Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Αοιδοία


Σύμφωνα με εγκύρους πηγάς (Espresso) αι δημοφιλείς αοιδοί Έφη Θώδη και Ιουλία Αλεξανδράτου θα δώσουν συναυλίαν (ενδεχομένως φιλανθρωπικήν και σίγουρα φιλόμουσον) εις το Ξυλόκαστρον. Εις τα βήματα των θρυλικών Scorpions, αι δύο καλλιτέχνιδαι θα ενώσουν τας δυνάμεις τους εις μίαν και μοναδικήν συναυλίαν (από 7 Αυγούστου έως και 15 Οκτωβρίου 2010) και θα τραγουδήσουν άριες-μάριες-κουκουνάριες και άγνωστες διεθνείς αποτυχίες. Στο τέλος η Ιουλία θα αφιερώσει εις το κοινόν της την παραλλαγήν του γνωστού άσματος του Αντύπα (έχει άλλωστε πρωταγωνιστήσει εις το βιντεοκλίπ τόσο του πρωτοτύπου άσματος όσο και της παραλλαγής), την οποίαν μάλιστα θα τραγουδήσει a capella (φορώντας δηλαδή ουδέν άλλο παρά μόνον καπέλα: είτε Chullo -λόγω ιδιότητος- είτε Kolpik -διότι έχει κολπικόν οργασμόν- ενώ η Έφη θα συνοδεύει με Balaclava, που της θυμίζει και το αγαπημένον της έδεσμα).
Δέκα χρόνια μετά την επιτυχίαν του θεάματος "24 ώρες Μπαχ", θα έχομεν την ευκαιρίαν να απολαύσωμεν ένα νέον υπερθέαμα ο τίτλος του οποίου είναι ακόμα υπό συζήτησιν: η Έφη Θώδη προτείνει το "24 ώρες Μπλιαχ", ενώ η Ιουλία Αλεξανδράτου το "24 ώρες Αχ και Βαχ". Τα δικαιώματα αναπαραγωγής της συναυλίας εις όλον τον κόσμον κατά τα πρότυπα των Ολυμπιακών Αγώνων έχει αναλάβει το γαλλογερμανικόν κανάλι ARTE, τον ελληνικόν σχολιασμόν θα κάνει ο Αλέξης Κωστάλας, ενώ την σκηνοθετικήν επιμέλειαν έχει ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος - αι κακαί γλώσσαι λένε ότι η ταχύτητα της σκηνοθεσίας του ήταν η μόνη κατάλληλος, ώστε να συντονισθούν αι δύο τραγουδίστριαι εις τα χορευτικά. Λεπτομέρειες της τελευταίας στιγμής ήδη διευθετούνται: παραδείγματος χάριν το μικρόφωνον της Ιουλίας θα είναι ψείρα, διότι με το κλασσικόν μαρκούτσιον υπάρχει ο κίνδυνος να το χώσει εις το στόμα της -η δύναμη της συνηθείας είναι αήττητος.
Η εταιρεία παραγωγής ανεκοίνωσε ότι εισιτήρια προπωλούνται εις όλα τα βενζινάδικα της χώρας, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουραί χιλιομέτρων -σε πολλά σημεία προπωλήσεως υπάρχουν πινακίδες με την ένδειξιν "όχι μπιτόνια", διότι μερικοί έξυπνοι ήθελαν να γεμίσουν μπιτόνια ολόκληρα με εισιτήρια. Πολλές κατηγορίες εισιτηρίων εξαντλήθηκαν αμέσως, διά τούτο και τα πωλητήρια ανήρτησαν άλλας πινακίδας που ενημέρωναν το φιλοθεάμον κοινόν, αφού το ευχαριστούσαν καταλλήλως: "σούπερ και απλή, είπαμε, τέλος". Επιπλέον παρατηρείται 123% πληρότητα εις τα καταλύματα του Ξυλοκάστρου (100% κάλυψιν κλινών και το υπόλοιπον 23% στρωματσάδα). 'Ηδη οι U2 σκέφτονται να ακυρώσουν την συναυλίαν τους στις 3 Σεπτεμβρίου λόγω του υψηλού ανταγωνισμού και των χαμηλών προπωλήσεων, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι Έφη και Ιουλία ενδέχεται να τους καλέσουν εις το Ξυλόκαστρον ως support.
Εν τω μεταξύ, συναγερμός έχει σημάνει εις τα γειτονικά Τρίκαλα Κορινθίας. Ήδη ετοιμάζεται απάντησις με συναυλίαν των μεγαθηρίων Στέλλας Μπεζαντάκου και Σάσας Μπάστα. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αι δύο καλλιτέχνιδαι είναι ποίας το όνομα θα αναφέρεται πρώτον. Προετάθη να αναγραφούν κατά αλφαβητικήν σειράν, αλλά και των δύο το επώνυμον αρχίζει από "Μπ" και το όνομα από "Σ" - δυστυχώς αι δύο τραγουδίστριαι μπερδεύονται και δεν δύνανται να βρουν λύσιν με τα υπόλοιπα γράμματα των ονομάτων τους. Εις το τραπέζι (σκόνταψε και) έπεσε η ιδέα να μπει πρώτη αυτή που έχει το μεγαλύτερον στήθος ή αυτή που έχει πιο ξανθόν μαλλί. Αι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Νεότερα θα αναρτηθούν μόλις υπογραφεί το σχετικόν Μνημόνιον.

Ειμί Κωνσταντίνος ο φιλόμουσος και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.: Δεδομένου ότι η συναυλία γίνεται στις 7 Αυγούστου διά το πανηγύριον της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (6 Αυγούστου), σκέπτομαι για τις δύο αοιδούς ότι όσον και να μεταμορφωθούν δεν υπάρχει σωτηρία (το κακόν είναι ότι ούτε δι' ημάς υπάρχει...)

7 σχόλια:

  1. Μετρ είσθε μανούλα εις το καλλιτεχνικόν ρεπορτάζ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναμενόμενον, αγαπητή, αφού έχω χρηματισ(τ)ει Λογοθέτης(=Υπουργός) Πολιτισμού, όταν ο μπάρμπας μου ο Ιωάννης ΣΤ' ήτο αυτοκράτωρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Κωνσταντίνε, παρατήρησα ότι η Ιουλία διαθέτει δική της "ετικέτα". Μάλλον την κέρδισε με το ... σπαθί της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητή glykopatata, έψαξα εις το Μέγα Ιντερνετικόν Λεξικόν της Καθομιλουμένης Ελληνικής Γλώσσης και συμφωνώ μαζί σας: http://bit.ly/9NhAgj
    Υ.Γ.: Εις την φωτογραφίαν άνωθεν της αναρτήσεως η Ιουλία με πλήρη εξάρτησιν μάχης (αν και το σπαθί της φαίνεται πως είναι ακόμα εις την θήκην).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Κωνσταντίνε, οι αναζητήσεις σου (και η γνώση που προκύπτει) μας κάνουν πιο σοφούς.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να εικάσω ότι η Δεκάτη Πέμπτη Του Αυγούστου θα εορτάζεται εις το εξής την εβδόμη είς ανάμνησην του μεγάλου γεγονότος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητή βιολόγε, σας παρακαλώ, μην συγχέετε τας δύο ημερομηνίας. Είναι ιεροσυλία (προς το πρόσωπον της Ιουλίας και της Έφης, εννοώ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας