Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Αρχαιολογικές ανακαλύψεις

Το παρόν ιστολόγιον έχει αποδείξει πόσο αγαπά τον Tύπον (ή, ακριβέστερα, "τον έντυπο Tύπο", όπως έχει δηλώσει η άλλη αγαπημένη του ιστολογίου Βάσια Λόη).
Κάνοντας χθες ένα ξεκαθάρισμα εις παλαιά αρχεία, ανεκάλυψα εξαιρετικώς ενδιαφέροντα (αν και ξεχασμένα πλέον) πρωτοσέλιδα. Το πρώτον, εκτός του ότι αναπαράγει με καταπληκτικήν επιτυχίαν το γνωστόν πανέξυπνον χιούμορ του Αρχηγού, είναι επίκαιρον εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών (εφημερίδα Άλφα Ένα, 21-09-2002 περί υποψηφιότητος Γιάννη Τζανετάκου εις την Υπερνομαρχίαν Αττικής):


("Ουκ γαρ οίδασι" λέγει Το Λακωνίζειν (εστί μπουρδολογείν). Ουκ ή Ου; Ή μήπως καλύτερα Ουγκ;)

Το δεύτερον, από την ίδιαν εφημερίδαν είναι διαχρονικόν: Κύπρος (περί σχεδίου Αννάν, 23-11-2002):


(Εφιστώ την προσοχήν σας ουχί μόνον εις τον "οργασμόν" ή εις το πανέξυπνον λογοπαίγνιον "ανανίζονται" αλλά και πάλι εις Το Λακωνίζειν (εστί μπουρδολογείν): "Σπάνε όλα τα "ΚΑΡΥΔΙΑ" των Ελλήνων". Παρουσιάζουν σεξουαλικήν υπερδραστηριότητα εκεί εις το ΛΑΟΣ ή είναι ιδέα μου;)

Και μιας και το γυρίσαμε εις τα σεξοπορνοδιαστροφικά, ιδού το καλύτερον (εφημερίδα Traffic, 20-01-2007):


Αι δύο γυμναί άνωθεν του τίτλου της εφημερίδος δεν είναι από το φεστιβάλ πορνό στο κέντρο της Αθήνας που καταγγέλλει η εφημερίς του Γιώργου Τράγκα ομού μετά της Εκκλησίας και των κοινωνικών φορέων, αλλά από το φεστιβάλ τσοντών που προσφέρει δωρεάν εις τους αναγνώστας της η Traffic. Δυστυχώς η εφημερίς, πηγή ατελείωτου γέλωτος, έκλεισε το 2008 -ευτυχώς η Άλφα Ένα κυκλοφορεί ακόμη εις όλα τα καλά (δηλαδή ελληνόφρονα) περίπτερα.

Ειμί Κωνσταντίνος ο αρχαιοδίφης και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.: Οφείλω ωστόσο να αναγνωρίσω ότι και ο σημερινός Τύπος δεν πάει πίσω εις λογοπαίγνια και καφρίλαν, ως δεικνύει το σημερινόν πρωτοσέλιδον της εφημερίδος Goal news:
("Φερν-ότο" αντί για Φερνάντο, "ότο" εκ του Όττο Ρεχάγκελ και "οέ, οέ, οέ", διότι οι οπαδοί που την διαβάζουν αδυνατούν να κατανοήσουν οτιδήποτε πέραν του δισυλλάβου).

10 σχόλια:

  1. αρχαιοδιφης σημερα;

    αχ αυτα τα πρωτοσελιδα με τα πρωτοψεματα!!!

    :)))


    φιλιά Κον Κον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απολαυστικά τα συλλεκτικά τα τυποτεμάχια τα οποία μας παρεθέτετε, Μεγαλειότατε. Φρονώ δε ότι θα έπρεπε να κοσμούν τους τοίχους του ενδόξου κτιρίου της ΕΣΗΕΑ, εαν με εννοείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα! Πρωτοσέλιδα βλέπω... Το ανανίζονται, είναι από τα πιο αστεία λεκτικά τέρατα! χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Ουκ"!!! Ουτς!!!

    Έριξα το επίπεδο στο μονοσύλλαβο!!!
    Μήπως να με πάρει κοντά του ο... πρόεδρος;!

    Bonjour, Constantin!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητόν θηλαστικόν, κι εγώ σας αγαπώ
    Και επειδή βλέπω το ".-" σας και καταλαβαίνω ότι είσθε ασυρματιστής και χειρίζεσθε τον κώδικα Μορς, σας γράφω την φράσιν και εις την γλώσσαν σας:
    .- --. .- .--. .... - --- -. -.-. .... .-.. .- ... - .. -.- --- -. --..-- -.- .. . --. .-- ... .- ... .- --. .- .--. .--
    (εναλλακτικός τρόπος sms από εδώ: http://www.asxetos.gr/Default.aspx?tabId=279&c=11&aid=59)

    Αγαπητή Coula, ναι, όπως βλέπετε, κάθε μέρα και μια νέα ιδιότης. Άλλοτε σεφ, άλλοτε χαζομπαμπάς, άλλοτε ντράμερ -και όλα τούτα διά την δικήν σας ενημέρωσιν.

    Αγαπητή εκτιμήτρια των Sotheby's pastaflora, σας ευχαριστώ διά την εκτίμησιν της αξίας των σημερινών τεμαχίων. Με την ΕΣΗΕΑ δεν ξέρω αν θα καταφέρω κάτι, ωστόσο θα προσπαθήσω να μπουν ως υποχρεωτική ύλη εις την σχολήν δημοσιογραφίας του Σταμάτη Μαλέλη.

    Αγαπητέ Δραπέτα (τα ψέματα τελείωσαν: μην νομίζετε ότι θα είσθε διά πολύ έξω, τώρα που ανέλαβε το Υπουργείον ο Παπουτσής), ο ανανισμός είναι λέξις φάντασμα: από την στιγμήν που μπήκε εις πρωτοσέλιδον της Άλφα Ένα δεν έχει σταματήσει έκτοτε να στοιχειώνει σχεδόν κάθε σελίδα και κάθε συντάκτην της εφημερίδος.

    Αγαπητή κυρία Ντρουσίλα, δεν γνωρίζω αν μπορείτε να αντέξετε τας πολικάς θερμοκρασίας που επικρατούν εις τα κεντρικά του κόμματος: σημερινή δήλωσις του Αρχηγού:"Πολύ φοβούμαι ότι από τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ οι δήμοι θα οδηγηθούν στον... Ιπποκράτη, δηλαδή στην Εντατική Μονάδα" (κι εμείς με τις κρυάδες του ψάχνουμε ήδη για φλοκάτη).
    http://bit.ly/9778yT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αυτο το φεστιβαλ πορονο το θυαμαμαι ειχα παει...χαχα αλλα γιατι δεν εδειξες εκεινο το πρωτοσελιδο της αυριανης μετη δημητρα στη φωτο να χαιδευει το ασπρο σλιπακι
    ειναι ιστορικο εξωφυλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ άσωτε, ήμουν σίγουρος ότι θα σας έβρισκα εις τας φεστιβαλικάς ασωτείας. Ειδικώς με την Αυριανή δεν ξέρω τι να πρωτοδιαλέξω, γι' αυτό σας παραπέμπω εις ένα αφιέρωμα που βρήκα:
    http://www.parapolitiki.com/2008/09/blog-post_9859.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. και πες μου κι εσύ τώρα:Γιατί έμεινε εκτός TV η Βάσια? Ε? Γιατί, γιατί, γιατί? Να λέει τέτοιες ατάκες και να την ακυρώνουν? Ανανίζονται όλοι τους νομίζω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητόν Pink_Fish, δεν ανησυχώ διά την Βάσιαν. Όσο αυτή η χώρα διαθέτει ένα Star Channel και μία Espresso ουδείς σταρ πάει χαμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας