Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Η κυρία Βέφα εκπαιδεύεται

Η κυρία Βέφα Αλεξιάδου επανακάμπτει από το εξωτερικόν (τι έκανε εκεί σας το αποκαλύπτω σε λίγο). Ουχί μέσω επαναλήψεων των επιτυχώς εκτελεσθεισών (και άκρως υγιεινών) συνταγών της ουδέ μέσω εμφανίσεων εις διαφόρους στάσεις εις εκπομπάς της τηλεοράσεως αλλά μέσω καταγγελτικών συνεντεύξεων (πρωτότυπον). Δηλώνει ότι είναι λάθος ο τρόπος που προσεγγίζουν την μαγειρικήν τα κανάλια (φυσικά και είναι λάθος, αφού δεν έχουν την σωστήν παρουσιάστριαν). Και συνεχίζει : "Το διάστημα που έλειψα από την τηλεόραση ήταν τόσο εποικοδομητικό που δεν έμεινε χρόνος να σκεφτώ ότι μου λείπει". Καθόλου δεν μου έλειψε, μας λέγει, γι' αυτό όπου βρεθώ κι όπου σταθώ δίνω συνεντεύξεις λέγοντας πόσο δεν μου έλειψε. Το πόσο δεν της έλειψε φαίνεται και από το σύνδρομον στερήσεως το οποίον της δημιουργεί παραισθήσεις: "Θα ήθελα να στρώσω το τραπέζι για τον κ. Παπανδρέου ώστε να μου λύσουν (σ.σ.: να μου λύσουν; ποιοι; ο κ. Παπανδρέου και οι προβολές του; στο Inception νομίζει ότι είναι η κυρία Βέφα;) όλες τις απορίες μου για το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας". Ώστε αυτό έκανε λοιπόν εις το εξωτερικόν: εκπαιδεύτηκε εις στρατόπεδον τρομοκρατών διά να ξεκάνει με γεύμα τον φιτ πρωθυπουργόν μας.

Αποκαλύπτω ευθύς αμέσως την δολοφονικήν συνταγήν της κυρίας Βέφας (πασπαλάς τζιώτικος) με τας εξής προσαρμογάς εις την δοσολογίαν και τον τρόπον εκτελέσεως (της συνταγής και του κ. Παπανδρέου): 
2-3 κιλά χοιρινό (χωρίς κρέας -μόνον το λίπος του), 1 κιλό ντομάτες, 15 αβγά, 200 γραμμάρια αλάτι, πιπέρι, μισό κιλό ζάχαρη. Το ελαφρύ τσιγάρισμα του χοιρινού λίπους πρέπει να γίνει μισό-μισό: δηλαδή σε μισό κιλόν βούτυρον (διά να πάρει γεύσιν) και μισόν λίτρον ελαιόλαδον (που είναι και υγιεινόν). Σερβίρουμε με πλούσια σαλάτα, διότι ως γνωστόν, λέγει η κυρία Βέφα, τα λαχανικά είναι απαραίτητα διά την καλήν μας υγείαν -η σαλάτα περιέχει το υπόλοιπον του μπουκαλιού του ελαιολάδου και ό,τι μας έχει μείνει από αλάτι. Γαρνίρουμε με μπέικον -τσιγαρισμένον εις το σκεύος παρασκευής του πασπαλά.
Ο πασπαλάς καταναλώνεται υπό τον ήχον του τραγουδιού της Πασπαλά "Δεύτερη ζωή" (για χάρη των συνταγών σου, κυρία Βέφα, χαραμίζω και δεύτερη ζωή -"το μαχαίρι στο στήθος" που αναφέρεται εις το άσμα είναι ο πρώτος πόνος του εμφράγματος):



Ειμί Κωνσταντίνος ο σεφ και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.: Επιθυμώ να δώσω κι εγώ μια συνέντευξη για να την ενημερώσω ότι ούτε εμάς μας έλειψε.

5 σχόλια:

  1. Μετρ πιστεύω ακράδαντα ότι πρόκειται περί συνομωσίας! Η Βέφα είναι Εθνικό Κεφάλαιο και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σερ αμί, κι εγώ το ίδιο πιστεύω. Ωστόσο η κρίσις έχει χτυπήσει αλύπητα και την κυρίαν Βέφαν, με αποτέλεσμα να πέφτει θύμα των εχθρών της πατρίδος, που θέλουν να εκμεταλλευτούν το ταλέντον της, την δόξαν της (το δέλτα με λάμδα) και προπαντός την γοητείαν της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεγαλειότατε, είναι προφανές ότι η αειθαλής κουζινομήτωρ έκαμε διεθνή καριέρα ακολουθώντας τα ένδοξα χνάρια της Αννούλας της Βίσση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω πως, μετά τας απανωτάς διεθνείς επιτυχίας των Ελλήνων σελέμπριτις, η μόνη οδός που τους απομένει διά διεθνή καριέραν είναι η διεθνής τρομοκρατία -αν και φοβούμαι ότι θα συλληφθούν ευκόλως, διότι θα φωτογραφηθούν με τα ρούχα της απόπειρας και θα δώσουν αποκλειστικάς συνεντεύξεις σχετικώς με την τρομοκρατικήν ενέργειαν και με το πόσο λίγο τους ενδιαφέρει η αναγνωρισιμότης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φρονώ ότι στην περίπτωσιν αυτήν θα πρέπει να προσλάβουν ως μάνατζερ τον διαβόητο Κάρλος το Τσακάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας