Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Ράshα

ייִדישע אױטאָנאָמע געגנט ή, αν προτιμάτε, Евре́йская автоно́мная о́бласть (ερμηνεία στο τέλος)

(αναγιγνώσκεται εντός 4'30'')

Η πρόσφατος χριστουγεννιάτικη περιοδεία μου στις ελληνικές στέπες με τρένον και δη με τον υπερελληνικό (κατά το "υπερσιβηρικός" - αν και από την αγγλικήν εκδοχήν "trans-siberian" τα ελληνικά τρένα μόνον το τρα(ν)ς κρατούν) καθώς και η πρόσφατος ανάρτησις σχετικώς με την ενεργοποίησιν του ελληνικού DNA, μου ενεργοποίησαν παρανοϊκούς συνειρμούς και ενεθυμήθην το αντίπαλον δέος του κυρίου Βελόπουλου, τον κύριον Λιακόπουλον και τας διαβεβαιώσεις του ότι, σύμφωνα με τους γεροντάδες της Ορθοδοξίας, θα σώσει την Ελλάδα το "ξανθόν γένος". Επειδή η γεροντική ηλικία φλερτάρει άλλοτε με την σοφίαν της πείρας και της γνώσεως και άλλοτε με το Αλτσχάιμερ, διατηρώ μιαν επιφύλαξιν ως προς το αν οι γεροντάδες εννοούν στρατιωτικήν και πολιτικήν υποστήριξιν από τους ξανθούς Ρώσους ή εκπολιτισμόν από τις εγχώριες ξανθιές, όπως την ηθοποιό και τραγουδίστρια Τζούλια Αλεξανδράτου, την πρώην μετεωρολόγο και νυν δημοσιογράφο Πετρούλα Κωστίδου, την βιρτουόζο του κλαρίνου Σάσα Μπάστα και την θεατρολόγο και μαθήτρια του Ουμπέρτο Έκο Φαίη Σκορδά. Βεβαίως είναι πιθανόν άλλο να είπαν οι γεροντάδες και άλλο να θέλησαν να καταλάβουν οι ερμηνευταί τους ή (εξίσου πιθανόν) οι γεροντάδες να είχαν υπόψην τους την Κάτια Δέδε, που ως playmate 2010 και ως μισή Ουκρανή πληροί όλας τας προϋποθέσεις.
Όπως και να 'χει, κατά τον κύριον Λιακόπουλον ο Πούτιν είναι αυτός που θα μας σώσει, γι' αυτό και η σημερινή ανάρτησις θα ασχοληθεί με την Ρωσικήν Ομοσπονδίαν και άλλα κράτη που προήλθαν από την Σοβιετικήν Ένωσιν.  Παραβλέπω βεβαίως το γεγονός ότι οι περισσότεροι δεν είναι ρωσικής εθνικότητος ούτε ξανθοί, αλλά από τα παρακάτω θα φανεί ότι διατηρούν το ξανθόν χρώμα εντός του εγκεφάλου.


Ανέκαθεν υπήρξα λάτρης ανθρώπων που ξέρουν να προβάλλουν σωστά τον εαυτόν τους. Ένας τέτοιος υπήρξε ο ηγέτης του Τουρκμενιστάν Σαπαρμουράτ Νιγιάζοβ. Ο πρόεδρος Νιγιάζοβ αντικατέστησε τον όρκον του Ιπποκράτους με όρκον εις τον ίδιον, έφτιαξε εθνικόν ύμνον με αναφοράς εις τον εαυτόν του, απηγόρευσε το κάπνισμα μόλις υποχρεώθη να το εγκαταλείψει λόγω καρδιακής προσβολής (μαζί σου, προεδράρα!), γέμισε την χώραν με χρυσά αγάλματά του (με καλύτερον το χρυσόν του άγαλμα που περιστρεφόταν για να κοιτάζει πάντοτε τον ήλιον) και άλλαξε την ονομασίαν των μηνών (π.χ. αντικατέστησε τον Σεπτέμβριον με το όνομα ενός βιβλίου που έχει γράψει). Δυστυχώς, μετά τον θάνατόν του, ο διάδοχός του κατέλυσε την κληρονομιάν που άφησε ο πρόεδρος εις το ανθρώπινον γένος.


Εις το Καζακστάν τα πράγματα είναι καλύτερα: ο πρόεδρος Ναζαρμπάγεφ (που εξελέγη με 91% - όχι πολύ καλόν ποσοστόν, αλλά τουλάχιστον καλύτερον από του Λουκασένκο, που επανεξελέγη προσφάτως εις την Λευκορωσίαν με μόνον 79%) μαζεύει υπογραφές για να γίνει δημοψήφισμα, ώστε να μην γίνουν εκλογές το 2012 και να παραταθεί η θητεία του έως το 2020. Υποψιάζομαι ότι θέλει να παρακολουθήσει απερίσπαστος την καταστροφήν του κόσμου το 2012 και να μην τρέχει τελευταία στιγμή για εκλογές και να αγωνιά αν θα πέσει κάτω από το ψυχολογικόν όριον του 90%. Επιπλέον, ο πρόεδρος Ναζαρμπάγεφ ζήτησε από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Ναζαρμπάγεφ να του φτιάξουν ελιξήριον της μακροζωίας (είναι δεδομένον ότι το παγκοσμίου φήμης Πανεπιστήμιον Ναζαρμπάγεφ θα πραγματοποιήσει την επιθυμίαν του προέδρου).  Η καταστροφή του κόσμου δεν πτοεί λοιπόν τον πρόεδρον: θέλει να ζήσει και θα ζήσει. Γι' αυτό του προτείνω, μόλις βρει το ελιξήριον, να μπει εις κάψουλαν και να εκτοξευθεί εις το διάστημα, προκειμένου να μείνει τουλάχιστον ένας αντιπροσωπευτικός εκπρόσωπος του ανθρωπίνου γένους μετά την καταστροφήν του 2012.

Οι εχέφρονες ηγέτες συνεχίζονται: έχουμε επί παραδείγματι εις την Καλμυκίαν (αυτόνομον δημοκρατίαν της Ρωσικής Ομοσπονδίας) τον έως προσφάτως πρόεδρον Ιλιουμζίνοφ (ο οποίος είναι και πρόεδρος της διεθνούς σκακιστικής ομοσπονδίας, παρακαλώ) να δηλώνει σε τηλεοπτικήν συνέντευξιν ότι απήχθη από εξωγήινους, με αποτέλεσμα ρώσος βουλευτής να ζητά από τον πρόεδρον Μεντβέντεφ να διεξαγάγει έρευναν, μήπως τυχόν απεκάλυψε κρατικά μυστικά εις τους εξωγήινους κατά την διάρκειαν της απαγωγής, και να ρωτά αν υπάρχουν επίσημες οδηγίες για το τι πρέπει να κάνει ένα κυβερνητικό στέλεχος όταν απαχθεί από εξωγήινους. Για να κατανοήσουν οι αναγνώσται με ελληνικούς όρους την πολύπλοκον κατάστασιν, θα φέρω ένα τυχαίο παράδειγμα: είναι δηλαδή σαν να λέμε ότι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ψωμιάδης δηλώνει εις το "πολύ μπλα-μπλα" ότι τον απήγαγαν εξωγήινοι, με αποτέλεσμα ο βουλευτής κ. Βελόπουλος να ερωτά τον κ. Παπανδρέου για τα περιστατικά της απαγωγής και τι πρέπει να κάνει κάποιος, όταν απάγεται από εξωγήινους (τα πρόσωπα επελέγησαν τυχαίως).

Αρκετά με τα πρόσωπα. Μπόνους όμως για τους υπομονετικούς αναγνώστες μία kinky αποκάλυψις: νομίζουν πολλοί ότι υπάρχει μόνον ένα εβραϊκόν κράτος, αυτό του Ισραήλ. Ωστόσο υπάρχει εις τα βάθη της Σιβηρίας η Αυτόνομη Εβραϊκή Επαρχία (oblast) με πρωτεύουσαν το Μπιρομπιτζάν. Δεν θα επιμείνω εις τους λόγους που οδήγησαν τον Στάλιν να δημιουργήσει Εβραϊκήν Επαρχίαν στο πουθενά, θα επιμείνω όμως εις την σημαίαν της επαρχίας, που κοσμεί την παρούσαν ανάρτησιν. Ναι, είναι προφανές ότι αποτελεί δίκαιον αίτημα των Μπιρομπιτζανιωτών και των άλλων Εβραίων της περιοχής να γίνει εκεί το επόμενον gay pride.

Στο Μπιρομπιτζάν, αδελφές μου, στο Μπιρομπιτζάν!

Ειμί Κωνσταντίνος ο ρωσόφιλος και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.1: Επιμύθιον: εις το πλαίσιον των εορτών προσεπάθησα να προσθέσω μίαν νόταν αισιοδοξίας σχετικώς με το πολιτικόν μας προσωπικόν: ναι, υπάρχουν και χειρότερα!
Υ.Γ.2: Δώρον διά τους επιμελείς αναγνώστας μου ολόκληρον το 9.226 χιλιομέτρων ταξίδι από την Μόσχα στο Βλαδιβοστόκ με τον Υπερσιβηρικόν: http://www.google.ru/intl/ru/landing/transsib/en.html
Υ.Γ.3: Η ημι-ουκρανή Κάτια Δέδε έχει κάνει καλή δουλειά εις την εξάπλωσιν της αυτοκρατορίας μου: υπάρχουν ήδη εν Ουκρανία δύο πόλεις μου, η Staraya Kantakuzenka και η Novo-Kantakuzenka. Χρίζω λοιπόν την Κάτια Δέδε έπαρχον και μετονομάζω τον Ιανουάριον σε Δέδε. Επίσης σκέπτομαι να μετονομάσω τον Φεβρουάριον σε "Αλεξανδράτου", τον Μάρτιο σε "πολύ μπλα μπλα" κτλ., ώστε π.χ. οι ερωτευμένοι να εορτάσουν (με το DVD του μήνα) στις 14 Αλεξανδράτου 2011 και η παρέλασις να γίνει στις 25 πολύ μπλα μπλα 2011.

Εν Αθήναις, τη 7 Δέδε 2011

10 σχόλια:

  1. Αγαπητέ άσωτε, ήλθα, αλλά όχι για πολύ: πρέπει να ξεκινήσω διεθνή περιοδείαν για την υποστήριξιν της "Πόλεως του Σκακιού" της Καλμυκίας (http://en.wikipedia.org/wiki/Chess_City) και του δικαίου αιτήματος του Μπιρομπιτζάν (ήδη υπάρχει ντοκυμαντέρ: http://en.wikipedia.org/wiki/In_Search_of_Happiness)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aνακτα εμάς πότε θα μας αρπάξουν οι εξωγήινοι; Διότι αυτός ο μικρός χαριτωμένος γαλάζιος πλανήτης ήτο μια κάποια λύσις μέχρι πρότινος, αλλά τελευταία μπορώ να πω ότι με κάνει και βαριέμαι αφόρητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεγαλειότατε,
    α) μήπως ο ξανθός σωτήρ του έθνους ονομάζεται Μάκης Δελαπόρτας;
    β) επιθυμώ ένα πληρέστερον αφιέρωμα εις τους ηγέτας των πρώην δημοκρατιών της πρωην Σοβιετίας.
    γ) καλόν το σκάκι, δεν πάμε όμως και δια κανένα ψάρεμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Που πας και τα βρίσκεις ρε παιδάκι μου;

    Να σου ζητησω μια χάρη; ετσι επειδή αντεξα και διαβασα ολη την αναρτηση και ειμαι και απο τις αγαπημενες σου!

    Μπορεις τον Απριλιο να τον κρατήσεις για μένα; Να τον ονομάσεις Coulo Απριλοcouλόμηνα, ή κάπως έτσι; Ειναι που εχω γενεθλια τότε και τον συμπαθω!

    Κατά τα άλλα, ανακαλύψαμε και ποιοι άλλοι εκτός από τους Ρωμαίους και τους Κινέζους, είναι τρελοί!

    φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητή αβάδιστη, πιστεύω ότι ο πρόεδρος της Καλμυκίας και πρόεδρος της Διεθνούς Σκακιστικής Ομοσπονδίας απήχθη προκειμένου να διδάξει εις τους εξωγήινους το ευγενές τούτο άθλημα. Αν ξέρετε πόρτες, πλακωτό, φεύγα ή, έστω, βαρελάκια έχετε πιθανότητες να απαχθείτε και εσείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητή pastaflora, όπως διαπιστώσατε, το αφιέρωμα εξαντλεί τα όρια της αντοχής των αναγνωστών, επομένως πληρέστερον αφιέρωμα ούτε εγώ δεν θα το διάβαζα...
    Όσο για τα ψάρια, έχετε την αποκλειστικότητα.

    Επίσης πρέπει να δημιουργήσουμε κίνημα για την είσοδον του Μάκη Δελαπόρτα εις την ρωσικήν Δούμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητή Coula, δικός σας ο Απρίλιος, αν και ήθελα να τον κρατήσω για τα δικά μου γενέθλια.
    Εγώ θα πάρω τον Ιούλιο - μου 'χει καθίσει στον λαιμόν ο Καίσαρ. Αφήστε που θα κάνω και τα μπάνια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας