Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΑπάντησιςΟ πρωτονοβελισσιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός εδήλωσε προσφάτως ότι θα αποστείλει επιστολήν διαμαρτυρίας προς την βασίλισσαν Ελισάβετ κατά το πρότυπον του Αγίου Πειραιώς, για να δει αν η βασίλισσα θα απαντήσει. Και άλλοι διάσημοι ανά την υφήλιον θα αιφνιδιασθούν με επιστολάς μου, προκειμένου να ελεγχθεί εάν και κατά πόσον είναι έτοιμοι να απαντήσουν εις τας καυτάς μου ερωτήσεις: πρόεδρος Ομπάμα, Lady Gaga, Νένα Βενετσάνου, Τζόις Μουτζούρου (αντιπρόεδρος της Ζιμπάμπουε), Αλτάνη, Έλενα Βέντη, Ονούρ και Σεχραζάτ, Άνθιμος (όλοι οι Άνθιμοι: Άνθιμος Θεσσαλονίκης, Άνθιμος Ρεθύμνης -εξελέγη προσφάτως-, Άνθιμος Ανανιάδης), Καλομοίρα, Βασίλης Κικίλιας κλπ. Ουδείς θα ξεφύγει από τον αυτοκρατορικόν διάδοχον και τας επιστολάς του!
Ήδη είχα την πρώτην απάντησιν: η κυρία Ρίκα Βαγιάννη μού έκανε την τιμήν να απαντήσει εις ερώτησίν μου (η ερώτησις και η απάντησις εδώ - δεύτερη κατά σειράν. Αυτή που ετοποθετήθη πρώτη, πιο πάνω από τον πρωτοπανεντιμοϋπέρτατον Κωνσταντίνον και φέρει το όνομα "Σοφία", ελπίζω να είναι τουλάχιστον η Σοφία Παλαιολογίνα, σύζυγος του αυτοκράτορος Ιωάννου Η' Παλαιολόγου, ή έστω η Αγια-Σοφιά...)
Βέβαια, τώρα που το σκέφτομαι, εγώ, ο αυτοκρατορικός διάδοχος Κωνσταντίνος, έκανα την τιμήν εις την κυρίαν Βαγιάννη να της δώσω την ευκαιρίαν να μου κάνει την τιμήν να ασχοληθεί μαζί μου. Ή μάλλον... - τέλος πάντων, ασχολήθηκε και την ευχαριστώ!

Ακολουθεί ανταπάντησις του Κωνσταντίνου Καντακουζηνού εις την απάντησιν της κυρίας Βαγιάννη:
Θεότρελος με λοφίον δεν είμαι -κορώνα φορώ, όπως ο μπάρμπας μου ο αυτοκράτωρ Ιωάννης ΣΤ'.
Εις δημοτικήν, αργκό και αγγλικούραν δεν δύναμαι να το γυρίσω για πολλούς λόγους: κατά πρώτον, η ανατροφή μου: η γλώσσα που ομιλώ είναι η οικογενειακή γλώσσα των Καντακουζηνών. Κατά δεύτερον, αν καταλήξω να ομιλώ όπως διάφοραι δευτεράντζαι λαϊκούραι, ο μπάρμπας μου ο Ιωάννης ΣΤ' θα με αποκληρώσει. Και επειδή δεν έχω καβάντζα εις θρόνους (αυτή η Ελισάβετ έχει κατσικωθεί 60 χρόνια τώρα...) φοβούμαι να τον προκαλέσω. Ωστόσο εντοπισμένη χρήσις άλλων διαλέκτων θα γίνεται, δια την πληρέστερην κατανόησιν του εκάστοτε θέματος.
Για το μαύρον φόντον έχετε δίκιον, κυρία Ρίκα: πρέπει να αλλάξει. Ουχί βεβαίως πέρλας και ντεγκραντέ, διότι μετά μπορεί να καταλήξω εις οξυζεναρισμένον ξανθόν. Μάλλον πορφυρόν λόγω καταγωγής. Όσο διά τας βυζαντινάς αναρτήσεις (βαρβαριστί ποστ), έχω κατά νουν ορισμένα πικάντικα βυζαντινά θέματα που γνωρίζω άλλωστε εκ των έσω και θα τραβήξουν και το ανάλογον κοινόν: για το κοινόν της Τζούλιας έχω την Θεοδώραν και τα σεξ σόου της που αναφέρετε και εσείς (δυστυχώς δεν εσώθη κανένα DVD της), για τους καπνιστές έχω τον Ιουλιανόν που εκάπνιζε συνεχώς εντός κλειστών χώρων με ένδειξιν "NO SMOKING" και τον ωνόμασαν "Παραβάτη", για τους gay έχω το σούσουρον διά τον "παρακοιμώμενον" (μετέπειτα έγινε αυτοκράτωρ με το όνομα Βασίλειος Βουλγαροκτόνος) του αυτοκράτορος Μιχαήλ Γ' του Μέθυσου, εγγονού του αυτοκράτορος Μμμιχαήλλλ Β' του Τραυλού -καλά, όλοι κουσούρια είχαν;- για τα τζάνκι έχω τον Νικόλαο Καναβό που εβασίλευσε μόνον μερικάς ημέρας και εξετελέσθη, διότι τον έπιασαν με 5 δενδρύλλια κάναβης και 40 τσιγαριλίκια, για τους ανύπανδρους και τους διαζευγμένους έχω την τέταρτην (!) σύζυγον του Λέοντος του Σοφού, την Ζωήν Καρβωνοψίνα (πόσην αριστοκρατίαν να ανθέξει πια κι αυτό το Ιερόν Παλάτιον;), για τους μάγκες έχω την Μαρία την Αλανιάρα (ήτοι της Αλανίας), σύζυγον δύο αυτοκρατόρων, και άλλους πολλούς, διά μερικούς από τους οποίους έχω γράψει διάφορες αναρτήσεις κατά καιρούς υπό την ετικέταν "Βυζάντιο".
Όσο δε για το ότι σήμερα εκέρδισα μίαν ακόμη αναγνώστριαν (εσάς), έχω να δηλώσω τα εξής: δεδομένου ότι είμαι original since 1347 (ά λα της το αγγλικόν και η αργκό, Κωνσταντίνε!) και ότι φέτος έχομεν 2010, είμαι ιστολόγος επί 663 συναπτά έτη, το οποίον σημαίνει: 663 έτη x 365 ημέρες = 241.995  αναγνώσται, αν κερδίζω έναν καθ' εκάστην ημέραν. Εγώ γιατί βλέπω εις τον μετρητήν μου 2850 αναγνώσεις και μάλλον από τους ιδίους; Οι υπόλοιποι πού είναι; Εκτός και αν περιμένουμε μέχρι το 2011, οπότε θα ξυπνήσουν από τον λήθαργον, όταν θα ενεργοποιηθεί το ελληνικόν DNA και οι Έλληνες θα γίνουν 100 εκατομμύρια (κατά τον βουλευτήν και υποψήφιον περιφερειάρχην Κεντρικής Μακεδονίας κύριον Βελόπουλον).
Αναμένω λοιπόν μέχρι την Πρωτοχρονιάν!

Ειμί Κωνσταντίνος ο απαντών και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.: "Τα κείμενά σας, έτσι όπως τα συντάσσετε, θα τα διαβάζουν και θα νομίζουν ότι τα γράφει ο Εφραίμ (ενώ, στην πραγματικότητα, υποψιάζομαι ότι είστε ο εξαποδώς στο πιο μορφωμένο του)". Δεν αντιλαμβάνομαι τη διαφοράν του ενός προσώπου από το άλλον (εκτός ίσως του ότι το δεύτερον το αναφέρετε ως μορφωμένον), ωστόσο είσθε κοντά: το πρότυπόν μου, ο μπάρμπας μου ο Ιωάννης ΣΤ', παραιτήθηκε από τον θρόνον για να γίνει μοναχός.

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010

Μακάρι, Μπουτάρη -reloaded

Το παρόν ιστολόγιον υποστήριξε από την πρώτην στιγμήν την υποψηφιότητα του κ. Ιωάννου Μπουτάρη διά την Δημαρχίαν της Θεσσαλονίκης. Σήμερον ο κύριος Μπουτάρης  επιβεβαιώνει την ορθότητα της αρχικής επιλογής.
Σε δηλώσεις του υποστήριξε την άποψιν ότι η δημοτική τηλεόρασις της Θεσσαλονίκης  (TV100) πρέπει να έχει διάφορες ζώνες, ανάμεσα εις τας οποίας είναι και η ζώνη πορνό! Εννοείται πως οι ηθικολόγοι και οι οπαδοί του Αγίου Θεσσαλονίκης Άνθιμου ξεσάλωσαν (αναμένω δηλώσεις Άνθιμου). Το καλύτερον όμως είναι ότι ο κύριος Μπουτάρης επρότεινε και παιδικήν ζώνην καθώς και ζώνην μειονοτήτων, αι οποίαι εσχολιάσθησαν και αυτές: εις την πρώτην περίπτωσιν εδιάβασα κάτι σχόλια περί Μπεμπέ Λιλής και των παιδεραστικών της μηνυμάτων και εις την δευτέραν κάτι για Σκοπιανούς... Το 'χουν κάψει εντελώς εκεί πάνω;
Για να δούμε όμως το πρόγραμμα του TV100 και αν χρήζει όντως αλλαγής: ο εσύσωλήνας (αγγλιστί youtube) μας πληροφορεί λοιπόν ότι και παραδοσιακήν μουσικήν διαθέτομεν αλλά και Κουρτ Βάιλ άδομεν (τύφλα να 'χει η Lotte Lenya!) και αντίπαλον του Master Chef κατεβάζομεν και νέα για την λέσχην φίλων Άρη μαθαίνομεν και τας δημοτικάς αρχάς που μας πληρώνουν λιβανίζομεν και ρεπορτάζ από Μύκονον κάνομεν (εις την εκπομπήν fatsabook! ναι ρε, αλήθεια σε λέω -ρεπόρτερ Ιορδάνη του Star, φάε την σκόνην του ΤV100!) και γιόγκα κάνομεν και μαλακίας κάνομεν και όλα τα κάνομεν -ο Φωτούλης μάς λείπει βέβαια, γιατί τον πήραν οι αντίπαλοι, αλλά καλύτερα, αφού τελικώς καταδικάστηκε διά παιδεραστίαν.
Κατόπιν τούτων θα συμφωνήσω με τον κ. Μπουτάρη και θα προτείνω μάλιστα 24ωρην ζώνην πορνό.

Ειμί Κωνσταντίνος ο ηδονοβλεψίας και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.: Ο κύριος Κωνσταντινίδης πότε θα πάρει εκπομπήν;

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010

Δημοσία συγγνώμη

Ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός ευρίσκεται εις την δυσάρεστον θέσιν να ζητήσει συγγνώμη από το περιοδικόν Wallpaper που έκραξε προ μηνός. Δεν αντελήφθη ότι το περιοδικόν ευρίσκετο εις την διεθνή πρωτοπορίαν, όταν, μεταξύ άλλων, είχε αφιέρωμα εις τα δερμάτινα, τας μπότας και τα υπόλοιπα στρατοκαυλέ αξεσουάρ. Δεν αντελήφθη ούτε ότι θα ενέπνεε τον νέον κώδικα ενδυμασίας (αγγλιστί dress code) του Προεδρικού Μεγάρου. 
Συγκεκριμένως, ο νέος (και καλός, όπως πληροφορούμαι) σκηνοθέτης κ. Σύλλας Τζουμέρκας φωτογραφίζεται δίπλα εις τον Πρόεδρον με αμφίεσιν στρατιωτικήν: ουχί φουστανέλα της προεδρικής φρουράς αλλά άρβυλον, συνοδευόμενον από μαύρα ενδύματα - απαραίτητα λόγω της προφανούς επισημότητος του χώρου.
(Ο δεκανέας Τζουμέρκας συμμετείχε εις το φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας με την ταινίαν "Χώρα προέλευσης".)

Η θεία μου Julia Dent Cantacuzène Spiransky-Grant (εγγονή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ulysses Grant - ναι, η οικογένειά μου είναι εις όλα τα διεθνή πόστα: έχει φάει την σκόνην μας η λέσχη Μπίλντεμπεργκ!), η οποία με προμηθεύει με τον αμερικανικόν τύπον, μου απέστειλε προσφάτως το νέον τεύχος του Wallpaper. Διστάζω ωστόσο να το κράξω την φοράν τούτη, διότι πιστεύω ότι συντόμως θα δούμε τις προτάσεις μόδας του εις το Προεδρικόν Μέγαρον - ενδεχομένως δε και εις το Υπουργικόν Συμβούλιον με πιο πιθανήν πρωτοπόρον την κυρίαν Άνναν σύζυγον Γιώργου Νταλάρα:


Ειμί Κωνσταντίνος ο μετανοήσας και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.: Παρακαλούνται οι αναγνώσται του παρόντος ιστολογίου να μην τρομάξουν, αν δουν εις τον ουρανόν της Αττικής ΑΤΙΑ (Αγνώστου Ταυτότητος Ιπτάμενα Αντικείμενα): κατά πάσα πιθανότητα θα πρόκειται περί των ιπταμένων ντολμάδων του Τουρκοκυπρίου καλλιτέχνου Hussein Chalayan (αυτές τις μέρες υπερίπτανται της Κωνσταντινουπόλεως) που ο αέρας έφερε προς τα εδώ:


Η συνταγή των ιπταμένων ντολμάδων εδώ. Συμβουλή: αν τους μαγειρέψετε, κλείστε τα παράθυρα μην σας φύγουν!

Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2010

Δελτίον τύπου (ονοματοδοσία οδού Δήμου Αθηναίων)

 


           ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ

                Αυτοκρατορική Γραμματεία
                                 --------
                        Γραφείον Τύπου
                                 --------
Διεύθυνσις:  Ιερόν Παλάτιον, 
                    Πτέρυξ "Μιμή Ντενίση" (πρώην Θεοδώρα), 
                    Κτήριον 23, 
                    58ος διάδρομος, 
                    74η στοά, 
                    γραφείον 834
     ιστοσελίς: http://konstantinoskantakouzinos.blogspot.com
ηλεκτρονικόν ταχυδρομείον: konstantinos.kantakouzinos@gmail.com                                                          ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ                         26/09/2010


Δηλώσεις πρωτοπανεντιμοϋπέρτατου Κωνσταντίνου Καντακουζηνού σχετικές με την ονοματοδοσίαν οδού της αυτοκρατορικής πόλεως των Αθηνών.

Ο  πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός θα ήθελε να συγχαρεί δημοσίως τον Δήμαρχον Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη για την -οφειλομένην αν και καθυστερημένην- τιμήν που του έκανε να θέσει το αυτοκρατορικόν όνομά του εις δρόμον των Αθηνών ως αναγνώρισιν των αόκνων προσπαθειών του αυτοκρατορικού διαδόχου δια την αναβάθμισιν της μπλογκόσφαιρας, της πόλεως των Αθηνών και του εν γένει σύμπαντος κόσμου (σύντομα και εις τον Σείριον).
Ανταποδίδοντας την τιμήν και με αίσθημα ευθύνης, ο πρωτονοβελισσιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός δεσμεύεται δημοσίως ότι θα σταθεί συμπαραστάτης εις το έργον του Δημάρχου για την αναβάθμισιν της πόλεως.
Προς τούτο δηλώνει ότι η πρώτη του έμπρακτος κίνησις θα είναι να μην ψηφίσει τον κ. Κακλαμάνη.

Επισυνάπτεται φωτογραφία της οδού:
Ειμί Κωνσταντίνος ο Λογοθέτης του Δρόμου (=βυζαντινός υπουργός συγκοινωνιών και ταχυδρομείων) και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.1: Το επώνυμόν μου είναι ΚαΝΤακουζηνός - νι και ταυ όπως εις τας ακολούθους ελληνικάς λέξεις: ντουγρού, ντούκου, ντουντούκα, ντακότα... Η πινακίς του Δημάρχου με έχει ελληνιστί και λατινιστί χωρίς το νι. Να πάρει τώρα θέσιν ο υποψήφιος αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Ηλίας Ψινάκης.
Υ.Γ.2: Η οδός βρίσκεται εις το κέντρον της Αθήνας και είναι κάθετος της οδού Θεμιστοκλέους. Δεν κατάλαβα;! Πιο σημαντικός είναι αυτός ο Θεμιστοκλέας, ώστε να γίνω εγώ παράδρομός του; Ποιο είναι το ιστολόγιόν του;
Υ.Γ.3: Η οδός μου είναι στέκι ναρκομανών. Ευχαριστώ δι' ακόμη μίαν φοράν τον Δήμαρχον, που εφρόντισε διά τον καλλωπισμόν της οδού με το σήμα κατατεθέν του κέντρου της πόλεώς μας.
Υ.Γ.4: Παρατηρώντας την αρμονίαν μεταξύ της ονομασίας του δρόμου, του φανοστάτου, του νεοκλασικού κα των μισανοίκτων παραθυροφύλλων, μόνον εγώ θεωρώ το γκράφιτι άθλιον;

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010

Κάτω στον Πειραιά... μόνο γκρίνια!

Ο παραπληγικός, άθεος, υλιστής και νοητικώς ανάπηρος κ. Χώκινγκ και ο ηγέτης της δολοφονικής αιρέσεως του Παπισμού, ο προβατόσχημος λύκος γνωστός εις τους μασονικούς κύκλους και με το ψευδώνυμον "Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ'", συνεργαζόμενοι αρμονικώς κατά της Ελληνορθοδοξίας

Ο Άγιος Πειραιώς κ. Σεραφείμ (απορία: γιατί οι μητροπολίται ονομάζονται Άγιοι και τοποθετούνται ισοϋψώς με τον Θεόν ("'Αγιος ο Θεός") και πότε ακριβώς εορτάζεται η μνήμη τους;) εξέδωσε ανακοίνωσιν-απάντησιν εις τον αστροφυσικόν κ. Χώκινγκ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο Θεός δεν είναι απαραίτητος διά την δημιουργίαν του Σύμπαντος. Με ατράνταχτα επιστημονικά επιχειρήματα ("ευρίσκεται εις μίαν δραματικήν κατάστασιν υγείας απεικονιζομένην εις δημοσιευθέντα φωτογραφικά στιγμιότυπα", "συμπλεγματικότητα", "έχει το ελαφρυντικό της συγχύσεως του νοός του, από την αφόρητο σωματική δυστυχία του") ο Άγιος Σεραφείμ με την εν λόγω παρέμβασίν του θέτει υποψηφιότητα για το φετινόν Νόμπελ Φυσικής. Με αγωνίαν η επιστημονική κοινότης αναμένει νέας παρεμβάσεις του, εις τας οποίας θα αντικρούσει τον δεύτερον νόμον της θερμοδυναμικής και θα αποδείξει την εικασίαν του Γκόλντμπαχ.
Ο Άγιος Σεραφείμ είναι βεβαίως γνωστός και από άλλας δηλώσεις του εις το παρελθόν. Έχει χαρακτηρίσει επί παραδείγματι τους ομοφυλοφίλους «ηθικά απονευρωμένους, με ψυχοπαθολογικές εκτροπές και ψυχασθένειες, με μανία ικανοποιήσεως της ψυχοπαθολογικής των εκτροπής, που έκαναν αξία ζωής τον σωλήνα αποβολής των περιττωμάτων» (να θυμηθώ να τον προσθέσω εις το πρόγραμμα της χθεσινής μου αναρτήσεως ως διδάσκοντα εις το μάθημα "Αισθητική της Ελληνικής Γλώσσης") και έχει βρει ελαφρυντικά διά τον δολοφόνον του Νίκου Σεργιανόπουλου, διότι ετρόμαξεν ο καψερός και τον εμαχαίρωσε 20 φορές. Και επειδή τον έκραξαν εις γκέι περιοδικόν, άσκησε και αγωγήν ζητώντας 1 εκατομμύριον ευρώ και εις το καπάκιον και έξτρα αγωγήν 10 εκατομμυρίων κατά του αρθρογράφου κ. Γιάννη Χάρη, επειδή χαρακτήρισε την περίπτωσίν του "νοσηρή, αρμοδιότητας ψυχιάτρου". Νομίζω ότι βρήκα τι δουλειά θέλω να κάνω: θα κάνω κήρυγμα κατά ομοφυλοφίλων,  παπιστών, εβραιοσιωνιστών κλπ κλπ και θα ζητάω εκατομμύρια από όποιον με σχολιάζει. Βέβαια κινδυνεύω να την πατήσω και να μου κάνουν κι εμένα αγωγήν και μήνυσιν.
 Άλλες δραστηριότητες του Αγίου Σεραφείμ: έχει αποστείλει επιστολήν εις την βασίλισσαν Ελισάβετ διά να διαμαρτυρηθεί για τας δηλώσεις του Έλτονος Ιωάννου (αγγλιστί Έλτον Τζων) ότι ο Χριστός ήταν ένας έξυπνος ομοφυλόφιλος -το ωραίον είναι ότι η βασίλισσα Ελισάβετ απήντησε: είτε αγνοεί την ελληνικήν πραγματικότητα και βλέπουσα ως αποστολέαν Έλληνα Ιεράρχην θεωρεί την σοβαρότητα της επιστολής δεδομένην είτε απαντάει εις κάθε επιστολήν (θα της αποστείλω δοκιμαστικώς επιστολήν, διά να διαμαρτυρηθώ ότι η μη εμφάνισίς της εις τον γάμον Νικολάου-Τατιάνας έπληξε τον ελληνικόν τουρισμόν, ώστε να δω αν θα απαντήσει). Επίσης ο Άγιος Πειραιώς έχει αποστείλει επιστολήν εις τον Μουαμάρ Καντάφι, ο οποίος εδήλωσε ότι ο Μωάμεθ ήρθε για όλον τον κόσμον, ενώ ο Χριστός για τους Εβραίους (περισσότερα περί των επιστολών Σεραφείμ έχει γράψει ο Ροΐδης).
Επίσης, εις τα πλαίσια του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών και της προσπαθείας προσεγγίσεως  Ορθοδόξων-Ρωμαιοκαθολικών, έχει αποστείλει επιστολήν εις τον Ρωμαιοκαθολικόν Επίσκοπον Σύρου, λέγων ότι ο Παπισμός είναι δολοφονική αίρεσις. Έχει εκφραστεί τέλος κατά της προσφάτου προσευχής των Μουσουλμάνων εις την πλατείαν Κοτζιά και κατά της απονομής ιθαγενείας εις αλλοδαπούς.
Αντιλαμβάνεσθε όλοι ότι κατόπιν των παραπάνω ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός θα είναι θαμών των ολονυκτιών και των λειτουργιών που θα τελεί ο Άγιος Πειραιώς και σας προσκαλεί άπαντες.

Ειμί Κωνσταντίνος ο φιλάνθρωπος ελληνορθόδοξος και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.: Το παρόν ιστολόγιον προσφέρει μπόνους εις τους φίλους του το πόνημα του Αγίου Σεραφείμ "Αι αιρέσεις του Παπισμού" καθώς και την αίτησιν ακυρώσεως που ήσκησε κατά του Υπουργού Οικονομικών, διότι δεν εξέδωσε προεδρικόν διάταγμα που να διαλύει τας τεκτονικάς στοάς. Θα εξετασθείτε άπαντες και όποιος βρεθεί αδιάβαστος θα καταγγελθεί ως μέλος της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ και εκπρόσωπος του διεθνούς σιωνισμού.

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

Σχολή Δημοσιογραφίας

Η σημερινή Αβάδιστη αναφέρεται εις τας δηλώσεις του κ. Σταμάτη Μαλέλη περί Ελένης Μενεγάκη. Δεν θα ασχοληθώ με τας δηλώσεις: ό,τι και να είπω είναι ολίγον ενώπιον του μεγέθους των λόγων του ανδρός. Θα αναφερθώ εις την σχολήν δημοσιογραφίας που διατηρεί και η οποία προετοιμάζει τους μελλοντικούς παρουσιαστάς, ρεπόρτερς και τους υπολοίπους ανθρώπους της τηλεοράσεως. Το περιεχόμενον και τα μαθήματα δεν τα γνωρίζω και ούτε αναφέρονται αναλυτικώς, ωστόσο κάτι διαβάζω περί σεναρίου και ιστορίας-θεσμών μεταξύ άλλων. Φοβούμαι λοιπόν ότι ο κ. Μαλέλης, αν και άνθρωπος της τηλεοράσεως με πείρα, δεν εφρόντισε το πρόγραμμα όσο θα έπρεπε. Προς τούτο έρχεται ο παντογνώστης Κωνσταντίνος Καντακουζηνός να προτείνει το ακόλουθον πρόγραμμα με τους αντιστοίχους διδάσκοντες, προκειμένου να διαμορφωθούν σωστά οι ρεπόρτερ του μέλλοντος (αντιθέτως από άλλας σχολάς, εδώ το επίπεδον από εξάμηνον σε εξάμηνον θα κατεβαίνει, διά να συμβαδίζει με τας απαιτήσεις της τηλεοράσεως):


Α' Εξάμηνον - Εισαγωγικόν (ήτοι τήρησις των προσχημάτων)

1. Ιστορία της τηλεοράσεως (Ροζίτα Σώκου -φροντιστήριον από την Ρούλα Κορομηλά)
2. Παρουσίασις προγράμματος (Μαρία Λεκάκη -μην τολμήσει κανείς να με κατηγορήσει για ευνοιοκρατίαν!)
3. Παρουσίασις ειδήσεων (Αιμίλιος Λιάτσος -φροντιστήριον από τον Νίκο Ευαγγελάτο)
4. Τηλεοπτική δικηγορία (Αλέξης Κούγιας)


Β' Εξάμηνον - Χαμηλότερον επίπεδον 

1. Παρουσίασις καιρού (Πετρούλα Κωστίδου - φροντιστήριον από την Μαρία Σινιόρη)
2. Καλοί τρόποι (Έκτορας Μποτρίνι)
3. Διαχείρισις κρίσεων εντός του στούντιο (Αννίτα Πάνια)
4. Αποκαλυπτικόν ρεπορτάζ (Στέφανος Χίος)


Γ' Εξάμηνον - Ακόμη πιο χαμηλόν επίπεδον

1. Ρεπορτάζ Μυκόνου και Αραχώβης (ρεπόρτερ Ιορδάνης)
2. Ρεπορτάζ παραλίας (ρεπόρτερ Γρηγόρης -πρακτικαί ασκήσεις επί των οπισθίων της Ιουλίας Αλεξανδράτου)
3. Eurovision (Δάφνη Μπόκοτα)
4. Παρουσίασις μαγειρικής (Ευγενία Μανωλίδου - φροντιστήριον από την κυρία Βέφα)


Δ' Εξάμηνον - Καταβαράθρωσις

1. Ξεκατίνιασμα (Τατιάνα Στεφανίδου)
2. Καλλιτεχνικόν ρεπορτάζ (διδάσκει το σύνολον των ρεπόρτερ του Star)
3. Κοινωνικαί εκπομπαί (Σία Λιαροπούλου -φροντιστήριον από τον Ανδρέα Μικρούτσικο)
4. Πολιτική ανάλυσις (Άντζελα Δημητρίου)


Διπλωματική εργασία


Βρείτε σελέμπριτις που νομίζουν πως κάνουν σοβαράς δηλώσεις και κράξτε τους εκ του ασφαλούς.
(Αξιολόγησις από επιτροπήν υπό τον Κωνσταντίνον Καντακουζηνόν)


Ειμί Κωνσταντίνος ο διευθυντής προγράμματος της σχολής και άρτι ωλοκλήρωσα.

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010

Το 10 το καλό

Αν και αι ημέραι είναι πιεστικαί, μου είναι δύσκολον να κόψω τας δύο έξεις μου: την τηλεόρασιν και την ενημέρωσιν των αναγνωστών μου. Δι' αυτό και διά ακόμη μίαν φοράν θα σας ενημερώσω σχετικώς με την ζώνην του λυκόφωτος (ήτοι κανάλια εξορισμένα εις αριθμούς άνω του 15 εις το τηλεχειριστήριον).
Φαίνεται λοιπόν ότι η μεταβίβασις του καναλιού 10 από τον κ. Γ. Τράγκα εις τον κ. Κυριακίδη αλλάζει το ύφος του καναλιού και εισάγει καινοτομίας. Αντί να ξοδεύσει 1,5 εκατομμύριον όπως η ΕΡΤ επί κ. Παναγόπουλου (που τώρα από τον Σκάι την κατηγορεί για σπατάλας!), ο καινούργιος ιδιοκτήτης εφαρμόζει νέαν, πρωτοποριακήν μέθοδον: οι παρουσιασταί θα πάρουν το κανάλι επάνω τους -κυριολεκτικώς, αν και με την απαραίτητον στρας τσαχπινιάν:Ειμί Κωνσταντίνος ο τηλεπαρουσιαστής και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.1: Αντιλαμβάνεσθε όλοι ότι η συγκεκριμένη εκπομπή με ενδιέφερε. Ουχί βεβαίως διότι είμαι εθισμένος εις το διαδίκτυον, αλλά διότι είμαι έφηβος από το 1347.
Υ.Γ.2: Αν η ιδέα αντιγραφεί, φαντάζομαι ότι εις το "Star" θα φοράνε άστρον, εις τον Alpha το γράμμα Α και εις τον Αnt1 κεραίαν. Εις το Σκάι τι θα φοράνε; Μπλουζάκια με φωτογραφίαν από το βόρειον σέλας;
Υ.Γ.3: Εις το αγαπημένον μου Kontra Channel προτείνω φωτογραφίαν του τυφώνος.

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010

Briefing (τουρκιστί τουρλού)

Επειδή κουράστηκα πολύ με τας ετοιμασίας της προχθεσινής τελετής στέψεως του μπάρμπα μου Ιωάννη ΣΤ' (έπρεπε να κάνουμε μετά και φασίνα εις όλον το ανάκτορον των Βλαχερνών, αφήστε που με βρήκαν πρόχειρον και με θέλουν τώρα και για πηλοφόρι εις την Αγια-Σοφιά -διαβάστε την προηγουμένην ανάρτησίν μου, για να ενημερωθείτε), δεν έχω πολύ χρόνον αυτάς τας ημέρας. Επειδή όμως προέχει η ενημέρωσις των αναγνωστών μου, θα κάνω μίαν σύντομον επισκόπησιν της επικαιρότητος α λα Αβάδιστη και του Ίτερ:

1) Β. Καγιά: "Σκέφτομαι να κάνω παιδί": Μετά την επιτυχίαν της γεννήσεως του τέκνου της Κατερίνας Λάσπα που παρακολουθούσαμε μέρα με τη μέρα, η κ. Καγιά είναι πιο μπροστά: μας ξεκινάει από τας σκέψεις της. Ελπίζω η επόμενη δήλωσίς της να μην αναφέρεται εις λεπτομέρειες των προσπαθειών που καταβάλει μετά του συντρόφου της, προκειμένου να τεκνοποιήσει...

2) Sugar babes, η νέα μόδα: "Φοιτήτριες ψάχνουν ώριμους και οικονομικά ευκατάστατους κυρίους, διατεθειμένους να γίνουν «χορηγοί» τους". Απορίαι: όταν πρόκειται περί ολοκλήρου επιχειρήσεως που αναλαμβάνει μίαν φοιτήτριαν, εκπίπτει η χορηγία από τα ακαθάριστα έσοδα της επιχειρήσεως; Δύναται η χορηγία να υπαχθεί εις την κατηγορίαν των πολιτιστικών χορηγιών (ιδίως αν η φοιτήτρια φοιτά π.χ. εις το τμήμα Θεατρικών Σπουδών); Ή πρόκειται για χορηγίαν τύπου Τσουκάτου;

3) Παρουσιάστηκε το πόθεν έσχες των πολιτικών για το οικονομικόν έτος 2008 (καλά, αυτό το "πόθεν" είναι σαν το "θα πέσει άπλετο φως":  βάζουμε καμιά χτυπητήν λέξιν, μπας και τσιμπίσει κανένας). Ιδιαίτερον ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αυτοκίνητα των πολιτικών. Η κυρία Άννα σύζυγος Γιώργου Νταλάρα, επί παραδείγματι, μαθαίνουμε ότι αγωνίζεται εις το ράλλυ Ακρόπολης: διαθέτει αυτοκίνητον 3.779 κυβικών (εκατοστών ελπίζω, αν και δεν θεωρώ απίθανον το αυτοκίνητόν της να έχει μηχανήν 3.779 κυβικών μέτρων). Επίσης πίσω από την απεργίαν των φορτηγατζήδων κρύβονται πολιτικά συμφέροντα: ο φορτηγατζής κύριος Χρήστος Μαρκογιαννάκης συγκεκριμένως, που διαθέτει φορτηγόν 1600 κυβικών (χα! τον έφαγε η κυρία Άννα σύζυγος Γιώργου Νταλάρα! Μήπως δεν αγωνίζεται εις ράλλυ, αλλά είναι και εκείνη φορτηγατζού; Όλα για το μεροκάματο...) Τέλος, η κυρία Ελπίδα Τσουρή αγόρασε αυτοκίνητον αξίας 100 ευρώ. Αναρωτιέται ο συντάκτης του άρθρου τι αυτοκίνητον είναι τούτο. Θα του λύσω την απορία: είναι αυτό εδώ. (Παρατήρησις: το αυτοκίνητον τιμάται 105 ευρώ. Πού είναι τα υπόλοιπα 5; Να ελεγχθεί η κυρία.)

4) Ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Μπαράκ Ομπάμα (δείτε και την τρίτην ανάρτησιν της ρετροσπεκτίβας μου με τον τίτλον "Ειρήνη υμίν (Ανάρτησις της 18ης Απριλίου 2010)") εδήλωσε ότι η στρατιωτική δράσις κατά του Ιράν δεν θα ήταν ο "ιδανικός τρόπος". Επειδή η διεθνής πολιτική ασκείται συνήθως με τον αποτελεσματικότερον τρόπον και σπανίως με τον ιδανικότερον, ξεκινήστε να σκάβετε κανένα καταφύγιον (ήδη με έβαλε ο μπάρμπας μου ο Ιωάννης ΣΤ' να σκάψω ένα κάτω από το παλάτι των Βλαχερνών).

Ειμί Κωνσταντίνος ο εργάτης της ενημερώσεως και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.: Επειδή ειδικεύομαι εις ιστορικάς αναζητήσεις, την σημερινήν ανάρτησιν κοσμεί το πρωτοσέλιδον της Αυριανής της 7ης Νοεμβρίου 2007 με θέμα την κυριαρχίαν του σημερινού πρωθυπουργού κ. Ευάγγελου Βενιζέλου εις τας εσωκομματικάς εκλογάς του ΠΑΣΟΚ και την επακόλουθον άνοδόν του εις την πρωθυπουργίαν. Τι; Δεν είναι πρωθυπουργός; Αποκλείεται! Αφού η Αυριανή λέει ότι αυτός κέρδισε!

Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2010

Από υαλί χρωματιστό (ή το παρασκήνιον μιας αυτοκρατορικής στέψεως)

Ο μπάρμπας μου, ο αυτοκράτωρ Ιωάννης ΣΤ' Καντακουζηνός, σε φωτογραφίαν της στέψεως
(το κουκλί όπισθέν του είμαι εγώ, ο πρωτονοβελισσιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός)


Αρκετά με τα κοινά και τετριμμένα, τηλεοράσεις και Βατοπέδια. Σήμερον έχω διά τους εκλεκτούς αναγνώστας μου βραδιά ποιήσεως. Θα αναλύσω το ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη "Από υαλί χρωματιστό", που αναφέρεται εις την στέψιν του μπάρμπα μου, του αυτοκράτορος Ιωάννου ΣΤ' Καντακουζηνού, εις την οποίαν εννοείται ότι παρευρέθην: ήμουν ο επί των τιμών, ντυμένος με λευκόν σακάκιον, λευκόν υποκάμισον, λευκόν πανταλόνιον, λευκά παπούτσια -με δυο λόγια σαν τον Κουρκούλη εις την βάφτισιν του υιού του. Μόνον εγώ λοιπόν θα σας αποκαλύψω όλα τα καυτά κους-κους και τα παραλειπόμενα που ούτε καν ο Καβάφης δεν τα ξέρει, αφού μπροστά δεν ήτο (δεν θυμάμαι δηλαδή να έστειλα πρόσκλησιν σε κανέναν Καβάφη: όλο κάτι Παλαιολόγους, Κομνηνούς και Καντακουζηνούς είχαμε, αφήστε δε που είχαν όλοι τα ίδια ονόματα: 65 Κωνσταντίνοι, 43 Ιωάννηδες και 38 Ανδρόνικοι... Θα τους έπεφτε η μούρη δηλαδή αν ωνομάζοντο παραδείγματος χάριν Στάθης ή Παναγιώτης; Και αν ήθελαν τίποτα πιο σικ υπάρχουν εναλλακτικαί: Τέρης, Ντίντης, Νίνο).

Το παρασκήνιον: Το 1341 ο αυτοκράτωρ Ανδρόνικος Γ' Παλαιολόγος απέθανε και ο υιός του Ιωάννης ήτο μόλις 9 ετών. Ο μπάρμπας μου, που ήτο τότε Μέγας Δομέστικος (είχε κόψει κάθε άλλο κρασί), ήρθε σε σύγκρουσιν με την (και εύθυμην και) χήραν αυτοκράτειραν Άνναν της Σαβοΐας (της Σαβοΐας; μάλλον της Σαβουρίας, αν κρίνω από την φάτσαν της. Καλά, στραβός ήτο ο συγχωρεμένος;) Φοβερή μεταγραφή, ισάξια του Φλάβιο Κονσεϊσάο εις τον ΠΑΟ, αν ενθυμείσθε. Εμένα βέβαια με συμπαθούσε (η Άννα, όχι ο Κονσεϊσάο) -ενθυμούμαι που μου εφώναζε, όταν πηγαίναμε εις τον Ιππόδρομον και είχε πολυκοσμία: "Constantin, viens ici, mon petit!" (ξέχασα να είπω ότι η αυτοκράτειρα ήτο αλογομούρα όνομα και πράμα: επόνταρε μανιωδώς σε άλογο φαβορί, αλλά συνήθως έμενε ταπί -γαλλιστί tapis).
Ακολούθησε ένας μίνι εμφύλιος πόλεμος μεταξύ του μπάρμπα μου και της άπλυτης της γαλλίδος που μας είχε κουβαλήσει ο αυτοκράτωρ Ανδρόνικος (να πω εδώ ότι βασικός της όρος, για να παντρευτεί τον αυτοκράτορα, ήτο να ανοίξει κατάστημα Paul δίπλα εις τα ανάκτορα, διά να έχει ζεστά κρουασάν το πρωί να σαβουριάζει -τέτοιο λιμάρι ήτο η Γαλλίς). Βέβαια όλοι οι Ανδρόνικοι Παλαιολόγοι τα ίδια γυφταριά μάς εκουβάλησαν για αυτοκράτειρες: ο Ανδρόνικος Δ' Παλαιολόγος πήρε σύζυγόν του την Κεράτσα-Μαρία της Βουλγαρίας (αριστοκρατικόν όνομα από τα ολίγα), που άμα σ' έπιανε ο στόμας της δεν σε ξέπλενε ούτε ο Κεράτιος Κόλπος.
Ο εμφύλιος εκράτησε μερικά χρόνια, ώσπου τελικώς ο μπάρμπας μου κατάφερε να στεφθεί συναυτοκράτωρ του διαδόχου Ιωάννου στις 13 Μαΐου 1347 από τον Ισίδωρον (όχι της Ντόρας, τον άλλον, τον Πατριάρχην Κωνσταντινουπόλεως). Είχαν προηγηθεί δύο γιαλαντζί στέψεις -την πρώτην ούτε ο μπάρμπας μου δεν την θυμάται (τόσες που ήσαν φυσικό είναι). Η δεύτερη ήτο από τον Πατριάρχην Ιεροσολύμων Λάζαρον εις το Διδυμότειχον το 1346. Τώρα θα μου πείτε τι δουλειά είχε στο Διδυμότειχον ο Ιεροσολύμων; Δεν γνωρίζω αν ανέβηκε, γιατί είχε μαλλιοτραβηχτεί με κανέναν άλλον κάτω εις τα Ιεροσόλυμα, ως είναι το συνήθειό τους, οι απαίσιοι, για να θυμηθούμε τον Καβάφη, ευγενική χορηγία του οποίου είναι η παρούσα ανάρτησις. Μάλλον summer promo tour έκανε ο Ιεροσολύμων (ελληνιστί αρπαχτή εις την επαρχίαν), τον άκουσε ο μπάρμπας μου να ψέλνει το "Διδυμότειχο μπλουζ" και του ζήτησε να τον ξαναστέψει (ταρίφα 100 χρυσά σόλδια χωρίς απόδειξιν, τζάμπα πράμα). Ο συγκεκριμένος ψαλμός είναι βέβαια θαυματουργός, αλλά μέχρι σύζυγον υφυπουργού μπορεί να σε κάνει, όχι βυζαντινόν αυτοκράτορα. Γι' αυτό και έβαλε ξανά τον Πατριάρχην Κωνσταντινουπόλεως Ισίδωρον που είχε το κοπυράιτ εις τας αυτοκρατορικάς στέψεις και έτσι φθάσαμε εις την τρίτην στέψιν του μπάρμπα μου -μην δει Πατριάρχην μπροστά του, αμέσως να του ζητήσει να του την φορέσει (την κορώνα, εννοείται). 

Τα πρόσωπα του έργου: ο μπάρμπας μου (συστάσεις δεν χρειάζονται) και η σύζυγός του (η θεια μ' η Ρήνω, κατά κόσμον Ειρήνη Ασάν, κόρη του Ανδρονίκου Ασάν, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει πριν από σχεδόν δέκα χρόνια εις γνωστήν διαφήμισιν). Η θεια μ' η Ρήνω ήτο εγγονή του τσάρου (όχι της οικονομίας αλλά) των Βουλγάρων (χμ, εδώ με τρώει να ρωτήσω αν ήτο Θεσσαλονικιά, αλλά φοβούμαι μήπως κανένας θερμόαιμος όπως ο κ. Ψωμιάδης ζητήσει να απογορευθεί το ιστολόγιόν μου). Πάντως, για την ιστορίαν, η εξαδέλφη μου η Ελένη, κόρη του ζεύγους, παντρεύτηκε τον Ιωάννην Ε' Παλαιολόγον (τον συναυτοκράτορα του μπάρμπα μου), άρα και ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς μας το 'χει μέσα του το βουλγάρικο το αίμα από την πλευρά του πατέρα του (επίσης έχει αρμένικο, ουγγρικό, ιταλικό και γαλλικό) -για να μην ομιλήσω περί της Σέρβας μάνας του.

Η τελετή: Ο μπάρμπας μου ήθελε να γίνει η στέψις εις την Αγια-Σοφιά, αλλά μας είπαν ότι η εκκλησία ήταν κλειστή -φανταστήκαμε ότι την είχε κλείσει η Χρουσαλά για τον γάμον που θα προηγείτο της δεξιώσεως εις το χελάνδιον Αβέρωφ (τύπος βυζαντινού πλοίου). Αργότερα όμως εμάθαμε ότι η εκκλησία ήτο κυριολεκτικώς κλειστή, γιατί είχε καταρρεύσει την προηγουμένην χρονιάν μέρος του τρούλου της (βεβαίως και πάλι δεν ήτο ακριβώς κλειστή, αφού ήτο ανοιχτή από πάνω). Ο μπάρμπας μου τότε είχε την φαεινήν ιδέαν να την επισκευάσει και, επειδή δεν του άρεσαν αι προχειροδουλειαί, ήθελε να βάλει και αλουμίνια εις τα παράθυρα. "Μπαρμπα-Γιάννη" του λέω "άδικα περιμένεις επιχορήγησιν: το πρόγραμμα δεν θα τρέξει. Άσε που είναι και η Αγια-Σοφιά σε υψηλήν τιμήν ζώνης, κάνεις κι εσύ μεγάλην φορολογικήν δήλωσιν -κρύψε κάτι: θα 'ρθει η περαίωσις και κανείς δεν θα σε πειράξει." "Όχι, θα τρέξει το πρόγραμμα και, αν δεν με πιάνει, θα βάλω μέσον την Άνναν σύζυγον Γιώργου Νταλάρα και θα την πάρω την επιχορήγησιν" επέμενε αυτός. Τελικώς εχάσαμε ασκόπως πολύτιμον χρόνον και έμεινε και η Αγια-Σοφιά χωρίς αλουμίνια. Τι να κάνουμε κι εμείς, βολευτήκαμε με την εκκλησία των Βλαχερνών (το ξέρω, δεν ταιριάζει σε τέτοια τελετή, αλλά πέσαμε, βλέπετε, εις την ανάγκην της κάθε βλαχάρας).
Εγένετο βεβαίως μέγα στριμωξίδι -τέτοιο ούτε εις τον γάμον Νικολάου-Τατιάνας. Βγάλαμε όμως γιγαντοοθόνη απ' έξω να βλέπει την στέψιν ο λαός και οι Ανδρόνικοι (τους είχαμε χωρίσει σε ομάδες: οι Ιωάννηδες αριστερά, οι Κωνσταντίνοι δεξιά και οι Ανδρόνικοι απ' έξω). Ο μπάρμπας μου είχε φορέσει ό,τι είχε σε χρυσαφικό (εμφυλιοπολεμικά σύνδρομα: φοβόταν μην μπουν στο σπίτι οι αντάρτες και του τα κλέψουν) και έμοιαζε με τον Γιώργο Μάγγα χωρίς κλαρίνο (είχε άλλωστε τους κουροπαλάτιους που εστέκοντο κλαρίνο μπροστά του), ενώ η θεια μ' η Ρήνω επέλεξε να συνοδεύσει τον μπάρμπα ως μπάρμπι: είχε επιλέξει να φορέσει ένα απέριττο μάξι φόρεμα σε γραμμή αμπίρ και σε έντονο ροζ χρώμα που κάνει ωραία αντίθεση με τα ξανθά μαλλιά και αναδεικνύει το χρώμα των ματιών της. Κομψή, λιττή και σέξι! Καλύπτει τα πόδια, αναδεικνύει το ντεκολτέ, χωρίς υπερβολές. Συνδυάζει με ασημί clutch.
Για να επανέλθωμεν εις τον Καβάφη (μετά τα breaking news του Star καιι του Tlife), εις το ποίημά του θίγει ένα θέμα: ότι δεν είχαμε πολυτίμους λίθους και βάλαμε γυαλί χρωματιστόν εις το στέμμα. Η ιστορία λέγει ότι ο μπάρμπας μου ο Ιωάννης ΣΤ' είχε ενεχυριάσει όλα τα διαμάντια και τα μπριλάντια του εις την Βενετίαν, διά να χρηματοδοτήσει τον στρατόν του, όμως οι ιστορικοί δεν γνωρίζουν την τύφλαν τους. Ιδού η αλήθεια: ο μπάρμπας μου ο Ιωάννης ήτο άνθρωπος ανοιχτοχέρης, χουβαρδάς από τους λίγους, γνωστός εις όλους και ως Γιάννης Χουβαρδάς (τώρα είναι διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου) και δεν ευκολύνετο εκείνον τον καιρόν να βρει πολυτίμους λίθους. Υπάρχει βέβαια και η εκδοχή που διαδίδουν αι κακαί γλώσσαι, αι οποίαι επιμένουν ότι αντιθέτως ήτο γρουσούζης και σφιχτοχέρης και είχε πολλά διαμάντια, αλλά τα είχε ενοικιάσει ο τσιφούτης εις την παραγωγήν της ταινίας "Διαμάντια στο γυμνό κορμί της". Όπως και να 'χει, πολυτίμους λίθους δεν είχαμε και μέγας προβληματισμός επεκράτησε. Την λύσιν την βρήκα για ακόμη μίαν φοράν εγώ: σκέφτηκα να μαζέψω διάφορα μπουκάλια μπίρας, να τα σπάσω και τα γυαλιά τους να τα βάλω εις το στέμμα. Συνεκέντρωσα όλων των ειδών τας μπίρας εις ένα δωμάτιον με ψύξιν και, μόλις αι κυρίαι της (αυτοκρατορικής) αυλής άρχισαν να ουρλιάζουν με το ροζ φόρεμα της θειας μ' της Ρήνως, άνοιξα το δωμάτιον και οι πρωτοσπαθάριοι με τον θείον μου τις υπερκέρασαν εις κραυγές. Επειδή δεν θέλαμε να πάνε χαμέναι αι μπίραι, τας καταναλώσαμε όλας προ της τελετής (το ιστορικόν αυτό γεγονός έχει απαθανατιστεί εις το άσμα "Θέλω να πιω όλο το Βόσπορο"). Η παράπλευρος απώλεια ήτο ότι ο μπάρμπας μου μύριζε σαν άγγλος τουρίστας σε παμπ στο Φαληράκι -όλα της στέψης δύσκολα κι ο βασιλιάς πιωμένος.
Η τελετή ήτο προγραμματισμένη για τις έξι αλλά ξεκίνησε στις έξι και τέταρτο (η θεια μ' η Ρήνω άργησε ένα τέταρτο, γιατί μπέρδεψε τις τελετές και νόμιζε ότι ξαναπαντρεύεται). Ο πατριάρχης τα είχε πάρει λίγο με την καθυστέρησιν, γιατί τον είχαν κλείσει για πέντε γάμους εκείνο το απόγευμα, γι' αυτό έτρεξε την τελετή και οι εστεμμένοι δεν εδέχθησαν ευχές εις την εκκλησίαν. Ακολούθησε όμως εις τα παρακείμενα ανάκτορα των Βλαχερνών βλάχικον γλέντι μέχρι πρωίας με γίδαν βραστήν και άφθονην ρετσίναν.
Έτσι λοιπόν εστέφθη ο "Κυρ Ιωάννης Καντακουζηνός" (Κυρ; Σιγά μην είναι και ο Σπύρος Ορνεράκης. Τον ήξερε και από χθες τον μπάρμπα μου και τον λέει "Κυρ" ο Καβάφης;). Αντιλαμβανόμεθα όλοι ότι ο Καβάφης έγραφε ό,τι μπούρδα του κατέβαινε: κάτι λέγει για "διαμαρτυρία θλιβερή" και "κακομοιριά" του μπάρμπα μου. Ακούς εκεί... Κακομοίρης είναι αυτός και όλο του το σόι. Άντε μην βάλω την αυτοκράτειρα Κεράτσα-Μαρία να τον σχολιάσει...

Ειμί Κωνσταντίνος ο επί των τιμών της στέψεως και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.: Δυστυχώς από την στέψιν δεν έχω βίδεο, διότι, όπως έχω γράψει εις το παρελθόν, έπεσαν οι σέρβερς του Μεγάλου Παλατίου και χάθηκαν από το μπακ-απ όλα τα φόλντερς. Με την ευλογίαν όμως του Αη-Φον (μεγάλη η χάρη του) ετράβηξα βίδεο εις την στέψιν του τσάρου Νικολάου της Ρωσίας (με εκάλεσε ο θείος μου, o πρίγκιψ Μιχαήλ Μιχαΐλοβιτς Καντακουζηνός) και σας το παρουσιάζω, για να πάρετε μιαν ιδέαν.

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010

Breaking News: Η Ελλάδα βγαίνει από το ΔΝΤ!

Μόλις επληροφορήθην μίαν σημαντικήν είδησιν και την αναμεταδίδω:


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ξεκίνησε η αναζήτηση του θησαυρού του Αλή Πασά εις την Βασιλικήν Τρικάλων! Ο ελληνοαυστραλός κυνηγός θησαυρών που τον αναζητά εδήλωσε πως σύμφωνα με τον νόμον θα αποδώσει το 50% του θησαυρού εις το ελληνικόν δημόσιον, με το οποίον, κατά δήλωσίν του, το ελληνικόν κράτος «θα ξεχρεώσει όλα τα χρέη του από το 1821 και θα περισσέψουν κιόλας». Βέβαια κατά άλλους ο θησαυρός του Αλή Πασά έχει ήδη βρεθεί εις τα Ιωάννινα, αλλά δεν ανησυχούμε διότι ο Αλή-Πασάς έχει γεμίσει την ελληνικήν επικράτειαν με θησαυρούς.

Κατόπιν τούτων αναστέλλονται όλαι αι απεργίαι και επιστρέφονται όλαι αι περικοπαί. Ήδη η τρόικα έχει ακυρώσει την προγραμματισμένην της επίσκεψιν εις την Ελλάδα και όλοι οι όροι του μνημονίου καθίστανται ανενεργοί. Κατόπιν αποφάσεως της ελληνικής κυβερνήσεως το αεροδρόμιον Αθηνών μετονομάζεται σε "Αεροδρόμιο Αλή-Πασάς Τεπελενλής" προς τιμήν του μεγάλου ευεργέτου. Είναι βέβαια Αλβανός, αλλά από τη στιγμή που έχει λεφτά αυτό είναι λεπτομέρεια...
Ο αντίκτυπος της ειδήσεως εις τον καλλιτεχνικόν τομέα είναι ήδη εμφανής: η τεραστίων διαστάσεων υπο-παραγωγή του Άλτερ "Η λίμνη των στεναγμών" σημειώνει ρεκόρ θεαματικότητος εις τας μεταμεσονυκτίους επαναλήψεις της. Ο Τάσος Χαλκιάς που ενεσάρκωσε μοναδικά τον Αλή-Πασά εις το σίριαλ προέβη μάλιστα και εις μίαν δήλωσιν με αποδέκτη την γείτονα χώραν και τα σίριαλ που μας εξάγει: "Ονούρ, οι νύχτες σου θα είναι λίγες".

Το παρόν ιστολόγιον είναι υπερήφανον διότι ΠΡΩΤΟ προέβλεψε τας εξελίξεις και εισήγαγε το νέον σύνθημα "χρυσός υπάρχει"!

Ειμί Κωνσταντίνος ο χρυσοθήρας και άρτι ωλοκλήρωσα.

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010

Τα παντελόνια του Καραμανλή και άλλα ρούχα

Η κυρία Αικατερίνη Πελέκη-Βουλγαράκη (της γνωστής οικογενείας) έκανε χθες μίαν κατάθεσιν ψυχής εις την Επιτροπήν της Βουλής για το σκάνδαλον του Βατοπεδίου, κατηγορώντας ουσιαστικώς τον κύριον Καραμανλή προσωπικώς (αλλά και τους περί αυτόν) για το όλον θέμα. Η παρέμβασίς της αποτελεί συνέχεια των κατηγοριών του κυρίου Δούκα (εις το περιοδικόν "Vanity Fair", ελληνιστί "Το πανηγύρι της ματαιοδοξίας"...) κατά του τότε διευθυντού του γραφείου του πρωθυπουργού κυρίου Αγγέλου (ο οποίος, παρεμπιπτόντως, τι εγγύησιν έχει δώσει; Ξεκίνησαν από 300.000 ευρώ, το κατέβασαν, το έφτασαν 100.000 ευρώ και τώρα αναρωτιέμαι, πόσο έχει πάει η τιμή της εγγυήσεως εις το χρηματιστήριον; Να πουλήσω;)
Η κυρία Πελέκη, γνωστή θεούσα -φήμαι λέγουν ότι έχει συμμετάσχει σε διαδηλώσεις κατά της συνθήκης Σέγκεν και του Πάπα φωνάζοντας μαζί με την κυρίαν Λουκά το θρυλικόν "I don't want Pap, I don't want Pap! Pap is killer!"- έδωσε χριστιανικά όσους νομίζει ότι φταίνε (όλους τους άλλους δηλαδή). Το καλύτερον όμως το εφύλαξε για το τέλος: είπε ότι δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες! Τότε γιατί έδωσε χριστιανικώς τόσον κόσμον ως υπεύθυνον; Είναι εκπληκτική η αγνότης και η αθωότης της βαθύτατα θρησκευομένης κυρίας Πελέκη και μοιάζει με αυτήν του κυρίου Δούκα που δηλώνει: «Καταλαβαίνει κανείς ότι είναι άγιοι άνθρωποι. Ίσως θέλουν να ιδρύσουν ένα ορφανοτροφείο». Πάντως προσφάτως ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος (ανάμεσα σε πολλούς άλλους) δήλωσε ότι δεν τα βλέπει τόσο αθώα τα πράγματα, ίσως γιατί έχει κατηγορηθεί και ο ίδιος από τον νέον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Καρχιμάκη για συμμετοχήν (δεν ξέρω αν κατηγορείται ακόμη -βλέποντάς τον πάντως να πηγαινοέρχεται εις το Μαξίμου φαντάζομαι πως όχι).
Αλλά εκτός από θεούσα, η κυρία Πελέκη είναι και πρωτοπόρος φεμινίστρια. Υπονοώντας τον κύριον Καραμανλή, εδήλωσε: "εγώ ξέρω ότι οι άντρες φοράνε παντελόνια" (φοβερή κλισεδούρα αυτή, είναι το αντίστροφον της άλλης κλισεδούρας που θα της πουν οι συνεργάται του Καραμανλή: "άντε στην κουζίνα σου να πλύνεις κάνα πιάτο, κυρά-Πελέκη"). Θα την διορθώσω την κυρία Πελέκη: ο κύριος Καραμανλής φορά ακόμα το μαγιό του, διότι βρίσκεται εδώ και έναν χρόνον σε διακοπές. Όταν επιστρέψει από τας διακοπάς του ο πρώην πρωθυπουργός, προτείνω εις την κυρίαν Πελέκη να τον ντύσει με το συνολάκιον που κοσμεί την σημερινήν ανάρτησιν (ελπίζω να βγαίνει και σε μεγαλύτερον μέγεθος), το παντελόνι του οποίου έχει στρίφωμα γαλότσας και συνοδεύεται από τσαντάκι με δολώματα, ώστε μετά την κατάθεσίν του εις την Βουλήν να συνεχίσει ο πρώην πρωθυπουργός απροσκόπτως το ψάρεμα.

Νέαι αποκαλύψεις διά το σκάνδαλον Βατοπεδίου σήμερον αποκλειστικώς εις το ιστολόγιον του Κωνσταντίνου Καντακουζηνού:
Ο μπάρμπας μου ο Ιωάννης ΣΤ' έχει τρομοκρατηθεί με τας εξελίξεις, διότι είναι γνωστόν ότι μετά την παραίτησίν του από τον θρόνον εκάρη μοναχός με το όνομα Ιωάσαφ και εμόνασε εις την Μονήν Βατοπεδίου. Τώρα φοβάται μήπως τον καλέσουν να τα ξεράσει όλα εις την Βουλήν για τα Χρυσόβουλα και τα δώρα που έκανε εις την Μονήν (λέγεται ότι η Ζώνη της Παναγίας δικό του δώρον είναι), έπειτα και από το νέον ντοκουμέντον που βλέπει το φως της δημοσιότητος εις το παρόν ιστολόγιον: τον κάτωθι Επιτάφιον που ευρίσκεται εις την Μονήν Βατοπεδίου και φέρει το όνομά του και το logo της real estate Ιεράς Μονής από κάτω (το brandname της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου είναι διεθνώς κατοχυρωμένον και ευρίσκεται ανάμεσα εις τα πέντε ισχυρότερα του κόσμου, δίπλα εις τα Coca-Cola, Nike, Mars, MacDonald's) :Ειμί Κωνσταντίνος ο προσθέσας το λιθαράκιον του εις το γενικόν σύστριγγλον του Βατοπεδίου και άρτι ωλοκλήρωσα.

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

Χρυσόβουλον περί της χρήσεως των τηλεχειριστηρίων

Το χειρόγραφον του μπάρμπα μου
(Ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός μιλάει πάντα με ντοκουμέντα)

Επειδή διεπίστωσα ιδιαίτερον ενδιαφέρον των αναγνωστών μου σχετικώς με τας αναρτήσεις τας αφορώσας εις την ελληνικήν τηλεόρασιν, αποκαλύπτω την σειράν των καναλιών εις το τηλεχειριστήριον, όπως την έχει προβλέψει με αυτοκρατορικόν Χρυσόβουλον ο μπάρμπας μου ο Ιωάννης ΣΤ' (εν παρενθέσει οι παρατηρήσεις μου):


Ιωάννης εν Χριστώ τω Θεώ πιστός βασιλεύς και αυτοκράτωρ Ρωμαίων ο Καντακουζηνός (χμ, πιστός; Εγώ για αθεόφοβον τον έχω. Χμ, των Ρωμαίων; Μάλλον των εν Ελλάδι ιθαγενών)

Έν ονόματι του πατρός καί του Υιού καί του Αγίου πνεύματος Ιωάννης πιστός ορθόδοξος βασιλεύς και αυτοκράτωρ Ρωμαίων ο Καντακουζηνός (άσε τις προσευχές και τις επαναλήψεις, μπάρμπα, και έλα εις το ψητόν)

πάσιν οίς το παρόν ημών ευσεβές επιδείκνυται σιγίλλιον (τώρα μας έστειλες αδιάβαστους...)

και επειδή μέσα εις την απέραντον αγάπην μας και το συνεχές ενδιαφέρον μας διά τους υπηκόους μας δεν επιθυμούμε  να τους κουράζουμε (κάπως καλύτερα, αλλά γιατί λέει "εμείς"; Μάλλον επειδή ακούει συνέχεια Χατζηγιάννη -"εμείς οι δυο σαν ένα")

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΓΚΙΕΣ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ
(αυτός είσαι!)

Τα κανάλια εις όλα τα τηλεχειριστήρια οφείλουν να έχουν τρεις σειράς πλήκτρων με τρία πλήκτρα εκάστη (κοινώς: τα τρία του επί τρία):
Πρώτη σειρά με θέμα "αποκαλύψεις και καταγγελίαι":
1. Kontra Channel
2. Extra 3 (τα κανάλια Kontra και Extra πρέπει να είναι δίπλα διά να ενημερώμαστε ευκόλως διά τας αποκαλύψεις με μίαν κίνησιν του δακτύλου)
3. Alter (διά συμπληρωματικάς αποκαλύψεις)

Δεύτερη σειρά με θέμα "χαλάρωσις και υπνωτισμός" (το Alter λειτουργεί και ως συνδετικός κρίκος με την κατηγορίαν ταύτην):
4. Star Channel (διά χαλάρωσιν)
5. Alpha (διά περισσοτέραν χαλάρωσιν)
6. Mega (διά υπνωτισμόν)

Τρίτη σειρά με θέμα "ψυχαγωγία":
7. High TV (δια χορόν μέχρι πρωίας με μαγνητοσκοπημένα πανηγύρια, συναυλίας εις πολιτιστικά κέντρα του 56ου χιλιομέτρου Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας και κοπές πιτών του Συλλόγου Απανταχού Αργιθεατών Φαρσάλων)
8. Mad TV (διά την παρακολούθησιν τρισδιάστατων θαυμάτων της τεχνολογίας ως αυτό
9. Τηλεάστυ (διά την ψυχαγωγίαν των ιθαγενών με εκπομπάς του μέλλοντος περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Βουλευτού κ. Βελόπουλου σχετικώς με εξελίξεις της αρχαιολογίας και δηλώσεις του Αρχηγού ο οποίος, όταν αποκαταστήσει την βασιλείαν του μπάρμπα μου θα ορισθεί Μέγας Λογοθέτης -κοινώς: να 'χαμε να λέγαμε...)


ΕΤ-1, ΝΕΤ, ΕΤ3, Βουλή και λοιπά απαγορεύονται ως βλαπτικά (τις κυβερνητικές θέσεις άλλωστε μπορείτε να τις πληροφορείσθε από το Mega).

Επιπλέον όλαι αι τηλεοράσεις της επικράτειάς μας θα παραμένουν ανοιχταί τουλάχιστον από τις 07:00 έως τις 00:00. Ουδείς θα μένει ανενημέρωτος, δι' αυτό και ένα τουλάχιστον μέλος της οικογενείας θα ευρίσκεται πάντοτε έμπροσθεν της συσκευής, ώστε να ενημερώνει τα υπόλοιπα διά τας αποκαλύψεις τας σχετικάς με επικείμενους γάμους, φωτογραφίσεις, αποκλειστικάς δηλώσεις και τα λοιπά. Οι παραβάται θα τιμωρούνται με υποχρεωτικήν παρακολούθησιν του "Αξίζει να (μην) ζεις".

Το ακριβές υποχρεωτικό πρόγραμμα παρακολουθήσεως θα ανακοινωθεί μόλις ξεκινήσει και η Τατιάνα.

Διά τους παραπάνω λόγους παραγγέλουμε και εξασφαλίζουμε όλοι οι σακελλάριοι (και η Τίνα, μπάρμπα;), οι γενικοί και στρατιωτικοί λογοθέτες, οι έφοροι των βασιλικών κουρατορίων, ο επί του θείου ημών ταμείου Φύλαξ (τον Τσουκάτο εννοείς, μπάρμπα;), οι πρωτονοτάριοι, οι χαρτουλάριοι (ΦΤΑΝΕΙ!), και, για να μην το κουράζουμε, οι 768.009 υπάλληλοι της αυτοκρατορικής μου διοικήσεως (πρωτοπόρος και εις την απογραφήν ο μπάρμπας) να φροντίσουν διά την απόλυτον εφαρμογήν του παρόντος ευσεβούς χρυσοβούλου λόγου μας.

Εγένετο τόδε κατά τον Σεπτέμβριον μήνα της δεκάτης πέμπτης από αρχής της καισαρικής ινδίκτου (1η Σεπτεμβρίου είναι η καισαρική ίνδικτος) του πρώτου έτους (1347) της βασιλείας μας.

Ιωάννης πιστός ορθόδοξος βασιλεύς και αυτοκράτωρ Ρωμαίων ο Καντακουζηνός (το 'παμε αυτό).

Διά την αντιγραφήν:
Ειμί Κωνσταντίνος ο τηλεοπτικός πρωτονοτάριος και άρτι ωλοκλήρωσα.

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010

Αξίζει να μαχαιρωθείς...

Διακόπτουμε το πρόγραμμα του Kontra Channel, για να σας μεταδώσουμε μίαν έκτακτην είδησιν:Λέγει η φωνή: "They are the world's most deadly assassins" -"της υπομονής μας και του γούστου μας" συμπληρώνει η φωνή του μπάρμπα μου του Ιωάννη ΣΤ'.
Ο Μπραντ φλιτ και η Αντζελίνα κουλή σε νέες περιπέτειες.
Μάλιστα. Ο πάσα εις στο "Αξίζει να το ζεις".
Αξίζει να το ζεις; Ούτε να το διανοηθείς.
Μ' αυτά που βλέπεις, να ζεις ή να μη ζεις;

Ειμί Κωνσταντίνος ο άξιος τηλεθεατής και άρτι ωλοκλήρωσα.

Καλή τηλεοπτική χρονιά!

Χθες ήτο μία σημαντική ημέρα. Ουχί μόνον διότι ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά, αλλά κυρίως διότι ξεκίνησε ουσιαστικώς η νέα τηλεοπτική χρονιά. Και ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς (σύμφωνα με την νεότερην παροιμίαν "εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάρτης"): το Kontra Channel (μια ιδέα πάρτε από το βίδεο. Μην το δείτε ολόκληρον, γιατί θα κολλάτε σε λίγο από τα σάλια...)
Δυστυχώς αι αντοχαί του Κωνσταντίνου Καντακουζηνού δεν είναι ατελείωται και δεν κατάφερε να παρακολουθήσει παρά ελάχιστα αποσπάσματα από το δελτίον ειδήσεων του καναλιού (καταγγελτικά πάντοτε κατά των λαμογιών, των πολιτικών και των επιχειρηματιών), το οποίον παρουσιάζει ο Τέρενς Κουίκ (προκειμένου να είναι εις την TV, δεν θα είχε πρόβλημα να παρουσιάσει ακόμη και την κυκλοφοριακήν αγωγήν δια βρέφη του καναλιού 0-6).
Εις το κεντρικόν δελτίον είδαμε τον κ. Γ. Κουρή, τον ιδιοκτήτη αυτού του καναλιού και άλλων πολλών, να εκφράζει τον μέσον Έλληνα και να κατακεραυνώνει Παπανδρέηδες, Σημίτηδες, Καραμανλήδες και ξανά Παπανδρέηδες (με αυτήν την σειράν, διότι με αυτήν την σειράν τους έχει υποστηρίξει ενθέρμως). Είναι σαφές ότι ο κ. Κουρής εκπροσωπεί τον μέσον Έλληνα:  όπως και ο ο μέσος Έλλην, ο κ. Κουρής είναι (εκτός από αγρότης που παλεύει με την γην και το αγιάζι) και φοροφυγάς -απλώς ο κ. Κουρής κατηγορείται για μερικά ευρουλάκια παραπάνω (ναι, αλλά τα λέει ωραία και εκφράζει το κοινόν αίσθημα). Τώρα ο όμιλος Κουρή (παλαιότερα στοιχεία για τους διαφόρους ομίλους εδώ) έχει περισσότερα μέσα για να εκφράσει τον μέσον Έλληνα: την παραδοσιακήν αγαπημένην Αυριανήν, το σοβαρόν (;) Άλτερ (επηρεάζοντας και την Real News), το Extra 3 ("τον Παπαγιάννη τον έχω για να μου κάνει τις δουλειές", σύμφωνα με την επιστολή του μακαρίτου Γκιόλια) και τώρα το νέον απόκτημα, τον σταθμόν Kontra (ή Contra; όταν αποφασίσουν, ας μας πουν). 
Ευχές εις τον κύριον Κουρή εξέφρασε όλος ο καλός ο κόσμος, όπως ο Νίκος Ευαγγελάτος και ο Νίκος Χατζηνικολάου (με πάσαν επιφύλαξιν το αναμεταδίδω, αν και η πηγή είναι εξίσου αξιόπιστος με τους New York Times). Επίσης εκπομπήν θα έχουν και τα εξής φρέσκα και άφθαρτα πρόσωπα: Δημήτρης Μάρκος, Αλέξης Κούγιας, Βάνα Μπάρμπα, Γρηγόρης Βαλιανάτος, Βίκυ Μιχαλονάκου και Ανδρέας Ανδριανόπουλος. Οι οντισιόν συνεχίζονται. Προτείνω να αναλάβουν εκπομπάς και τα εξής άστεγα (και επίσης νέα και άφθαρτα) τηλεοπτικά πρόσωπα: Ανδρέας Μικρούτσικος, Γρηγόρης Αρναούτογλου, κυρία Βέφα, Μαρία Αλιφέρη, Τένια Μακρή, Πέπη Τσεσμελή, Κατερίνα Λάσπα και από πρώην υπουργούς ο Γιώργος Κατσιφάρας και η Ελισάβετ Παπαζώη ("η ποια;" ρωτάει ο μπάρμπας μου ο Ιωάννης ΣΤ'. "Αυτή" του απαντώ).

Πάμε εις έτερον νέον κανάλιον (ποιος είπε ότι η τηλεόρασις παρουσιάζει κρίσιν;). Το Nickelodeon ξεκίνησε και εκπέμπει κανονικώς. Όπως βλέπετε και εις την φωτογραφίαν που κοσμεί την σημερινήν ανάρτησιν (η πηγή της είναι εδώ), έχει πρόγραμμα ανταγωνιστικόν του Kontra Channel. Όχι, δεν εννοώ ότι εις το δελτίον ειδήσεων του Kontra θα βλέπουμε καρτούν, αλλά ότι εις το Nickelodeon θα βλέπουμε πολιτικάς δηλώσεις. Εις την φωτογραφίαν, παραδείγματος χάριν, ο Δήμαρχος (τι θα πει ποιος Δήμαρχος; Ένας είναι Δήμαρχος εν Ελλάδι, ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης, όπως και ένας είναι Νομάρχης, ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης) κάνει δηλώσεις για την υποψηφιότητα Ψινάκη, στεκόμενος ανάμεσα εις τους πολιτικούς του μέντορας: τον Μπομπ Βουλγαράκη και την Ντόρα Μπακογιάννη την μικρή εξερευνήτρια. Ο κ. Ψινάκης, όταν αναλάβει αντιδήμαρχος Πολιτισμού, έχει υποσχεθεί το τάλεντ σόου "Αθήνα έχεις ταλέντο" σε κάθε γειτονιά και σεμινάρια καλών τρόπων εις τα οποία θα διδάξει ο ίδιος, ώστε να υποδεχθούμε καταλλήλως το ερχόμενον καλοκαίρι τον άγγλον τουρίστα που θα ρωτά πού είναι αι στήλαι του Ολυμπείου Διός: "Τυφλή είσαι, μωρή ηλίθια αγγλίδα; Μπροστά σου είναι οι στήλες, όρθιες και σε περιμένουν".

Ειμί Κωνσταντίνος ο ιδιοκτήτης καναλιών και άρτι ωλοκλήρωσα.

Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2010

Μακάρι, Μπουτάρη!

Η παραμονή μου εν Θεσσαλονίκη διά την κάλυψιν της ΔΕΘ είχε παράπλευρες απώλειες: επληροφορήθην ότι υποστηρικτής(;) του υποψηφίου κ. Ιωάννη Μπουτάρη έχει αρχίσει ήδη την διαφημιστικήν καμπάνιαν με σειρά βίδεο, που μπορείτε να δείτε εδώ (καθίστε αναπαυτικά και απολαύσατε: τα βίδεο φορτώνουν ένα-ένα μόνα τους).
Φοβούμαι ότι η χρήσις της ιστοσελίδος www.stixos.gr σε μερικάς περιπτώσεις είναι εξαιρετικώς επικίνδυνη (θα έπρεπε να υπάρχει αντίστοιχον του "μην το δοκιμάσετε στο σπίτι" για προεκλογικάς εκστρατείας). 
Είχα μέχρι τώρα την αίσθησιν ότι ευρέθη επιτέλους ένας σοβαρός άνθρωπος διά δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αλλά όπως βλέπω πολεμείται απηνώς. Και το πρόβλημα είναι ότι η εκστρατεία γελοιοποιήσεως μάλλον δεν προέρχεται από τους αντιπάλους του αλλά από τους υποστηρικτάς του (εκτός και αν ο δημιουργός των βίδεο κ. Ιωάννης Βαλτής δεν είναι απλώς κακόγουστος, αλλά βαλτός).
Πάντως, αν τα παραπάνω έχουν την έγκρισιν του κ. Μπουτάρη, προσφέρομαι  να βοηθήσω οικειοθελώς ως εξειδικευμένος εις τας γελοιποιήσεις. Μάλιστα μπορώ να ζητήσω από τον μπάρμπα μου τον Ιωάννη ΣΤ' να πει εις τον φίλον του τον μητροπολίτην Θεσσαλονίκης Άνθιμον δυο κουβέντες, ώστε να υποστηρίξει και αυτός Μπουτάρη -αν και φοβούμαι ότι ο οργανισμός του κ. Μπουτάρη δεν θα αντέξει τόσην γελοιοποίησιν.

Ειμί Κωνσταντίνος ο πίνων καμπάρι και υποστηρίζων Μπουτάρη και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.1: Προκηρύσσω διαγωνισμόν υποστηρίξεως του κ. Μπουτάρη. Ξεκινώ:
"Είτε είσαι από το Μπάρι είτε απ' τη Μαδαγασκάρη, θα ψηφίσεις τον Μπουτάρη."
"-Άμα έχει παλαμάρι, τι τη θέλεις τη φερράρι; -Για να ψηφίσω τον Μπουτάρη." (το σχετικόν άσμα εδώ).
"Ρίχνω στο φαΐ λίγο μπαχάρι και τρέχω να ψηφίσω τον Μπουτάρη."
"Τώρα το πλοίο έχει σαλπάρει κι από τα μάτια σβήνει η στεριά. Μες στα κατάρτια πετούνε οι γλάροι: κι αυτοί ψηφίζουνε Μπουτάρη!"

Δεν θα χρησιμοποιήσω τας λέξεις "μαντζαφλάρι" και "παπάρι": αφήνω τους αναγνώστας να δημιουργήσουν ελευθέρως...

Υ.Γ.2: Για να μην θεωρηθεί ότι το παρόν ιστολόγιον υποστηρίζει μόνον την υποψηφιότητα Μπουτάρη, θα βοηθήσω και τον αντίπαλόν του κ. Γκιουλέκα (μα πού πάει με τέτοιο επώνυμον; Πώς να βρεις ομοιοκαταληξία;):
"Θα ψηφίσεις τον Γκιουλέκα; Πάρε δέκα!"
"Μόλις ήρθα από την Μέκκα και πάω να ψηφίσω τον Γκιουλέκα!"
"Μωρή παλιοντενέκα, δεν θα ψηφίσεις τον Γκιουλέκα;"
"Την βλέπεις την ψηλολελέκα; Μας το παίζει μπεμπέκα και γουστάρει τον Γκιουλέκα!"
"Είμαι λεβεντογυναίκα και ψηφίζω τον Γκιουλέκα."

Συνδυασμός των δύο υποψηφίων: 
"Ήρθα απ' την έρημο Καλαχάρι μόνο για να ψηφίσω τον Μπουτάρη. Έριξα όμως φαλτσοστέκα και εψήφισα Γκιουλέκα..." 
(Σημείωσις: Φαλτσοστέκα στο μπιλιάρδο είναι το λαθεμένον χτύπημα εξαιτίας γλιστρίματος της στέκας -χρησιμοποιείται εδώ μεταφορικά διά την ψήφον).

Ψυχονιάααουυυ

Αμπελόκηποι, Αθήνα

Η φωτογραφία που κοσμεί την σημερινήν ανάρτησιν δεν είναι άλλο ένα ανόητον γκράφιτι, αλλά κάτι πολύ ουσιαστικότερον, διότι παρουσιάζει εναργέστατα την σύγκρουσιν δύο κοσμοθεωριών:
Από τη μία το Σουζυλίνι στέλνει με κόκκινον χρώμα (του πάθους) το ψυχονιαούρισμά της (βαθύτερον από το απλόν νιάου) προς το αγαπουληνάκι της και το προσκαλεί σε αγαπούλες, τρελίτσες και πολλά γούτσου-γούτσου (στεγνά ή βρεγμένα).
Έρχεται όμως από πάνω ο ολετήρ, ο ΠΑΟ - ΘΡΗΣΚΕΙΑ - ΘΥΡΑ 13, και καταστρέφει τον κόκκινον κόσμον και το ψυχονιαούρισμα της Σούζυς...

Ειμί Κωνσταντίνος ο νιαουρίζων και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.1: Τα μαύρα σύμβολα αποδεικνύουν ότι οι Κινέζοι είναι παντού.
Υ.Γ.2: Το παρόν αφιερώνεται εις την tzagalagabugu, που εννοείται πως μπορεί, αν θέλει, να το προσθέσει εις την πολύτιμον συλλογήν της. Επίσης εις την Αβάδιστη που αγαπάει τις τετράποδες γάτες (τώρα και εις δίποδην έκδοσιν).

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010

Διεθνής Έκθεση ΠΑΣΟΚ

Θεσσαλονίκη 10/09/2010

Αγαπημένοι αναγνώσται,
Μόλις έφθασα εις την Θεσσαλονίκην, διά να παρακολουθήσω την αυριανήν ομιλίαν του πρωθυπουργού εις την διεθνή έκθεσιν. Τα περίπτερα των διεθνών εκθετών (Υπουργείο Εσωτερικών, ΟΠΑΠΠεριφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κ.α.) είναι έτοιμα να σας υποδεχθούν με τρελά χάπενινγκς, όπως η έφιππη τοξοβολία (στόχος θα είναι συνταξιούχοι που δεν πέθαναν ακόμα με τα νέα μέτρα). Τιμώμενη χώρα είναι η χρεοκοπημένη Ουγγαρία, ώστε να έχουμε την ευκαιρίαν να ανταλλάξουμε απόψεις και τεχνογνωσίαν εις το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου και τον περιορισμόν των σπαταλών (μισθοί, συντάξεις, περίθαλψη κτλ).
Όπως ήδη θα γνωρίζετε, το υπουργικόν συμβούλιον μετεφέρθη σύσσωμον εις την συμπρωτεύουσαν της μιας εβδομάδος (11-19 Σεπτεμβρίου 2010). Συνεδρίασε μάλιστα εις αποθήκην κάρβουνου της Διεθνούς Εκθέσεως. Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του έπρεπε πρώτα να μεταφέρουν τα σακιά με το (όχι άλλο) κάρβουνο, με αποτέλεσμα να γίνουν μαύροι: η σημειολογία ήτο ότι είναι φτωχοί πλην τίμιοι υπουργοί της φυλής των Euroba που σηκώνουν τα μανίκια και δουλεύουν ακόμα και σε αποθήκες (οι δημοσιογράφοι βέβαια παρετήρησαν κάτι ρόλεξ και κάτι τσάντες σανέλ, αλλά οι υπουργοί είπαν ότι είναι μαϊμούδες -τα ρόλεξ και οι τσάντες, όχι οι υπουργοί.) Η μόνη λαϊκή φιγούρα του υπουργικού συμβουλίου ήτο η κυρία Άννα σύζυγος Γιώργου Νταλάρα που ο φακός του Κωνσταντίνου Καντακουζηνού εντόπισε και σας παρουσιάζει άνωθεν εις διεθνή αποκλειστικότητα: φορά, όπως βλέπετε αθλητικά παπούτσια μπάσκετ! Η Εθνική Γυναικών (εις την φωτογραφίαν αυτή που ανεβαίνει εις το πούλμαν είναι η κυρία Χριστοφιλοπούλου -διακρίνεται το σμιλεμένον της πόδι) μετεφέρθη εις τον αγωνιστικόν χώρον (την αποθήκην) με πούλμαν και με τους οπαδούς να ακολουθούν με μηχανάκια και να φωνάζουν: "είναι βαριά η τσάντα της Γεννηματά".
Το πρόβλημα που υπάρχει με την μεταφοράν του πεντηκονταμελούς υπουργικού συμβουλίου, των 600 συμβούλων του και των 30000 παρατρεχάμενων, κομματόσκυλων, δημοσιογράφων (έννοια ταυτόσημη με την προηγούμενην), σεκιουριτάδων, αστυνομικών κ.α. είναι ότι ολα τα ξενοδοχεία είναι κλεισμένα και αναγκάζομαι να φιλοξενηθώ εις την βυζαντινήν εκκλησίαν της Ροτόντας -ο μπάρμπας μου ο Ιωάννης ΣΤ' Καντακουζηνός είναι μέγας ευεργέτης της Θεσσαλονίκης και έπεσαν τα σχετικά τηλέφωνα εις τον Άνθιμον (να σημειώσω εδώ ότι ο Άνθιμος ζήτησε ως αντάλλαγμα να στέψει αυτός τον μπάρμπα μου εις την Αγια-Σοφιά, όταν πάρουμε την Πόλιν). Το αποτέλεσμα όλης αυτής της κινητοποιήσεως είναι η απόλυτος επιτυχία της Διεθνούς Εκθέσεως ΠΑΣΟΚ: όλοι οι επισκέπται θα μείνουν ενθουσιασμένοι και θα ανανεώσουν το ραντεβού τους για του χρόνου.
Είναι γνωστή η ευελιξία με την οποίαν κινούμαι εις τον χρόνον (από το 1347 έως σήμερα). Γι' αυτό με συγκίνησιν σας παρουσιάζω ακόμη μίαν αποκλειστικότητα του παρόντος ιστολογίου: βίδεον με ολόκληρην την ΑΥΡΙΑΝΗ ομιλίαν του πρωθυπουργού εις τα εγκαίνια της διεθνούς εκθέσεως (το καλύτερον σημείον είναι εις το 10:40):Συνοψίζω μερικάς από τας εξαγγελίας του πρωθυπουργού (διότι σιγά μην δείτε όλον το βίδεον -εκτός βέβαια και αν είσθε πορωμένα κομματόσκυλα, αλλά τότε θα είσθε ήδη εις την Έκθεσιν και θα δείτε λάιβ τας εξαγγελίας αύριο): αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμόν, παροχή εκτάκτου επιδόματος αλληλεγγύης, φορολόγησις της Εκκλησίας, καταπολέμησις της ακρίβειας, στήριξις μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, μέτρα για αναθέρμανσιν της αγοράς, επίδομα ανεργίας στο 70% του μισθού και άλλα μέτρα που συγκροτούν την περίφημον επανάστασιν του "α(υτο)νόητου". Επειδή έχω μεγάλες άκρες μέσα εις την κυβέρνησιν (έπαιζα παλιότερα μπάσκετ με την κυρία Άννα σύζυγο Γεωργίου Νταλάρα), σας παρουσίαζω και το κείμενον της ομιλίας εδώ.

Ειμί Κωνσταντίνος ο χειροκροτητής της ΔΕΘ και άρτι ωλοκλήρωσα.

Μην κλαις, Κωνσταντίνε...

Τι ακούω ο πανεντιμοϋπέρτατος!; Τι βλέπω ο Κωνσταντίνος!;
Πρωί-πρωί ο μπάρμπας μου ο Ιωάννης ΣΤ' άνοιξε την TV εις το MAD (ναι, έχει τρελαθεί εντελώς), και με ενημέρωσε ότι από εδώ και στο εξής θα ακούμε κατά κόρον τούτο εδώ (ήδη ακούγεται πολύ -ακούγεται; μπλακ χούμορ...)

Εις την απορίαν μου (σήμερον ήμουν εγώ που ερώτησα τον μπάρμπα και ουχί εκείνος εμένα) γιατί δεν θα ακούσουμε ποτέ τούτο εδώ, ο μπάρμπας μου δεν ήξερε τι να απαντήσει...
(το ποίημα του Εγγονόπουλου εδώ)

Μου είπε μόνον: "Μην κλαις, καλέ..."

Ειμί Κωνσταντίνος ο κλαίων και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.1:  Θα συμφωνήσω ωστόσο με το σχόλιον του χρήστη makisporto εις το πρώτον βίδεο: "kolara poy exei i melinaaaaaa!!!!!!!!!!!" Ωστόσο ακόμα και ο makisporto θα συμφωνούσε με το δικόν μου σχόλιον: "vyzares poy exei i gynaika ston  pinaka toy Eggonopoyloyyyyy!!!!!!!!!!!"
Υ.Γ.2: Και μετά μας φταίει η Άννα σύζυγος Γιώργου Νταλάρα και η Πάμελα, η Ελληνίδα μάνα...

Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010

Αννανταλαρισμός

Το ελληνικόν κράτος
(όπως θα έπρεπε να είναι, ώστε να δικαιολογείται 48πρόσωπη κυβέρνησις)

Αφού ωμίλησαν όλοι περί του αννασχηματισμού (ο μοναδικός που γράφεται με δύο νι λόγω της Άννας συζύγου Γιώργου Νταλάρα), ήρθε η στιγμή να ασχοληθώ και εγώ. Ουχί δια είπω τας δικάς μου απόψεις, αλλά δια να μεταφέρω αυτάς του μπάρμπα μου, του αυτοκράτορος Ιωάννη ΣΤ' Καντακουζηνού, ο οποίος, ακόμη και μετά την παραίτησίν του από τον θρόνον, συνεβούλευε μυστικώς (ως μοναχός Ιωάσαφ) τους επόμενους αυτοκράτορες και τους επόμενους πρωθυπουργούς. Ναι, ήρθε η ώρα να το αποκαλύψω και παρακαλώ το Μέγκα να διακόψει την μετάδοσιν της Πάττυς, διά να ανακοινώσει το ακόλουθον έκτακτον γεγονός: για όλα εν Ελλάδι φταίει ο μπάρμπας μου, διότι όλαι αι κυβερνήσεις είναι αποτέλεσμα συμβουλών του (όλαι, πλην αυτών του κυρίου Καραμανλή: μόλις ο μπάρμπας μου είδε ότι πρωθυπουργικός σύμβουλος είναι ο κ. Λούλης, έγινε Λούης). Επανήλθε όμως ως μυστικοσύμβουλος του τωρινού πρωθυπουργού (εάν δείτε κάποιον με ράσα να βγαίνει από το Μαξίμου είναι ο μπάρμπας μου και ουχί κάποιος που κανονίζει την αποφυγήν φορολογήσεως της Εκκλησίας) και τον συνεβούλευσε μάλιστα να φτιάξει σχήμα αντίστοιχον με αυτό του αυτοκράτορος Κωνσταντίνου ΙΑ' (δηλαδή του Παλαιολόγου, όταν η αυτοκρατορία είχε περιοριστεί μόνον εις την Κωνσταντινούπολιν και τον Μυστράν), αλλά ο Γ. Παπανδρέου δεν κατάλαβε καλώς (ο μπάρμπας μου δεν μιλάει αγγλικά) και έφτιαξε κυβέρνησιν αντίστοιχην αυτής του Κωνσταντίνου Α' (δηλαδή του Μεγάλου, που είχε αυτοκρατορία από τη Μεγάλη Βρετανία μέχρι την Αίγυπτο -βλ. χάρτην άνωθεν). Αυτή λοιπόν είναι η λύσις του μυστηρίου των 48 υπουργών: ένα Ιώτα που δεν ηκούσθη καλώς. Βεβαίως έπρεπε να τακτοποιηθεί και κόσμος που δεν είχε βολευτεί τόσον καιρόν (και, με δεδομένας τας περικοπάς εις το δημόσιον, μόνον εις μίαν υπουργοποίησιν μπορούμε να ελπίζουμε πλέον). Ερώτησις: θα παίρνει κανείς αποφάσεις ή δουλεύει για μας η τρόικα; Γιατί με 48 υπουργούς, καμιά δεκαριά συντονιστές και 600 συμβούλους δεν βλέπω να γίνεται δουλειά, αφού όλη μέρα θα συντονίζονται και θα συμβουλεύονται (αν δεν σφάζονται).

Ο μπάρμπας μου απαξιοί να ασχοληθεί με γραφικάς περιπτώσεις, όπως αυτή του χαμένου στη μετάφραση Υπουργού Εξωτερικών κ. Δρούτσα, θα ασχοληθώ όμως εγώ, διότι επιθυμώ σφόδρα (λαϊκιστί: γουστάρω τρελά) να τον κάνω ρεντίκολον: εμφανιζόταν ως καθηγητής του πανεπιστημίου της Βιέννης, δεν ήταν τελικώς καθηγητής αλλά βοηθός καθηγητής (να το αφήσω; -oooχι!), δεν ήταν  τελικώς βοηθός καθηγητής αλλά διδάκτωρ (να το αφήσω; -oooχι!), δεν ήταν τελικώς διδάκτωρ, αλλά ήταν καλό παιδί και είχε γράψει διατριβήν, δεν πρόλαβε όμως να την καταθέσει (να το αφήσω; -ασ' το, γιατί βαρεθήκαμε). Και όλα αυτά είναι μεταφραστικόν λάθος, λέγει. Φανταστείτε δηλαδή, αν δεν μπορεί να μεταφράσει ούτε τα δικά του, τι έγγραφα θα υπογράφει. Συμβουλή του μπάρμπα μου: αν ξυπνήσετε μια μέρα και δείτε την μισήν Ελλάδα να λείπει, μην αναρωτηθείτε: μάλλον δεν μετέφρασε ορθώς τα έγγραφα που υπέγραψε.
Επίσης δεν αντιλαμβάνεται ο μπάρμπας μου πώς γίνεται κάποιος να παραιτείται πριν από μερικούς μήνες για οποιονδήποτε λόγον, η παραίτησις να γίνεται αποδεκτή και σήμερα να επανεμφανίζεται (και παρόμοια περιστατικά υπάρχουν πολλά τα τελευταία χρόνια). Εις την εποχήν του, όποιος εδήλωνε παραίτησιν γινόταν αμέσως μοναχός και εξαφανιζόταν από την κοινωνία (χμ, ωραία ιδέα αυτή...)

Και έρχεται ο μπάρμπας μου εις το μέγα θέμα του ανασχηματισμού: Άννα Ραγκούση σύζυγος Γιώργου Νταλάρα (τονίζει το "Ραγκούση", διότι συντάσσεται με μερικούς κακοπροαίρετους που λένε ότι πήρε υφυπουργείον με την ιδιότητα της ως εξαδέλφης του κ. Ραγκούση, του γνωστού ψήστη μπιφτεκιών). Πάμε εις το πλούσιον βιογραφικόν της: "Από το 1982 ασχολούμαι αποκλειστικά με την παραγωγή συναυλιών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό" -δεν αναφέρει τίνος τις συναυλίες, αλλά μάλλον εννοεί του Τζίμη Πανούση. Περισσότερα περί της κυρίας Άννας συζύγου Γιώργου Νταλάρα μπορείτε να διαβάσετε εις την συνέντευξίν της εις το περιοδικόν Car (μήπως έπρεπε να πάει εις το υπουργείον Μεταφορών τελικώς;)
Μεταναστευτικήν πολιτικήν πήρε λοιπόν η κυρία Άννα σύζυγος Γιώργου Νταλάρα. Τυχαίο; Έτσι νομίζω. Ο εξάδελφος Ραγκούσης πάντως είναι υπουργός Εσωτερικών και ο σύζυγος Νταλάρας είναι πρέσβης καλής θελήσεως της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Ήδη η κυρία Άννα σύζυγος Γιώργου Νταλάρα ετοιμάζει το επιτελείον της: πέρα από τον σύζυγόν Γιώργο Νταλάρα που έχει τραγουδήσει τον πόνον της προσφυγιάς, ο μπάρμπας μου προτείνει να χρησιμοποιηθεί και ο κύριος Γ. Πανταγιάς, που λέγεται ότι βοήθησε την οικογένειαν σε δύσκολες στιγμές.
Αποκλειστική αποκάλυψις: η κυρία Άννα σύζυγος Γιώργου Νταλάρα εγνώριζε την υπουργοποίησίν της, πριν καν την σκεφθεί ο πρωθυπουργός! Η κόρη της, η ηθοποιός Γεωργιάννα Νταλάρα (εκ του Γεώργιος+Άννα; απογαλακτισμένη εκ γενετής η μικρά), εδήλωσε πριν από λίγες μέρες ότι ονευρεύεται την Μήδειαν. Έψαξα εις τον ονειροκρίτην μου και λέγει ότι, άμα δεις την Μήδειαν στον ύπνον σου, θα πει ότι η μαμά σου θα γίνει υφυπουργός αρμόδια για τους μετανάστες, διότι (συνεχίζει ο ονειροκρίτης) η Μήδεια ήρθε στην Ελλάδα ως μετανάστρια από την Κολχίδα.
Ποία είναι όμως η κόρη Γιώργου Νταλάρα; Αν δεν την γνωρίζετε, θέλοντας και μη θα την μάθετε το αμέσως προσεχές διάστημα. Αλλά διά να είσθε μπροστά από τους άλλους, ακολουθεί σύντομος ενημέρωσις από τον Κωνσταντίνον Καντακουζηνόν: η 20χρονη Γεωργιάννα εσπούδασε Συγκριτική Λογοτεχνία και Κινηματογράφο εν Αμερική. Με το ταλέντον της και την υποκριτικήν εμπειρίαν της (όλοι οι ηθοποιοί-γόνοι διασήμων τα διαθέτουν εξ ορισμού αυτά), μας ήρθε πέρυσι και έπαιξε εις τον χορόν των Ορνίθων εις την Επίδαυρον, ακολουθώντας τα βήματα του τραγωδού πατέρα της. Η επιτυχία της φυσικώς ήτο τεραστία, τόσο που έπαιξε καπάκι δεύτερον ρόλον εις την Επίδαυρον εις τον εφετεινόν Ορέστην, εις μίαν παράστασιν όπου, απ' ό,τι διαβάζουμε, ο πατέρας του πιο άσημου πρέπει να έχει κερδίσει τουλάχιστον 3 Όσκαρ. Φυσικώς είναι όλοι τους ταλαντούχοι και φυσικώς κριτικοί και κοινόν ενεθουσιάσθησαν -ας τολμούσαν να κάνουν και αλλιώς... Η απογαλακτισμένη κόρη ετοιμάζεται πλέον διά την τηλεόρασιν (τι μαθαίνω; ΚΑΙ αυτή τραγουδάει; Και λέμε ότι η Ελλάς δεν παράγει τίποτα! Παράγει τραγουδιστές και σελέμπριτις -να μην ξεχάσω να συμπεριλάβω την Γεωργιάννα εις επόμενην λίσταν με πολυτάλαντους Έλληνες).

Εις την κυβέρνησιν και τους υπουργούς της (ιδίως δε τους υφυπουργούς της) θα επανέρχομαι με κάθε ευκαιρία, διότι μας χαρίζουν απολαυστικάς στιγμάς χαλάρωσης.

Ειμί Κωνσταντίνος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.1:Η ρήσις της Άννας συζύγου Γιώργου Νταλάρα "οι καρέκλες είναι για να ακουμπάμε και όχι για να καθόμαστε" θεωρείται από τον μπάρμπα μου ιστορική και την τοποθετεί δίπλα εις το "Μολών Λαβέ" και το "τι είχαμε, τι χάσαμε, ψωλέο σε ξεχάσαμε". Προεκάλεσε ήδη ενθουσιασμόν εις τον πρωθυπουργόν, ο οποίος, ως μέγας λάτρης των καινοτομιών, σκέπτεται να κάνει το επόμενον υπουργικόν συμβούλιον χωρίς καρέκλες (θα κληθεί μάλιστα και ο Αρχιεπίσκοπος να ψάλει τον Ακάθιστον Ύμνον). Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά φοβούμαι ότι, μόλις η κυρία Άννα σύζυγος Γιώργου Νταλάρα σταματήσει να ακουμπά την καρέκλαν της, θα πούμε για ακόμη μίαν φοράν "πέρασε και δεν ακούμπησε".
Βεβαίως καλύτερα έτσι, την στιγμήν που άλλοι υπουργοί ετοιμάζονται να μας τον ακουμπήσουν...