Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Γράμμα από το Βατοπαίδι (μέρος 2ον)

Περίληψις των προηγουμένων (το πρώτον μέρος εδώ): ο μπάρμπας μου, ο αυτοκράτωρ Ιωάννης ΣΤ', ευρίσκεται εις την Ι. Μ. Βατοπαιδίου και παρατηρεί τας αλλαγάς που επεσυνέβησαν τους επτά τελευταίους αιώνας.

"Επειδή εις την Μονήν είχε μαζευτεί πολύς κόσμος (κυρίως πολιτικοί που είχαν κάνει τάμα εις την Παναγιά, αν παραγράψει τα αδικήματά τους, να συρθούν γονατιστοί από την θάλασσαν μέχρι την Ωραίαν Πύλην του Καθολικού), απεφάσισα να πάω να δω από κοντά τι κάνει ο μοναχός vatopaiditis εις την σκήτην του.
Γνωρίζοντας ότι η ασκητική μου μορφή του έχει ήδη εμπνεύσει ποιητικάς αναρτήσεις, ήμουν σίγουρος ότι θα έβρισκα τον σεβάσμιον γέροντα να προσεύχεται επάνω από τα απολυτίκια σε κατάστασιν θεώσεως και νιρβάνας. Πράγματι, ο μοναχός Ρουσλάνας, ο οποίος τον συντροφεύει, μου εζήτησε να περιμένω λίγα λεπτά μέχρι να φύγει η επιρροή του LSD και μου επρότεινε στο μεταξύ να με ξεναγήσει εις την σκήτην.
Εκεί συνάντησα διαφόρους μοναχούς και εντυπωσιάσθηκα από το αδελφικόν πνεύμα: αλληλοαποκαλούνται συνεχώς "αδελφοί" - ακόμα και όταν απευθύνονται μόνον εις ένα πρόσωπον... Ο Ρουσλάνας μου εζήτησε βεβαίως συγγνώμην, διότι δεν επερίμενε την αυτοκρατορικήν μου επίσκεψιν και ήσαν ολίγον τι άνω-κάτω (δεν είχε προλάβει να μαζέψει τα σουτιέν που είχε κρεμάσει εις το αρχονταρίκι για να στεγνώσουν).
Όταν επέστρεψα, ο vatopaiditis είχε συνέλθει και με υπεδέχθη με χαράν. Μου επρότεινε μάλιστα να μείνω για φαγητό, ωστόσο του είπα ότι είμαι βιαστικός, διότι πρέπει να κάνω promo tour και εις άλλας σκήτας. 
 
Εν συνεχεία έδωσα εις τους δύο μοναχούς τα δώρα που τους είχα φέρει: για τον αδελφόν Ρουσλάνα αρχικώς είχα πάρει μάσκαρα, αλλά επειδή δεν εγνώριζα αν ένα τέτοιο δώρον θα ήτο ταιριαστόν εις μοναχόν (και όντως δεν ήτο: εγώ του πήρα Max Factor και ο αδελφός Ρουσλάνας φοράει μόνον Dior), εναλλακτικώς είχα φέρει μαζί μου το τελευταίον τεύχος του περιοδικού Attitude με εξώφυλλον τον Ricky Martin. Για τον vatopaiditi τα πράγματα ήσαν ευκολότερα: γνωρίζοντας την αγάπην του για τον Justin Bieber, του εδώρισα την βιογραφίαν του 16χρονου καλλιτέχνου. Το 16τομον έργον (ένας τόμος για κάθε έτος), παρουσιάζει συγκλονιστικά γεγονότα που σημάδεψαν την παγκόσμιον ιστορίαν. Επιγραμματικά αναφέρω τα εξής: ο Justin Bieber στο μαιευτήριον (για πρώτη φορά παρουσιάζονται απόρρητα έγγραφα, όπως η έκθεσις του γιατρού που τον ξεγέννησε και το πιστοποιητικόν γεννήσεως), τα πρώτα εμβόλια του Justin, ο Justin στο νηπιαγωγείο, ο Justin παίζει μήλα, ο Justin στο Δημοτικό, ο Justin βλέπει DVD, ο Justin κοιμάται, ο Justin παίζει PSP, ο Justin και το πρώτο του iPod κ.α. 
Κατόπιν συζητήσαμε για πολλήν ώραν σχετικώς με καυτά θεολογικά ζητήματα που απασχολούν την Ορθοδοξίαν και καταλήξαμε ότι "Καθολικισμός sucks!". Ο σεβάσμιος γέροντας, λάτρης της τεχνολογίας, μου έδειξε και την εφαρμογήν του Αγίου Όρους για το iPhone, που του δίδει την δυνατότητα να επικοινωνεί με τους φαν του. Θεωρώ πάντως ότι εις το πλαίσιον της νέας εποχής πρέπει να ξανασκεφθεί την χρήσιν του παρεκκλησίου του Αγίου Θεοδότου, διότι και οι μοναχοί άνθρωποι είναι και δεν είναι χριστιανικόν να τρέχουν εις τις ρούγες και εις τα καμπαναριά.
Πριν πάρω τον δρόμον της επιστροφής για την Ι. Μ. Βατοπαιδίου, οι δύο μοναχοί μού εφύλαξαν για το τέλος ένα μοναδικόν χορευτικόν το οποίον προετοιμάζουν για το νέον σόου "Dancing with the monks" που θα μεταδίδεται κάθε Κυριακή μετά την Θείαν Λειτουργίαν μέσω της εφαρμογής του iPhone (βοήθειά μας).

Αγαπημένε μου ανιψιέ Κωνσταντίνε,
Όπως καταλαβαίνεις, η διαμονή μου εις το Άγιον Όρος ήτο αξέχαστη εμπειρία. Ευρίσκομαι όμως εις την δυσάρεστον θέσιν να σου ανακοινώσω ένα γεγονός που θα σε συγκλονίσει: υπάρχει ιστολόγιον, το οποίον σε ανταγωνίζεται εις την κενολογίαν  και την αερολογίαν - κυκλοφορεί μάλιστα και εις 9 ξένας γλώσσας. Δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω για να σε βοηθήσω: έβγαλα κάτι καλώδια από τους κεντρικούς σέρβερς της Μονής, αλλά μάλλον συνδέονται και με γουάιρλες. Μήπως τελικώς θα ήτο καλύτερον να ενώσετε τας δυνάμεις σας εν πνεύματι Κυρίου;"

Ειμί Κωνσταντίνος ο βατοπαιδινός και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.: Ο μπάρμπας μου αφιερώνει εις τον vatopaiditi το ακόλουθον karaoke, το οποίον συνδυάζει (;) το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον και τον Justin Bieber:

12 σχόλια:

  1. Οι γλώσσες δεν είναι 9 αλλά 12. Και σε παρακαλώ να μη με ξαναπαρασύρεις σε τέτοια κακόφημα μέρη.
    Επίσης με τα τόσα λινκ χάνω το δρόμο της επιστροφής αλλά χαλάλι γιατί αξίζουν οι συνθέσεις σου.
    Ευτυχώς που παράτησες τους μπιντέδες και έπιασες τους μπινέδες και γελάμε λιγάκι.
    Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή AnD, έχετε δίκιον: αι γλώσσαι είναι 12 - τόσες που είναι, έχασα το μέτρημα. Αλήθεια, γιατί έχει μόνον swahili και ουχί fula, yoruba ή sango; Δεν δικαιούνται οι υπόλοιποι αφρικανικοί λαοί να διαβάσουν και εκείνοι τις "απόψεις για τη Μονή Βατοπαιδίου";

    Η συγκεκριμένη ανάρτησις όντως υπερβάλλει εις τους συνδέσμους, αλλά, όπως θα παρατηρήσατε, οι περισσότεροι παραπέμπουν εις μίαν απλήν φράσιν του γέροντα της Ορθοδοξίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ πρωτοπανεντιμοϋπέρτατε,
    (κόβω το αυτοκρατορατότατε γιατί με συγχύσατε πρωί πρωί)

    Μα πως είναι δυνατόν , ο θείος σας να έκανε τέτοιο λάθος;;;;
    Μα μπορεί ένας κοσμογυρισμένος, όπως ο μπάρμπας σας να υποπέσει σε τούτο το λάθος;
    Επειδή δεν το πιστεύω ότι δεν το σκέφτηκε αλλά το έκανε επίτηδες, έχω να σας πω ότι είναι τσιφούτης, τσίπης και αν περιμένετε να τον κληρονομήσετε πέφτετε σφόδρα έξω!!!!!

    Πάνε δώρο ποτέ, μια Max Factor;;;;;;;;;;;
    Μα και η τελευταία πληβεία μια τέτοια κουβαλάει!!!

    Ο τσίπης, ο ευρωφονιας!!!!!!

    Φανερά αναστατωμένη, φιλώ τη δική μου μπέρτα, απ όσο καταλαβαίνω θα αξίζει περισσότερα αφού έχω μπάρμπα στην Αμερική!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. επειδη ανθρωπος ειμαι δεν ειμαι πετρα,ειπα να δωσω τοπο στην οργη, και να αφησω σχολιο αλλα μονο μ ενα ορο.
    να κανεις αναρτηση για το καυτο θεμα κονιορδου -ψινακης- γιουροβιζιον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητή she demon, ευχαριστώ. Ευτυχώς για την διατήρησιν του παρόντος ιστολογίου (και δυστυχώς για οτιδήποτε άλλο): "Καληνύχτα Κεμάλ. Αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτέ. Καληνύχτα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητή Καπετάνισσα, τι να σας πω; Εγώ απλώς αντιγράφω την επιστολήν όπως μου την παρέδωσε η αυτοκρατορική γραμματεία.
    Υποθέτω όμως ότι θα πήγε μιαν απλήν Max Factor σεβόμενος την ασκητικότητα που χαρακτηρίζει την Μονήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ άσωτε, σου απάντησα ήδη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (ckeck it out!).

    Για την επιστροφήν του ασώτου υπόσχομαι να σφάξω τον Ψινάκη τον σιτευτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δε προλαβαινω να διαβασω και να σχολιασω....τρεχω τρεχω τρεχω...θα σε διαβασω μαζεμενα το ΣΚ, αλλά δε μπορώ να αφήσω ασχολίαστο το γεγονός της επιστροφής του ασώτου...

    πολυ χαρηκα...

    σας αγαπω και τους δυο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητή Coula, να τις διαβάσετε τις τελευταίες αναρτήσεις, διότι περιγράφουν την ζωήν εις το Άγιον Όρος, το οποίον δυστυχώς δεν μπορείτε να επισκεφθείτε.

    Γνωρίζω την χαράν σας και την συμμερίζομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το παρακανες!!!

    Θα καεις στα καζανια της κολασεως για οσα γραφεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητή Coula, αυτά να τα πείτε στον μπάρμπα μου, που αποφάσισε να κάνει promo tour.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας