυλίας εις όλον τον κόσμον κατά τα πρότυπα των Ολυμπιακών Αγώνων έχει αναλάβει το γαλλογερμανικόν κανάλι ARTE, τον ελληνικόν σχολιασμόν θα κάνει ο Αλέξης Κωστάλας, ενώ την σκηνοθετικήν επιμέλειαν έχει ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος - αι κακαί γλώσσαι λένε ότι η ταχύτητα της σκηνοθεσίας του ήταν η μόνη κατάλληλος, ώστε να συντονισθούν αι δύο τραγουδίστριαι εις τα χορευτικά. Λεπτομέρειες της τελευταίας στιγμής ήδη διευθετούνται: παραδείγματος χάριν το μικρόφωνον της Ιουλίας θα είναι ψείρα, διότι με το κλασσικόν μαρκούτσιον υπάρχει ο κίνδυνος να το χώσει εις το στόμα της -η δύναμη της συνηθείας είναι αήττητος.
Η εταιρεία παραγωγής ανεκοίνωσε ότι εισιτήρια προπωλούνται εις όλα τα βενζινάδικα της χώρας, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουραί χιλιομέτρων -σε πολλά σημεία προπωλήσεως υπάρχουν πινακίδες με την ένδειξιν "όχι μπιτόνια", διότι μερικοί έξυπνοι ήθελαν να γεμίσουν μπιτόνια ολόκληρα με εισιτήρια. Πολλές κατηγορίες εισιτηρίων εξαντλήθηκαν αμέσως, διά τούτο και τα πωλητήρια ανήρτησαν άλλας πινακίδας που ενημέρωναν το φιλοθεάμον κοινόν, αφού το ευχαριστούσαν καταλλήλως: "σούπερ και απλή, είπαμε, τέλος". Επιπλέον παρατηρείται 123% πληρότητα εις τα καταλύματα του Ξυλοκάστρου (100% κάλυψιν κλινών και το υπόλοιπον 23% στρωματσάδα). 'Ηδη οι U2 σκέφτονται να ακυρώσουν την συναυλίαν τους στις 3 Σεπτεμβρίου λόγω του υψηλού ανταγωνισμού και των χαμηλών προπωλήσεων, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι Έφη και Ιουλία ενδέχεται να τους καλέσουν εις το Ξυλόκαστρον ως support.
Εν τω μεταξύ, συναγερμός έχει σημάνει εις τα γειτονικά Τρίκαλα Κορινθίας. Ήδη ετοιμάζεται απάντησις με συναυλίαν των μεγαθηρίων Στέλλας Μπεζαντάκου και Σάσας Μπάστα. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αι δύο καλλιτέχνιδαι είναι ποίας το όνομα θα αναφέρεται πρώτον. Προετάθη να αναγραφούν κατά αλφαβητικήν σειράν, αλλά και των δύο το επώνυμον αρχίζει από "Μπ" και το όνομα από "Σ" - δυστυχώς αι δύο τραγουδίστριαι μπερδεύονται και δεν δύνανται να βρουν λύσιν με τα υπόλοιπα γράμματα των ονομάτων τους. Εις το τραπέζι (σκόνταψε και) έπεσε η ιδέα να μπει πρώτη αυτή που έχει το μεγαλύτερον στήθος ή αυτή που έχει πιο ξανθόν μαλλί. Αι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Νεότερα θα αναρτηθούν μόλις υπογραφεί το σχετικόν Μνημόνιον.

Ειμί Κωνσταντίνος ο φιλόμουσος και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.: Δεδομένου ότι η συναυλία γίνεται στις 7 Αυγούστου διά το πανηγύριον της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (6 Αυγούστου), σκέπτομαι για τις δύο αοιδούς ότι όσον και να μεταμορφωθούν δεν υπάρχει σωτηρία (το κακόν είναι ότι ούτε δι' ημάς υπάρχει...)

Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010

Πολυταλάντωσις


Διαπιστώνω ότι πολλοί δραστήριοι Έλληνες δεν αρκούνται εις την διασημότηταν που τους προσφέρει η ενασχόλησις με ένα επάγγελμα, αλλά επιθυμούν να διαπρέψουν εις περισσότερα ως άλλοι Leonardo da Vinci. Και για να μην νομίσει κανείς ότι είμαι εντελώς αρνητικός με την πολυπραγμοσύνην των διασήμων, θα πω ότι είναι πολλές φορές κατανοητόν, επί παραδείγματι, να βλέπει κανείς ηθοποιούς να γίνονται και σκηνοθέται - αν και πολλές φορές το πράγμα ξεχειλώνει (π.χ. εις την περίπτωσιν του συγγραφέως, ηθοποιού και σκηνοθέτου κ. Θοδωρή Αθερίδη).
Δεν θα αρχίσω το κράξιμον από τα εύκολα θύματα (μοντέλες και μοντέλους). Θα θυμηθώ την περίπτωσιν του κ. Δημητρίου Μαρωνίτη, ο οποίος, αφού διέπρεψε ως πανεπιστημιακός φιλόλογος, μεταφραστής και κριτικός, απεφάσισε το 1998 να κάνει το κομμάτι του και να εμφανισθεί ως ηθοποιός εις την Επίδαυρον (σημειωτέον ότι εις την παράστασιν συμμετείχε και η Ζουμπουλία-Ελισάβετ Κωνσταντινίδου καθώς και η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ - όχι, το λινκ δεν παραπέμπει εις τας γυμνάς φωτογραφίας της εις το "Penthouse").
Το φαινόμενον όμως καταντά εκνευριστικόν, όταν βλέπει κανείς τον κ. Σταμάτη Κραουνάκη (σπουδαίος συνθέτης χωρίς αμφιβολία) πρωταγωνιστή εις την Επίδαυρον και μάλιστα με το Κρατικόν Θέατρον Βορείου Ελλάδος, δίχως να έχει περάσει από ουδεμίαν άλλην σκηνήν - πέρα από την Σπείραν-Σπείραν. Ειδικώς δε όταν δηλώνει πως έγινε ηθοποιός, γιατί το εμπεριείχε και πως αυτή η πράξις του είναι πολιτική και αποτελεί τροφή για το αριστερό του παρελθόν! (Να θυμίσω απλώς ότι οι μέγιστοι Έλληνες ηθοποιοί, πριν φτάσουν να πρωταγωνιστήσουν εις την Επίδαυρον, έπαιζαν ως κομπάρσοι - αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα τέτοια εποχή...)
Και επειδή ρέπω προς την γελοιότηταν, θα θυμηθώ έτερον πολυτάλαντον: εις μίαν συνέντευξιν του - εις το On-Off της Ελευθεροτυπίας, αν δεν με απατά η μνήμη μου (πλέον σκέτον Off, διότι έχει κλείσει) - ο κ. Δημήτριος Βλάχος (ακτινολόγος, ηχολήπτης, αθλητής, παρουσιαστής, μοντέλο, χορευτής, ηθοποιός) έλεγε ότι όνειρόν του είναι να παίξει εις την Επίδαυρον. Για την ώρα θα κάνει μάλλον φάρσες εις τον ANT1 μετά του κ. Σάββα Πούμπουρα.

Ιδού μερικοί ακόμα Έλληνες διάδοχοι του Leonardo da Vinci:
-Σάκης Ρουβάς: τραγουδιστής (να το αφήσω;), ηθοποιός, παρουσιαστής και εσχάτως και σχεδιαστής ρούχων.
-Ζέτα Μακρυπούλια: μοντέλο, παρουσιάστρια, τραγουδίστρια, ηθοποιός.
-Τζούλια Αλεξανδράτου: τραγουδίστρια, μοντέλο, μέλλουσα παρουσιάστρια, αποκαλυπτική δημοσιογράφος, ηθοποιός - ο επόμενος!
-Ναταλία Γερμανού: στιχουργός, δημοσιογράφος, ραδιοφωνική παραγωγός, παρουσιάστρια.
-Αλέξης Κωστάλας: εκφωνητής, σχολιαστής πατινάζ, παρουσιαστής κλασικής μουσικής, "Cyprus twelve points - Chypre douze points", κριτικός χορού.
-Τατιάνα Στεφανίδου: δημοσιογράφος, παρουσιάστρια, διαφημίστρια, πρωταθλήτρια προστίμων, άστεγη.
-Θέμος Αναστασιάδης: δημοσιογράφος, εκδότης, παρουσιαστής, ηθοποιός, κομιστής DVD (τα κομίζει είτε ως δώρα της εφημερίδος του είτε αυτοπροσώπως).
-Πετρούλα Κωστίδου: πανελίστρια, μετεωρολόγος, δημοσιογράφος, παρουσιάστρια (ενδεχομένως και πρωταγωνίστρια) φεστιβάλ πορνό (σημείωσις: η μόνιμη αποφώνησίς μου "ειμί Κωνσταντίνος και άρτι ωλοκλήρωσα" αποτελεί σεμνόν φόρον τιμής εις την πρώτην διδάξασα Πετρούλα: "Είμαι η Πετρούλα και μόλις τελείωσα").

Ο κατάλογος είναι ατελείωτος. Συμπληρώσατέ τον!

Ειμί Κωνσταντίνος ο ταλαντούχος και άρτι ωλοκλήρωσα.

Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2010

Απορία ιπταμένου

"Το ΔΣ της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση το Σάββατο την αυστηρή τήρηση των διεθνών κανονισμών για τη χωρητικότητα του εναέριου χώρου, επιτρέποντας συγκεκριμένο αριθμό πτήσεων ανά ώρα." (πηγή in.gr).
Απεφάσισε την αυστηρήν τήρησην των διεθνών κανονισμών; Άρα μέχρι τώρα ήταν χαλαρή η τήρησις; Και πόσο χαλαρή; Δηλαδή και εις τον ελληνικόν αέρα - ως και επί της ελληνικής γης - οι κανόνες υπάρχουν απλώς για να πιάνουν χώρον εις τους φακέλους κάποιων γραφείων και ουχί διά να εφαρμόζονται.
Εάν τα πράγματα είναι έτσι, ο ακόλουθος διάλογος απηχεί την πραγματικότητα:
- ΟΑ202: Πύργε, να ξεκινήσω διαδικασία προσγείωσης;
- Πύργος ελέγχου: Ναι μωρέ, κάπου θα σε στριμώξουμε κι εσένα. Πόσο την έχεις; (σ.σ. την άτρακτο εννοεί ο πύργος)
- ΟΑ202: 35.
- Πύργος: Χμ, έχω δει και μεγαλύτερα.
- ΟΑ202: Πύργε, η AF105 είναι μπροστά μου.
- Πύργος: Παίξε με τα φώτα να κάνει δεξιά και προσπέρνα την.
- ΟΑ202: Πύργε, είναι κι άλλοι μπροστά μου.
- Πύργος ελέγχου: Ναι, έχει λίγο μποτιλιάρισμα σήμερα, γιατί κάνουν έργα. Σβήσε τη μηχανή και περίμενε. (σ.σ.: είμεθα και οικολόγοι: μην καίει τζάμπα το τζάμπο)

Σημείωσις: Όταν ο πύργος ελέγχου έχει κλειστόν τον ασύρματον, από την συχνότητά του ακούγεται η "Χαλαρουίτα".

Ειμί Κωνσταντίνος ο χαλαρός εναέριος ελεγκτής και άρτι ωλοκλήρωσα.

Κυριακή, 25 Ιουλίου 2010

Pest Repeller


Το κλείσιμον του "τρωκτικού" δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστον από το παρόν ιστολόγιον.
Και τούτο όχι μόνον διά λόγους αλληλεγγύης (τουτέστιν γράφομεν αμφότεροι παρεμφερείς μαλακίας - αν και οφείλω να ομολογήσω πως ολιγώρησα και δεν έχω ακόμη αναρτήσει κάτι σχετικώς με το ότι δεν πατιέται το πλήκτρον 6 του κινητού μου) ή διότι έβλεπα εκεί διάφορα τινά που θα έρχονταν αργότερα εις το ηλεκτρονικόν μου ταχυδρομείον ως spam (εκ του σπάω-σπώ, διότι κάποιοι εξ ημών τσιτώνομεν και σπάμ' την οθόνη διαβάζοντάς τα). Εκείνο που ζήλευα εις το "τρωκτικόν" ήταν ότι είχε το θάρρος της γνώμης του (άσχετον εάν ύστερα από μερικές μέρες τού περνούσε: γι' αυτό και παραπέμπω εις άλλον ιστότοπον, διότι η συγκεκριμένη ανάρτησις κατέβηκε - αφήνω κατά μέρους το ότι ξέχασαν να συμπεριλάβουν εις την λίσταν τον κομιστή των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ). Υπάρχει άλλωστε και σχετική ελληνική παροιμία: "Είδα και παραείδα, αλλά ποντικιού ψωλή δεν είδα" (μετά συγχωρήσεως). Κυρίως όμως ενθουσιάζομαι, διότι αποδεικνύεται ότι το "τρωκτικόν" ήταν ακόμα ένα γνήσιον τέκνον της "Αυριανής", του "Θέματος", της "Espresso" (αλλά και των υπολοίπων εφημερίδων των οποίων αι καλύτεραι στήλαι είναι είτε παραπολιτικαί είτε υμνολόγια κάποιου φορέα εξουσίας είτε σκανδαλοθήρες του αντιπάλου του), της Ζούγκλας, του Όλα, των δελτίων ειδήσεων, των ριάλιτι, των μεσημεριανάδικων και των υπολοίπων διαμορφωτών της κοινής γνώμης. Συνελόντι ειπείν: αι εφημερίδαι ήσαν κίτριναι, τα περιοδικά το ίδιο, η τηλεόρασις ομοίως - το διαδίκτυον εις το πηγάδιον εκατούρησε; Έπρεπε να κιτρινίσει και αυτό.
Δυστυχώς το "τρωκτικόν" δεν είναι το μόνον και δυστυχώς το κλείσιμό του δεν θα σημάνει απολύτως τίποτα. Λυπούμαι, αλλά φαινόμενα τρωκτικολαϊκισμού θα συνεχίσουν, όσο η σοβαρότης και η ανεξαρτησία λείπει από τους θεσμούς. Διότι όταν η κοινωνία είναι κατοικίδιον χάμστερ, η δικαιοσύνη τυφλοπόντιξ, η αντιπολίτευσις σκύλος που γαβγίζει και δεν δαγκώνει (άλλωστε γάτα θέλομεν, όχι σκύλον) και η δημοσιογραφία τσιντσιλά των επιχειρηματικών συμφερόντων (δεν θα μιλήσω δια την κυβέρνησιν, διότι η παρούσα ανάρτησις θα γίνει περισσότερον χιουμοριστική από όσον επιθυμώ), τα ηλεκτρονικά τρωκτικά θα πολλαπλασιάζονται με τους ίδιους απιστεύτους ρυθμούς με τους οποίους πολλαπλασιάζονται τα αληθή τρωκτικά - άλλωστε όταν λείπει η γάτα, χορεύουν τα ποντίκια (ιδίως δε τα ποντίκια των pc). Το αποτέλεσμα είναι ότι τον ελεγκτικόν ρόλον όλων των παραπάνω θα προσπαθήσουν να αναλάβουν πλέον τα τρωκτικά. Και το πρόβλημα είναι ότι αληθινές αποκαλύψεις για σοβαρά ζητήματα μπορεί όντως να γίνονται μέσα εις τον ορυμαγδόν της ξεφτίλας, της στοχοποιήσεως και του λαϊκισμού, προκειμένου να ενδυναμωθεί η θέσις των τρωκτικών εις την κοινωνίαν. Κοινώς: είναι πλέον τα τρωκτικά που μας στήνουν φάκα.
Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάστασις, φως εις το τούνελ δεν βλέπω. Και έως ότου το σκάψει ο μετροπόντικας και μας καταπιεί όλους, το μόνον που μένει είναι η σχετική γελοιότης των πραγμάτων να γίνει απόλυτος. Διά τούτο ας αναφωνήσωμεν:
"Το troktiko απέθανε. Ζήτω το tr0ktik0!" - και διά τους Θεσσαλονικείς: "ζήτω το proktiko".

Ειμί Κωνσταντίνος ο γάτος (χρρρ!) και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ. Εις τας ομοιότητας του παρόντος ιστολογίου και του "τρωκτικού" δεν συμπεριλαμβάνω την ανωνυμίαν, διότι διαθέτω ονοματεπώνυμον (Κωνσταντίνος Καντακουζηνός) και διεύθυνσιν (Παλάτιον των Βλαχερνών -εάν δεν με ευρείτε εκεί, αναζητήσατέ με εις το τζυκανιστήριον όπου μπορεί να παίζω πόλο με τον μπαρμπα-Γιάννη, ειδάλλως χτυπήσατε το κουδούνι εις το Μέγα Παλάτιον). Εάν είναι επείγουσα ανάγκη να επικοινωνήσετε μαζί μου, αφήσατε μήνυμά σας εις τον σακελλάριον - εάν δεν είναι ο ίδιος εκεί, εις την Τίνα Σακελλαρίου. Τηλέφωνον δυστυχώς δεν μπορώ να δώσω, διότι αφενός θα κατακλεισθεί από κλήσεις θαυμαστριών και αφετέρου θα φαίνομαι αγενής, αφού δεν θα μπορώ να σας καλέσω - ως εδήλωσα ήδη, δεν μπορώ να πληκτρολογήσω το 6. Μπορείτε όμως να αφήνετε τα σχόλιά σας εις το ιστολόγιόν μου ανερυθριάστως.

Το αιώνιον Μνημόνιον


49 χρόνια πριν - από την "Καθημερινήν" της 25ης Ιουλίου 1961:
"Τήν 11ην πρωινήν, σήμερον, ο καγκελλάριος Αντενάουερ εδέχθη τόν ενταύθα πρεσβευτήν τής Ελλάδος κ. Θεμ. Τσάτσον. Κατά τήν επακολουθήσασαν μακράν συνομιλίαν, ο καγκελλάριος υπεγράμμισεν, ότι μετά τήν υπογραφήν τής συμφωνίας περί συνδέσεως τής Ελλάδος με τήν Ε.Ο.Κ., καθίσταται δυνατή περαιτέρω παροχή ευρυτέρας βοηθείας προς τήν Ελλάδα. Ο κ. Αντενάουερ λαβών γνώσιν ότι εν Ελλάδι εδημοσιεύθησαν πληροφορίαι περί δήθεν απόψεών του, ως προς την κοινωνικήν πολιτικήν τής ελληνικής Κυβερνήσεως, είπεν ότι τοιαύτας απόψεις ούτε εξέφρασεν ούτε ηδύνατο να εκφράση. Ο καγκελλάριος ετόνισεν, αντιθέτως, ότι η σύνδεσις τής Ελλάδος με τήν Κοινήν Αγοράν, τήν οποίαν ενθέρμως προώθησεν η γερμανική Κυβέρνησις, είχεν ως προϋπόθεσιν τήν εν Ελλάδι πραγματοποιηθείσαν οικονομικήν ανόρθωσιν."

Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010

Ένας λόρδος στο Γεντί Κουλέ


Ο πρώην επικεφαλής του τρίτου μεγαλυτέρου εκδοτικού συγκροτήματος εις τον κόσμον και πρώην μέλος της Βουλής των Λόρδων Κόνραντ Μπλακ αντιμετωπίζει ποινή καθείρξεως εξήμισι ετών.
Και στα δικά μας, εύχομαι!
Υ.Γ.: Η φωτογραφία του Λόρδου είναι από την Ασφάλειαν.

Το μεσημεριανό express του μεσονυχτίου


Συγκλονιστικαί εξελίξεις συγκλονίζουν την συγκλονισμένην κοινήν γνώμην. Η άρτι νυμφευθείσα Βασιλική Λόη εγκαταλείπει την εκπομπήν "Μεσημεριανό Express" και αποχωρεί από τον τηλεοπτικόν σταθμόν ALTER!
Συμφώνως με εγκύρους πληροφορίας η Βασιλική απεχώρησε, διότι, ενώ επερίμενε να αναλάβει αυτή την εκπομπήν της έτερης άρτι νυμφευθείσης και άρτι μεταγραφείσης εις το MEGA Φαίης Σκορδά, ο σταθμός απεφάσισε να τοποθετήσει εις την θέσιν της αποχωρησάσης την χορεύτριαν των βαρελιών (κατά κόσμον Σταματίνα Τσιμτσιλή) και να στείλει εις το πυρ το εξώτερον (κατά κόσμον εκπομπή του σαββατοκύριακου) την Βασιλικήν. Προφανώς το έχουν έθιμον εκεί εις το ALTER: όποια υπανδρεύεται, αποχωρεί από την μεσημεριανήν ζώνην.
Κατόπιν τούτου ο σταθμός απεφάσισε να θέτει ρήτρα αγαμίας εις κάθε νέον συμβόλαιον που θα υπογράφεται. Επιπλέον, για να είναι σίγουρη η τήρησις του συμβολαίου, κάθε παρουσιάστρια θα φέρει ζώνην αγνότητος, η οποία - δεδομένου ότι θα είναι ορατή κάτω από το απαραίτητον δίποντον μίνι - θα λανσαρισθεί ως νέα μόδα και θα κάνει θραύσιν εις τα νεανικά κοινά. Η ζώνη θα κλειδώνει με δύο κλειδιά - ως αι θυρίδαι των τραπεζών - και θα έχουν από έν ο Νικόλαος Χατζηνικολάου και ο Γεώργιος Αυτιάς. Το πρόβλημα εντοπίζεται όμως εις πιθανήν μεταγραφήν των συγκεκριμένων στελεχών: εις μίαν τοιαύτην περίπτωσιν τα πολύτιμα κλειδιά θα πέσουν εις χείρας ανταγωνιστών οι οποίοι δεν θα διστάσουν να εκβιάσουν το ALTER με ξεκλείδωμα των νεαρών παρουσιαστριών.
Δεδομένου ότι η χορεύτρια των βαρελιών έχει καπαρώσει την καθημερινήν μεσημεριανήν ζώνην, ζήτημα τίθεται μόνον δια το σαββατοκύριακον. Ήδη έχουν γίνει δοκιμαστικά για την παρουσιάστρια, ωστόσο αι υποψήφιαι ας μην τρέφουν ελπίδας: ο μπαρμπα-Γιάννης είναι ήδη έτοιμος να τους κλέψει την θέσιν - και δεν χρειάζεται και ζώνην αγνότητος. Ένα επιπλέον πλεονέκτημά αυτής της επιλογής είναι ότι έτσι θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το μοναστήριον (εις το οποίον ζει μετά την παραίτησίν του από τον βυζαντινόν θρόνον) και θα πάψει να στέλνει επιστολάς εις τα πρωθυπουργικά γραφεία.
Όσο δια την Βασιλικήν νομίζω ότι υπάρχει διέξοδος εις το δράμα που βιώνει: μπορεί να ακολουθήσει την Τάμτα εις τα Τρίκαλα (είναι ο τόπος καταγωγής της άλλωστε) και να παρουσιάσει μαζί της την πολυπόθητον καθημερινήν κουτσομπολίστικην εκπομπήν της. Ακολουθούν θέματα που προτείνω διά την εκπομπήν: αποκλειστικά ρεπορτάζ από το Bio Club, η αληθινή ζωή του τρικαλινού τραγουδιστή Αχιλλέα Τσιγάρα, αφιερώματα σε Τρικαλινούς που κάνουν καριέρα εις την Αθήνα (π.χ. Βάσια Λόη, Δημήτρης Τάκης), αποκλειστικές συνεντεύξεις με τους Τρικαλινους που προσελήφθησαν από τον Τρικαλινόν πρώην υπουργόν Χατζηγάκη εις την Αγρογή, ανταποκρίσεις από πανηγύρια, από επισκέψεις διασήμων εις τα Τρίκαλα (Τζούλια Αλεξανδράτου, Έφη Θώδη, Ινδιάνοι του Περού) κ.α.

Ειμί Κωνσταντίνος ο Τρικαλινός και άρτι ωλοκλήρωσα.

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010

BREAKING NEWS: Η Ελλάς εκτός Ευρώπης!

Η Ελλάς βρίσκεται και επισήμως εκτός Ευρώπης. Το εδήλωσε χθες ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου εις το αμερικανικόν περιοδικόν "Foreign Policy". Υπό τον εύγλωττον τίτλον "Papandreou's Odyssey" (αναφέρεται προφανώς εις τα συνεχή ταξίδια του πρωθυπουργού, ο οποίος διωγμένος από την πατρίδα του παραδέρνει εις τα ξένα) ο κ. Παπανδρέου λέγει επί λέξει: "in Europe we don't need austerity" (εις την Ευρώπην δεν χρειαζόμεθα λιτότητα). Είναι προφανές ότι ο κ. Παπανδρέου εξαιρεί την Ελλάδα από την Ευρώπη. Άλλωστε έχει πολλάκις δηλώσει ότι τα μέτρα λιτότητος διά την Ελλάδα είναι αναγκαία - διά την Ευρώπην όχι.
Κατόπιν της δηλώσεως αυτής το ελληνικόν Υπουργείον Εσωτερικών έχει ήδη δώσει εντολήν διά την υποστολήν των σημαιών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως από όλα τα δημόσια κτίρια (ο κ. Ψωμιάδης έχει ωστόσο προειδοποιήσει πως εις τας εμφανίσεις του εις το "Μεσημεριανό Express" θα αντικαταστήσει την ευρωπαϊκήν με τον δικέφαλον αετόν - δεν μπορεί ο νομάρχης να εμφανίζεται με μόνον μίαν σημαίαν ως φόντον).
Αι παράπλευραι απώλειαι (αγαπημένη φράσις) της αποφάσεως αυτής θα είναι σημαντικαί. Πρώτον, το πρόβλημα της ανεργίας αναμένεται να λάβει εκρηκτικάς διαστάσεις: εις τους καταλόγους της θα εγγραφούν όλοι οι Έλληνες ευρωβουλευταί, η επίτροπος κ. Μ. Δαμανάκη, οι συνεργάτες τους, οι εμπειρογνώμονες, οι υπάλληλοι της Κομισιόν, του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου κτλ.
Ήδη η κυκλοφορία του ευρώ θεωρείται παράνομος εις την χώραν και ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ κ. Μ. Χρυσοχοΐδης - πάντα προνοητικός - έχει ενισχύσει την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. για την σύλληψιν των παρανομούντων (ώς την ώρα που γράφονται αι γραμμαί αυταί έχει συλληφθεί μία λουξεμβούργια τουρίστρια που εισήγαγε παρανόμως εις την χώραν μας έν κέρμα του ενός ευρώ και έν των πεντήκοντα λεπτών - η ιδία εδήλωσε ότι ήθελε να αγοράσει καφέ, αλλά ο εισαγγελέας φυσικώς δεν την επίστευσε και την έστειλε εις την ψειρού, διότι εις την Ελλάδα με 1,50 ευρώ δεν αγοράζεις ούτε το κυπελλάκιον του καφέ). Παρά τας φήμας ότι εις το Νομισματοκοπείον κόβονται δραχμαί, ο διευθυντής του εδήλωσε πως ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο. Με δεδομένο λοιπόν ότι δραχμαί δεν υπάρχουν και το ευρώ είναι παράνομον τίθεται θέμα πώς θα γίνονται αι συναλλαγαί. Η λύσις είναι απλούστατη: δεν θα γίνονται! Όπως εις το προηγούμενον διάστημα ουδείς αγόραζε διότι αι τιμαί ήσαν εις τα ύψη, έτσι και τώρα ουδείς θα αγοράζει - ο πρωθυπουργός έχει άλλωστε δεσμευτεί: "χρήματα υπήρχαν" - για τώρα δεν βάζει και το χέρι του εις την πυρά.
Με τον τρόπον αυτόν θα καταπολεμηθεί και η ακρίβεια: οι καταστηματάρχαι μπορούν να κάνουν γενναίας μειώσεις και προσφοράς εν όψει εκπτώσεων (παραδείγματος χάριν εις την Ερμού θα μπορεί να βρει κανείς μπλουζάκιον από 200 ευρώ τώρα μόνον με 1 δραχμή).
Τέλος, με δεδομένον ότι δεν θα υπάρχει νόμισμα η Ελλάς δεν θα χρωστά τίποτα σε κανέναν.
Υποκλίνομαι εις το μεγαλοφυές σχέδιον του Πρωθυπουργού.

Ειμί Κωνσταντίνος ο πρώην ευρωπαίος και άρτι ωλοκλήρωσα.

Κυριακή, 18 Ιουλίου 2010

Η Ιουλία χάκερ

Η Ιουλία Αλεξανδράτου επανέρχεται εις το ιστολόγιόν μου ως έξυπνη επιχειρηματίας των νέων τεχνολογιών αυτή την φορά. Μετά τας επιτυχημένας εμφανίσεις της εις video με ΦΠΑ 5% αντί 21% και παρανόμους διαφημιστικάς πινακίδας, η Ιουλία επιχειρεί κίνησιν ματ εναντίον του γνωστού troktiko.blogspot.com με την κατοχύρωσιν του tr0ktik0.blogspot.com. Η εξέλιξις αυτή είναι σίγουρον ότι μας εισάγει εις νέαν τεχνολογικήν εποχήν και ο ανταγωνισμός των δύο ιστοσελίδων θα επισκιάσει τον πόλεμον Microsoft-Google για την κυριαρχίαν εις το διαδίκτυον.
Ομοιότηται και διαφοραί των δύο σελίδων:
Αμφότεραι φέρουν το όνομα "τρωκτικό". Το παλιό troktiko όμως φέρει φωτογραφία ποντικού ενώ το tr0ktik0 της Ιουλίας φέρει σκίτσον κόμπρας. Δύο ενδεχόμενα είναι πιθανά: είτε η Ιουλία θεωρεί ότι και η κόμπρα είναι τρωκτικό (ειδικεύεται εις την ορνιθολογίαν άλλωστε και ουχί εις την ζωολογίαν εν γένει) είτε - πιθανότερον - στέλνει μήνυμα εις το troktiko: "θα σε φάω ως η κόμπρα τρώγει τα τρωκτικά". Επίσης αμφότερα φέρουν το μόττο "Εδώ τίποτα δεν γράφεται τυχαία". Η συνέχεια όμως είναι διαφορετική: το πρώτο γράφει "ενημέρωση με αξιοπρέπεια και σάτιρα" (αδυνατώ να τα εντοπίσω, αλλά τέλος πάντων), ενώ το tr0ktik0 της Ιουλίας λέγει "ενημέρωση και αποκαλύψεις χωρίς λογοκρισία" - μπηχτή προς το troktiko ενδεχομένως. Ήδη η Ιουλία μάς ενημερώνει για γνωστήν παρουσιάστριαν που έχει πάρει όλα τα στρατόπεδα της Θεσσαλονίκης καθώς και για την επίσκεψίν της εις την Λάρισαν - χωρίς λογοκρισίαν πάντοτε. Άλλωστε δεν έχει διστάσει να τα βάλει εις το παρελθόν ακόμη και με την αδελφή της, αναλόγου μεγέθους αστέρα του δεκαγράμμου (αι αδερφαί Αλεξανδράτου έχουν τόσον μεγάλας φωνητικάς δυνατότητας που δεν θα μπορούσαν να περιοριστούν εις το στενόν πεντάγραμμον) - θα φοβηθεί τώρα το ανώνυμον troktiko; Τούτο αποτελεί μίαν ακόμα διαφοράν μεταξύ troktiko και tr0ktik0: ενώ το πρώτον είναι ανώνυμον, το δεύτερον υπογράφεται από την Ιουλία ή το alter ego της Λέτα Νικολάου (ως εις την ανάρτησιν της 13ης Ιουλίου 2010).
Κατόπιν της κινήσεως αυτής φήμαι λέγουν ότι η Ιουλία θα κατοχυρώσει και άλλας παραλλαγάς δημοφιλών ιστοτόπων. Αναλόγους ευφαντάστους κινήσεις ετοιμάζει εναντίον της Microsoft (ως Micr0s0ft), της Google (ως G00gle) και του Facebook (ως Faceb00k). Λέγεται όμως ότι αι παραλλαγαί συντόμως θα γίνουν πιο τολμηραί ώστε να κατοχυρώσει και άλλας σελίδας: παραδείγματος χάριν την παραλλαγήν της σελίδος του πρωθυπουργού (www.primeminister.gr) ως primemounister.gr. Επίσης παραλλαγήν του www.parliament.gr ως piparliament.gr,
του www.in.gr ως olo-in.gr,
του www.tanea.gr ως poutanea.gr,
του www.bbc.com ως bkc.com (συντομογραφία του "Bes Kai Cy"),
του www.easyjet.com ως easyjulia.com,
του europeana.eu ως europipeana.eu
και του www.whitehouse.com ως redhouse.gr.

Επειδή θεωρώ ότι θα αποτελέσω τον επόμενον στόχον σκοπεύω να κινηθώ άμεσα ώστε να κατοχυρώσω το k0nstantin0skantak0uzin0s.blogspot.com

Ειμί Κ0νσταντίν0ς ο ορίτζιναλ και άρτι ωλοκλήρωσα.

Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010

Καραγκιόζ μπερντέ

Επιστρέφων εκ διακοπών εις την ακριτικήν Ελλάδα (έως την νήσον Ρω έφθασε η μεγαλειότης μου), προσπαθώ να πιάσω επάνω με τας ειδήσεις (αγγλιστί: catch up with the news). Πληροφορούμαι λοιπόν ότι συνέβησαν συνταρακτικά γεγονότα τα οποία και θα παρουσιάσω εις τους πολυπληθείς αναγνώστας μου που διψούν δια έγκυρον ενημέρωσιν:
Μαθαίνω ότι ο κ. Ν. Κωνσταντόπουλος, πρώην πρόεδρος του "Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου", επανήλθε εις το προσκήνιον ως πρόεδρος του "Συνασπισμού του Βγενόπουλου και του Βαρδινογιάννη". Το νέον κόμμα ιδρύθηκε προκειμένου να ηγηθεί της αντίδρασης του λαού εις την επίθεσιν που δέχεται από το μεγάλο κεφάλαιο. Ο κ. Κωνσταντόπουλος ευελπιστεί να αποτελέσει ο Παναθηναϊκός πρότυπον κολεκτίβας και διά τον λόγον τούτο σκοπεύει να κινηθεί επιθετικά εις τας μεταγραφάς προκειμένου να στελεχώσει το δ.σ. της ομάδος με λατινοαμερικάνους: Fidel Castro, subcomandante Marcos και José Mujica (πρόεδρος της Ουρουγουάης, γνωστός και ως El Pepe). Σειρά πολιτικών με λαμπρό παρελθόν θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του κ. Κωνσταντόπουλου εις την κατάληψιν θέσεων της ποδοσφαιρικής εξουσίας: φήμαι λέγουν ότι τον Άρη θα αναλάβει ο Γιώργος Κατσιφάρας, τον ΠΑΟΚ ο Άκης Τσοχατζόπουλος, την ΑΕΚ ο Δημήτρης Τσοβόλας, τον Ολυμπιακό ο Κώστας Σημίτης, την Δόξα Κρανούλας η Ντόρα Μπακογιάννη και τον Κεραυνό Κερατέας ο Κώστας Καραμανλής.
Δεύτερη είδησις (οποιαδήποτε προσπάθεια σύνδεσης με την προηγουμένη είδησιν καταγγέλλεται ως προβοκάτσια): ο Καραγκιόζης κατά την Ουνέσκο είναι Τούρκος. Η αντίδρασις της ελληνικής κυβερνήσεως ήταν άμεση: κατήγγειλε αμέσως την Ουνέσκο ως όργανον των Ούνων και απεστόμωσε τους παραχαράκτας της Ελληνικής ιστορίας παραπέμποντας τους εδώ. Τα πράγματα ωστόσο περιπλέκει ο μπαρμπα-Γιώργος, ο οποίος έλαβε 160.000 ευρώ, προκειμένου να διαφημισθεί ως τουρκικόν προϊόν.
Τελευταία είδησις σημαντικοτέρα όλων (επαναλαμβάνω το disclaimer της προηγούμενης είδησης: "οποιαδήποτε προσπάθεια σύνδεσης με την προηγουμένην είδησιν καταγγέλλεται ως προβοκάτσια"): η Τατιάνα Στεφανίδου βρίσκεται εκτός ΑΝΤ1. Ως δηλώνει και η ιδία "ό,τι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατή" (πλουσία ήθελε να πει, αλλά επενέβη η λογοκρισία του ΕΣΡ). Ακούγεται ότι η κ. Στεφανίδου ευρίσκεται εις συζητήσεις με άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς. Φήμαι λέγουν ότι παρά τον κατατρεγμόν από τον ΑΝΤ1 θα διατηρήσει το επίπεδόν της αναλαμβάνοντας την εκπομπήν "Η εποχή των εικόνων" (εκπομπή εικαστικών της ΕΤ1) ή τον "Εξάντα" (σχεδιάζει ήδη ταξίδιον εις την Νιγηρία, προκειμένου να επιμεληθεί ντοκιμαντέρ αναφορικώς με την σχέσιν των Yoruba με τους Euroba - ιδέ ανάρτησιν 2 Ιουλίου κάτωθι).

Ειμί Κωνσταντίνος ο καραγκιοζοπαίχτης και άρτι ωλοκλήρωσα.

Τρίτη, 6 Ιουλίου 2010

ΑΡΓΟ-ΓΗ

Με αφορμή την υπόθεσιν της "Αγρογής" θυμήθηκα την διαφήμισιν της Νέας Δημοκρατίας για το 8ον συνέδριόν της, εις την οποίαν ο πρόεδρός της κ. Α. Σαμαράς έλεγε για την Νέαν Δημοκρατίαν: "το κόμμα των αξιών και των αξίων".
Δεδομένου ότι εις την "Αγρογήν" προσελήφθησαν συγγενείς βουλευτών και υπουργών της ΝΔ με βιογραφικόν κοσμετολόγου, μακιγιέρ, αποφοίτου λυκείου και ιδιοκτήτου μπαρ (μερικοί εξ αυτών μάλλον αργόμισθοι), το σλόγκαν της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να γίνει:
"το κόμμα των μετρητών και των μετρίων" - εκτός βέβαια αν έχει ήδη κατοχυρωθεί από το ΠΑΣΟΚ.

Πού πήγαν τα λεφτά;


Την ιστορικήν αυτήν ερώτησιν έθεσεν εις τον πρώτον διδάξαντα (δηλαδή τον πρωθυπουργόν) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Α. Τσίπρας εις το βίντεο (εις το 21:45 συγκεκριμένως): ερωτά σχετικώς με τα 400 εκατομμύρια ευρώ που κοστίζουν τα έξοδα και αι λειτουργικαί δαπάναι του μνημονίου. Επειδή ο πρωθυπουργός δεν απήντησε, απεφάσισα να αποκαλύψω το αναλυτικόν κοστολόγιον του μνημονίου:

1) 15 χρυσά στυλό με τα οποία υπεγράφη η σύμβασις: 10 εκατομμύρια ευρώ
2) 30 επίχρυσα στυλό (ως εφεδρεία, αν τα πρώτα δεν γράφουν): 5 εκατομμύρια ευρώ
3) 15 τόνοι ειδικού ανακυκλωμένου χαρτιού (διότι είμεθα πράσινοι) από Graviola (δέντρο του Αμαζονίου με αντικαρκινικάς ιδιότητας): 20 εκατομμύρια ευρώ
4) 8 γιοτ επί των οποίων υπεγράφη η σύμβασις: 30 εκατομμύρια ευρώ
5) μεταφορικά, διαμονή, φαγητό, κρασί (εσοδείας 1956), μασάζ από 20 ουκρανές και ξενάγησις εις την Ακρόπολιν και την Αθήνα by night διά τους ελεγκτές του ΔΝΤ: 30 εκατομμύρια ευρώ
6) 600 ηλεκτρονικοί υπολογισταί διά την δακτυλογράφησιν του μνημονίου (τετραπύρηνοι δια να μην καούν από τα ιλιγγιώδη ποσά): 20 εκατομμύρια ευρώ
7) μετάφρασις του μνημονίου από την αγγλικήν εις την ελληνικήν, γερμανικήν, αλβανικήν, τουρκικήν, μαλτεζικήν, μποράνα, παντζάμπι και ουρντού: 50 εκατομμύρια ευρώ
8) επίδομα υπερεργασίας εις τα μέλη του ΔΝΤ και τις ΕΕ που ετολμήσαμε να ενοχλήσουμε δι' υπόθεσίν μας έν σαββατοκύριακον: 60 εκατομμύρια ευρώ
9) επίδομα δημοσιογράφων που θα υμνούν το εθνοσωτήριον μνημόνιον: 50 εκατομμύρια ευρώ
10) αγορά δακρυγόνων για την αντιμετώπισιν των πορειών εναντίον του μνημονίου: 40 εκατομμύρια ευρώ
11) αγορά 1000 γκλομπ από τιτάνιο για τον ίδιο σκοπόν: 50 εκατομμύρια ευρώ

Τα υπόλοιπα είναι αμοιβή ανωτάτων υπαλλήλων, πολιτικών, δικηγόρων (χωρίς ΦΠΑ), προεισπράξεις, μεγαρόσημα, χαρτόσημα, υπέρ ΟΓΑ, υπέρ ΕΕ, υπέρ ΔΟΕ, υπέρ FIFA, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής ημών κτλ.

Ειμί Κωνσταντίνος ο Γενικός Λογιστής του Κράτους και άρτι ωλοκλήρωσα.

Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2010

Η φυλή των Euroba

Συνεργάτης του ιστολογίου, αφρικανολόγος και αφρικανολάτρης, με ενημέρωσε προσφάτως ότι εις την Δυτικήν Αφρικήν ευρίσκεται η περίφημος φυλή των Yoruba (Γιορούμπα), η οποία κατά την άποψίν του ομοιάζει μετά της δικής μας. Άλλωστε και τα ονόματα των δύο φυλών είναι κοντά, δεδομένου ότι η δική μας φυλή, η φυλή των Euroba (Γιουρόμπα) είναι μέλος της EU (Ευρωπαϊκής Ενώσεως), ασχολείται μόνον με τα euro (=λεφτά) και το euro(=ποδόσφαιρο) και έχει γίνει διεθνώς ρόμπα. Όλο μαζί; Euroba. Τυχαίο; Δεν νομίζω.
Προς επίρρωσιν λοιπόν της ανωτέρω δηλώσεως θα παρατεθούν ορισμέναι ατράνταχται αποδείξεις:
- Η Yorubaland διοικείται από τον Oba, φυλάρχον-βασιλέα ο οποίος θεωρείται θεός. Η Eurobaland διοικείται από πρωθυπουργόν, ο οποίος όταν κυβερνά θεωρείται "ο καταλληλότερος".
- Εις τους Yoruba υπάρχει μία βασιλική οικογένεια, εις τους Euroba τρεις.
- Ο Yoruba εργάζεται για ένα κομμάτι ψωμί. Ο Euroba δεν εργάζεται για κανένα κομμάτι ψωμί.
- Αι δημόσιαι υπηρεσίαι της Yorubaland είναι ανοιχταί από τις 8 έως τις 2. Αι δημόσιαι υπηρεσίαι της Eurobaland είναι κλεισταί από τις 8 έως τις 2 - μετά τις 2 οι υπάλληλοι σχολάνε και πάνε σπίτια τους.
- Ο Yoruba ζητεί από τον φύλαρχον να τον διορίσει. Ο Euroba ζητεί από τον φύλαρχον να δημιουργήσει άχρηστον οργανισμόν προκειμένου να τον διορίσει διευθυντήν εις θέσιν άνευ αντικειμένου και την δουλειά του να την κάνουν άλλοι Euroba.
- Χιλιάδες Yoruba δούλευαν ως σκλάβοι των Αμερικανών εις φυτείας του 18ου-19ου αιώνα. Χιλιάδες Euroba δουλεύουν ως σκλάβοι των Αμερικανών εις πολυεθνικάς του 20ου-21ου αιώνα.
- Ο Yoruba και ο Euroba είναι υπερήφανοι για τους προγόνους του. Όταν μιλάνε στον Yoruba για τους προγόνους μένει με το στόμα ανοιχτό. Όταν μιλάνε στον Euroba για τους προγόνους μένει με το στόμα κλειστό.
- Ο Yoruba πιστεύει ότι η φυλή του είναι καθαρή από προσμίξεις με άλλας φυλάς. Ο Euroba πιστεύει το ίδιο και για να το αποδείξει αλλάζει όλα τα σλαβικά και βουλγαρικά τοπωνύμια εις γιουρομπικά.
- Η Yorubaland για τον Yoruba είναι η ομορφοτέρα χώρα του κόσμου και την δείχνει υπερηφάνως εις τους αλλοδαπούς. Η Eurobaland για τον Euroba είναι η ομορφοτέρα χώρα του κόσμου και χρεώνει τους αλλοδαπούς υπερδιπλασίως των ημεδαπών, διότι του χρωστούν χάριν που ήρθαν.
- Εις την Yorubaland αι τράπεζαι επιβάλλουν τόκον 20% επί των χορηγουμένων δανείων. Εις την Eurobaland αι τράπεζαι απορρίπτουν την αίτησιν δανείου και επί του αιτουμένου ποσού επιβάλλουν τόκον 50% πληρωτέον αυθημερόν.
- Ο Yoruba καλλιεργεί την γη διά να πάρει σοδειά. Ο Euroba καλλιεργεί την γη διά να πάρει επιδότησιν.
- Ο Yoruba κόβει δέντρα, για να χτίσει μ' αυτά σπίτια. Ο Euroba καίει δέντρα, για να χτίσει εις την θέσιν τους σπίτια.
- Ο Yoruba κλέβει και φοβάται μην τον πουν κλέφτη. Ο Euroba κλέβει και λέει όλους τους άλλους κλέφτες - το αυτό ισχύει και διά την βρόμαν.
- Ο Yoruba δεν έχει αυτοκίνητο. Ο Euroba οδηγεί σαν να είναι ο μοναδικός κάτοικος της Eurobaland που έχει αυτοκίνητον.
- Ο Yoruba δεν έχει φανάρια εις τους δρόμους. Ο Euroba δεν βλέπει φανάρια εις τους δρόμους.
- Ο Yoruba πιάνει ένα κανάλι εις την τηλεόρασιν. O Euroba πιάνει 25 κανάλια, αλλά όλα δείχνουν το ίδιο.
- Ο Yoruba διαβάζει βιβλία για να μάθει άλλας γνώμας. Ο Euroba δεν διαβάζει βιβλία γιατί κανένα δεν ξέρει τη γνώμη του Euroba καλύτερα από τον ίδιο.
- Ο Yoruba φοράει τα καλά του για να πάει σε εορτές. Ο Euroba πηγαίνει σε εορτές, για να φορέσει τα καλά του.
- Εις τους Yoruba εν κοκτέιλ από μπανάνα, μάνγκο και ανανά κοστίζει όσο το σύνολον της αξίας των αντιστοίχων φρούτων. Εις τους Euroba το ίδιο κοκτέιλ κοστίζει όσο το σύνολο της αξίας των αντιστοίχων δέντρων.


Ακόμη και ο πολιτισμός των δύο φυλών ομοιάζουν. Παραδείγματος χάριν οι χοροί:


(σύζυγος φυλάρχου των Yoruba με παραδοσιακόν ένδυμα των Yoruba χορεύει παραδοσιακόν χορόν)(ο μέγας φύλαρχος των Euroba με παραδοσιακόν ένδυμα των Euroba χορεύει τον ίδιον χορόν - έτεροι Euroba τον προσκυνούν).

Τέλος, ο εθνικός ύμνος των Euroba βασισμένος εις παραδοσιακήν τους μελωδίαν (Waka Waka - This time for Africa):

Ειμί Κωνσταντίνος ο αφρικανολόγος και άρτι ωλοκλήρωσα.